Reiser til Milano

Ta en storbyferie til motehovedstaden Milano! Her kan du oppleve imponerende severdigheter, førsteklasses shopping og utsøkte matopplevelser. Bestill en billig reise til Milano med Solfaktor!

Milano som reisemål

Milano er en storby i den nordlige delen av Italia. Den ligger i regionen Lombardia og er Italia sin nest største by med over 1,3 millioner innbyggere. Byen er et ettertraktet reisemål året rundt og tiltrekker seg turister fra hele verden. Milano er et eldorado for mote, design og innovasjon og ideelt for å utforske moderne italiensk kultur og livsstil.

Attraksjoner og aktiviteter i Milano

Milano byr på en unik blanding av mote, kultur, kunst og historie. Her finner du storslåtte attraksjoner og imponerende severdigheter for enhver smak. En av byens mest imponerende landemerker er Duomo di Milano. En majestetisk gotisk katedral med storslått arkitektur og muligheten til å nyte panoramautsikt fra taket. På samme torg ligger Galleria Vittorio Emanuele II, et galleri med vakker glasskuppel og eksklusive butikker og kaféer. På det verdensberømte operahuset i Milano, Teatro alla Scala, kan du oppleve minneverdige forestillinger innen opera og ballett. I det imponerende middelalderslottet, Castello Sforzesco, finner du interessante museer og kunstgallerier som gir innsikt i Milano sin historie og kultur. Santa Maria delle Grazie er kjent for å huse Leonardo da Vincis mesterverk, "Nattverden” og tiltrekker seg kunstinteresserte fra hele verden til Milano.

Milano er også kjent som en motehovedstad. Her er det gode muligheter for shopping og byen har mange designerbutikker og luksusbutikker. Spesielt i området Via Montenapoleone. Verdens ledende motehus som Chanel, Versace, Hugo Boss og Fendi har sin opprinnelse i Milano. Byen er også vertskap for flere store, kulturelle arrangementer og kunstutstillinger som passer for deg som er interessert i kunst, design og kulturliv.

Når er det best å reise til Milano?

Du kan reise til Milano året rundt. Våren og høsten er populære tidspunkter med behagelige temperaturer som passer perfekt for sightseeing, shopping, utendørsaktiviteter og en storbyferie. På sommeren blir det ganske varmt og solfylt i Milano og det er ideelt å nyte dager i parker og på utendørsserveringer. Det er også mange kulturelle arrangementer som beriker byen i sommermånedene. Selv om dette er en av periodene med flest turister, er det også perioden som gir deg muligheten til å oppleve Milano sin pulserende atmosfære på sitt beste. Vinteren i Milano kan være kjølig og regnfull, men det passer godt til å utforske severdigheter og dra på shopping. I denne perioden kan du også gjøre gode kupp på fly og hotell om du bestemmer deg for en storbyferie til Milano.

Matopplevelser og uteliv i Milano

Velsmakende matopplevelser er garantert på ferie i Milano. Her kan du starte dagen med en espresso eller cappuccino på en av byens mange flotte kaféer og smake på klassiske italienske søtsaker. Byen har et hav av restauranter og spisesteder som serverer både italienske klassikere og matretter fra alle verdenshjørner. Det italienske kjøkkenet er verdenskjent for sin utsøkte pasta, pizza og risotto, men ulike deler av Italia har sin egen vri og spesialiteter som er verdt å prøve. I Milano finner du klassiske retter som Risotto alla milanese (kremet risotto med safran) og Cotoletta alla milanese (en saftig schnitzel med sprø panering) er lokal favoritter som er verdt å prøve. Milano er også kjent for sin osteproduksjon. For eksempel av gorgonzola, taleggio og mascarpone. Du vil også kunne nyte lokale, italienske viner som passer ypperlig til måltidene.

Utelivet i Milano er levende og byr på et mangfoldig utvalg av barer og nattklubber. Det sjarmerende Navigli-området er et populært sted for natteliv med mange restauranter og barer langs kanalene. Brera-området tiltrekker seg et mer sofistikert publikum med elegante cocktail barer og kunstgallerier. Nattklubber som Just Cavalli og Hollywood er favoritter blant de som ønsker å feste og danse til de tidlige morgentimene i Milano.

Fly og hotell i Milano

Å komme seg fra Norge til Milano er enkelt. Det går direktefly fra flere norske byer til Milano Malpensa Flyplass (MXP) og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 2 timer og 45 minutter. Fra flyplassen er det flere måter å komme seg til sentrum av Milano. Den enkleste og ofte raskeste måten er via Malpensa Express-tog som tar deg til sentralstasjonen i Milano på 45 minutter. Det går også flere busser fra flyplassen til Milano sentrum, men de kan bruke noe lengre tid. Ønsker du å ta taxi finner du holdeplass utenfor ankomsthallen og turen til sentrum tar ca 45 minutter, men du må ofte beregne lengre på grunn av kø. Planlegger du å utforske området rundt Milano i eget tempo kan du vurdere leiebil. 

Det er mange gode overnattingsmuligheter i Milano. Her kan du velge blant kjente hotellkjeder midt i sentrum, koselige boutique hoteller i trendy bydeler, en rekke fem-stjerners hoteller og store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter. Velg om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Milano og Italia!Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Milano

Populære hoteller i Milano

Italia, Lombardia, Milano
8,3
Meget bra
2817 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Lombardia, Milano
8,7
Meget bra
1572 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lombardia, Milano
7,4
Bra
1463 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Avstand til sentrum: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi