Reiser til Alcudia

Nyt en deilig strandferie i populære Alcudia på Mallorca! Feriebyen kan friste med flotte, barnevennlige sandstrender, en sjarmerende gamleby og aktiviteter for hele familien. Bestill en billig reise til Alcudia og familieferie på Mallorca med Solfaktor!

Alcudia som reisemål

Alcudia er en ferieby ved Alcudiabukten i den nordlige delen av den spanske øya Mallorca i Middelhavet. Byen ligger omtrent 60 kilometer fra hovedstaden på øya, Palma de Mallorca. Med sine vakre strender, flotte gamleby og en blanding av kulturelle og naturskjønne opplevelser passer en ferie i Alcudia for både familier, par, venner og andre som ønsker en tur til Syden.

>> Les mer om din reise til Playa de Muro her

>> Les mer om din ferie til Can Picafort her

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

Strandliv på Alcudia

På en reise til Alcudia finner du noen av de mest populære strendene på Mallorca. Playa de Alcudia er den mest kjente stranden rundt Alcudia og den er flere kilometer lang med finkornet sand og klart og rent vann. Stranden er godt utstyrt med solsenger, parasoller og fasiliteter som dusjer og toaletter. Den er ideell for familier med små barn på ferie, takket være det langgrunne og rolige vannet. Det er også et bredt utvalg av restauranter, kafeer og strandbarer langs strandpromenaden.

Like ved Playa de Alcudia ligger Playa de Muro, med en annen sandstrand som er populær blant turister. Den er kjent for sitt klare vann som inviterer til snorkling og det vakre naturområdet rundt stranden som er fredet. Her kan du nyte sol og bad på ferie i rolige omgivelser. Nordvest for Alcudia ligger Es Barcarés-stranden. En perle av en strand med mindre turister. Her finner du en finkornet sandstrand omkranset av furutrær og noen restauranter som inviterer til en avslappende strandopplevelse. Det er også verdt å ta turen til stranden Cala Boquer som ligger ca 25 minutters kjøring nordover fra Alcudia, forbi Puerto de Pollenca. Her finner du en skjult bukt med krystallklart vann i naturskjønne og rolige omgivelser. På grunn av de flotte langstrakte strendene er en reise til Alcudia en av de mest populære destinasjonene for reisende som søker en barnevennlig familieferie på Mallorca.

Hvem vil verdsette en ferie i Alcudia?

Spania i seg selv er en stor turistdestinasjon og Alcudia på Mallorca er en av de mest populære for reisende i alle aldre, men flesteparten som besøker Alcudia er barnefamilier. Selv om det er flust av restauranter og barer i området vil festglade unge muligens synes at Alcudia blir litt vel rolig og preget av reisende med ønsker om en familieferie på Mallorca. Her kan du nyte fine strender og rolig stemning enten du er ung eller godt voksen, men du bør være klar over at Alcudia egner seg best for barnefamilier med sine mange all Inclusive-hoteller med fokus på en avslappende ferie for både barn og voksne.

Når er det best å reise til Alcudia?

Mallorca er kjent for sitt milde middelhavsklima som er preget av varme somre og milde vintre. Sommermånedene mellom juni og august er høysesongen i Alcudia med temperaturer mellom 25 og 30 grader. I denne perioden er det mange turister som besøker byen og det er lurt å bestille fly og hotell i god tid for å sikre seg de beste prisene. 
Våren og høsten er også flotte tidspunkter å reise til Alcudia på. Spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene. Det er fortsatt milde temperaturer og naturen er på sitt grønneste. Spesielt på våren. Ellers er en høstferie til Alcudia et godt alternativ. Den roligste perioden på Alcudia er på vinteren med temperaturer rundt 15 grader og det er mer utsatt for regn. Mange hoteller og restauranter kan være stengt eller ha begrensede åpningstider i denne perioden.

Attraksjoner og aktiviteter på Alcudia

Alcudia tilbyr et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter som passer for både store og små på ferie. Det er fint å besøke gamlebyen i Alcudia og det historiske sentrum som er en sjarmerende og godt bevart del av byen. Spaser rundt i de brosteinsbelagte gatene med gamle bymurer fra 1300-tallet og besøk den imponerende og vakre Sant Jaume-kirken bygget på 1200-tallet. I gamlebyen finner du også det store markedet i Alcudia som arrangeres hver tirsdag og søndag. Et marked som tiltrekker seg både turister og lokalbefolkningen. Her kan du oppleve et bredt utvalg av varer. Inkludert lokale råvarer, fersk frukt og grønnsaker, håndverk, smykker, klær og mye mer.

Reiser du med barn er det populært å besøke Hidropark Alcudia. Et badeland med et stort utvalg vannaktiviteter som vannsklier, bølgebasseng og barnebasseng. Det er også fine områder å gå fotturer i områdene rundt Alcudia. Som for eksempel en tur opp til Puig de Sant Martí. Det er en liten ås i nærheten av Alcudia og på toppen finner du en gammel eremitt-kirke og fantastisk utsikt over bukten og det omkringliggende landskapet i Alcudia.

Selve sentrum av Alcudia er ikke så stort men godt med gode veier og fortau. Det er bygget en flott strandpromenade fra Alcudia sentrum som strekker seg helt til nabobyen Can Picafort. Gåturen mellom de to stedene tar omkring halvannen time.

Skulle man ønske seg enkelte dager med mer aktiv ferie på Mallorca ligger fjellkjeden Tramuntana rett vest for Alcudia og Port d'Alcudia, og strekker seg helt ned til sørspissen av øya. Ønsker du steder hvor du samtidig ivaretar en barnevennlig atmosfære så ligger det flere destinasjoner rundt østkysten av Mallorca som har godt utviklet veinett for sykkel og fotturer. Nærmeste byen er Can Picafort rett øst for Alcudia. Også steder som Cala Millor og Sa Coma har populære sykkelstier. Og et stykke lenger sørøst finner du Cala d’Or med et godt utviklet sykkelveinett i nærheten av Serra de Levante-fjellene.

Matopplevelser og uteliv på Alcudia

Du kan glede deg til smakfulle matopplevelser på ferie i Alcudia. I gamlebyen finner du sjarmerende restauranter som serverer tradisjonelle spesialiteter som tapas og paella. Det er også flere moderne restauranter langs strandpromenaden som tilbyr flott utsikt over havet mens du nyter et godt måltid. 

Nattelivet i Alcudia har en avslappet atmosfære sammenlignet med andre feriebyer på Mallorca. Men du finner flere barer og puber i byen som byr på festlig atmosfære med live musikk, underholdning og ulike arrangementer. Skulle du ønske et mer livlig uteliv, men samtidig ivareta en barnevennlig atmosfære, kan byer som Cala Ratjada og Cala Millor være gode alternativer. Nesten helt sør på østkysten finner du også Cala d´Or med et livligere uteliv. Vil formålet med en tur til Mallorca være å dyrke utelivet er området i Palmabukta mer å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Puerto de Pollenca her

>> Les mer om din ferie til Sa Coma her

>> Les mer om din reise til Port d'Alcudia her

Fly og hotell på Alcudia

Det er enkelt å komme seg til Alcudia fra Norge. Det går direktefly til Palma Mallorca flyplass som er den nærmeste flyplassen og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 30 minutter. Alcudia ligger ca 60 km fra flyplassen og det raskeste alternativet er å ta taxi som tar i underkant av 1 time. Du kan også ta direktebuss til Alcudia fra flyplassen. Det er et godt bussnettverk på Mallorca så bussene opererer regelmessig og reisetiden er omtrent én time. Hvis du foretrekker mer fleksibilitet på ferie til Mallorca kan du vurdere å leie bil.

Alcudia har et bredt spekter av hoteller og overnattingsmuligheter. Her finner du både leilighetshoteller, store all-inclusive hoteller og romslige feriehus med lokal sjarm. Alcudia tiltrekker mange familier og her finner du mange hoteller som er svært barnevennlig. Mange av hotellene i Alcudia ligger langs stranden og er svært godt tilrettelagte for familier. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Alcudia på Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spania, Mallorca, Alcudia
9,0
Fantastisk
1121 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Alcudia
8,4
Meget bra
2408 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Alcudia
8,0
Meget bra
398 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Alcudia?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 35 anmeldelser