Reiser til Italia

Opplev unike Italia! Landet er kjent for storslåtte severdigheter, historiske monumenter, eksklusiv shopping og enestående kunst og arkitektur. I tillegg finner du noen av Europas vakreste kystlinjer med flotte strender, storslått natur og alpint landskap. En reise til Italia byr også på det fantastiske italienske kjøkkenet og viner i verdensklasse. Bestill en billig ferie til Italia med Solfaktor!

Italia som reisemål

Italia ligger i Sør-Europa og har litt over 60 millioner innbyggere. Landet grenser til Frankrike, Sveits, Østerrike og Slovenia i nord. Det er avgrenset av Alpene i nord, av Adriaterhavet i øst, og Joniske hav i sør. Øyene Sicilia og Sardinia hører til Italia, i tillegg til en rekke andre mindre øyer. Hovedstaden i Italia er Roma, og byen er hjem til flere verdenskjent severdigheter. Italia er det landet i verden som har flest steder på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Du finner et bredt utvalg av opplevelser og feriemuligheter på reise til Italia. Her kan du nyte sol og strand, storbyopplevelser, vakker natur, alpint landskap, historiske monumenter, shopping, og kunst. Søker du kunst og arkitektur bør du besøke de historiske byene Roma, Firenze og Venezia, som for øvrig er noen av verdens største turistmål. Italia er også kjent for sitt vakre landskap og naturområder. Som Amalfikysten, Toscana og øya Sardinia. For deg som søker en aktiv ferie i Italia byr landet på et bredt utvalg av aktiviteter. Som vandring, sykling, alpint og ulike typer vannsport. 

Det er en stor fordel å leie bil når du reiser til Italia. På den måten kan du utforske mer av landet på en ferie i ditt eget tempo. Italia skiller seg ikke ut som et billig ferieland, men kvaliteten og sjarmen gjør at turister vender tilbake år etter år. Italia er spesielt populært blant de som verdsetter gastronomiske matopplevelser og viner i verdensklasse.

>> Finn og bestill restplasser til Italia

>> Finn og bestill restplasser til Roma

>> Les mer om din ferie til Firenze

Storbyferie i Italia

Roma er Italia sin hovedstad og et av nordmenns favorittreisemål på storbyferie. Byen er kjent for sine historiske monumenter og kulturarv, som Colosseum, Fontana di Trevi, Spansketrappen, Pantheon og Vatikanet. Du finner også et rikt utvalg av kunstmuseer og gallerier i Roma. Her kan du nyte gastronomiske matopplevelser og et pulserende natteliv. 

Milano er storbyen i nord i Italia og er hovedstaden i regionen Lombardia. Byen er kjent som en av verdens fremste motebyer og gir deg muligheten til å shoppe luksuriøse merkevarer og italienske designerklær. Du finner også kulturelle og kunstneriske skatter, samt fantastiske matopplevelser i Milano.

Andre populære storbyer i Italia er Firenze med sine kunstskatter og hyggelige brosteinsgater. Venezia med sin unike arkitektur, kanaler og berømte attraksjoner som Rialto-broen og Markusplassen. I Venezia er det populært å ta en gondoltur som lar deg nyte den vakre arkitekturen og byen fra en annen vinkel.

Mat og drikke i Italia

Italia sin mat- og vinkultur er verdenskjent. Pasta og pizza er de mest kjente italienske rettene, men det finnes en rekke andre velkjente retter. Mange tradisjonelle retter varierer fra region til region. For eksempel nord i Italia er det vanlig med polenta, risotto, og gnocchi, mens sør i Italia er mer kjent for sjømat med ulike typer pasta.

Det Italienske kjøkkenet nytes sammen med landets verdensberømte viner. Blant annet Chianti, Barolo og Prosecco. Du finner også en rekke andre lokale viner å velge mellom og på tur til en av de mange vingårdene kan du smake regionale spesialiteter. Italiensk kaffe er også velkjent og kan nytes på de mange kaféene over hele landet.

Opplev Toscana og Bologna

Toscana er en av de mest populære regionene å besøke når du reiser til Italia. Her kan du nyte vakkert landskap, idylliske småbyer og sist, men ikke minst, noen av Italia sine beste viner. Det er svært populært å besøke en av de mange vingårdene i regionen, samt historiske byer som Siena og San Gimignano. I Toscana kan du kombinere sol og bad med kultur og historie, samt matopplevelser med enestående vin. 

Du kommer deg enkelt til Toscana ved å fly til enten Firenze eller Bologna. Flytiden fra Oslo Gardermoen tar i underkant av 3 timer til Bologna flyplass. Det er flere som velger å ta noen dager i den nordlige byen Bologna. Her kan du oppleve en sjarmerende by i vakre omgivelser som inviterer til både historiske severdigheter og kulturliv.

