Reiser til Lisboa-regionen

Av de fem regionene på det portugisiske fastlandet er Lisboa-regionen den minste. Det er imidlertid her landets økonomiske og politiske makt er konsentrert. Hovedstaden Lisboa er det naturlige knutepunktet og er med sine mange severdigheter verdt en tur i seg selv. Men regionen inkluderer også en rekke andre spennende destinasjoner både nord og sør for hovedstaden med alt fra historiske byer til vakre strender og naturreservater.

Har du base i den sjarmerende hovedstaden kan du for eksempel ta turer vestover til Estoril og Cascais på den eksklusive delen av den portugisiske rivieraen, eller opp til den tidligere kongebyen Sintra med sitt fargerike palass. Reiser du hit om sommeren, kan du også enkelt krysse elven Tejo for å nyte de lange strendene på Setúbal-halvøya.

Med andre ord, på en tur til Lisboa-regionen har du mange muligheter til å kombinere avslapping med sightseeing og andre aktiviteter. Det er også et av de enkleste stedene å fly til i Portugal. Gjennom hele året er det mange forbindelser i løpet av uken til Lisboa lufthavn, som ligger nær hovedstaden. Spesielt hvis du kan dra litt utenfor den mest populære høysesongen på sommeren, har du ofte gode sjanser til å finne billige reiser til Lisboa-regionen i søkemotoren her hos Solfaktor.

Lisboa - Europas mest sjarmerende hovedstad?

Det er ikke bare fordi du lander noen få kilometer fra sentrum at selve Lisboa er det mest åpenbare reisemålet i regionen. Hvis dette er første gang du reiser til Portugal, er det nesten et must å bruke minst et par dager på å utforske severdighetene før du drar ut i regionen.

Den portugisiske hovedstaden, med sine historiske distrikter med trange og noen ganger bratte brosteinsgater, er lett å forelske seg i. Selv om de feriereisende i senere år har fått øynene opp for den vakre hovedstads mange kvaliteter, har Lisboa fremdeles en behagelig atmosfære, og den føles ikke like turistisk på samme måte som noen andre europeiske byer kan gjøre. 

Selvfølgelig bør du besøke det stemningsfulle klosteret Mosteiro dos Jerónimos i Belém vest for sentrum, ta en tur med den klassiske trikken 28, prute på prisen på det store loppemarkedet Feira da Ladra og nyte utsikten nedover Alfamas røde tegltak fra Castelo de São Jorge. En stor del av det som gjør Lisboa så attraktiv er imidlertid også de mange andre, mindre iøynefallende kulturskattene som gjemmer seg rundt i byen. Dette inkluderer ikke minst de små koselige fado-restaurantene, hvor du kan nyte den tradisjonelle og svært sjelfulle sangen som tilbehør til god mat.

Har du barn med på turen er det også massevis av opplevelser som hele familien kan dele. Du kan for eksempel fordype deg i det fargerike dyrelivet i Europas største akvarium, Oceanário, eller se for deg en middelalderverden på Castelo de São Jorge.

Mange feriegjester har tapt sitt hjerte til Lisboa og fortsetter å returnere dit år etter år. Om ikke annet så fordi hovedstaden er en utmerket base for å utforske resten av regionen. Dersom du klarer å løsrive deg, er det dermed mye annet å oppleve innen kort avstand. Når det gjelder størrelse så er faktisk ikke Lisboa-regionen veldig stor, og du kan derfor enkelt dra langt av sted på dagsturer fra hovedstaden. Det er imidlertid også mange andre attraktive steder å slå seg ned i ferien.

Strender, eventyrslott og golfbaner

Langs kysten vest for Lisboa ligger en rekke små fiskerlandsbyer og fasjonable ferielandsbyer som inviterer til ren nytelse. Både i Estoril og Cascais er det fine sandstrender hvor du kan nyte regionens solrike klima og det innbydende havet. Når det midt på sommeren blir varmt i storbyen, er strendene også et populært utfluktsmål blant hovedstadens innbyggere. I tillegg til sol og strand, har Lisboakysten også i mange år vært kjent for å tiltrekke seg fasjonabelt jetset fra Europa. Her er det derfor flere rålekre 5-stjerners hoteller og påfallende mange dyre sportsbiler i gatene.

Er det strandlivet som frister er det ikke bare ute langs Lisboakysten du finner vakre strender. Rett sør for hovedstaden på den andre siden av elven Tejo, byr Costa da Caparica på kilometervis med sandstrand å strekke seg ut på. Flere områder langs denne kysten er utpekt som naturreservat, så selv om det er et populært reisemål er det et herlig, uberørt område.

I sommerferien er det opplagt å kombinere strandferie med sightseeing på tur til Lisboa-regionen. Takket være det solrike, milde klimaet er det imidlertid gode muligheter for friluftsliv og aktiviteter i lette sommerklær fra tidlig vår til sen høst. For eksempel er det mange golfere som benytter seg av muligheten til å forlenge sesongen her. Det er mange baner av høy internasjonal klasse i området, som jevnlig brukes av profesjonelle på Europatur.

Videre er det ikke bare langs kysten at de mest interessante severdighetene og attraksjonene i Lisboa-regionen kan bli funnet. Du må for eksempel et stykke inn i landet for å finne den fortryllende byen Sintra, som ble beskrevet av H. C. Andersen som «det vakreste stedet i Portugal». Den tidligere kongebyen er spesielt kjent for det fargerike Palacio da Pena, som er som tatt ut av et av forfatterens eventyr. Imidlertid er det mange andre interessante severdigheter i og rundt byen, for eksempel restene av et gammelt maurisk slott.

Det er altså mye å se og oppleve i Lisboa-regionen. Ønsker du å se mer av Portugal anbefales det også å fortsette reisen til naboregionene Centro og Alentejo. Sjekk utvalget av billige reiser i søkemotoren på denne siden. Du kan med fordel bestille flybilletter og hotell som en kombinert pakkereise.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Lisboa-regionen

Populære hoteller i Lisboa-regionen

Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)