Reiser til Italia

Italia byr på et enormt utvalg av opplevelser. I dette store landet kan du nyte sol og strand, storbyopplevelser, vakker natur, alpint landskap, arkitektur, kunst og utforske massevis av spennende historie. Nyt også det fantastiske italienske kjøkkenet, gode shoppingmuligheter og deilige viner. Bestill en rimelig reise til Italia med Solfaktor i dag! 

I motsetning til Spania i vest og Kroatia og Hellas i øst, så tilbys det ikke det helt store utvalget av charterreiser til Italia. Det går regelmessige charteravganger til Sicilia og Sardinia og fra tid til annen går enkelte charterreiser til den italienske Adriaterhavskysten. Dersom du ønsker å reise til Italia bør du som oftest legge opp reisen på egenhånd ved å booke flybillett, hotell(er) og kanskje en leiebil. Særlig dersom du ønsker å oppleve mer enn en  italiensk storbyferie i byer som Roma, Milano, Venezia, Firenze, Napoli eller Pisa.

Hovedstaden Roma er én av nordmenns storbyfavoritter. Foruten byens særegne stemning kan man oppleve severdigheter som Colosseum, Fontana di Trevi, Spansketrappen og Vatikanet. Venezia bør man uten tvil oppleve minst én gang i løpet av livet. I likhet med Pisas verdensberømte skjeve tårn, førsteklasses shopping i Milano og kunst-og kulturbyen Firenze

>> Finn tilbud på restplasser til Italia her

Sol og vakre strender i kilometervis 

Dersom det er sol og strand du vil oppleve er Sicilia og Sardinia to populære italienske feriemål som byr på fantastiske strender. Dette er Middelhavets henholdsvis største og nest største øy. Også inne på fastlandet er det mange fine strender som bør oppleves. Sør for Napoli ligger Amalfikysten som byr på noen av Italias, og kanskje hele Europas, vakreste kyststrekninger. Tilbring et par netter i Positano eller Sorrento, dra på dagstur til den vakre øya Capri og lev la dolce vita.

Toscana regnes for å være én av Italias vakreste regioner med sine bølgende landskaper, pittoreske små byer og ikke minst mange gode viner. Hvis du vil reise til Toscana flyr du først til Firenze eller Bologna. Bologna er for øvrig en meget sjarmerende by som ligger i vakre omgivelser og som hvert år besøkes av mange nordmenn.

Hvem bør oppleve Italia?

Italia byr på et enormt utvalg av opplevelser og feriemuligheter. Her kan man oppleve alt fra sol og strand til storbyferie og naturopplevelser. Det er en stor fordel å leie en bil når man besøker Italia og du bør vite litt mer om landet i forkant enn hva som er tilfellet hvis du reiser på chartertur, eller til et All Inclusive-hotell i Tyrkia. Italia skiller seg ikke ut som et billig ferieland, men kvaliteten og ikke minst sjarmen er som regel ypperlig og de gastronomiske opplevelsene står i kø for gjester som verdsetter god mat og viner i verdensklasse.

Når bør man reise til Italia?

Om vinteren er det mye snø i de italienske alper og ofte helt ned til Torino eller Milano. Samtidig kan det være over 10 grader og sol i Roma og nesten vår på Sicilia. Dersom du skal besøke en av de italienske storbyene bør du vente til april/mai med å reise. Slik at du er sikret lune vindforhold. Sommeren kan bli virkelig varm i Italias sørlige deler, men også langs Adriaterhavskysten øst for Venezia. Det nordlige Italia med sine høytliggende sjøer er en ekte fornøyelse å oppleve i de varme månedene med sitt behagelige klima. 

