Reiser til Tyrkia

Opplev en spennende reise til Tyrkia! For deg som drømmer om en tur til syden med sol og varme, fantastiske strender, gode priser og en avslappet feriestemning er en reise til Tyrkia uten tvil et godt valg. Tyrkia har en unik blanding av kultur og historie og her finner du vakker arkitektur, storslått natur, gode shoppingmuligheter, livlig natteliv og kulinariske opplevelser. Bestill en billig ferie og reise til Tyrkia med Solfaktor!

Tyrkia som reisemål

Tyrkia ligger både i Sør-Europa og Vest-Asia og har kystlinje mot Egeerhavet i vest, det østre Middelhavet i sør og Svartehavet i nord. Langs den lange kysten ligger feriestedene som perler på en snor og venter på deg. I Egearregionen finner du steder som Marmaris, Kusadasi, Bodrum og Torba, mens i populære Middelhavsregionen finner du blant annet de kjente navnene Alanya, Side, Antalya, Belek og Kemer. På din ferie til Tyrkia vil du finne behagelige temperaturer fra tidlig vår til sen høst, myke sandstrender og krystallklart vann. Det er mange feriesteder å velge mellom enten du reiser med barn, på vennetur eller med kjæresten på reise til Tyrkia.

Det finnes også en rekke historiske reisemål for deg som vil reise til Tyrkia og oppleve landets rike kultur og historie. Tyrkia er kjent for sin vakre arkitektur som inkluderer monumenter fra både romertiden og det osmanske riket. Byene Istanbul og Ankara er spesielt populære blant turister, med sine mange historiske og kulturelle attraksjoner.

Tyrkia er også velkjent for gode shoppingmuligheter og her kan du finne gode tilbud på gull, sølv, tepper, klær og lærvarer. Husk også å nyte det smakfulle tyrkiske kjøkkenet og de mange søte dessertene. Tyrkia er et flott reisemål for alle som ønsker å kombinere kultur og historie med en avslappende badeferie.

>> Les mer om din reise til Colakli

>> Les mer om din ferie til Kemer

>> Les mer om din ferie til Istanbul

Populære feriebyer på den tyrkiske rivieraen

Det er særlig sol- og badeferie som trekker mange turister på ferie til Tyrkia hvert år. Her finner du et bredt utvalg av feriesteder langs kysten av Tyrkia som inviterer til både avslapping, fornøyelser, vannsportaktiviteter og livlig natteliv. I Middelhavsregionen og vest for Antalya finner du familiefavoritten Kemer. En koselig småby med avslappet atmosfære som er ideelt for barnefamilier. Den livlige feriebyen Bodrum langs Egearregionen trekker mange turister hvert år og er mest kjent for sitt pulserende natteliv og avslappende strandliv. Her finner du også gode shoppingmuligheter og kulturopplevelser.

Badebyen Marmaris ligger innerst i en bukt ved foten av Taurusfjellene og har en flott småbåthavn og strandpromenade med mange restauranter og barer. Byen er kjent som badebyen ved Egeerhavet som bobler av tyrkisk sjarm. Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på rivieraen av Tyrkia. Her finnes noe for alle. Både for barnefamilier som ønsker en avslappet atmosfære og voksne som ønsker å nyte et livlig strand- og natteliv. Alanya holder også store sportsarrangement som triathlon, maraton, sykling, svømming og sandvolleyball.

Nattelivet i Tyrkia

Nattelivet i Tyrkia er en spennende kombinasjon av østlig og vestlig kultur. Storbyene Istanbul, Ankara og Antalya, samt flere av feriestedene som Bodrum, er kjent for å holde et høyt tempo. Her finner du mange barer, diskotek og nattklubber samt flere konsertscener og teatre. 

I Istanbul er Taksim-området spesielt kjent for et pulserende uteliv med mange utesteder og klubber. Antalya har også en livlig atmosfære og er kjent for sine utesteder langs marinaen og i gamlebyen. En kort kjøretur fra Bodrum ligger Gumbet som også er kjent for sitt natteliv. Marmaris byr også på mange muligheter for en god kveld på byen.

Storbyferie i Tyrkia

En storbyferie i Tyrkia gir deg mulighet til å utforske landets rike historie og spennende kultur. Spesielt byen Istanbul og Ankara er populære reisemål på storbyferie. Istanbul er den største byen i Tyrkia og den eneste byen som ligger i to verdensdeler. Den historiske storbyen ligger ved imponerende Bosporus og en båttur langs denne vannveien som skiller Europa og Asia gir deg en unik opplevelse av byen. Istanbul er blant annet kjent for sine berømte monumenter som Hagia Sophia, et av de mest berømte byggverkene i både Tyrkia og verden, og Topkapi-palasset. Det er også verdt å besøke et av verdens største markeder i Grand Bazaar.

Ankara er hovedstaden i Tyrkia og er kjent for sine museer og historiske severdigheter. Både Istanbul og Ankara gir deg mulighet til en mer autentisk opplevelse av Tyrkia og kulturen, og byene tilbyr et bredt utvalg av restauranter, kaféer og shoppingmuligheter.

Ønsker du å kombinere storby med strandliv er Antalya en annen populær destinasjon. Det er en hyggelig kystby på den tyrkiske rivieraen hvor du kan nyte flotte strender og behagelig temperaturer i Middelhavet. Byen byr på historiske ruiner blant annet av romerske amfiteater og ottomanske borg. En annen populær ferieby i Tyrkia er Side som ligger ved Antalya og kombinerer koselig gamleby med fine sandstrender.

Når er det best å reise til Tyrkia?

Tyrkia har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Klimaet varierer avhengig av hvor i landet du reiser, med varmere temperaturer langs kysten og kjøligere temperaturer i fjellområdene.

Vinteren er lavsesong for ferie til Tyrkia. Fra november til mars regner det en del og det kan komme snø i fjellområdene. På sommeren fra juni til september er det høysesong med høye temperaturer og mye turister, spesielt langs kysten. Et godt tidspunkt å reise til Tyrkia på er på våren eller høsten. Spesielt på høsten er det fortsatt varmt i havet, lavere priser og ikke så mange turister.

>> Les mer om din reise til Belek

>> Les mer om din reise til Bodrum

>> Les mer om din ferie til Turgutreis

Historiske reisemål i Tyrkia

Det finnes mange mindre reisemål og småbyer som er verdt å utforske for å oppleve Tyrkia sin rike historie. Du kan blant annet oppleve den historiske byen Troja. Kjent som stedet for Trojanerkrigen og den Trojanske Hest.  Det er også verdt å besøke Efesos som er en av de best bevarte romerske byene i både Tyrkia og i verden forøvrig. Her kan du se monumenter som Celsus-biblioteket og Artemis-tempelet. Byen ligger en liten halvtime unna havnebyen Kusadasi. Ikke langt fra storbyen Izmir og kystbyen Cesme, som også er verdt å besøke. Du kan besøke amfiteatrene ved oldtidsbyene Perge og Aspendos i samme området. Den prestisjefylte Aspendos internasjonale opera- og ballettfestival avholdes her hvert år med verdensberømte orkestre.

Aktiv ferie i Tyrkia

Mange reiser til Tyrkia på aktiv ferie. Her kan du oppleve både jetski, parasailing og windsurfing. Det er også gode muligheter for dykking og seilturer. For eksempel ved Kusadasi mot Egeerhavet og omkring Antalya.

Det holdes også flere sportsarrangementer i Tyrkia hvert år. For eksempel blir seilsporten feiret på høsten under Marmaris International Race Week. I oktober måned kan du se fargerike fallskjermer og paraglidere i dristige øvelser fra Babadag-fjellet, som en del av Ölüdeniz Air Games.

Er du glad i vandring og aktiviteter på land er det flere muligheter i det rike tyrkiske landskapet. Det er for eksempel en spennende opplevelse å bestige Tyrkia sitt høyeste fjell, Mount Ararat, på 5137 m.o.h. Fjellet ligger i det nordøstre Tyrkia og er en inaktiv vulkan. Det er ikke en teknisk krevende tur, men du bør være i god form.

Mat og drikke i Tyrkia

Mat i Tyrkia er kjent for sine krydder og smaker og i kebabens hjemland er de kulinariske opplevelsene aldri langt unna. Noen av de mest populære rettene inkluderer mezze som består av småretter som cacik (tyrkisk tzatziki), sarma (kålrulett) og dolma (fylte vinblader). Det serveres tradisjonelt før middag, men kan også nytes som et helt måltid. En annen kjent rett fra Tyrkia er köfte (tyrkiske kjøttboller) som ofte serveres med fylte grønnsaker. Feriebyene langs kysten serverer også mye fersk fisk og skalldyr. 

Er du glad i søtsaker vil du like Turkish delights eller den tyrkiske søte kaken, Baklava. Sistnevnte består av flere tynne lag med filodeig, fylt med nøtteblanding og trukket i honning eller sirup. Tyrkia er også kjent for en rik te- og kaffekultur og det finnes et stort utvalg av tehus og kaffebarer i landet.

>> Les mer om din reise til Torba

>> Les mer om din ferie til Beldibi

>> Les mer om din reise til Side

Fly og hotell i Tyrkia

Du kommer deg enkelt fra Norge til Tyrkia. Flesteparten av turistene som reiser til Tyrkia lander på enten Antalya flyplass eller den nye flyplassen ved Alanya, Gazipasa flyplass.

Det går direkteflygninger til Antalya International Airport (AYT) året rundt fra Oslo Gardermoen. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Det går også direkte flyruter til Alanya - Gazipasa Alanya Airport (GZP) i perioden mars-oktober.

Det går direkteflygninger til Milas–Bodrum International Airport (BJV) i perioden juni-august fra Oslo Gardermoen.

Skal du til Istanbul går det daglig direkte flyruter til Istanbul International Airport (IST) året rundt fra Oslo Gardermoen.

Det er et bredt utvalg av hoteller i Tyrkia, fra billige hoteller og ferieboliger til luksus resorts med mange fasiliteter. Det finnes mange rimelig alternativer for deg som ønsker en billig reise til Tyrkia. Her kan du velge mellom små boutique-hoteller, ferieleiligheter og et godt utvalg all-inclusive hoteller og familieresorts. Du finner noe som passer for alle, enten du reiser til Tyrkia på familieferie, vennetur, parferie eller alene.  Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best for din ferie i Tyrkia!

Andre linker

Reisemål i Tyrkia

 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Middelhavsregionen
  541 hoteller
  Det er i Middelhavsregionen at du finner en perlerekke av Tyrkia sine beste strender. På det som også kalles for Den tyrkiske Riviera kan du nyte den gavmilde Middelhavsolen ved populære reisemål, som også er kjent for deres historiske severdigheter. ... Middelhavsregionen i Tyrkia har tilbud og muligheter for alle til en perfekt ferie. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alanya
  116 hoteller
  Alanya er Tyrkia sin ferie-hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene. Fra barnefamilier som vil bo på et bra all-inclusive hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker ... natteliv inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak i dette fargerike landet Tyrkia. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Side
  92 hoteller
  Side er en koselig og sjarmerende gammel by med fantastiske langgrunne sandstrender og perfekt for barnefamilier. I sentrum finner du basarer, restauranter og barer i en vennlig atmosfære.
 • Gjesteanmeldelser 5,6
  Belek
  45 hoteller
  Når du reiser til Belek i Tyrkia så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. De fleste hotellene er førsteklasses, ligger direkte ved havet og har ofte private strender.
 • Antalya
  33 hoteller
  I Antalya kan du bruke hele ferien med avslapning på stranden. De omkringliggende grønne fjellene byr også på masse av eventyr hvis du ikke kun vil slappe av i solen. Rundt om i Antalya sine gamle bydeler kan du utforske spennende historiske severdigheter

Populære hoteller i Tyrkia

Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
8,1
Meget bra
1192 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Avstand til sentrum: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Egearregionen, Kusadasi
9,3
Fantastisk
1776 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 550 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Kiris
9,9
Fantastisk
695 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste større by: ca. 7 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Tyrkia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 227 anmeldelser