Reiser til Hellas

En reise til Hellas er synonymt med strålende sol, krystallklart hav, hvitkalkede hus, idylliske småbyer og tzatziki. Finn ditt greske favorittsted og bestill en rimelig reise til Hellas med Solfaktor i dag!

Hellas som reisemål

Hellas er et av Europas mest populære reisemål. Landet ble erklært uavhengig i 1821, men det gresktalende folks historie går flere tusen år tilbake. Den greske antikken utgjør en stor kulturarv og minnesmerker fra denne tiden utgjør Hellas sine viktigste turistattraksjoner. Du kan velge mellom utallige reisemål på sommerferie til Hellas. Landet består av et stort og vidstrakt fastlandsareal i nord og mange øyer og øygrupper. Både vest for fastlandet og i Egeerhavet sør for fastlandet. Nordmenn tar en reise til Hellas både for en solrik ferie i vakker natur, men også for å oppleve antikke templer, rik historie og stolte tradisjoner. I sommerhalvåret er de greske øyene et stort trekkplaster. Både for familier på aktiv ferie, ungdommer som ønsker et livlig natteliv, romantisk kjærestetur og historisk oppdagelsesferd.

>> Les mer om din reise til Egeerhavet her

>> Les mer om din ferie til Rhodos her

>> Les mer om din reise til Samos her

Ferie på de greske øyer

Det er få land som kan skilte med så mange kjente ferieøyer som Hellas. Landet har ca. 1400 øyer totalt, hvorav rundt 200 er bebodde. Øyene er delt inn i større grupper. Som Kykladene hvor du blant annet finner destinasjoner som Santorini og Mykonos. En annen kjent øygruppe er Dodekanesene som blant annet skilter med kjente øyer som Rhodos og Kos. Blant øyene i Sporadene finner vi Samos og "Mamma Mia øyene" Skiathos og Skopelos. I motsetning til nevnte øygrupper, som alle ligger i Egeerhavet, så ligger De Joniske Øyer strengt tatt i det Joniske hav, vest for Hellas sitt fastland. Denne øygruppen består blant annet av populære Korfu, Zakynthos og Kefalonia.

Den mest populære av Hellas sine øyer, og som ikke ligger under noen av de kjente øygruppene, er uten tvil Kreta. Som også er den største øya i Hellas. Mange barnefamilier legger ferien til de større øyene som Kreta og Rhodos, da disse byr på mange fasiliteter og barnevennlige strender. Er du ute etter fest og moro er det populært å reise til livlige øyer som Kos og Korfu, mens blant annet Karpathos byr på en roligere og avslappende atmosfære. Det finnes flere øyer i Hellas som egner seg for windsurfing om du er ute etter aktiv ferie, og skal du pleie kjærligheten er Santorini et yndet reisemål for kjærestepar på reise til Hellas.

Det er også gode muligheter for å kombinere strand og storby på ferie i Hellas. Bo noen netter i Athen med shopping, historiske monumenter og livlig natteliv, for deretter ta en av de mange fergene videre til nærliggende øyer som Hydra og Serifos. På reise til Hellas finner du definitivt noe for alle – det handler om å velge riktig feriested for deg og dine.

Reise til Kreta

Kreta ligger mellom Egeerhavet og det østlige Middelhavet, og er den største øya i Hellas og femte største i Middelhavet. Øya er delt inn i  fire regionsenter: Lasithi, Iraklio (Heraklion), Rethymnon og Chania. Solfaktor fokuserer på den nordlige delen av Kreta og tilbyr direktefly til både Chania og Heraklion. Du får pakkereiser til hele familien inkludert fly, bilutleie og opphold på enten hotell eller ferieleilighet.

Nordmenn på ferie i Hellas har besøkt Kreta i flere tiår og øya har blitt et av våre mest populære reisemål i Hellas og Europa. Lange strender, behagelig temperaturer, deilig middelhavskjøkken og hyggelig lokalbefolkning er bare noen av grunnene til at vi vender tilbake til Kreta år etter år. Du får også mye for pengene på en ferie her. Enten du skal på avslappende familieferie, fest og moro med vennegjengen eller kjærestetur på aktiv ferie. Kreta har noe for alle.

I likhet med Mallorca og andre steder i Middelhavet har Kreta lenge vært stemplet som en ren charterdestinasjon i Hellas. Ikke et vondt ord om charterturisme, for denne ferietypen redder mange av Europas mest kjente reisemål, men Kreta opplever i disse dager en renessanse. Den største øya i Hellas avslører stadig flere sider av seg selv som bringer frem nye ferieformer og muligheter. Opplev Kreta sin spennende historie og særpregede natur, utforsk ukjente severdigheter og bo på mindre lokale hotell bort fra de store turist-knutepunktene.

Reise til Santorini

Santorini er den sørligste øya av Kykladene og et kjært reisemål for både familieferie og romantisk parferie i Hellas. Denne vakre vulkanøya er del av et krater under havet som danner en åpen lagune med to aktive vulkaner. Det gir Santorini et unikt særpreg. Imponerende klippeformasjoner, vulkanske månelandskap, krystallblått hav og strender med ulike sandfarger gjør øya til en av de mer populære i Hellas. Strender med både rød, svart og hvit sand skyldes mineraler som kommer fra den vulkanske undergrunnen. Men pass på føttene- spesielt den svarte sanden blir ekstremt varm. Turister som reiser til Hellas trekker til Santorini store deler av året, og selv i vintermånedene har det hendt at temperaturene strekker seg over 25 grader. Men det er mest solrikt og varmest temperatur på land og i vann mellom mai og oktober. Det er verdt å nevne at fra Santorini kan du ta ferje mellom de andre øyene i Kykladene og besøke både Ios og Naxos på vei til Mykonos.

Santorini er kjent som et av de beste stedene i Hellas for å pleie kjærligheten. Den vakre øya byr på romantikk med smale gater, koselige restauranter og en utsikt som kan ta pusten fra en. Nyt spektakulære solnedganger over undervannskrateret og la kjærligheten blomstre på ferie i Hellas.

Reise til Rhodos

Den historiske vulkanøya Rhodos er en klassisk feriedestinasjon i Hellas og et sted mange vender tilbake til år etter år. Ikke bare er øya yndet for kilometervis med tiltrekkende strender, fjellrike landskap, imponerende klippeformasjoner og historisk særpreg. Det behagelige klimaet på øya frister med 8 måneders solgaranti. Her kan du nyte en deilig sol- og badeferie fra tidlig vår til sen høst, og det er noe som tiltrekker seg turister fra hele verden til Hellas. Hvert år har Rhodos opp imot to millioner besøkende. I tillegg til de mange cruiseturistene som hopper i land en liten stund. Likevel holder øya på sitt særpreg og sjarm og du finner steder som er mer skjermet fra folkehavet av turister. En ferie til Hellas og Rhodos gir deg et innblikk i øyas rike kultur, natur og historie samtidig som du kan nyte den varme solen og det deilige badevannet.

Rhodos er den største øya av Dodekanesene i Egeerhavet. Rhodos by ligger på nordspissen av øya og består av to deler. Den nyere bydelen og gamlebyen. Den nyere bydelen er preget av hoteller og turistfasiliteter, mens gamlebyen er en av de best bevarte middelalderbyene i Hellas og Sør-Europa. Her finner du flotte byggverk og kirker, korsridderslott, trange smug innenfor befestede murer og en blanding av bysantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur. Gamlebyen i Rhodos by står på UNESCOs verdensarvliste.

>> Les mer om din reise til Kreta her

>> Les mer om din ferie til Santorini her

>> Les mer om din reise til Athen her

Et par andre øytips

Det har blitt nevnt tidligere, men i øygruppen Sporadene finner vi også en annen svært populær øy. Samos er en stor øy, Hellas sin niende største, og populær av flere årsaker. På Samos finner du utstrakt dyrking av oliven og produksjon av vin, samt at øya kan skilte med flere flotte strender, stor kulturarv og en flott frodig vegetasjon.

Vest for fastlandet i Hellas ligger De Joniske Øyer og her dukker Hellas sin syvende største og svært populære øy Korfu opp. Denne øya har vært et sted for besøkende allerede fra middelalderen av, med kort båtavstand fra både Italia og Albania. Korfu preges av mange flotte strender, frodig landskap, særpreget middelhavssjarm og et bredt spekter av vannsportsaktiviteter.

