Reiser til Lisboa

Opplev en av Europas vakreste byer! Lisboa inviterer til et levende kulturliv, storslått arkitektur, historiske monumenter og kulinariske matopplevelser. Utforsk den hyggelige gamlebyen, Alfama, og opplev det livlige nattelivet i Bairro Alto. Det er også mange badebyer i Lisboaregionen som lar deg kombinere storbyferie med sol og bad. Bestill en billig reise til Lisboa med Solfaktor!

Lisboa som reisemål

Lisboa er hovedstaden og den største byen i Portugal. Byen har en fin beliggenhet ved elven Tejo og er bygget på åser og terrasser. Den spennende byen er kjent for sitt rike kunst- og kulturliv, smale brosteinsgater, gule trikker og fargerike gatebilder. 
Som en av Europas eldste byer finner du også flere historiske monumenter og imponerende arkitektur som gir innblikk inn i byens lange historie. Du kan kombinere en storbyferie i Lisboa med sol og bad. I kort avstand fra hovedstaden ligger nemlig en rekke badebyer, som Cascais og Estoril langs Lisboakysten. Ta gjerne med deg en rekke historiske severdigheter i Carcavelos i samme slengen.
Mange reiser til Lisboa for å nyte gastronomiske matopplevelser og byen er velkjent for gode restauranter og et pulserende natteliv. Her kan du feste hele natten, dra på tradisjonell Fado-konsert eller nyte en drink på en av de mange hyggelige barene i Alfama eller Bairro Alto. Det er enkelt å utforske Lisboa til fots, men det er også et bra rutenett med både buss, trikk og metro. Du finner opplevelser og attraksjoner for enhver smak og storbyen er et reisemål som passer like godt for familier med barn, par, vennegrupper og eldre.

>> Les mer om din ferie til Portugal

>> Les mer om din ferie til Setubal

>> Les mer om din ferie til Carcavelos

Shopping og attraksjoner i Lisboa

I sentrumsområdet Baixa finner du mange gode shoppingmuligheter. Portugal er en stor tekstilprodusent så her er en rekke både nasjonale og internasjonale klesbutikker. Lisboa har også flere store plasser, som Praça de Dom Pedro 4, også kalt Rossio, og den store Praça do Comércio nede ved elven med storslagne arkader og barokkbygninger.

Det er flere broer over Tejo-elven som er attraksjoner i seg selv. Blant annet broen, Ponte 25 de Abril, som er Europas lengste hengebro på 2278 meter. Den fører over til området sør for Lisboa og sammenlignes ofte med Golden Gate bridge på grunn av fargen. I det nyere området, Parque das Nações, finner du moderne arkitektur, vitenskapsmuseum og Europas største akvarium, Oceanário de Lisboa. Reiser du med barn er det spesielt populært å fordype seg i det fargerike dyrelivet i akvariet når dere er på ferie.

Når er det best å reise til Lisboa? 

Klimaet i Lisboa er mildt og temperert med varme somre og kjølige vintre. Du kan reise til Lisboa og Lisboaregionen året rundt, men på vinteren kan det være ganske kjølig og en del nedbør. Høysesongen for turister er i sommermånedene, men det er også populært å reise hit på våren og høsten. På sommeren kan temperaturen komme over 30 grader, men beliggenheten til Lisboakysten, ved Atlanterhavet, sørger for en behagelig, svalende bris. Det er minimalt med nedbør om sommeren og denne tiden er det flest turister og høyest priser på fly og hotell.
Våren og høsten er gode alternativer å ta en ferie til Lisboa på. Da er det behagelige temperaturer og ikke for varmt å utforske byen til fots. I denne perioden kan du gjøre gode kupp på både fly og hotell om du bestiller i god tid i forveien.

Historie og severdigheter i Lisboa

Alfama er Lisboa sin koselige gamleby med trange smug og gater. Bydelen er en del av det gamle Lisboa som eksisterte før det store jordskjelvet i år 1755, som ødela store deler av byen. Her kan du se mange bygninger fra romersk og maurisk tid. Blant annet festningen Castelo de São Jorge fra cirka år 1100. Gamlebyen er bratt med brosteinsbelagte gater og du bør absolutt ta en tur med den antikke, gule trikk 28. Den tar deg opp og ned Alfamas trange og bratte gater.

I bydelen Belém, som ligger vest for sentrum av Lisboa, ligger tårnet Torre de Belém fra 1521 som er et av Lisboa sine mest kjente bygninger. Det imponerende tårnet gir fantastisk utsikt over byen og elven. I bydelen finner du også flere museer, kultursenteret Centro Cultural de Belém og det stemningsfulle klosteret Mosteiro dos Jerónimos. Som står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Opplev kongebyen Sintra

Om du har tid til å bevege deg utenfor Lisboa i ferien vil du i Lisboaregionen finne den historiske kongebyen Sintra. Byen har en vakker beliggenhet på nordsiden av Sintrafjellet og kulturlandskapet i byen står på UNESCOs verdensarvliste. H.C. Andersen beskrev en gang Sintra som “det vakreste stedet i Portugal”. På ferie til Sintra kan du bivåne vakre mauriske slott og fantastiske palasser.

Er du først og besøker denne byen bør man samtidig ta en tur innom Ericeira. Denne Europas hovedstad for vindsurfere byr på utallige små og store strender og en sjarm uten like.

