Reiser til Milano

I Milano blandes moderne design med gammel interessant historie og kultur. En spasertur i byen fører deg innom den praktfulle Domkirken, La Scala teateret, og mesterverket av Leonardo da Vinci.

Milano er Italias tredje største by og ligger på Po-sletta mellom kysten av Liguria og Adriaterhavet med alpene i ryggen. Det er en fascinerende by hvor moderne og nyskapende design blandes med gammel interessant historie og kultur.

En spasertur i byen fører deg innom den praktfulle Domkirken, La Scala teateret, eller mesterverket av Leonardo da Vinci. Verdens ledende motehus som Chanel, Versace, Hugo Boss og Fendi har sin opprinnelse i Milano.

Fornøyelseslivet i Milano er enormt, og her er det alt fra små hyggelige musikkbarer til store nattklubber.

Det er 3 større flyplasser rundt Milano. Linate (LIN) ca 10 km utenfor. Malpensa (MXP) ca 45 km utenfor og Milan Orio Serio – Bergamo (BGY) ligger ca 48 km fra Milano. Det går busser til og fra Milano og alle flyplassene.

Italias økonomiske sentrum. Opplev storbyens magiske tiltrekning på en reise til Milano med alt du behøver.

Nå kan du bestille reiser til Milano hos Solfaktor, inkl. flybillett, leiebil eller transport fra flyplassen, og det velkjente utvalget av  feriehus - alt samlet i én pakke. Søk nå og reis snarest mulig.

Milano er på mange måter Italias hovedy. Det er ikke landets hovedstad, men dets økonomiske sentrum. Byen er kjent for sine motehus og moteoppvisninger, og for sine to fotballklubber, AC Milan og Inter, men Milano har også mye mer å by på.

En ferie i Milano betyr mange ting; en blanding av kultur og historie, med gode shoppingmuligheter og en spennende og livlig atmosfære. I Milano er du også tett på naturskjønne omgivelser i Lombardia-regionen, hvor du finner en mengde interessante utfluktsmuligheter som de store innsjøene, for ikke å glemme en fantastisk gastronomi.

Kultur og shopping

Kulturelle severdigheter i byen som du bare må se, inkluderer det verdenskjente og legendariske operahuset La Scala, den monumentale domkirken Il Duomo, som i størrelse kun overgåes av Peterkirken i Roma, og det overdekkede shoppingstrøket ved domkirkeplassen, Galleria Vittorio Emanuele II, hvor en del flotte forretninger holder til. Castello Sforzesco, byens borglignende slott fra 1400-tallet, er også verdt et besøk.

Sentrum for store messer

Milano er først og fremst en forretnings by. Her ligger et av Italias største messesenter, Fiera Internazionale di Milano, noe som gjør at byen og hotellene ofte er fylt med messegjester. Milano er, som de fleste andre storbyer full av smog, og du skal nok lære den å kjenne for å få øye på byens sjarm. Byen har mange gode restauranter, barer og pulserende natteliv. Det populære kunstnerkvarteret ved Navigli, det trendy Corso Como, eller den historiske kvartalet Brera, er alle steder hvor studenter og folk møtes etter arbeid, for å nyte fargerike cocktails (aperitivi), som oftest servert med store mengder snacks og finger-mat.

Transport og utfluktsmuligheter

Med sine to flyplasser Malpensa og Linate, og den gigantiske sentralstasjonen - bygget av Mussolini - er Milano også et knutepunkt. Byen har en vel-utbygget undergrunnsbane og bussnett, noe som gjør det meget enkelt å komme seg rundt i byen. Rundt Milano finnes et gigantisk nettverk av motorveier i alle retninger. Ikke langt fra dette hektiske storbylivet i Milano, er det mot nord en oase av eksklusive områder ved innsjøene Lago Maggiore, Lago di Como og Lago di Lecco.

Også byen Bergamo, med dens gamle bydel, som er en av Nord-Italias flotteste, ligger i nærheten. Bergamo har universitet for de geistlige, og er etter Vatikanet, den katolske kirkes viktigste by. Det er også her man finner det berømte improvisasjonsteatret Commedia dell’arte, hvor figurer som Harlekin og Columbine stammer fra. Byen Monza, kjent for Formel 1, ligger også i nærheten av Milano (i kjøreavstand). Prisene på hotellene i Milano kan variere mye, avhengig om det er messe i byen eller ikke.

