Reiser til Portugal

En reise til Portugal byr på en ferie du sent vil glemme! Nyt det behagelig klimaet og de langstrakte strendene på badeferie, oppdag den vakre naturen på vandretur og utforsk pittoreske fiskerlandsbyer med sjarm og varm gjestfrihet. Flere av Portugal sine middelalderbyer byr på historisk arkitektur og eventyrlige slott, og det portugisiske kjøkken inviterer til utsøkte matopplevelser og lokale viner. Bestill en billig reise til Portugal med Solfaktor!

Portugal som reisemål

Portugal ligger helt sørvest i Europa ved Atlanterhavet, på vestsiden av den iberiske halvøya. Landet grenser kun til Spania i nord og øst. Øygruppene Azorene og Madeira i Atlanterhavet tilhører Portugal. De siste tiårene har Portugal blitt en europeisk toppdestinasjon og et svært attraktivt reisemål. Likevel er det fortsatt et av de billigste stedene i Vest-Europa og til tross for sin popularitet kan du enkelt unngå for mange turister og oppdage gjemte perler. Det portugisiske landskapet skifter mellom høye fjellkjeder med trange elvedaler i nord, til lavere sletter og platåer i kystområdene. Portugal er velsignet med lange sandstrender, en rik kulturhistorie og et hav av ulike attraksjoner og severdigheter.

På ferie i Portugal vil du oppdage et naturskjønt land som byr på kombinasjon av sol og strand, vakker natur og pulserende storbyliv. Portugal sin arkitektur byr på imponerende UNESCO-monumenter som vitner om de forskjellige folkeslagene som har satt sitt preg på den portugisiske kulturen gjennom tidene. Autentisk og sjarmerende er gjennomgangsmelodien på ferie i Portugal. Fra de klassiske, gule trikkene i Lisboa til middelalderslott i historiske landsbyer. Besøk Algarve og kystens fantastiske strender, dra på aktiv ferie til fjellområdene nord i Portugal eller smak herlige lokaliteter på vinsmaking i Douro-dalen.

Uansett hvordan du velger å utforske Portugal vil du oppleve en imøtekommende og varm lokalbefolkning.

>> Les  også om restplasser til Albufeira her

>> Les mer om din ferie til Porto her

>> Les mer om din reise til Algarve her

Storbyferie i Lisboa

Lisboa er hovedstad og største by i Portugal. Byen ligger vakkert til ved elven Tejo og er landets største havneby. Den portugisiske hovedstaden er bygget på åser og terrasser og inviterer til koselige vandreturer i smale brosteinsgater og store åpne plasser. Omkranset av imponerende bygninger. Lisboa er velkjent for sitt rike kulturliv med musikk, dans, litteratur og kunst. Et yrende natteliv og en spennende matkultur med blant annet lokale godsaker som den kjente portugisiske pastel de nata. I byen kan du se hyllest til berømte sjøfarere som Vasco da Gama og Henrique o Navegador. På norsk kjent som Henrik sjøfareren. Det er også populært å besøke fotballstadionet Estádio da Luz som er Portugal sin største og hjemmestadion for fotballklubben Sport Lisboa e Benfica.

Lisboa er kanskje mest kjent for de karakteristiske gule trikkene og broene over Tejo. I bydelen Baixa finner du byens sentrum med mange kjente butikker og kjeder, men en av de hyggeligste bydelene er gamlebyen Alfama. Gamlebyen ligger oppover åssiden fra byens sentrum og byr på hyggelige kaféer, restauranter og shopping. Hopp på en av de gule trikkene eller klatre oppover de smale brosteinsgatene til fots. Selv om Lisboa er en storby er byen betydelig mindre påvirket av masseturisme enn andre europeiske storbyer.

Feriebyer nær Lisboa

Veinettet er i Lisboa er godt utbygd og det er enkelt å komme seg til Lisboakysten med tog. Omtrent en halvtime med tog fra sentrum av byen ligger Lisboa sin riviera med feriebyene Cascais og Estoril. De populære feriebyene har gjennom historien lokket til seg både adelen og kongelig borgerskap. Noe spesielt Estoril bærer preg av. Her finner du eksklusive butikker og restauranter og noe høyere prisnivå enn Casais. Marinaen i Cascais er den største på Lisboa sin riviera, og Praia da Rainha-stranden er spesielt populær om sommeren. Kombiner storbyferien i Lisboa med et opphold ved Lisboakysten og Lisboaregionen.

Lisboaregionen strekker seg lenger enn bare storbyområdet. Sør for hovedstaden finner du også langstrakte strender og naturreservater. Ønsker du aktiv ferie er Lisboaregionen et ideelt alternativ. Her finner du en av de beste golfbanene i Europa samt ypperlige muligheter for surfing og vindsurfing. Om du reiser til Lisboaregionen er det også verdt å besøke kongebyen Sintra. Her kan du oppleve mauriske slott, historiske palasser og et verdenskjent kulturlandskap.

Opplev kysten langs Algarve

Algarve er det sørligste landskapet i Portugal og kysten langs Algarve er blant landets fremste reisemål. Spesielt om du skal på strandferie. De største ferieområdene er Albufeira og Vilamoura som kan friste med store hoteller kun et steinkast fra stranden. Det varme klimaet og mange vakre strender med klipper og huler har gjort området svært populært. Algarvekysten er også en favoritt for de som søker aktiv ferie. Spesielt for vannsport og golf. Her er det gode forhold for både windsurfing og kitesurfing, samt perfekt for nybegynner som ønsker å prøve og surfe eller leie små seilbåter. Algarve er også kjent for noen av de beste og største golfbanene i Portugal.

En fantastisk ferie i et vennlig land

Portugisernes vennlighet er sjeldent like sprudlende og høyrøstet som hva italienerne er kjente for. Til å være et søreuropeisk folkeferd er portugiserne generelt bemærkelsesverdig rolige, men gjestfriheten og imøtekommenheten er ikke til å ta feil av når man er på ferie i Portugal. En undervurdert hjertelighet kan det kanskje kalles. Hvilket ofte passer godt for oss nordboere som hjemmefra er vant til en viss tilbakeholdenhet. Få mennesker er så enkle å omgås for besøkende som portugiserne. Som turist i Portugal vil du virkelig føle deg som hjemme. Uansett om du besøker en storby, en turistresort eller en landsby. Selv om det kanskje er noe overdrevet å kalle Portugal for “Europas best bevarte hemmelighet”, ettersom at flere og flere turister oppdager de vidunderlige sidene ved å feriere her, er det fortsatt relativt enkelt å unngå de største flokkene av turister når du reiser til Portugal.

>> Les  mer om din ferie til Madeira her

>> Les mer om din reise til Faro her

>> Les mer om din reise til Azorene her

Når er det best å reise til Portugal?

Store deler av Portugal har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde fuktige vintrer. De nordlige fjellområdene har et temperert klima med mer nedbør og Atlanterhavsøyene Azorene og Madeira har et utpreget oseanisk klima med små årstidsvariasjoner. Madeira kan du besøke mer eller mindre året rundt mens Azorene blir noe kjøligere på vinteren. Sommertørken er mest utpreget i sør og det østlige Algarve. Helt sør ved Algarvekysten er det sommertemperaturer allerede fra april og ofte helt til november. Selv på sommeren langs vestkysten av Portugal blir det aldri veldig varmt på grunn av nordvestlig vind og kjølig havvann. Den varmeste måneden er august med middeltemperatur på 20-25 grader.

Du kommer deg enkelt til Portugal fra Norge. Du kan reise til Faro, Lisboa eller Porto fra både Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø. Det tar rundt 4 timer å fly til Porto og Lisboa, i underkant av en halv time ekstra til Faro og litt over 5 timer til Madeira fra Oslo Gardermoen. Du kan bestille flybillett og hotell separat eller samle alt i en pakkereise. Hvor både fly og hotell er inkludert, og eventuelt leiebil om du ønsker det.