Hvem vil verdsette en reise til Hellas?

Hellas har noe for alle og en natur som kan være alt fra frodig til tørr og blåsete. Hellas passer for alle typer reisende og det meste handler om å velge riktig feriested. En festøy, en rolig øy, en øy som egner seg for windsurfing eller en øy som egner seg til andre aktiviteter. Barnefamilier velger ofte en ferie til en av de større øyene i Hellas med mange fasiliteter og et stort utvalg av barnevennlige strender, men du kan også kombinere storbyferie med strandferie. Bo noen netter i Hellas sin hovedstad Athen og hopp senere på én av de utallige fergene som går ut til nærliggende øyer som Hydra og Serifos.

Når er det best å reise til Hellas?

Hellas kan friste med et middelhavsklima i kystområdene og de lavereliggende delene av innlandet med milde, fuktige vintrer og varme, tørre somrer. Perfekt for en sommerferie. Den greske naturen er både frodig og tørr og flere steder er det mye vind. Høysesongen i Hellas er sommerhalvåret og den beste tiden å besøke Hellas om du ønsker sol- og badeferie er fra mai til september. På denne tiden kan du nyte behagelig temperaturer mellom 25°C og 30°C i luften. De sydligste øyene som Kreta og Rhodos har deilig sommervær langt ut i oktober og hit er det ofte mulig å finne rimelige høstreiser på en ferie til Hellas.

Fly til Hellas

Det tar ca fire timer å fly fra Norge til Hellas, men flytiden avhenger av hvor i Hellas du skal. For eksempel er øya Thessaloniki nærmest Oslo Gardermoen med en flytid på kun 3 timer og 40 minutter, mens øya Karpathos er lengst unna med en flytid på ca. 4 timer og 25 minutter. Det går direkteflyvninger til flere steder i Hellas. Blant annet hovedstaden Athen, Kreta og Rhodos. Mange av de mindre greske øyene har ikke flyplasser og da er du avhengig av å ta ferge.

Andre linker

Reisemål i Hellas

 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Kreta
  789 hoteller
  Lange, barnevennlige strender ved det turkisblå havet, en perlerekke av sjarmerende kystbyer, spennende oldtidsruiner, imponerende fjellandskaper og ikke minst et solrikt klima gjør Kreta til et av Middelhavet og Hellas mest attraktive reisemål.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Rhodos
  318 hoteller
  Solrike Rhodos er med sin vakre natur, historiske severdigheter og ikke minst kilometervis med flotte strender perfekt for en opplevelsesrik badeferie. Gled deg også til hyggelige tavernær og restauranter hvor du kan nyte det greske kjøkkenet
 • Santorini
  283 hoteller
  Det er vanskelig å overdrive hvor vakkert det er på Santorini. Det er nesten umulig å ikke falle helt pladask over de fantastiske utsiktene på øyas vestside hvor sjarmerende kritthvite hus med deres karakteristiske blå dører og skodder sprer ... seg ned fra fjellsidene. På den mere flate øykysten kan du nyte det krystallklare Egeerhavet fra fantastiske strender med svart lavasand. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Athen
  181 hoteller
  Opplev det fascinerende møtet mellom den antikke og moderne verden i Athen. Den greske hovedstaden er ikke bare en gullgruve av kulturhistoriske severdigheter, men byen er også kjent for å være et slaraffenland for shoppinglystne reisende og ... har et stort utvalg av restauranter som serverer greske spesialiteter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,1
  Korfu
  133 hoteller
  Hvis du ønsker en ferie med en god blanding av historie og greske tradisjoner, samt frodig natur, fantastiske strender og et levende natteliv, så vil en reise til Korfu kunne tilby deg alt dette og mer til.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Kos
  130 hoteller
  Hvis du drømmer om vakre sandstrender, delikat middelhavsmat på hyggelige tavernær, gresk kultur og masser av sol, bør du reise til Kos, som er det perfekte reisemålet for både vennegrupper, par og familier som ønsker å nyte en avslappende ferie.

Populære hoteller i Hellas

Hellas, Rhodos, Ixia
9,1
Fantastisk
1102 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Stalos
8,7
Meget bra
616 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
9,3
Fantastisk
471 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Hellas?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 262 anmeldelser