Sommerferie 2024

En sommerferie er årets høydepunkt for mange. Det er endelig på tide å reise vekk fra hverdagens stress og mas og reise ned til syden eller få seg sol og varme andre steder. Vel fremme kan du slappe av på en strand under palmene og nyte en sommerferie med partneren, vennene dine eller hele familien - det er noe å se frem til!

Hos Solfaktor finner du et mangfold av populære reisemål for en sommerferie 2024 til billige priser. Du vil garantert kunne finne akkurat det du drømmer om. Våre fleksible pakkereiser gir deg det beste fra to verdener. En pakkereise med reisegaranti og de beste prisene på nettet. Da kan du enkelt og billig bestille en fantastisk sommerferie 2024!

Ferie i Sør-Europa 2024

En sommerferie i Sør-Europa ved Middelhavet er både enkelt, billig og praktisk. Flyturen er bare noen timer, været er varmt og solrikt og det er et vell av flotte feriebyer, strender og feriestemning for alle pengene. Du finner óg mange alternativer for en budsjettvennlig sommerferie med direktefly. Spania, og spesielt den kjære ferieøya Mallorca, er år etter år den mest populære destinasjonen for en sommerferie og sydentur, men Middelhavet sine andre store aktører, som Hellas, Kreta og Tyrkia følger tett etter. De siste årene har også de to små landene Malta og Kypros rykket frem og begge øyene har blitt svært populære feriemål. Både for sommerferie, en sydentur og vinterferie. Det er også verdt å nevne Kroatia som et fantastisk ferieland i Sør-Europa.

Populære sommerferiedestinasjoner

Spania

Turisme er den største industrien i Spania og under en sommerferie er det ikke en seng som står ledig. Muligens ikke så merkverdig når du har en fantastisk blanding av lave priser, fint vær, solrike dager, deilige strender og ikoniske destinasjoner - inkludert en rekke fantastiske ferieøyer. Vi nevner øyer som Mallorca, Ibiza og selvfølgelig alles favoritt til en sydentur Kanariøyene, med kjente destinasjoner som Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. På fastlandet ligger hele kystlinja mot Middelhavet klar for å ta imot reisende på sommerferie. Her finner du velkjente Costa del Sol med plasser som Benalmadena og Fuengirola. Lenger nord finner du Costa Blanca med steder som Valencia og Alicante. Nord for Barcelona finner du muligens Spania sin vakreste kystlinje, Costa Brava, med perler som Santa Susanna, Calella, Lloret de Mar og Tossa de Mar. For mange er det ikke sommerferie uten Spania.

>> Les mer om din sommerferie til Spania

>> Les mer om din sommerferie til Andalucia

>> Les mer om din sommerferie til Mallorca

Hellas

Hellas, utover fastlandet, består av flere enn 2700 øyer. Hellas er et av de mest populære feriedestinasjoner for oss nordmenn på sommerferie, og ikke uten grunn. Her finner du alt fra kjente historiske monumenter i Athen og til olivenlunder på kjente øyer i Egeerhavet som Rhodos og Kreta. På en sydentur og reise til Hellas vil du finne alt du kan ønske deg på en sommerferie. Nydelig vær, krystallklart vann, ikoniske destinasjoner og deilig mat.

>> Les mer om din sommerferie til Hellas

>> Les mer om din sommerferie til Kreta

>> Les mer om din sommerferie til Rhodos

Kroatia

En av de vakreste kyststrekninger i Sør-Europa finner vi langsetter Kroatia med Adriaterhavet som den store attraksjonen. I Kroatia finner vi vakre strender, krystallklart vann i små bortgjemte bukter, øyer med langgrunne strender, byer med historiske severdigheter og en gjestfri atmosfære. Kroatia kan i tillegg til å være en flott sol- og badedestinasjon for en sommerferie også vise til noen av de mest besøkte byene i Europa. Både Dubrovnik og Split er populære steder for en storbyferie med masser av historie å vise frem.