Reisemål i Italia

 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Toscana
  588 hoteller
  Hos Solfaktor kan vi ikke få nok av Toscanas skjønnhet. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimiganano til Siena, og alt i mellom. Toscana oppleves best i bil. Her kommer opplevelsene med jevne mellomrom og naturens skjønnhet utmerker seg. Stopp opp og nyt det!
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Lazio
  480 hoteller
  De fleste reiser til Italias sentrale region for å oppleve den vakre hovedstaden Roma, men i Lazio har du også sjansen til å utforske et annet og meget autentisk Italia med fjellrikt landskap, stemningsfulle landsbyer og lange sandstrender.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Veneto
  450 hoteller
  Veneto er en av Italias mest besøkte regioner. Det er ikke underlig når man tenker på destinasjoner som Gardasjøen, Verona, vindistriktet Valpolicella og ikoniske Venezia. I Veneto får du alt du kunne ønske deg fra kyst til sjø, fra by til land.
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Sicilia
  405 hoteller
  Hos Solfaktor elsker vi Sicilia, og våre gjester deler vår kjærlighet. Denne varierte, spennende og mystiske regionen har ekstremt mye å by på, så her vil det nesten være umulig å oppleve hele øya på en reise. Men da er det jo bare å komme tilbake!
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Campania
  388 hoteller
  Campania i det sørlige Italia er kjent for sine naturskjønne kystlandskap, ikke minst på Amalfikysten og Capri. Det er derimot også en region som byr på mange spennende kulturelle opplevelser i for eksempel hovedbyen Napoli, som alltid summer av liv.
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Lombardia
  364 hoteller
  Lombardia er en perle som ofte overses, for regionen har mye å tilby. Hva sier du for eksempel til metropolen Milano og Gardasjøen som en åpenbar mulighet for en helgetur eller sommerferie. Ikke gå glipp av opplevelsene i Lombardia!

Populære hoteller i Italia

Italia, Campania, San Cipriano Picentino
 • Nærmeste flyplass: 76 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Montecatini Terme
 • Nærmeste flyplass: 45 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Pelago
 • Nærmeste flyplass: 51 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Billige reiser til Italia med Solfaktor 

Italia har en fast plass på listen over nordmenns favorittreisemål i Europa, og det er ikke så rart. Her kan du tilbringe ferien din med å utforske historiske severdigheter i pulserende storbyer, slappe av på deilige strender, oppleve storslått natur og ikke minst nyte gode viner og delikatesser fra det berømte italienske kjøkkenet. Aktive vulkaner, lokale delikatesser, krystallklart vann og varme somre virker som en magnet på solhungrende nordmenn!

Klimaet, den tilbakelente italienske livsstilen og den mangfoldige italienske kulturen, med sine hundrevis av historiske monumenter, er naturligvis også med på å gjøre at reisende fra hele verden vender tilbake hit år etter år. Du kommer fort til å oppdage at uansett hvilken region eller by du besøker så har alle steder sine særegne historier og tradisjoner. Dette kommer for eksempel til uttrykk i gastronomien, arkitekturen og folks levesett. 

Italia er hjemsted for en rekke av verdens mest berømte og besøkte severdigheter, men samtidig er en ferie i Italia rik på muligheter til å forlate turiststrømmene og dra på egne eventyr. Hvor du finner mer personlige opplevelser som i ettertid vil stå minst like sterkt i minnet.

Hvis du søker unike opplevelser, og det genuine Italia når du reiser på ferie, er våre hoteller og ferieboliger det perfekte valget. Husk at du får fleksibel reiselengde og valgfrie reisedatoer når du reiser med Solfaktor! 

Hvordan vil du nyte ferien i Italia?

Italia er et langstrakt land, og det er mer enn 1500 kilometer fra Alpene til Sicilia. Klimaet spennes derfor mellom kjølige fjell i Nord-Italia og varmen i Sør-Italia, der vinteren er et kortvarig fenomen. Italia har vært et fast reisemål for turister siden romantikken, men også før dette var landet velbesøkt av pilgrimmer. Som enten gikk, eller red, fra Norden til Roma og ofte videre derfra til Brindisi i Puglia. For så å avslutte reisen i Jerusalem.

I dag er det langt lettere å komme seg til Italia. På bilferie går ofte turen fra Norge, ved å kjøre gjennom Sverige og Danmark, før ferden går videre gjennom Tyskland. Og vips - så kan morgensolen nytes etter å ha passert Brennerpasset og den italienske grensen. Dersom dere tar bilen kan dere, med litt hell, nå helt til kulturperlene i Toscana på halvannet døgn.

Det siste tiåret har det blitt mye lettere, og billigere, å fly til Italia. Og ingen italienske regioner er utilgjengelige for oss reiselystne nordmenn. Tiden da man kom seg raskere frem til et annet kontinent enn til vulkanøya Sicilia er heldigvis forbi. Om sommeren går det direkte flyruter til flere italienske flyplasser fra mange byer her til lands. Deriblant Oslo, Bergen, Stavanger og Trondhei. Og mesteparten av det langstrakte landet kan nås med en enkel mellomlanding eller et flybytte underveis. Hos Solfaktor setter vi sammen fly og hotell i en billig pakkereise, med reisegaranti, til den beste prisen.

Italia for hele familien

Dersom dere er en barnefamilie på tur reiser dere mest sannsynlig på barnas premisser. I Italia er barn velkommen overalt. Noe som inkluderer selv de fineste restauranter og de beste teater- og operaforestillingene. Hvis dere planlegger en ferie der familiekosen står i fokus anbefaler vi å vurdere enten et opphold på en agriturismo (en gårdsferie på et landsted der det er god plass til barna med egenproduserte produkter som vin, grønnsaker, frukt, olivenolje, kjøtt osv.) eller en badeferie fylt med med sol og strand langs den over 7450 kilometer lange italienske kyststrekningen.

Hvis dere reiser flere generasjoner sammen og har behov for en bolig der dere selv bestemmer bassengets åpningstider og når middagen serveres, kan vi anbefale at dere leier en villa. Noe som faktisk ofte er billigere enn å velge et tilsvarende antall ferieleiligheter. På den måten får dere muligheten til å lage mat selv, nyte privatlivet og hygge dere sammen i egen hage eller på en romslig terrasse.

Hvis barna er større og dere reiser hit utenom de varme sommermånedene kan det være en god idé å se på en storbyferie i Italia. Der shopping- og kulturopplevelser står på rekke og rad i store kjøpesentre utenfor sentrum og på livlige gatemarked i de antikke bykjernene. Et opphold i byer som Roma, Napoli, Venezia, Firenze eller Milano kan være like fascinerende for store som små. Spør oss gjerne om råd for å finne det perfekte hotellet eller en ferieleilighet som egner seg for deres behov.

Ferie for par

Dersom du reiser til Italia med din bedre halvdel har landet fantastisk mye å by på. Faktisk så mye at det er en god idé å fokusere på enkeltområder fremfor å kjøre på kryss og tvers. Da slipper dere å tilbringe mesteparten av ferien på veiene eller langs togskinnene. Besøk det autentiske Italia der dere får en fornemmelse av å være blant de første besøkende. Noe som gjør at flytende engelsk og moderne fasiliteter ikke alltid er en garanti, men hva gjør vel det når stedene stiller med tonnevis av sjarm og personlighet?

Vi har satt sammen noen ferieforslag som dere kan la dere inspireres av for å avgjøre hvor i Italia ferden skal gå. Disse kan dere finne i vinduene ovenfor under overskriften "Reisemål i Italia". Her kan dere blant annet lese om reisemål som ikke alltid er de som reklameres mest mot. Reisemål som Veneto, Trentino Syd-TirolEmilia-Romagna, Basilicata og Molise er bare noen av flere gode reisemål. Dersom dere reiser til Italia for å skjemmes bort med kjærlighet og romantikk kan Romeo og Julies hjemland tilby dere mye forskjellig.

Dette gjelder ikke bare i form av lekre ferieboliger og uforglemmelige utsikter, men også i form av gode muligheter for de av dere som ønsker å tilbringe kveldene på gourmeteventyr eller i operahusene. Verdt å nevne er også de mange italienske hotellene som lokker med romantisk stemning, velutstyrte velværesentre og avslappende loungeområder.

>> Les også om våre Adult Only-hoteller her

Italias natur egner seg perfekt til aktive feriegjester

Hvis dere er på utkikk etter unike muligheter til å gå på tur, spille golf, dra på sykkelturer, stå på ski, rafte eller vindsurfe gjør Italias natur, geografi og varierende klima at ethvert ønske lar seg oppfylle. Enkelte ferieboliger og hoteller har til og med spesialisert seg på å betjene reisende som besøker Støvellandet med aktive ferieplaner. Under kategorien 'Aktiv ferie' finner du alle mulighetene vi tilbyr innen reiseaktiviteter i den fantastiske naturen.

Vi setter sammen reiseopphold til både individuelle og grupper. Enten det er snakk om store familier, virksomheter eller vennegrupper som ønsker å reise til Italia. Som gruppe kan dere velge å leie en stor villa eller finne et hotell som tilfredsstiller alle deres behov. Å lytte til deres ønsker, krav og budsjetter og hjelpe dere med å finne det reisemålet og de overnattingsmulighetene som passer best for dere er vår spesialitet. 

