Reiser til Tyrkia

For deg som drømmer om sol og varme, gode priser og en avslappet feriestemning er en tur til Tyrkia uten tvil et godt valg. Langs den vakre sydkysten og ved de vestlige strendene og Egeerhavet ligger den ene perlen etter den andre og venter på deg, kun noen timer i fly fra Norge. Bestill en billig ferie i Tyrkia med Solfaktor i dag!

Tyrkia har noe for alle. Det er nok særlig sol, strand og avslapping som trekker mange til Tyrkia, men her finnes også masser av fantastiske severdigheter. Som Efesos ved Izmir og Kusadasi, de antikke templene og amfiteatrene ved Perge, Aspendos og Side ved Antalya. Opplev også den Trojanske Hest ved byen Troya.

Særlig feriebyene Alanya, Marmaris, Kemer, Bodrum, Side og de andre byene langs den tyrkiske Middelhavsregionen lokker turister fra hele verden til Tyrkia, men det finnes også tusenvis av småbyer i landet som er verdt å besøke. Og ikke minst den fantastiske storbyen Istanbul!

De fleste turistene som besøker Tyrkia lander på enten Dalaman eller Antalya flyplass, men det har også dukket opp en ny flyplass ved Alanya, nemlig Gazipasa. Langs den tyrkiske Middelhavsregionen ligger feriebyene som perler på en snor. Familiefavoritten Kemer, den eksklusive feriebyen Bodrum og flotte Kusadasi og Cesme som ikke ligger langt fra storbyen Izmir. Du vil finne havnebyen Marmaris, storbyen Antalya (med mange fine strender i nærheten, for eksempel Larastranden) og naturligvis hyggelige Side og Tyrkias feriehovedstad, Alanya.

Fantastiske strender og rikelig med shopping

Nesten overalt langs kysten finner du flotte strender med deilig badevann, forholdsvis mange fasiliteter og muligheter for å spise og drikke. Du kan bestille opphold på en beach resort slik at du ikke behøver å forlate hotellområdet. Da vil du i så fall gå glipp av den spennende tyrkiske kulturen og de vennlige menneskene.

Shopping er det også gode muligheter til og mange turister benytter seg av gode tilbud på gull, sølv, tepper, klær og lærvarer. Husk også å sette av tid til å utforske det store og spennende tyrkiske kjøkkenet med sine mange ferske grønnsaker, bønner, kebab og fersk fisk som tilberedes på mange ulike vis, med tilhørende fersk dessertfrukt. 

Dersom du drømmer om storbyferie er storbyene Istanbul, Izmir og Antalya naturlige destinasjoner å besøke. Især Istanbul er en fantastisk opplevelse. Her bor over 15 millioner mennesker og byen er den eneste byen som ligger i to verdensdeler.

Hvem vil verdsette en ferie i Tyrkia?

Hvis du vil oppleve sol og strand fra tidlig vår til sen høst er det bare å pakke kofferten og finne et godt tilbud på en reise til én av Middelhavsdestinasjonene. Velg mellom alt fra flotte boutiquehoteller og store familieresorts med All Inclusive til små pensjonater og luksushoteller. Utvalget er enormt og alle vil finne noe som passer dem. 

>> Les mer om All Inclusive-reiser her

Når på året bør man reise til Tyrkia?

Vinteren langs Middelhavskysten er mild, men ikke spesielt varm. Det regner gjerne en god del fra november til mars, våren er vakker og sommeren er varm fra juni til september. Høsten er et godt tidspunkt for å reise til Tyrkia. Da er det varmt i vannet, lavere priser og ikke så mange turister.

En billig ferie i Tyrkia med Solfaktor

Tyrkia ligger på grensen mellom Europa og Asia. Ikke bare geografisk, men også kulturelt. Her kan du oppleve alt fra den pulserende storbyen Istanbul ved det imponerende Bosporus og til små feriebyer med tydelig innflytelse fra både havet og fjellene i baklandet. Tyrkerne mottar sine gjester med åpne armer.

Tyrkias middelhavskyst byr på masser av aktiviteter i vannet som vil få hjertet til å pumpe. Opplev alt fra jetski til parasailing og windsurfing. Det er naturligvis også gode muligheter til å dykke eller dra på seilturer. For eksempel i områdene ved øygruppen Dodekanesene og omkring Antalya.

Hvis du heller vil opp i høydene er for eksempel å bestige Mount Ararat (Tyrkias høyeste fjell- 5.165 meter) en spennende opplevelse. Å bestige fjellet, som er en slukket vulkan, er ikke meget teknisk krevende, men krever vel og merke at man er i god form og får adgangstillatelse. 

Maten

Tyrkia ligger som en bro mellom øst og vest og landets kjøkken avspeiler i stor grad denne geografien. I kebabens hjemland er de kulinariske opplevelsene alltid ett av feriens høydepunkter. Start dagen med den yoghurtlignende suppen cacik, smakfull sarma og fylte vinblader, som er uimotståelige på varme dager. Smak på köfte (tyrkiske kjøttboller) sammen med fylte grønnsaker eller nyt et sortiment av småretter. Mezze, som tradisjonelt serveres før hovedretten, men som også i seg selv kan nytes som et helt måltid. Avslutt med noen Turkish delights til tyrkisk kaffe eller bestill noen fantastiske baklava til dessert.

I Dalaman-området finnes et stort utvalg av restauranter å velge mellom og du vil finne både tyrkiske og internasjonale matretter. Fra Marmaris til Iclemer har Dalaman adskillige fantastiske fiskerestauranter og avslappende strandbarer å by på.

I Antalya-området kan du besøke Belek dersom du ønsker å nyte et lekkert måltid ute langs kysten. Bodrum er også hjemsted for en rekke restauranter som serverer både lokale tyrkiske og internasjonale matretter.

Nattelivet

Nattelivet i Tyrkia er en spennende sammensmeltning av østlig og vestlig kultur. Uansett om du ønsker å oppleve en fest i en av de store byene eller bare ønsker en liten tur innom et diskotek i en av de mindre feriebyene, er en ferie i Tyrkia et perfekt valg.

En kort kjøretur fra Bodrum ligger Gumbet som er kjent for sin livlige atmosfære. Marmaris byr også på mange muligheter til en god kveld på byen. Inkludert alt fra middelhavsmiddag i det fri med kystnære utsikter og til tyrkiske og globale beats på barene.

Hvis du søker litt lenger mot øst til Oludeniz, disker Barracuda Restaurant and Bar opp med et fantastisk kjøkken. Før du kan danse natten gjennom på den nærliggende Club Revolution.

Begivenheter

 • For kulturelskere: I det storslåtte romerske amfiteateret i nærheten av Antalya avholdes den prestisjefylte Aspendos internasjonale opera- og ballettfestival. Hvor verdensberømte orkestre begeistrer publikum.
 • For seilsportsutøvere: Seilsporten blir feiret på høsten under Marmaris International Race Week. Da kan du oppleve strømlinjede yachter som seiler ut fra den travle havnen.
 • Luftakrobater: Se fargerike fallskjermer og paraglidere i dristige øvelser fra Babadag-fjellet som en del av Ölüdeniz Air Games i oktober måned.

Tyrkia er med rette ett av nordmenns foretrukne reisemål. På den offisielle hjemmesiden til Tyrkias turistbyrå finner du blant annet artikler om mange av Tyrkias destinasjoner, reisemål og severdigheter. Samt forslag til forskjellige aktiviteter og opplevelser. Dessuten tilbyr turistbyrået mye praktisk informasjon om ferie i Tyrkia. På hjemmesiden finner du også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Tyrkia.

Reisemål i Tyrkia

 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Middelhavsregionen
  598 hoteller
  Det er i Middelhavsregionen at du finner en perlerekke av Tyrkias beste strender. Her på det som også kalles for Den tyrkiske Riviera kan du nyte den gavmilde Middelhavsolen ved populære reisemål, som også er kjent for deres historiske severdigheter.
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alanya
  147 hoteller
  Alanya er Tyrkias ferie hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene, fra barnefamilier som vil bo på et bra resort hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker natteliv ... inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Side
  97 hoteller
  Side er en koselig og sjarmerende gammel by med fantastiske langgrunne sandstrender. I sentrum finner du basarer, restauranter og barer i en vennlig atmosfære.
 • Antalya
  47 hoteller
  I Antalya kan du bruke hele ferien med avslapning på stranden. De omkringliggende grønne fjellene byr også på masse av eventyr, hvis du ikke kun vil slappe av i solen. Rundt om i Antalyas gamle deler kan du utforske spennende historiske severdigheter.
 • Belek
  46 hoteller
  Når du reiser til Belek så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. De fleste hotellene er førsteklasses, ligger direkte ved havet og har ofte private strender.

Populære hoteller i Tyrkia

Tyrkia, Middelhavsregionen, Belek
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Egearregionen, Bodrum
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Egearregionen, Bodrum
 • Nærmeste flyplass: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en billig ferie i Tyrkia med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på billige reiser til Tyrkia og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette fantastiske ferielandet. Reis med oss på en flott ferie i Tyrkia. Vi har valgt ut de beste hotellene og ferieboligene til deg slik at du heller kan fokusere på å nyte fritiden og slappe av. Du velger selv om du kun ønsker å bestille overnattingssted eller om du vil booke hele reisen med fly inkludert.

Tast inn dine ferieønsker i søkemaskinen så finner vi raskt de beste prisene på fly og feriebolig. Du kan velge mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi søker deretter opp de billigste flybillettene fra alle flyselskapene, inkludert lavprisselskaper, og kombinerer dem med våre hoteller i Tyrkia. Du får din restplass som en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Du kan forøvrig tilføye en leiebil eller transfer til bestillingen slik at alt er på plass i forkant av reisen. God tur!

Hvor bør man feriere i Tyrkia?

Uavhengig av hvor du bor vil det nok være sandstrendene som frister mest. Den mest berømte stranden er nok den hvite sandstranden Olu Deniz med sin vakre blå lagune og som har blitt utpekt til nasjonalpark. Tyrkias "turkise kyst", med sine mange romerske levninger, er fortsatt ett av landets største trekkplastre. Her finnes populære feriebyer som Antalya, Bodrum og Marmaris, som byr på en god blanding av familieunderholdning, kulturhistoriske severdigheter og natteliv. Lenger østover og mot kysten ved Egeerhavet ligger den antikke gresk-romerske byen Efesos, som var én av de største byene i Romerriket og er ett av Verdens syv underverker. 

Istanbul

Istanbul sin historie strekker seg over 3000 år tilbake i tid og byens beliggenhet, tvers over Bosperus-stredet, er helt fantastisk. Topkapi-palasset er én av byens største turistattraksjoner med sitt harem og sin skattekiste fra kolonitiden. Andre severdigheter som bør oppleves er de umiskjennelige minaretene og de blå kuplene på Den Blå Moské. Hagia Sofia er én av verdens største kristne kirker. Dersom du ønsker å gjøre en god teppehandel er Grand Bazaar stedet å besøke. Uzunçarsi Caddesi er full av håndverkere og i liten grad preget av turisme, mens Istiklal Caddesi og Sultanahmet i den gamle delen av byen er stedene å besøke for å smake på kebab. 

>> Les mer om reiser til Istanbul her

Ankara

Ankara er den regjerende hovedstaden i Tyrkia og byr på interessante severdigheter som Hisar, en byzantinsk citadel, Museet for anatolske sivilisasjoner og Kemel Atatürks mausoleum. Presidentpalasset er velbevart og de antikke romerske ruinene som ligger spredt omkring i byen er absolutt verdt å besøke. 

Efesos

Efesos byr på Dianatempelet, Syvsovernes grotte, de kolossale ruinene ved havnen, det store marmorbelagte Arcadian Way, det imponerende Hadrian-tempelet og en storslått samling av fontener og bassenger som er en del av den fornemste og best bevarte antikke tyrkiske byen.

Antalya

Antalya er det populære feriedestinasjonen på Tyrkias sørkyst. Byen, som er kjent som Middelhavets Perle, er en tiltalende blanding av romerske levninger, vakre strender og en sjarmerende gammel bykjerne.

>> Les mer om reiser til Antalya her

Izmir

Izmir ble grunnlagt av Alexander den Store i cirka år 300 f.Kr. og er i dag den tredje største byen i Tyrkia. Her finner du oldtidsruiner, butikker og elegante boulevarder. Noe som gir byen en meget europeisk atmosfære.

>> Les mer om reiser til Izmir her

Alanya

Alanya er en ekte feriefavoritt hos nordmenn, noe som ikke er tilfeldig.  Byen lokker med deilig vær, fine strender, gode priser og en avslappet stemning.

>> Les mer om reiser til Alanya her

Dalaman

Et hotell i Dalaman er et godt utgangspunkt for å utforske den turkise kysten. Det kunne for eksempel være en utflukt til den 14 kilometer lange Patara Beach, der du også kan se restene etter et Apollo-tempel.

>> Les om restplasser til Tyrkia her

Andre linker

Hva sier gjestene i Tyrkia?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 59 anmeldelser