Opplev Madeira

Øygruppen Madeira ligger langt ute i Atlanterhavet, omtrent 400 kilometer nord for Kanariøyene. Madeira regnes geografisk til Afrika, men politisk og kulturelt til Europa. Hovedøya Madeira og den nærliggende øya Porto Santo er dit de fleste reiser, men øygruppen består også av to andre mindre ubebodde øyer og flere omkringliggende små øyer, holmer og skjær.

Madeira har en svært rik flora med nærmere 800 opprinnelige arter av bregner og blomsterplanter og det er ikke uten grunn øya ofte kalles for «Blomsterøya». De fleste som besøker Madeira ønsker å nyte den flott naturen, ha en aktiv ferie og vandreturer er spesielt populært her. Du kan for eksempel vandre langs levadaene (de kunstige vanningskanalene) hvor noen dateres helt tilbake til 1400-tallet. Følger du levadaene får du adgang til deler av øya som ikke er tilgjengelige via vanlige veier.

Madeira er også kjent for sin søte madeiravin. Det er en type sterkvin og dessertvin med et lett karamellisert preg som er svært populært som avkjølt aperitif.

Opplev Azorene

Azorene er en øygruppe i Atlanterhavet om lag 1500 kilometer vest for Portugal. Omtrent på samme breddegrad som Lisboa. Azorene består av ni vulkanske øyer som ofte deles i tre forskjellige grupper. Den østlige øygruppen som består av São Miguel og Santa Maria. Den sentrale med blant annet Pico og São Jorge og den vestlige med Flores og Corvo som de mest isolerte. 

I likhet med Madeira er Azorene kjent for sin storslåtte natur. De fleste som besøker øygruppen ønsker å nyte naturen og landskapet og her finner du noen av Portugal sine beste vandreturer. Øyene Sao Miguel og Sao Jorge er perfekte alternativer på aktiv ferie. Her kommer du tett på den flotte naturen Azorene har å by på. Ønsker du mer utfordring finner du Portugal sitt høyeste punkt på Azorene.  Montanha do Pico, som ligger på øya Pico, 2351 meter over havet.

UNESCO-storbyen Porto

Porto by ligger 300 kilometer nord for Lisboa, like ved utløpet av elven Douro. Det er Portugal sin nest største by og et viktig handels- og industrisentrum for det nordlige Portugal. Her kan du nyte litt mindre turister enn i Lisboa, og mer enn noe annet sted kan du se fornemmelse av landets tidligere storhetstid. UNESCO-byen byr på en spennende historie, førsteklasses gastronomi og storslåtte naturopplevelser både i Dourodalen og en rekke flotte natur- og nasjonalparker. Porto er også stedet hvor mesteparten av den portugisiske vinen produseres og det er herfra portvinen har fått sitt navn.

Opplev det ukjente Nord-Portugal

Nord for Porto ligger flere destinasjoner som fortsatt er ukjente for mange. Minho-provinsen i den nordvestlige delen av Portugal har et kaldere og våtere klima enn lengre sør, men kan derimot friste med et frodige og vakkert landskap og spennende historiske byer. Her finner du blant annet to storslåtte nasjonalparker som er perfekt for vandreturer. Montesinho Naturpark og Nasjonalparken Peneda-Geres. Hvor sistnevnte er en av Portugal sine 7 naturunderverker. Nasjonalparken Peneda-Geres er et fjellrikt naturreservat med urørt natur og rikt dyreliv, med blant annet ulv. Her finnes også forhistoriske gjenstander, leirplasser og turstier. Det er også velegnet for terrengsykling i nasjonalparken med mange naturskjønne ruter. På aktiv ferie i Minho-provinsen er det også populært å følge pilegrimsruten Caminho Portugués, litt sør for nasjonalparken Peneda-Geres.

Om du er glad i vin er det også verdt å besøke Minho-provinsen. Regionen er kjent for den friske "grønne" vinho verde og følger du vinruten nord i Portugal vil du også oppleve den interessante og historisk byen Guimarães.

