Sommerferie 2023

En sommerferie er årets høydepunkt for mange! Det er endelig på tide å reise vekk fra hverdagens stress og mas og reise ned til sol og varme i sør. Vel fremme kan du slappe av på en strand under palmene og nyte en ferie med partneren, vennene dine eller hele familien - det er noe å se frem til!

Hos Solfaktor finner du et mangfold av populære reisemål for en sommerferie i 2023 til billige priser. Du vil garantert kunne finne akkurat det du drømmer om. Våre fleksible pakkereiser gir deg det beste fra to verdener. En pakkereise med reisegaranti og de beste prisene på nettet. Da kan du enkelt og billig bestille en fantastisk sommerferie for 2023!

Populære sommerferiedestinasjoner

Ferie i Sør-Europa 2023

En sommerferie i Sør-Europa ved Middelhavet er både enkelt, billig og praktisk. Flyturen er bare noen timer, været er varmt og solrikt, og det er et vell av flotte feriebyer, strender og feriestemning for alle pengene. Du finner óg mange alternativer for en budsjettvennlig ferie med direktefly.

Spania, og spesielt den kjære ferieøya Mallorca, er år etter år den mest populære destinasjonen for en sommerferie, men Middelhavets andre store aktører, som Italia, Hellas og Portugal, følger tett etter. De siste årene har også de to små landene Malta og Kypros rykket frem og begge øyene har blitt svært populære feriemål. Både for sommerferie og vinterferie. 

Spania
Turisme er den største industrien i Spania og under en sommerferie er det ikke en seng som står ledig. Muligens ikke så merkverdig når du har en fantastisk blanding av lave priser, fint vær, solrike destinasjoner, deilige strender og ikoniske destinasjoner - inkludert en rekke fantastiske ferieøyer. Vi nevner Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og selvfølgelig fastlandets perler som  Costa del Sol, Costa Brava og Costa Blanca, i tillegg til de store byene Barcelona og Madrid.

>> Les mer om din sommerferie til Spania her

Italia
Italia er populært når det gjelder å holde sommerferie sørover. Også for 2023. Det forstår vi godt. Nord-Italia mottar mange kjør-selv-reiser fra Norge, som tar for seg den vakre utsikten og familievennlige destinasjonene rundt Gardasjøen og Lido ved Adriaterhavet. Legg til noen av verdens mest interessante vinkvarterer, ikoniske byer som Roma, Firenze og Milano, samt de vakre øyene Sicilia og Sardinia, og du finner noe for enhver smak - og vi har ikke engang nevnt Toscana .

Hos Solfaktor er vi spesialister på Italia, så bruk søkemotoren for å finne din neste sommerferie på et valgt hotell i 2023.

>> Les mer om din sommerferie i Italia her

Portugal
Selv om en sommerferie 2023 i Portugal ikke er så populært valg som de ovennevnte landene, så skal du ikke snyte deg selv for å oppleve dette fantastiske reiselandet. Her får du de laveste levekostnadene i hele EU, sammen med vakre destinasjoner som kysten av Algarve, Madeira, Alentejo og Azorene. Langs Duoro-elven finner du eventyrlystne landskap i et område som har få turister, men en overflod av gode opplevelser. Kronen til dette landet er Portugal sin hovedstad- Lisboa. Hvor gamle trikker rasler ut i de smale og bratte gatene, der klimaet er mildt og hvor nye opplevelser venter deg på hvert hjørne. Har du fleksible dager på din sommerferie i Portugal og Lisboa så vil du finne spennende destinasjoner langs hele Lisboakysten og Lisboa-regionen.

>> Les mer om din sommerferie i Portugal her

Kypros

Kypros byr på sol og varme fra tidlig vår til sen høst og er derfor ett av våre mest populære destinasjoner å reise til en sommerferie 2023 på. Vannet og de langgrunne strendene er av høy kvalitet og det finnes fine shoppingmuligheter og alle tenkelige fornøyelser. I tillegg er det en overraskende vakker natur, særlig hvis du reiser hit om våren. Kypros er berømt for sine fantastiske strender, klippefylte bukter, deilige matopplevelser og tradisjonelle landsbyer. Lokalbefolkningen er et åpen og imøtekommende og Kypros har en rik kulturarv med gode muligheter for fornøyelser og shopping. 

>> Les mer om din sommerferie på Kypros her

Malta

Malta nyter godt av Middelhavets solrike klima og byr sine gjester på mange deilige strender og avskjermede bukter med spektakulære klippevegger.  Flertallet av de reisende som besøker Malta drømmer om sol, strand og varme, men man bør heller ikke gå glipp av landets spennende historie og den unike maltesiske kulturen. Malta kan vise til en utrolig historie og en unik kulturarv som strekker seg mer enn 3000 år tilbake i tid. Malta sin lille størrelse betyr at det er enkelt å besøke de ulike områdene på øya. Innflytelsen fra de andre landene i Middelhavsregionen har bidratt til at øya byr på flere unike kulinariske opplevelser.

