Reiser til Italia

Italia er et ferieland som aldri går av moten. Opplev landets rike historie, imponerende arkitektur, kunstneriske skatter, eksklusiv shopping og fantastisk matkultur og viner i verdensklasse. I tillegg finner du i Italia noen av Europas vakreste kystlinjer med flotte strender, storslått natur og alpint landskap. Bestill en billig ferie til Italia med Solfaktor!

Italia som reisemål

Italia er et land i Sør-Europa som grenser til Frankrike, Sveits, Østerrike og Slovenia i nord. Det bor litt over 60 millioner i landet og hovedstaden og den største byen er Roma.
Øyene Sicilia og Sardinia hører til Italia, i tillegg til en rekke andre mindre øyer. Landet har spilt en hovedrolle i store deler av europeisk historie. Som Romerrikets midtpunkt, renessansens vugge og den katolske kirkens sentrum. Italia er det landet i verden som har flest steder på UNESCOs verdensarvliste og byene Roma, Firenze og Venezia er blant verdens mest besøkte turistmål.

Du finner et bredt utvalg av opplevelser og feriemuligheter på reise til Italia. Her kan du nyte sol og strand på sommerferie, en storbyferie, vakker natur, alpint landskap, historiske monumenter, shopping og kunst. Italia er også kjent for sitt vakre landskap og naturområder. Som Amalfikysten, Toscana og øya Sardinia. For deg som søker en aktiv ferie i Italia byr landet på et bredt utvalg av aktiviteter. Som vandring, sykling, alpint og ulike typer vannsport.

Italia skiller seg nødvendigvis ikke ut som et tradisjonelt billig ferieland, men kvaliteten og sjarmen gjør at turister vender tilbake år etter år. Italia er spesielt populært blant de som verdsetter gastronomiske matopplevelser og viner i verdensklasse.

Attraksjoner i Italia

Italia er en skattekiste for kulturelle og historiske attraksjoner. I Roma kan du reise tilbake i tid ved å besøke blant annet Pantheon og oppleve religiøse og kunstneriske mesterverk som Peterskirken og Sixtinske kapell i Vatikanstaten. Den majestetiske kirken med gotisk arkitektur, Duomo di Milano, ligger i hjertet av Milano. Her finner du også monumenter som Castello Sforzesco og Leonardo da Vincis "Nattverden". I Firenze kan du fordype deg i renessansens århundre ved å besøke Uffizi-galleriet og beundre arkitektoniske landemerker som katedralen Santa Maria del Fiore og Ponte Vecchio. Et besøk til Venezia lar deg oppleve Markusplassen og dens omkringliggende kunstverk som Markuskirken og Dogepalasset. Napoli inviterer til å oppdage arkeologiske skatter fra de utgravde byene Pompeii og Herculaneum.

Når er det best å reise til Italia?

Italia er et land som besøkes året rundt. Her kan du feriere uansett sesong avhengig av hva du ønsker. Generelt sett er en sommerferie den tiden av året hvor Italia har flest turister. Da er det ofte dyrere billetter og store folkemengder på populære attraksjoner. Våren og høsten er ideelle tidspunkt for de som søker kulturelle opplevelser og historiske attraksjoner i storbyer som Roma, Milano og Firenze. I disse sesongene, gjerne på en høstferie, er ikke varmen så intens i Italia og du har mulighet til å oppleve byene i en litt mer avslappet atmosfære. Sommeren er derimot det beste tidspunktet for en ferie langs Italia sin vakre kyst, for eksempel Amalfikysten og øyer som Sicilia og Sardinia. Sommersesongen varer noe lenger sør i Italia og steder som Napoli og kysten av Puglia byr på sol og bad til september/oktober.

Mat og drikke i Italia

Mat- og vinkulturen i Italia er verdenskjent og er en av hovedgrunnene til at turister vender tilbake til landet år etter år. Du finner forskjellige spesialiteter fra nord til sør og det er spesielt sør i Italia som er kjent for pasta og pizza. Nord i Italia er mest kjent for risotto, ost og vin. Uansett hvor i Italia du reiser vil du nyte lokale råvarer, ofte forberedt på en enkel måte, men med høy kvalitet og utrolige smakskombinasjoner. På attraktive reisemål som Roma, Milano, Firenze, Venezia og Napoli finner du også restauranter som serverer retter fra alle verdens hjørner. Selv om den italienske matkulturen dominerer restaurantlivet de fleste steder vil du kunne smake lokale delikatesser på ditt utvalgte feriested. For eksempel vil det være mer fersk fisk og sjømat på steder ved havet, som blant annet i Venezia.

Det Italienske kjøkkenet nytes sammen med Italia sine verdensberømte viner. Blant annet Chianti, Barolo og Prosecco. Du finner også en rekke andre lokale viner å velge mellom og på tur til en av de mange vingårdene kan du smake regionale spesialiteter. Toscana er en av de mest populære regionene å besøke når du reiser til Italia. Her kan du nyte vakkert landskap og idylliske småbyer med noen av Italia sine beste viner. Kaffen i Italia er også velkjent og kan nytes på de mange kaféene over hele landet.

Italia for hele familien

Dersom dere er en barnefamilie på tur reiser dere mest sannsynlig på barnas premisser. I Italia er barn velkommen overalt. Noe som inkluderer selv de fineste restauranter og de beste teater- og operaforestillingene. Hvis dere planlegger en ferie der familiekosen står i fokus anbefaler vi å vurdere et opphold med en badeferie fylt med med sol og strand langs den over 7450 kilometer lange kyststrekningen av Italia. Hvis barna er større og dere reiser til Italia utenom de varme sommermånedene kan det være en god idé å se på en storbyferie. Der shopping- og kulturopplevelser står på rekke og rad i store kjøpesentre utenfor sentrum og på livlige gatemarked i de antikke bykjernene. Et opphold i byer som Roma, Napoli, Venezia, Firenze eller Milano kan være like fascinerende for store som små.

Populære reisemål i Italia

Italia har et bredt utvalg av fantastiske reisemål fra nord til sør. Hver enkelt destinasjon har noe unikt å by på, men fellesnevneren er den rike italienske kulturen som er sentral uansett hvor i Italia du velger å besøke.

Roma

Italia sin hovedstad Roma er et av de mest ettertraktede reisemålene i verden. Du kan ta direktefly fra norske byer hele året, og fra Oslo Gardermoen til Roma Fiumicino Flyplass (FCO) tar det ca 3 timer og 15 min. Byen huser verdensberømte severdigheter og monumenter som Colosseum og Trevi-fontenen. Du kan oppleve byens rike historie og imponerende arkitektur på vandring gjennom i Roma sine gater. Her finner du et hav av kunstgallerier og kulturelle opplevelser, og autentiske, italienske matopplevelser er aldri langt unna. Nyt et deilig måltid og ta del i Italia sin fantastiske matkultur på en av byens livlige piazzaer.

Milano

Milano er en av Italia sine mest pulserende og moderne byer. Hele året går det direktefly fra Oslo Gardermoen til Milano Malpensa Flyplass (MXP) og flyturen tar ca 2 timer og 45 minutter. Milano er kjent for å være en motehovedstad i Europa og her er det gode muligheter for eksklusiv shopping. Det er også en by for innovativ kunst og teknologi som gir deg innblikk inn i det moderne Italia. Milano tilbyr et livlig uteliv og kulinariske opplevelser på elegante restauranter som ofte kombinerer det italienske kjøkkenet med et internasjonalt preg.

Firenze

Firenze ligger i hjertet av Toscana og er et klassisk reisemål i Italia. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Firenze Flyplass (FLR) og flyturen tar ca 3 timer. Firenze er fødestedet til renessansen og et eldorado for kunst- og kulturinteresserte. Her kan du oppleve Italia sin kunstneriske arv og historiske betydning samtidig som byen oser av moderne eleganse. Vandre gjennom byens sjarmerende gater og ta en pause på en av byens mange koselige kafeer.

Venezia

Venezia er et av de mest kjente reisemålene i Italia og et av verdens mest ettertraktede destinasjoner. Du kommer deg til denne unike byen med fly fra Oslo Gardermoen til Venezia Flyplass (VCE) og flyturen bruker ca 2 timer og 45 minutter. Venezia sin unikhet skyldes de mange kanalene som utgjør byen og danner et nettverk av vannveier og broer. Opplev Venezia på en romantisk gondoltur på kanalene, som er hovedfartsårene i byen, og legg inn et stopp på en av de hyggelige restaurantene som ligger langs kanalene. Et besøk til Venezia vil definitivt gi deg en minneverdig opplevelse på reise til Italia som ikke kan sammenlignes med andre byer.

Napoli

Napoli er en livlig by sør i Italia som byr på klassisk italiensk sjarm. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Napoli Flyplass (NAP) og flyturen tar ca 3 timer og 25 minutter. Byen er kjent som fødestedet til den klassiske napolitanske pizzaen, og med stor lidenskap for mat og enestående råvarer inviterer Napoli til utsøkte matopplevelser. Napoli er kjent for et livlig uteliv med mange fortauskafeer som serverer kaffe og søtsaker, og travle markeder og gatekunst. Napoli er også et godt utgangspunkt for å utforske populære reisemål sør i Italia, blant annet Amalfikysten.