>> Les mer om din ferie til Venezia

>> Les mer om din ferie til Sicilia

>> Les mer om din ferie til Kroatia

Strandferie i Italia

Det er mange feriesteder å velge mellom for deg som søker sol og strand i Italia. Sicilia og Sardinia er to populære italienske feriemål og er Middelhavets største og nest største øy. Her kan du oppleve fantastiske strender, historiske severdigheter og spennende matopplevelser. På Sardinia er badebyene Cagliari og Alghero populære og byr på et bredt utvalg vannsportaktiviteter, som dykking og seiling. 

Sicilia kan friste med noen av Italia sine vakreste strender. Byene Cefalù og Taormina er populære valg på sol- og badeferie med familien. Mens historiske byer som Palermo og Siracusa byr på flott landskap og arkeologiske områder.

Italia sitt fastland har også en rekke populære feriesteder. Sør for Napoli ligger Amalfikysten som er kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Her finner du flott landskap og pittoreske byer som Positano og Sorrento. Du kan dra på dagstur til den eksklusive øya Capri og besøke vulkanbyen Pompei – et av de best bevarte romerske ruinene i verden. Østsiden av Italia, på kysten av Adriaterhavet, har også en rekke feriesteder og badebyer. Blant annet byen Trieste i nord ved grensen til Slovenia, til den sørlige delen i regionen Puglia.

Når er det best å reise til Italia?

Klimaet i Italia varierer fra region til region, fra kyst til fjell og fra nord til sør. Vinteren nord i Italia og de italienske alper byr på mye snø, ofte helt ned til Torino eller Milano. Nedbøren kan også komme som regn og det er ofte vindfullt. Samtidig kan det være over 10 grader og sol i Roma, og så og si vårtemperaturer på Sicilia.

Ønsker du å besøke en av de italienske storbyene er den beste tiden på våren eller høsten. Da kan du oppleve vakker blomstring og du er sikret behagelig temperaturer og lune vindforhold.

Sommeren i Italia er høysesong for sol- og badeferie og det kan bli virkelig varmt i Italia sine sørlige deler, og langs kysten av Adriaterhavet. Dette er en populær tid å  reise til Italia  på og til sine mange strender og feriesteder. Da er det er ofte høyere priser og mange turister. Det er flere som velger å reise til de nordlige delene av Italia på sommeren. Her finner du høytliggende sjøer med et mer behagelige klima enn i sør.

Kulturelle og historiske severdigheter i Italia

Du finner en rekke historiske severdigheter, kulturelle monumenter og mindre kjente skatter i Italia. Noen av de største er verdens mest kjente amfiteater, Colosseum i Roma, som er symbol på romersk arkitektur og historie. I tillegg er Pantheon i Roma en av de best bevarte romerske bygningene i verden og kjent for sin unike arkitektur. 

I Firenze finner du både Uffizi-galleriet som er et av verdens mest kjente kunstmuseer, og hjem til mange av Italia sine mest verdifulle kunstverk, inkludert kunstnere som Botticelli, Leonardo da Vinci og Michelangelo. 

Det skjeve tårnet i Pisa er et av Italia sitt mest kjente landemerker og ligger i byen Pisa i regionen Toscana. Nord for Pisa ligger populære Cinque Terre som er en samling av fem små landsbyer langs kysten. Kjent for sine vakre landskap og fargerike bygninger.

Natteliv i Italia

Du finner et livlig natteliv i mange av de største byene i Italia, spesielt Roma, Firenze, Venezia og Milano. Her er det et bredt utvalg av barer og klubber å velge mellom, samt et stort utvalg av konserter og musikkfestivaler. De populære feriestedene på Sicilia og Sardinia har også et pulserende natteliv med mange barer, og på sommeren arrangeres det flere musikkfestivaler her.

Fly og hotell i Italia

Det er enkelt å komme seg fra de største byene i Norge med direktefly til flere Italienske byer. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Milano flyplass er på ca 2 timer og 45 minutter, mens det tar ca  3 timer og 15 minutter til Roma Fiumicino Flyplass. I motsetning til Spania, Kroatia og Hellas er det ikke et stort utvalg av charterreiser til Italia. Det går regelmessige charteravganger til Sicilia og Sardinia samt enkelte charterreiser til den italienske siden av Adriaterhavet i høysesong. Det anbefales derfor å bestille fly og hotell separat, og inkludere leiebil om du vil oppleve mer enn et sted når du reiser til Italia. 

Du finner mange forskjellige bosteder i Italia enten du ønsker hotell, leilighet eller feriebolig. Her finner du noe for enhver smak enten du foretrekker bed & breakfast hotell i sentrum på storbyferie eller feriebolig langs kysten på strandferie. Du finner hoteller i alle prisklasser. Fra budsjettvennlige alternativer til luksushoteller. Mange hoteller har sentral beliggenhet i både Roma, Firenze og Venezia, samt i feriestedene langs kysten. Flere velger også å leie feriehus i landlige områder og ved sjøen på ferie i Italia. Det er et godt alternativ for deg som ønsker mer plass og privatliv. Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best for din reise til Italia!

>> Les mer om din ferie til Sardinia

>> Les mer om din ferie langs Adriaterhavet

>> Les mer om din ferie til Toscana

Italia for hele familien

Dersom dere er en barnefamilie på tur reiser dere mest sannsynlig på barnas premisser. I Italia er barn velkommen overalt. Noe som inkluderer selv de fineste restauranter og de beste teater- og operaforestillingene. Hvis dere planlegger en ferie der familiekosen står i fokus anbefaler vi å vurdere enten et opphold på en agriturismo (en gårdsferie på et landsted der det er god plass til barna med egenproduserte produkter som vin, grønnsaker, frukt, olivenolje, kjøtt osv.) eller en badeferie fylt med med sol og strand langs den over 7450 kilometer lange italienske kyststrekningen.

Hvis dere reiser flere generasjoner sammen og har behov for en bolig der dere selv bestemmer bassengets åpningstider og når middagen serveres, kan vi anbefale at dere leier en villa. Noe som faktisk ofte er billigere enn å velge et tilsvarende antall ferieleiligheter. På den måten får dere muligheten til å lage mat selv, nyte privatlivet og hygge dere sammen i egen hage eller på en romslig terrasse.

Hvis barna er større og dere reiser til Italia utenom de varme sommermånedene kan det være en god idé å se på en storbyferie. Der shopping- og kulturopplevelser står på rekke og rad i store kjøpesentre utenfor sentrum og på livlige gatemarked i de antikke bykjernene. Et opphold i byer som Roma, Napoli, Venezia, Firenze eller Milano kan være like fascinerende for store som små. Spør oss gjerne om råd for å finne det perfekte hotellet eller en ferieleilighet som egner seg for deres behov på deres ferie til Italia.

Andre linker

Reisemål i Italia

 • Gjesteanmeldelser 7,7
  Toscana
  594 hoteller
  Hos Solfaktor kan vi ikke få nok av Toscanas skjønnhet. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimiganano til Siena, og alt i mellom. Toscana oppleves best i bil. Her kommer opplevelsene med jevne mellomrom og naturens skjønnhet utmerker seg. Stopp opp og nyt det!
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Roma
  455 hoteller
  Det er få byer i Europa (og i verden) som kan måle seg med Romas storhet. Dette er en reise gjennom historien der du møter på det ene historiske monumentet etter det andre. Gå forbi Colosseum, Pantheon, og Petersplassen, hvor du må huske å vinke ... til paven. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Sicilia
  399 hoteller
  Hos Solfaktor elsker vi Sicilia, og våre gjester deler vår kjærlighet. Denne varierte, spennende og mystiske regionen har ekstremt mye å by på, så her vil det nesten være umulig å oppleve hele øya på en reise. Men da er det jo bare å komme tilbake!
 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Sardinia
  288 hoteller
  Sardinia er med sine kritthvite sandstrender og sjarmerende middelalderbyer et ekte ferieparadis. Slapp av ved det krystallklare havet, spaser en tur i byenes smale brosteinsbelagte gater eller utforsk de historiske severdighetene på Middelhavets ... nest største øy. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 10,0
  Venezia
  172 hoteller
  Venezia trenger vel egentlig ingen nærmere presentasjon. Den mytiske byen er bygget ute i vannet og er et sted du er helt nødt til å besøke minst én gang i livet. Gå omkring mellom kanalene, besøk de lokale resturantene og avslutt med en komfortabel ... seiltur for å gjøre opplevelsen perfekt. Les mer
 • Milano
  170 hoteller
  Milano er Italias økonomiske kraftsenter, og er nok mest kjent for å være Europas motesentrum. Men kulturelt har Lombardias hovedstad mye mer å by på enn kule klær, med alt fra det verdensberømte operahuset La Scala til et pulserende natteliv.

Populære hoteller i Italia

Italia, Toscana, Castellina
9,1
Fantastisk
154 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Avstand til sentrum: ca. 10 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Rignano sull' Arno
9,7
Fantastisk
118 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Avstand til sentrum: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Liguria, Bocca di Magra
8,3
Meget bra
304 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 76 km
 • Nærmeste strand: ca. 160 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Italia?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 344 anmeldelser