>> Les  mer om din ferie til Estoril her

>> Les mer om din reise til Lisboaregionen her

>> Les mer om restplasser til Spania her

Aktiv ferie i Portugal

Portugal sine 800 kilometer lange kystlinje inviterer til vannsport. Surfing, windsurfing og seiling er spesielt populært. Den beste surfestranden er verdensberømte Guincho, rett utenfor Cascais på Estorilkysten. Her arrangeres internasjonale mesterskap årlig. Mer moderate forhold finner du langs kysten av Algarve, blant annet i Lagos og Vilamoura

Golf og tennis er også populært i Portugal og det milde klima i sør gjør det mulig å praktisere sportene året rundt. Portugal kan vise til 14 av Europas 100 beste golfbaner og de fleste finner du på kysten av Algarve og Estoril. Du finner også flere mindre baner på vestkysten og nord i Portugal. Tennisbaner finner du også på de større feriestedene i Algarve, på øya Madeira, langs kysten ved Estoril og i området rundt Sintra.

På din reise til Portugal vil du oppdage at landet har mange flotte områder for vandreturer og sykling, samt kano og kajakkpadling i noen av landets elver. Blant annet Mondego, Zêzere og Cávado. Den lange kysten og de mange elvene i Portugal inviterer også til ulike former for fisking.

Portugisisk kunsthåndverk

Portugal er verdenskjent for landets kunsthåndverk. De fantastiske flisene, azulejos, har en lang og historisk tradisjon, og er kanskje landets mest kjent kunsthåndverk internasjonalt. Over hele Portugal kan du beundre azulejos som pryder mange bygninger og monumenter både inne og ute. Øya Madeira, og flere steder nord i Portugal, er kjent for vakre detaljerte broderier. I innlandet, spesielt Arraiolos, er velkjent for ulltepper. Vista Alegre-porselen fra Aveiro, like nord for Lisboa, er høyt verdsatt på grunn av sin kvalitet. Bestill en billig reise til Portugal med Solfaktor!Andre linker

Reisemål i Portugal

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Algarve
  333 hoteller
  Algarve er med rette berømt for sine fine sandstrender som er blant de beste i Europa. Algarve er også en reise til Portugal sin sørligste region og en sjanse for å utforske innlandets bølgende landskap som gjemmer på korkplantasjer, borger ... og sjarmerende landsbyer. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Lisboa
  203 hoteller
  På din reise til Lisboa vil du oppleve de gamle trikkene som beveger seg opp de brosteinsbelagte gatene i byens syv åser. Lisboa er en by som overrasker de fleste. Med sin sjarm, sin atmosfære, strendene som omringer byen, nattelivet, de historiske ... severdighetene og all den gode maten har mange forelsket seg i Lisboa. Om du ennå ikke har opplevd hovedstaden i Portugal bør din neste storbyferie være en reise til Lisboa! Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Madeira
  132 hoteller
  Det er ikke uten grunn at Maderia gang på gang kåres til en av verdens beste øy-destiansjoner. En reise til denne lille vulkanøya vil gi deg en naturopplevelse av frodig blomsterprakt og grønnkledde klipper. Med en sjarmerende lokalkolorit vil ... Madeira være den perfekte destinasjonen på den perfekte ferien. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Porto e Norte
  107 hoteller
  Selv blant de meget bereiste på den Iberiske Halvøy er Nord-Portugal ofte ukjent land til tross for at det er Portugals eldste region. På en reise til Porto E Norte kan du oppleve noen av landets vakreste naturområder og mest interessante byer.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Albufeira
  92 hoteller
  Albufeira i Portugal har alt som skal til for at du og familien kan nyte en avslappende badeferie på den populære Algarvekysten. Her kan dere besøke noen av Europas flotteste sandstrender og besøke et stort utvalg av fornøyelser for både barn og voksne.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Porto
  75 hoteller
  Porto er den nest største byen i Portugal og har i likhet med hovedstaden en vakker beliggenhet nede ved en elv. Reiser du til Porto, vil du dog oppleve at dette er en storby med sin helt egen sjel med en bykjerne som er oppført på Verdensarvlisten, ... og et rikt kulturliv. Les mer

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Algarve, Salema
9,5
Fantastisk
2049 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 102 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Caramujeira
9,1
Fantastisk
912 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,3
Fantastisk
321 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Portugal?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 127 anmeldelser