Når du reiser til Milano er du ikke i tvil om at du har ankommet et økonomisk og kulturelt kraftsenter. Milano er det dominerende sentrumet på den store Po-sletten, der mesteparten av Nord-Italias industri og landbruk hører til, og du møter en by som er ganske annerledes enn dens motpoler i sør; Roma og Napoli. 

I Milano er forholdene mer nord-europeiske, ordnede og moderne, og i tillegg til å være Europas motesentrum er byen også hjemstedet for den italienske børsen, og dermed et økonomiske referansepunkt for store, italienske virksomheter. Som reisende blir man raskt begeistret for Milanos transportsystem som bindes sammen av en rekke effektive metrolinjer, akkurat som man kan la seg frakte med lynraske supertog til de andre storbyene i Nord-Italia - ja, helt til Sør-Italia på kun få timer. 

Direkte flyforbindelser til Milano

Milano betjenes direkte av den bynære flyplassen Linate, som hovedsakelig tar imot småfly, og den noe større Malpensa Airport, som ligger et stykke utenfor byen. Bergamos flyplass betjener også noen ganger Milano, og tar imot mange flyvninger fra spesielt lavprisselskapene. 

Hos Solfaktor kan du bestille en samlet pakkereise til Milano, inkludert flybillett med rutefly, feriehus og evt. leiebil på flyplassen. Alt sammen garanteres av Reisegarantifondet så du ikke får noen problemer. Ruteflyene gir optimal fleksibilitet, så du kan dra på en langhelg til Milano, eller kanskje en 10-dagers ferie - alt etter ditt ønske og behov. 

Mer informasjon til din reise til Milano

Milano er regionshovedstaden i Lombardia i den nordlige delen av Italia. Byen har rundt 1,350,000 innbyggere i bykjernen - og rundt 4,250,000 innbyggere i det urbane innlandet - noe som gjør den til det største byområet i Italia. Den er samtidig Italias finansielle og industrielle sentrum, har den største økonomien blant de europeiske byene som ikke er hovedsteder, og huser Italias børs; Borsa Italiana. Byen er dessuten et internasjonalt sentrum for mote, design, kunst, medier, sunnhet og utdannelse. 

Men Milano har langt mer å by på enn økonomisk robusthet, mote, design, shoppingmuligheter, restauranter og kaféer: Den har også mange spennende kulturelle og historiske severdigheter, for eksempel det verdensberømte operahuset La Scala, som er en av de ledende operascenene i verden; den storslåtte gotiske domkirken Il Duomo, som er den største kirken i Italia - hvis man ser bort fra St. Peterskirken, som formelt sett ligger i Vatikanstaten - og den femte-største kirken i verden; det imponerende slottet Castello Sforzesco fra 1400-tallet, som en gang i tiden utgjorde en av verdens største festninger; og det takdekkede shoppingstrøket ved domkirkeplassen, Galleria Vittorio Emanuele II, som er et av verdens eldste kjøpesentre, bygget samme året som Italia ble samlet i 1861, og oppkalt etter Italias første konge av Kongeriket Italia.

Hvis du tilbringer flere dager i byen og får lyst til å komme deg litt vekk fra det stressende storbylivet og se andre deler av Italia, er det et hav av utfluktsmuligheter rundt storbyen som enten kan nås ved hjelp av en leiebil eller med tog fra byens enorme sentralbanestasjon, som fungerer som et knutepunkt for trafikk i hele det nordlige Italia. Du kan for eksempel velge å tilbringe en dag ved én eller flere av Nord-Italias vakre innsjøer, som Maggioresjøen, Comosjøen eller Leccosjøen, som alle ligger innenfor overkommelig avstand. Du kan også dra på dagstur til kulturbyen Bergamo, som ligger 40 kilometer fra Milano, og hvis gamle bydel er en av de peneste i Nord-Italia. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Milano

Populære hoteller i Milano

Italia, Lombardia, Milano
8,6
Meget bra
5920 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Milano
8,4
Meget bra
2413 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Italia, Lombardia, Milano
9,2
Fantastisk
658 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.9 km
  • Internettilgang / WiFi