Kulinariske opplevelser i Lisboa

Som Portugal er også Lisboa velkjent for gastronomiske matopplevelser. Her har du muligheten til å smake det beste fra det portugisiske kjøkkenet og mange lokale spesialiteter. Byen er full av fiskerestauranter som serverer fersk fisk og sjømat. På menyen finner du ofte typiske portugisiske retter som grillede sardiner, blåskjell à Bulhão Pato, fiskesuppe og mange ulike torskeretter. 

Du bør heller ikke hoppe over dessert når du er på ferie i Lisboa. Portugisiske søtsaker er svært populære og den mest kjente er nok Pastéis de Nata. En liten pai fylt med eggekrem og kanel. I bydelen Belém i Lisboa kan du besøke bakeriet som har spesialisert seg på denne lille kaken siden 1837.

Lisboa er også kjent for sine lokale viner. Som vinho verde og portvin. Det er gode muligheter for vinsmaking både på flere av byens restauranter eller på vingårder rundt i Lisboaregionen. På en av de mange barene i byen bør du også prøve en avkjølt Sagres. Som er et av Portugal sine mest populære fatøl. Eller den tradisjonelle portugisiske likøren Ginjinha, som er laget av moreller.

Skjulte skatter og kulturliv i Lisboa

Det som er med på å gjøre Lisboa så spennende er de mange skjulte kulturskattene i byen. Du kan gå på oppdagelsesferd i trange gater og finne fargerike gatebilder, små gallerier , kunstbutikker og mange koselige kaféer og restauranter. Bydelen Bairro Alto er kjent for små restauranter og uteliv og er et populært område å lytte til den tradisjonelle musikken fado. Musikkformen har en lang historie og tradisjon i Lisboa og du finner flere såkalte fado-restauranter. Hvor du kan nyte intimkonsert av den følelsesmessige musikken i kombinasjon med god mat.

>> Les mer om din ferie til Sesimbra

>> Les mer om din ferie til Sintra

>> Les mer om din ferie til Ericeira

Fly og hotell i Lisboa

Du kommer deg enkelt til Lisboaregionen og Lisboa med direktefly fra flere norske storbyer. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Lisboa lufthavn er ca. 4 timer og 10 minutter. Flyplassen ligger ti kilometer nord for byens sentrum og det tar i underkant av 20 minutter å kjøre til byen. Det er enkelt å reise fra flyplassen til sentrum både med buss, metro og taxi. Du kan velge om du bestiller fly og hotell separat, eller bestiller en pakkereise hvor fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

Når det gjelder overnatting i Lisboa er det et bredt utvalg av hoteller og bosteder å velge mellom. Her finner du alt fra luksuriøse hotell til budsjettvennlige alternativer. Noen av de mest populære hotellområdene i Lisboa er blant annet Baixa som er kjent for bra shopping, og gamlebyen Alfama og Bairro Alto som er kjent for pulserende natteliv. Det er også flere ferieleiligheter til leie i byen, eller litt utenfor, om du ønsker å kombinere storby med strandliv langs Lisboakysten.  Uansett hva du ønsker for din ferie til Lisboa, kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet!

Strandliv i Lisboa-regionen

For selv om man er på storbyferie i Portugal sin hovedstad finnes det nok av strender å besøke innenfor kort avstand. Langs Lisboakysten ligger flere flotte strender å besøke. De mest populære finner du i badebyene Estoril og Cascais. Her er det flotte sandstrender og hyggelig bysentrum. Estoril ligger lunt og sydvendt i en nydelig bukt cirka 15 kilometer vest for Lisboa. Cascais ligger omkring 25 kilometer vest for Lisboa i en beskyttet bukt ved elva Tejos utløp. Strendene er rene og ligger i små og store bukter adskilt av maleriske klipper. Strendene langs Lisboakysten er også populære blant hovedstadens innbyggere når temperaturen stiger i storbyen på sommeren.

Det er ikke bare langs Lisboakysten du finner flotte strender. I Lisboaregionen, på den andre siden av elven Tejo, finner du Costa da Caparica. Her ligger en 13 km lang kyststrekning med bred sandstrand og ypperlige muligheter for vindsurfing. Videre på denne halvøya vil du også kunne besøke Sesimbra, med de vakreste strender, og Setubal med alle sine historiske severdigheter.

Pulserende natteliv i Lisboa

Ønsker du å oppleve en by som våkner til liv på natten er Lisboa det perfekte stedet å reise. Det er flere områder i byen som er kjent for hektisk uteliv. Som området rundt Santos. Her finner du hippe nattklubber med høy champagnefaktor og flere av Lisboa sine mest ettertraktede utesteder. Disse utestedene våkner ofte ikke til liv før i to-tiden på natten og holder på til solen står opp.

Om du er av typen som ikke ønsker å snu helt om på døgnet på ferie er det mange barer og utesteder i Bairro Alto som er verdt å besøke. Området er kjent for intime barer og folk trekker ofte ut på gatene på grunn av begrenset plass. Det skaper en livlig atmosfære som kan gi en følelse av å være med på en stor gatefest.

Lisboa har også en rekke konserter og musikkarrangementer Spesielt i sommermånedene. Uansett om du ønsker å danse hele natten, eller bare nyte en drink, finnes det noe for alle i Lisboa.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Lisboa

Populære hoteller i Lisboa

Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,0
Fantastisk
1481 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,5
Fantastisk
812 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,6
Fantastisk
932 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Lisboa?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser