Reiser til Playa de Muro

Alcúdia er kjent for sine milelange finkornede og nesten hvite sandstrender som av mange omtales som noen av Middelhavets beste strender. Her ligger de fleste fasiliteter i gangavstand, og Alcúdia er særdeles populært hos barnefamilier. Book en billig reise til Alcúdia med Solfaktor i dag!

Feriebyen Alcúdia ligger nordøst på ferieøyen Mallorca og ved øyas lengste sandstrand. Langs den 14 kilometer lange stranden går en hyggelig strandpromenade som ender opp ved marinaen, som regnes for å være Alcúdias sentrum og har en rekke spisesteder, butikker, kafeer og fornøyelser. Én kilometer inn i landet ligger Alcúdias sjarmerende gamleby, men mange besøkende går glipp av denne skjulte juvelen, som absolutt er verdt å sette av noen timer til å besøke.

Bosettingen på Balearene og i Alcúdia strekker seg 3000 år tilbake i tid, og det ligger flere vakkert dekorerte gravsteder her som kan besøkes, hvorav enkelte stammer helt tilbake fra romertiden. Mens Mallorca var en del av det muslimske kalifatet i Sør-Spania for 1200 år siden ble jordbrukskulturen bygget ut med et finurlig vanningssystem.

Fra 1229 ble Alcúdia igjen en del av Spania, og gjennom hele den tidlige middelalderen ble det bygget bymurer for å beskytte mot pirater. Det var ikke før i 1779, da havnen ble bygget, at det ble stabilitet for beboere og økonomisk utvikling i Alcúdia. De første  europeiske turistene besøkte Alcúdia på 1920-tallet, og på 70-tallet skjøt turismen virkelig fart. I 1992 ble Alcúdia erklært som mål for økoturisme, som innebærer at inntjeningen fra turismen blir ført tilbake til lokalsamfunnet for blant annet å bevare og gjenopprette historiske severdigheter.

I Alcúdia er det enkelt å ta seg rundt til fots. Selve sentrum er ikke så stort, og det er gode veier, fortau og mange fotgjengeroverganger. Det er bygget en flott strandpromenade fra Alcúdia sentrum som strekker seg helt til nabobyen Ca’n Picafort. Gåturen mellom de to stedene tar omkring halvannen time, men det går hyppige busser på strekningen, og taxi er selvsagt også et alternativ.

De mest populære hotellene ligger ved de fantastiske strendene, som finnes i hopetall. Her finnes alt fra små, intime boutiquehoteller til store resorter og kjedehoteller. Alcúdia er svært barnevennlig, og mange av hotellene som ligger langs stranden er svært godt tilrettelagte for familier. Man kan i fred og ro gå langs strandpromenaden hele veien inn til Puerto Alcúdia.

Flyplassen på Mallorca ligger utenfor hovedstaden Palma, og det er cirka 55 kilometer å kjøre til Alcúdia.

Solfaktor tilbyr fleksible pakkereiser til Alcúdia. Mange flyselskaper flyr direkte til Mallorca, noe som betyr at du enkelt kan legge opp ferien ved å kombinere en billig flybillett med et godt hotell. Hva med å kombinere et par dager i spennende Palma de Mallorca med noen dager i Alcúdia?

>> Finn tilbud på restplasser til Alcudia her

Playa de Muro - den herlige stranden i Alcudiabukten

Fantatiske Playa de Muro i Alcudiabukten strekker seg sørøstover fra Alcúdia til Can Picafort. Avstanden mellom Alcúdia og Can Picafort er cirka åtte kilometer, og selve stranden er omkring tre kilometer lang. Herfra kan man reise med turistbåter langs kysten, og hvis du trenger en pause fra stranden, er turen ut til Cap des Pinar og våtmarksområdet S`Albufera, som er en stor vernet naturpark, absolutt verdt å oppleve. Fra flyplassen i Palma er det ca 63 kilometer.

Denne destinasjonen er relativt ny, og stranden består av nydelig, lys og finkornet sand. Det er selvsagt mulig å leie liggestoler på stranden, som er langgrunn og et eldorado for barnefamilier. Herfra har du en flott utsikt mot fjellene, og fra den hyggelige moloen som deler stranden kan du bli med en av turistbåtene på en båttur langs kystlinjen.

To spennende utflukter som du kan dra på selv dersom du trenger en liten pause fra de fantastiske strendene er turen til Cap des Pinar og til sumpområdet S’Albufera, som er en stor og beskyttet naturpark.

Hvem vil verdsette en ferie i Alcúdia?

Alcúdia er en populær destinasjon for reisende i alle aldre, men flesteparten som besøker Alcúdia er barnefamilier. Selv om det er flust av restauranter og barer i området, vil festglade unge muligens synes at Alcúdia blir litt vel rolig og preget av familier. Her kan du nyte fine strender og rolig stemning, enten du er ung eller godt voksen, men du bør være klar over at Alcúdia egner seg best for barnefamilier med sine mange all Inclusive-hoteller med fokus på en avslappende ferie for både barn og voksne.

Når på året bør man reise til Alcudia?

Sommersesongen varer fra mai til september, men de mest populære månedene å reise til Alcúdia og Mallorca forøvrig, er juni, juli og august. Samtidig egner våren i Alcúdia seg godt for aktiviteter som golf, sykling, lange gåturer og løping. På tross av at Alcúdia er ett av de mest populære reisemålene på Mallorca, er mange barer og restauranter stengt utenfor høysesong. Det er som regel mulig å finne billige reiser til Alcúdia utenfor høysesongen, mens hotellene fortsatt er åpne og det er færre hoteller på øya.

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spania, Alcudia
9,7
Fantastisk
131 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Alcudia
7,6
Bra
628 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Alcudia
9,5
Fantastisk
450 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Finn en billig reise til Alcúdia med Solfaktor

Vår unike søkemaskin søker konstant etter de beste prisene på reiser til Alcúdia og hundrevis av andre spennende reisemål over hele verden. Vi finner de billigste flybillettene og kombinerer dem med de beste hotellene til de beste prisene, samtidig som at ferien din i Alcúdia omfattes av reisegaranti - slik er en pakkereise med Solfaktor!

Du kan velge mellom avreise fra flere av Norges største byer, enten direkte eller med mellomlanding underveis, før vi på noen få sekunder finner de beste forbindelsene for deg - også med lavprisfly. Kombinér eventuelt med transfer til og fra flyplassen eller en leiebil som står klar ved terminalen. Dersom du ønsker å stå for transporten selv er det naturligvis også mulig. Velg i såfall "Kun hotell" i søkemaskinen, finn et perfekt hotell i Alcúdia som passer deg og dine preferanser og book allerede i dag!

Alcúdias gamle bydel

Den gamle delen av Alcúdia ligger bare et par kilometer fra de kilometerlange sandstrendene på Mallorcas vakre nordøstkyst og er absolutt verdt et besøk. Bydelen har en meget tilbakelent atmosfære som man ikke umiddelbart forventer å finne så tett på det som er ett av øyas mest populære reisemål, nemlig Port d'Alcúdia. 

Gå en tur i de smale, brosteinsbelagte gatene bak den middelalderlige bymuren en tidlig morgen eller på slutten av dagen, når dagsturistene har dratt videre. Her er det lett å føle seg tilbake til en annen, svunnen tid. Samtidig er dette en by med masse av liv, som ikke kun utgjøres av turister. Legg for eksempel veien forbi et av de ukentlige markedene, som arrangeres tirsdag og søndag, for å få en fornemmelse av ekte mallorcansk landsbyliv. 

Barnevennlige strender innenfor kort rekkevidde 

Det som for alvor gjør Alcúdia til et av de mest attraktive reisemålene på Mallorca er uten tvil nærheten til de flotte, barnevennlige badestrendene som bare er 5-10 minutters kjøring unna. Selve Alcúdia kan du utforske til fots, men har du en leiebil til rådighet, har du utover de lange strendene ved Alcúdiabukten også noen av øyas mest interessante attraksjoner og severdigheter innenfor rekkevidde. Alcúdias nok mest kjente historiske severdighet er det lille amfiteateret, som er en del av den romerske ruinbyen Pollentia i byens sørlige utkant. 

Hvis du klarer å løsrive deg fra de vidunderlige strendene og det sjarmerende bylivet i Alcúdia, kan vi også anbefale en biltur helt ut til spissen av Formentor-halvøya. Ta deg god tid og nyt de spektakulære utsiktene underveis, som regnes for å være blant de vakreste på hele Mallorca. Hvis du leier en bil eller en sykkel mens du er på ferie i Alcúdia, tar det heller ikke mange minutter å kjøre ned til naturparken S’Albufera, som er øyas viktigste våtområde med sitt rike fugleliv og sine vakre omgivelser. 

Fordyp deg i middelhavskjøkkenet 

Etter en dag brukt på å solbade ved det azurblå, klare Middelhavet eller på opplevelsesrike utflukter, har du i Alcúdia masse av gode restauranter, kafeer og tapasbarer å avslutte dagen på. Både her og ute ved kysten er det naturligvis tallrike steder med internasjonale menyer, men Alcúdia er også kjent for å være et godt reisemål hvis du vil fordype deg i mer autentiske retter fra middelhavskjøkkenet. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Alcudia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser