Reiser til Tyrkia

Opplev spennende Tyrkia! For deg som drømmer om sol og varme, gode priser og en avslappet feriestemning er en reise til Tyrkia uten tvil et godt valg. Tyrkia har en unik blanding av kultur og historie og her finner du vakker arkitektur, storslått natur, gode shoppingmuligheter, livlig natteliv og kulinariske opplevelser. Bestill en billig reise til Tyrkia med Solfaktor!

Tyrkia som reisemål

Tyrkia ligger både i Sør-Europa og Vest-Asia og har kystlinje mot Egeerhavet i vest, det østre Middelhavet i sør og Svartehavet i nord. Langs den lange kysten ligger feriestedene som perler på en snor og venter på deg. De mest kjente er feriebyene Alanya, Marmaris, Kemer, Bodrum og Side. Her er det behagelig temperaturer fra tidlig vår til sen høst, myke sandstrender og krystallklart vann. Det er mange feriesteder å velge mellom enten du reiser med barn, på vennetur eller med kjæresten på reise til Tyrkia.

Det finnes også en rekke historiske reisemål for deg som vil reise til Tyrkia og oppleve landets rike kultur og historie. Tyrkia er kjent for sin vakre arkitektur som inkluderer monumenter fra både romertiden og det osmanske riket. Byene Istanbul og Ankara er spesielt populære blant turister. Med mange historiske og kulturelle attraksjoner.

Tyrkia er også velkjent for gode shoppingmuligheter og her kan du finne gode tilbud på gull, sølv, tepper, klær og lærvarer. Husk også å nyte det smakfulle tyrkiske kjøkkenet og de mange søte dessertene. Tyrkia er et flott reisemål for alle som ønsker å kombinere kultur og historie med en avslappende badeferie.

>> Finn og bestill restplasser til Tyrkia

>> Les mer om din ferie til Kemer

>> Les mer om din ferie til Istanbul

Populære feriebyer på den tyrkiske rivieraen

Det er særlig sol- og badeferie som trekker mange turister på ferie til Tyrkia hvert år. Her finner du et bredt utvalg av feriesteder langs kysten som inviterer til både avslapping, fornøyelser, vannsportaktiviteter og livlig natteliv. Vest for Antalya finner du familiefavoritten Kemer En koselig småby med avslappet atmosfære som er ideelt for barnefamilier. Den livlige feriebyen Bodrum trekker mange turister hvert år og er mest kjent for sitt pulserende natteliv og avslappende strandliv. Her finner du også gode shoppingmuligheter og kulturopplevelser. 

Badebyen Marmaris ligger innerst i en bukt ved foten av Taurusfjellene og har en flott småbåthavn og strandpromenade med mange restauranter og barer. Byen er kjent som badebyen ved Egeerhavet som bobler av tyrkisk sjarm.  Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på den tyrkiske rivieraen. Her finnes noe for alle. Både for barnefamilier som ønsker en avslappet atmosfære og voksne som ønsker å nyte et livlig strand- og natteliv. Alanya holder også store sportsarrangement som triathlon, maraton, sykling, svømming og sandvolleyball.

Nattelivet i Tyrkia

Nattelivet i Tyrkia er en spennende kombinasjon av østlig og vestlig kultur. Storbyene Istanbul, Ankara, og Antalya, samt flere av feriestedene som Bodrum, er kjent for å holde et høyt tempo. Her finner du mange barer, diskotek og nattklubber samt flere konsertscener og teatre. 

I Istanbul er Taksim-området spesielt kjent for et pulserende uteliv med mange utesteder og klubber. Ankara har også en livlig klubbscene og Antalya er kjent for sine utesteder langs marinaen og i gamlebyen. En kort kjøretur fra Bodrum ligger Gumbet som er kjent for sin livlige atmosfære og natteliv. Marmaris byr også på mange muligheter for en god kveld på byen.

Storbyferie i Tyrkia

En storbyferie i Tyrkia gir deg mulighet til å utforske landets rike historie og spennende kultur. Spesielt byen Istanbul og Ankara er populære reisemål på storbyferie. Istanbul er den største byen i Tyrkia og den eneste byen som ligger i to verdensdeler. Den historiske storbyen ligger ved imponerende Bosporus og en båttur langs denne vannveien som skiller Europa og Asia gir deg en unik opplevelse av byen. Istanbul er blant annet kjent for sine berømte monumenter som Hagia Sophia, et av de mest berømte byggverkene i verden, og Topkapi-palasset. Det er også verdt å besøke et av verdens største markeder i Grand Bazaar. 

Ankara er hovedstaden i Tyrkia og er kjent for sine museer og historiske severdigheter. Både Istanbul og Ankara gir deg mulighet til en mer autentisk opplevelse av Tyrkia og kulturen og tilbyr et bredt utvalg av restauranter, kaféer og shoppingmuligheter.

Ønsker du å kombinere storby med strandliv er Antalya en annen populær destinasjon. Det er en hyggelig kystby på den tyrkiske rivieraen hvor du kan nyte flotte strender og behagelig temperaturer i havet. Byen byr på historiske ruiner blant annet av romerske amfiteater og ottomanske borg. En annen populær ferieby er Side som ligger ved Antalya og kombinerer koselig gamleby med fine sandstrender.

Når er det best å reise til Tyrkia?

Tyrkia har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Klimaet varierer avhengig av hvor i landet du reiser, med varmere temperaturer langs kysten og kjøligere temperaturer i fjellområdene. 

Vinteren er lavsesong i Tyrkia. Fra november til mars regner det en del og det kan komme snø i fjellområdene. På sommeren fra juni til september er det høysesong med høye temperaturer og mye turister, spesielt langs kysten. Et godt tidspunkt å reise til Tyrkia er på våren eller høsten. Spesielt på høsten er det fortsatt varmt i havet, lavere priser og ikke så mange turister.

>> Les mer om din reise til Alanya

>> Les mer om din reise til Bodrum

>> Les mer om din ferie til Hellas

Historiske reisemål i Tyrkia

Det finnes mange mindre reisemål og småbyer som er verdt å utforske for å oppleve Tyrkia sin rike historie. Du kan blant annet oppleve den historiske byen Troja. Kjent som stedet for Trojanerkrigen og den Trojanske Hest.  Det er også verdt å besøke Efesos som er en av de best bevarte romerske byene i verden. Her kan du se monumenter som Celsus-biblioteket og Artemis-tempelet. Byen ligger ved havnebyen Kusadasi. Ikke langt fra storbyen Izmir og kystbyen Cesme, som også er verdt å besøke. Du kan besøke amfiteatrene ved oldtidsbyene Perge og Aspendos i samme området. Den prestisjefylte Aspendos internasjonale opera- og ballettfestival avholdes her hvert år med et verdensberømte orkestre.

Aktiv ferie i Tyrkia

Mange reiser til Tyrkia på aktiv ferie. Her kan du oppleve både jetski, parasailing og windsurfing. Det er også gode muligheter for dykking og seilturer. For eksempel ved øygruppen Dodekanesene og omkring Antalya

Det holdes også flere sportsarrangementer i landet hvert år. For eksempel blir seilsporten feiret på høsten under Marmaris International Race Week. I oktober måned kan du se fargerike fallskjermer og paraglidere i dristige øvelser fra Babadag-fjellet, som en del av Ölüdeniz Air Games. 

Er du glad i vandring og aktiviteter på land er det flere muligheter i det rike tyrkiske landskapet. Det er for eksempel en spennende opplevelse å bestige Tyrkia sitt høyeste fjell, Mount Ararat, på 5137 m.o.h. Fjellet ligger i det nordøstre Tyrkia og er en inaktiv vulkan. Det er ikke en teknisk krevende tur, men du bør være i god form.

Mat og drikke i Tyrkia

Tyrkisk mat er kjent for sine krydder og smaker og i kebabens hjemland er de kulinariske opplevelsene aldri langt unna. Noen av de mest populære rettene inkluderer mezze som består av småretter som cacik (tyrkisk tzatziki), sarma (kålrulett) og dolma (fylte vinblader). Det serveres tradisjonelt før middag, men kan også nytes som et helt måltid. En annen kjent rett er köfte (tyrkiske kjøttboller) som ofte serveres med fylte grønnsaker. Feriebyene langs kysten serverer også mye fersk fisk og skalldyr. 

Er du glad i søtsaker vil du like Turkish delights eller den tyrkiske søte kaken, Baklava. Sistnevnte består av flere tynne lag med filodeig, fylt med nøtteblanding og trukket i honning eller sirup. Tyrkia er også kjent for en rik te- og kaffekultur og det finnes et stort utvalg av tehus og kaffebarer i landet.

Fly og hotell i Tyrkia

Du kommer deg enkelt til Tyrkia fra Oslo Gardermoen. Det går noen direkteflyvninger, men de fleste med én mellomlanding. Flesteparten av turistene som reiser til Tyrkia lander på enten Dalaman flyplass, Antalya flyplass, eller den nye flyplassen ved Alanya, Gazipasa flyplass. Flytiden fra Oslo Gardermoen til alle tre er i underkant av 4 timer og 30 minutter. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly og hotell inkludert, og eventuelt leiebil eller guidede turer. 

Det er et bredt utvalg av hoteller i Tyrkia, fra billige hoteller og ferieboliger til luksus resorts med mange fasiliteter. Det finnes mange rimelig alternativer for deg som ønsker en billig ferie til Tyrkia. Her kan du velge mellom små boutique hoteller, ferieleiligheter, og et godt utvalg all-inclusive hoteller og familieresorts. Du finner noe som passer for alle enten du reiser til Tyrkia på familieferie, vennetur, parferie eller alene.  Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best for din ferie i Tyrkia!

>> Les mer om din reise til Izmir

>> Les mer om din ferie til Antalya

>> Les mer om din reise til Kroatia

Andre linker

Reisemål i Tyrkia

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Middelhavsregionen
  594 hoteller
  Det er i Middelhavsregionen at du finner en perlerekke av Tyrkias beste strender. Her på det som også kalles for Den tyrkiske Riviera kan du nyte den gavmilde Middelhavsolen ved populære reisemål, som også er kjent for deres historiske severdigheter.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Alanya
  138 hoteller
  Alanya er Tyrkias ferie hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene, fra barnefamilier som vil bo på et bra resort hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker natteliv ... inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Side
  96 hoteller
  Side er en koselig og sjarmerende gammel by med fantastiske langgrunne sandstrender. I sentrum finner du basarer, restauranter og barer i en vennlig atmosfære.
 • Antalya
  47 hoteller
  I Antalya kan du bruke hele ferien med avslapning på stranden. De omkringliggende grønne fjellene byr også på masse av eventyr, hvis du ikke kun vil slappe av i solen. Rundt om i Antalyas gamle deler kan du utforske spennende historiske severdigheter.
 • Belek
  46 hoteller
  Når du reiser til Belek så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. De fleste hotellene er førsteklasses, ligger direkte ved havet og har ofte private strender.

Populære hoteller i Tyrkia

Tyrkia, Middelhavsregionen, Aksu
9,2
Fantastisk
3667 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Avstand til sentrum: ca. 25 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
9,4
Fantastisk
612 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Kiris
9,8
Fantastisk
685 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Tyrkia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 130 anmeldelser