>> Les mer om din sommerferie til Kroatia

>> Les mer om din sommerferie til Istria

>> Les mer om din sommerferie til Porec

Portugal

Selv om en sommerferie 2024 i Portugal ikke får den samme oppmerksomheten som de ovennevnte landene, så skal du ikke snyte deg selv for å oppleve dette fantastiske reiselandet. Her får du de laveste levekostnadene i hele EU, sammen med vakre destinasjoner som kysten av Algarve og øyene Madeira og Azorene. Langs Duoro-elven finner du eventyrlystne landskap i et område som har få turister, men med en overflod av gode opplevelser og hvor elven renner ut og gjennom sjarmerende Porto. Kronen til dette landet er Portugal sin hovedstad Lisboa. Hvor gamle trikker rasler ut i de smale og bratte gatene, der klimaet er mildt og hvor nye opplevelser venter deg på hvert eneste hjørne. Har du fleksible dager på din sommerferie i Portugal og Lisboa så vil du finne spennende destinasjoner langs hele Lisboakysten og Lisboaregionen. For ikke å glemme vindunderlige Algarvekysten.

>> Les mer om din sommerferie i Portugal

>> Les mer om din sommerferie til Albufeira

>> Les mer om din sommerferie til Azorene

 

Tyrkia

Tyrkia er stadig like populært for en sommerferie med sine fantastiske strender langs Middelhavet. Her finner du populære destinasjoner på rekke og rad. På en sommerferie kan du velge mellom badebyen Marmaris eller Tyrkia sin feriehovedstad nummer en- Alanya. Hva med den gamle sjarmerende byen Side med sine langgrunne strender eller du kan ønske deg småbysjarm, lav bebyggelse og en avslappet atmosfære i Kemer. I Tyrkia finner du alle muligheter for nettopp deg til en sydentur og en fantastisk sommerferie 2024.

>> Les mer om din sommerferie til Tyrkia

>> Les mer om din sommerferie til Alanya

>> Les mer om din sommerferie til Belek

Italia

Italia er populært når det gjelder å holde sommerferie sørover. Det forstår vi godt. Nord-Italia mottar mange kjør-selv-reiser fra Norge, som tar for seg den vakre utsikten og familievennlige destinasjonene rundt Gardasjøen. Langs Adriaterhavet finner du badebyer som Rimini eller du kan spise deg gjennom vakre Bologna. Legg til noen av verdens mest interessante vinkvarterer, ikoniske byer som Roma, Firenze og Milano, samt de vakre øyene Sicilia og Sardinia, og du finner noe for enhver smak - og vi har ikke engang nevnt Toscana. Det finnes knapt en eneste grunn til ikke å reise til Italia på sommerferie 2024.

>> Les mer om din sommerferie i Italia

>> Les mer om din sommerferie til Sardinia

>> Les mer om din sommerferie til Riccione

Kypros

Kypros byr på sol og varme fra tidlig vår til sen høst og er derfor ett av våre mest populære destinasjoner å reise til en sommerferie 2024 og sydentur på. Vannet og de langgrunne strendene på Kypros er av høy kvalitet og det finnes fine shoppingmuligheter og alle tenkelige fornøyelser. I tillegg er det en overraskende vakker natur, særlig hvis du reiser hit om våren. Kypros er berømt for sine fantastiske strender, klippefylte bukter, deilige matopplevelser og tradisjonelle landsbyer. Lokalbefolkningen er åpne og imøtekommende og Kypros har en rik kulturarv med gode muligheter for fornøyelser og shopping på sommerferie.

>> Les mer om din sommerferie på Kypros

>> Les mer om din sommerferie til Ayia Napa

>> Les mer om din sommerferie til Protaras

Malta

Malta nyter godt av Middelhavet sitt solrike klima og byr sine gjester på sommerferie mange deilige strender og avskjermede bukter med spektakulære klippevegger.  Flertallet av de reisende som besøker Malta drømmer om sol, strand og varme, men man bør heller ikke gå glipp av landets spennende historie og den unike maltesiske kulturen. Malta kan vise til en utrolig historie og en unik kulturarv som strekker seg mer enn 3000 år tilbake i tid. Malta sin lille størrelse betyr at det er enkelt å besøke de ulike områdene på øya under din sommerferie. Innflytelsen fra de andre nærliggende landene i Middelhavet har bidratt til at øya byr på flere unike kulinariske opplevelser.