>> Les mer om din sommerferie på Malta her

Badeferie, All Inclusive eller sommerferie på landet?

Hos Solfaktor finner du et mangfold av ulike typer ferier og vi er helt sikre på at vi har et hotell som kan oppfylle dine ønsker. For en best mulig sommerferie i 2023.

  • Strandferie med tærne i sanden? Klikk her for å se hoteller tett på stranden
  • Reiser du med barn? Klikk her for å se hoteller som er barnevennlig
  • Vil du ha alle måltider inkludert? Klikk her for å se hoteller som er All Inclusive
  • Drømmer du om å bo i rolige omgivelser langt fra turistmengdene? Klikk her for å se hoteller med landlig idyll

>> Klikk her for å se alle Solfaktor sine ulike type gruppe av hoteller

Når reiser vi i sommerferien 2023?

Sommersesongen starter for skolen i slutten av juni og slutter i midten av august. Det er også juli som er den absolutt største når det gjelder avganger.

5 tips for å spare penger på en sommerferie

Her er noen av Forbes-magasinet gode råd for å få billigere sommerferie. Rådene er omskrevet og supplert til de norske forholdene.

1. Bruk reisesøkemotorer for å finne flyreiser

En reisesøkemotor - som den som finnes her på Solfaktor - gir deg muligheten til å velge blant mange avganger og flyselskaper. Og du vil ofte kunne finne flyreiser til en billigere pris enn om du kontakter direkte til et enkelt reisebyrå eller flyselskap. Det er selvfølgelig ingen garanti for at du finner en billig reise med en reisesøkemotor, men vanligvis får du muligheten til å velge mellom mange gode tilbud og like viktig- mulighet til å sammenligne priser slik at du har et informert grunnlag til å ta de rette beslutninger.

2. Bestill sommerferie i god tid

Dette må sies å være den gylne regel og spesielt når du reiser på ferie. Du kan spare tusenvis av kroner ved å være ute i god tid på å bestille sommerferie. I stedet for å bestille flybilletter og hotell i siste øyeblikk.

Ifølge bladet Forbes er det faktisk best å være så tidlig som 21 uker før avreise når du bestiller flybillettene dine. Det vil si at du bør kjøpe flybillettene dine godt over fem måneder før du reiser. Hvis du vil være sikker på å spare så mye som mulig.

Du kan selvsagt også bestille på kortere frist og i mange tilfeller vil du kunne finne gode tilbud opp til noen uker før avreise. Du kan til og med benytte deg av spesialtilbud hvis du tør å vente til siste minutt. Det vil si noen dager før du skal reise på sommerferie. Dette er imidlertid risikabelt hvis du må reise i høysesongen og det er sommerferie. I så fall vil det nesten alltid være klokt å være ute så tidlig som mulig.

3. Kjøp en pakkereise til sommerferien

Å kjøpe en pakkereise til en sommerferie vil ofte være billigere enn å kjøpe flyreiser og hotell separat. Det finnes mange typer pakkeavtaler i reisemarkedet i dag. Det å kjøpe en pakke trenger ikke bety grisefester og endeløse køer og store grupper. For eksempel er det mulig å kjøpe bare fly og hotell sammen. Hvor den eneste forskjellen fra å finne det hver for seg er at du sparer litt penger og får det litt enklere. Pakkereiser gir deg også en pakkereisegaranti.

4. Vær fleksibel med datoer

Du kan ofte havne opp i en situasjon hvor du må velge mellom å reise på en bestemt dato for å få den beste prisen. Dette krever i mange tilfeller at du er villig til å reise for eksempel 3 dager tidligere eller 3 dager senere enn den datoen du helst vil reise på. Det kan være mye penger å spare på bare en minimal fleksibilitet med hensyn til avreise og retur dato. Så hvis prisen er viktig for deg, er det et godt råd.

De dyreste dagene å reise på er ofte om søndagen samt i starten og slutten av uken. Så hvis du kan få det til å passe å reise midt i uken er det en fordel. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle hvis du reiser på en sommerferie, da det på dette tidspunktet ikke er så mange forretningsreisende.

5. Mellomland på de store flyplassene

De store flyplassene er generelt det billigste å fly til og fra. Hvis reisemålet ditt ikke er en stor flyplass som Heathrow i London eller Frankfurt am Main flyplass, vurder da om du har muligheten til å bytte fly til et av de stor knutepunktene for flytrafikk. Det vil i mange tilfeller kunne gi deg en billigere totalpris enn om du flyr direkte til reisemålet ditt. Dette rådet gjelder uavhengig om du reiser på en sommerferie eller ikke. Reisetiden vil selvsagt bli utvidet, men hvis fokuset er på prisen er det verdt å vurdere.

Det er mange andre måter enn de som er beskrevet for å spare penger på en sommerferie, men det viktigste er å bruke sunn fornuft og prioritetsfølelse.