Strandferie i Italia

Det er mange feriesteder å velge mellom for deg som søker en tur med sol og strand i Italia. Man kan sikkert diskutere hvorvidt Italia representerer Syden, men Sicilia og Sardinia er to populære feriemål i Italia og er Middelhavet sin største og nest største øy. Her kan du oppleve fantastiske strender, historiske severdigheter og spennende matopplevelser. På Sardinia er badebyene Cagliari og Alghero populære og byr på et bredt utvalg vannsportaktiviteter, som dykking og seiling. 

Sicilia kan friste med noen av Italia sine vakreste strender. Byene Cefalu og Taormina er populære valg på sol- og badeferie med familien. Mens historiske byer som Palermo og Catania byr på flott landskap og arkeologiske områder.

Italia sitt fastland har også en rekke populære feriesteder. Sør for Napoli ligger Amalfikysten som er kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Her finner du flott landskap og pittoreske byer som Positano og Sorrento. Du kan dra på dagstur til den eksklusive øya Capri og besøke vulkanbyen Pompei – et av de best bevarte romerske ruinene i verden. Østsiden av Italia, på kysten av Adriaterhavet, har også en rekke feriesteder og badebyer.

Natteliv i Italia

Du finner et livlig natteliv i mange av de største byene i Italia, spesielt Roma, Firenze, Venezia og Milano. Her er det et bredt utvalg av barer og klubber å velge mellom, samt et stort utvalg av konserter og musikkfestivaler. De populære feriestedene på Sicilia og Sardinia har også et pulserende natteliv med mange barer, og på sommeren arrangeres det flere musikkfestivaler her.

Fly og hotell i Italia

Det er enkelt å komme seg fra de største byene i Norge med direktefly til flere byer i Italia. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Milano flyplass er på ca 2 timer og 45 minutter, mens det tar ca  3 timer og 15 minutter til Roma Fiumicino Flyplass.

Du finner mange forskjellige bosteder i Italia enten du ønsker hotell, leilighet eller feriebolig. Du finner hoteller i alle prisklasser. Fra budsjettvennlige alternativer til luksushoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Italia!

Andre linker

Reisemål i Italia

 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Toscana
  530 hoteller
  Hos Solfaktor kan vi ikke få nok av Toscanas skjønnhet. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimiganano til Siena, og alt i mellom. Toscana oppleves best i bil. Her kommer opplevelsene med jevne mellomrom og naturens skjønnhet utmerker seg. Stopp opp og nyt det!
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Roma
  432 hoteller
  Det er få byer i Europa, og i verden, som kan måle seg med Roma sin storhet. Dette er en reise gjennom historien der du møter på det ene historiske monumentet etter det andre. Gå forbi Colosseum, Pantheon, og Petersplassen. Her finner du en ... fantastisk blanding av arkitektur, verdensberømte monumenter, vin & mat og herlig atmosfære Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Sicilia
  371 hoteller
  Hos Solfaktor elsker vi Sicilia, og våre gjester deler vår kjærlighet. Denne varierte, spennende og mystiske regionen har ekstremt mye å by på, så her vil det nesten være umulig å oppleve hele øya på en reise. Men da er det jo bare å komme tilbake!
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Sardinia
  272 hoteller
  Sardinia er med sine kritthvite sandstrender og sjarmerende middelalderbyer et ekte ferieparadis. Slapp av ved det krystallklare havet, spaser en tur i byenes smale brosteinsbelagte gater eller utforsk de historiske severdighetene på Middelhavets ... nest største øy. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,8
  Venezia
  167 hoteller
  Venezia trenger knapt noen nærmere presentasjon. Den mytiske byen er bygget ute i vannet og er et sted du er helt nødt til å besøke minst én gang i livet. Gå omkring mellom kanalene, besøk de lokale resturantene, opplev den romantiske atmosfæren ... og avslutt med en komfortabel seiltur for å gjøre opplevelsen perfekt. Les mer
 • Milano
  163 hoteller
  Milano er Italia sitt økonomiske kraftsenter og er nok mest kjent for å være Europas store motesentrum. Samtidig har Lombardias hovedstad mye mer å by på enn mote og fashion. Med alt fra det verdensberømte operahuset La Scala, fantastisk arkitektur ... og til et pulserende natteliv Les mer

Populære hoteller i Italia

Italia, Liguria, Imperia-Porto Maurizio
8,4
Meget bra
1457 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Rignano sull' Arno
9,7
Fantastisk
111 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Avstand til sentrum: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Sant' Agnello
9,1
Fantastisk
1132 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Italia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 433 anmeldelser