Bakgrunnsfakta om Italia

Italia er i dag en republikk og har hatt sin nåværende form siden årene etter 2. Verdenskrig. Da de nåværende grensene ble fastsatt og den italienske kongen forlot landet for å gå i eksil. Siden den tid har Italia som regel vært en fast del av store internasjonale organisasjoner som FN, EF/EU og NATO. Landet var faktisk også en del av den lille gruppen industriland som etablerte samarbeidet G6 i 1975 (nå G8).

Det moderne Italia ble  likevel i store trekk uformet allerede i 1861 da en rekke mindre stater (som stort sett i dag fortsatt eksisterer som regioner) gikk sammen om å etablere et kongerike som samlet det italiensktalende folket. Til tross for at størstedelen av de ytre landegrensene utgjøres av en enorm kystlinje ut til Middelhavet, deler Italia også landegrense med både Frankrike, Sveits, Østerrike og Slovenia. Samtidig som at både Vatikanstaten og San Marino er selvstendige stater som ligger fullstendig omkranset av Italia.

Italienernes bakgrunn 

Det italienske folket er satt sammen av en utrolig mengde DNA fra mange land og flere kontinenter. Den sentrale beliggenheten i Europa, og dens omskiftelige historie, har gjort Italia attraktiv for innvandrende stammer og folk fra Afrika, Sentral-Europa, Midt-Østen og den Iberiske Halvøy. Du vil derfor oppleve mange forskjellige ansikter. Fra de lyse norditalienerne til de mørke(re) sicilianerne. 

Det bor cirka 60 millioner innbyggere i Italia og mange millioner etniske italienere er dessuten bosatt i land over hele verden. Særlig i USA og Argentina, som begge var mål for større migrasjonsbølger i forrige århundre. Det snakkes naturligvis hovedsakelig italiensk i Italia, men også tysk i Syd-Tirol, slovensk i Friuli og en rekke lokale språk på steder som Sardinia og Sicilia.

Hos Solfaktor finner du hotell, ferieleilighet, ferievilla eller feriebolig i hele Italia. Du kan lese mer om de forskjellige områdene ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, eller ved å klikke på våre snarveier til populære destinasjoner.

Les mer om hotellene og ferieboligene

I Italia tilbringes store deler av dagene utendørs (også om vinteren) hvilket kulturen bærer preg av. Her gjør man ikke så mye ut av interiør og design. Mye av livet tilbringes utendørs på den lokale piazzaen, i vannkanten eller på mopeden. Derfor bør man ikke forvente at et hotell eller en feriebolig i Italia er topputstyrt med det nyeste innenfor elektronikk og komfort. Italienske overnattingssteder er som oftest spartanske og hvert fall ikke overdådige. Til gjengjeld er du garantert sjarm og autentisitet uansett reisemål.

Du finner alltid en god del spesifikk informasjon om området rundt de forskjellige ferieboligene våre når du klikker inn på det enkelte stedet. Vi har besøkt alle hotellene og ferieleilighetene selv, og sammen med våre italienske samarbeidspartnere gjør vi alt vi kan for å være objektive og rettvisende i vår informasjon. Slik at du vet hva du får.

Kjør på egenhånd eller la bilen stå hjemme 

Vi nordmenn er glade i bilferier, så det er ikke rent få som setter seg i bilen og kjører til Italia og overnatter på ett eller flere av de mange Bed & Breakfasts i landet. Der får du friheten til å tilrettelegge dagene dine helt fritt, men samtidig få servert en solid frokost før dagens opplevelser. 

Hos Solfaktor kan du bestille en problemfri og rimelig reise til Italia, som inkluderer både fly og transfer til og fra flyplassen. Og med mulighet for avreise fra flere av Norges største flyplasser. Den smarte søkemaskinen holder automatisk et øye med alle de største portalene på internett for å sikre deg de beste prisene på både flybilletter og hoteller.

Vi samler hele reisen i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, slik at du får det beste av begge verdener. God tur til Italia!

>> Har du overveid en tur sørover i høstferien? Les mer her

Andre linker

Hva sier gjestene i Italia?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 236 anmeldelser