>> Les mer om din sommerferie på Malta

>> Les mer om din sommerferie til St. Julians

>> Les mer om din sommerferie til Valletta

Badeferie, All Inclusive eller sommerferie på landet?

Hos Solfaktor finner du et mangfold av ulike typer ferier og vi er helt sikre på at vi har et hotell som kan oppfylle dine ønsker. For en best mulig sommerferie i 2024 kan vi raskt spørre;

  • Sydentur og strandferie med tærne i sanden? Klikk her for å se hoteller tett på stranden
  • Reiser du med barn? Klikk her for å se hoteller som er barnevennlig
  • Vil du ha alle måltider inkludert? Klikk her for å se hoteller som er All Inclusive
  • Drømmer du om å bo i rolige omgivelser langt fra turistmengdene? Klikk her for å se hoteller med landlig idyll

>> Klikk her for å se alle Solfaktor sine ulike type gruppe av hoteller

Når reiser vi i sommerferien 2024?

Sommerferien 2024 starter for skolene mot slutten av juni og slutter i midten av august. Det er også juli som er den absolutt største når det gjelder avganger.

7 tips for å spare penger på sommerferien 2024

Her er 7 smarte tips som hjelper deg å spare penger både ved bestilling av sommerferien og når du er på ferie.

1.) Tidlig planlegging

Det er lurt å begynne planlegging av sommerferie 2024 i god tid. Slik kan du dra nytte av gode tilbud og unngå høye priser. Som ofte er tilfelle kort tid før ferien. Ofte kan du finne både flybilletter og hoteller til lavere priser om du bestiller en sydentur lang tid i forveien.

2.) Bestill en pakkereise.

Du kan spare en del penger på å bestille pakkereiser i sommerferien. Pakkereiser med Solfaktor inkluderer vanligvis flybilletter og overnatting på hotell, og du kan også legge til transport og aktiviteter ved utvalgte destinasjoner. Når du kjøper alt samlet kan du ofte få gode tilbud og rabatter og det gir deg også en sikkerhet på reisen til en sommerferie.

3.) Sammenlikne priser i en reisesøkemotor

Solfaktor gir deg enkel tilgang til mange avganger og flyselskaper gjennom reisesøkemotoren. Ved å bruke en reisesøkemotor har du muligheten til å sammenligne priser og tilbud fra ulike aktører og det er en god måte å finne billige billetter og finne den beste flyreisen til sommerferien din. Reisesøkemotoren deg en bred oversikt over alternativer slik at du enkelt kan velge det tilbudet som passer best for deg og din lommebok. Det er en god måte å spare både tid og penger på når du skal bestille sommerferie.

4.) Fleksible reisedatoer

Selv om sommerferie 2024 varer i normalt 3 uker så kan det lønne seg å være fleksibel med reisedatoer. Prisene på flybilletter og overnatting kan variere betydelig avhengig av hvilke dager du velger å reise. Ved å være åpen for ulike datoer, for eksempel unngå avreise fredag og hjemreise søndag, kan du gjøre noen virkelig kupp på flybilletter til din sommerferie.

5.) Velg alternative destinasjoner

Du kan også spare penger om du legger sommerferien 2024 til mindre kjente steder og destinasjoner. Da finner du ofte lavere priser på både fly og hotell og samtidig får du en unik og autentisk reiseopplevelse.

6.) Bruk offentlig transport

Du kan spare mye penger på sommerferie om du velger å bruke offentlig transport i stedet for å leie bil eller ta taxi for å komme deg rundt. Mange steder har et godt utviklet bussnettverk med hyppige avganger og det er en rimeligere og mer miljøvennlig måte å utforske reisemålet på.

7.) Mat og drikke

Spar penger på en sommerferie ved å utforske lokale spisesteder og restauranter som ikke ligger i de mest turistifiserte områdene. Ta turen til matmarkeder og prøv lokale retter som gir en autentisk opplevelse til en rimeligere pris.

Følger du disse tipsene og rådene vil du spare både tid og penger samtidig som du vil få en flott, opplevelsesrik sydentur og sommerferie 2024 for hele familien!