Reiser til Istria

Besøk sjarmerende feriebyer i Istria, halvøya i Kroatia og nordlige Adriaterhavet. Her kan du kombinere sol- og strandliv med historiske monumenter og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Istria med Solfaktor!

Istria som reisemål

Istria er den største halvøya i Adriaterhavet lengst nordøst mellom Triestebukta og Kvarnerbukta. Istria er for mange kjent som Pula-halvøya, men Istria er det korrekte navnet. Den ligger hovedsakelig innenfor Kroatia, men den nordlige delen tilhører Slovenia og en liten del tilhører Italia. Istria er kjent for sitt behagelige klima, rike historie og flotte strender. Populære destinasjoner på halvøya inkluderer Rovinj, Porec, Pula og Medulin, samt Opatija som ligger i nærheten. Her kan du kombinere avslappende strandliv med imponerende romerske monumenter og sjarmerende gamlebyer.

Feriesteder i Istria

Rovinj

Rovinj er en populær og sjarmerende kystby på vestkysten av Istria som er kjent for sin pittoreske gamleby med trange gater og bebyggelse fra 1500- og 1600-tallet. St. Euphemia-katedralen dominerer bybildet der den ligger på en høyde ytterst på den smale halvøya. Rovinj inviterer også til avslappende strandliv på strender som Lone Bay og Mulini Beach, og et livlig kulturliv med gode matopplevelser. Ved første øyekast da du ankommer Rovinj vil du kanskje komme til å tro at du er landet i Italia. Med alle de venetianske, pastelfargede bygningene og de brosteinbelagte gatene, men her ligger det masse kroatisk kultur under overflaten.

Porec

Porec er et populært reisemål på vestkysten av Istria og passer godt om du ønsker sol og bad i kombinasjon med kultur og historie. Det er en hyggelig kystby med flotte strender som hovedstranden Plava Laguna som gir gode muligheter for vannsport. I Porec finner du også den historiske gamlebyen med Euphrasius-basilikaen, samt et hyggelig byliv med smakfulle matopplevelser.

Pula

Pittoreske Pula er en historisk by nær sørspissen av Istria. Byen er kjent for sin rike kulturarv og imponerende romerske arkitektur. Hovedattraksjonen i Pula er det vel bevarte romerske amfiteateret Paula Arena- "Kroatias svar på Colosseum". Amfiteateret brukes fremdeles til konserter og arrangementer i dag. Du finner også flotte strender i byen som er perfekte for sol- og badeliv og naturopplevelser. Pula er et godt utgangspunkt for å utforske omkringliggende øyer og områder i Istria.

Medulin

Medulin er en flott kystlandsby i den sørlige delen av Istria. Byen har en rekke flotte sandstrender, blant annet Bijeca og Belvedere som byr på klart vann og avslappende strandliv. Du finner også et bredt spekter av vannsportaktiviteter som windsurfing, kajakkpadling og dykking. Medulin tilbyr også vakre parker og grøntområder, og er et ideelt reisemål for deg som ønsker å oppleve naturskjønne omgivelser ved Adriaterhavet

Opatija

Opatija er en sjarmerende badeby ved Adriaterhavet som ligger nord i Kvarnerbukta og geografisk er Opatija en del av halvøya Istria. Byen er kjent for sin elegante atmosfære og flotte strender og det er populært med aktiviteter som fjellturer, vannsport og golf. Strandpromenaden Lungomare er hele 12 kilometer lang og gir tilgang til flere strender langs kysten. Opatija har en rik kulturarv med vakre villaer og hoteller fra det 19. århundre og flotte parker som St. Jakob og Angiolina.

Når er det best å reise til Istria?

I sommermånedene mellom juni og august er det høysesong i Istria med varme og solrike dager. I denne perioden er strendene travle og du kan oppleve mange sommerfestivaler og arrangementer som tiltrekker seg turister fra hele verden. Ønsker du å styre unna den største folkemengden er våren og høsten et flott tidspunkt å oppleve Istria. I disse periodene er det mildt og behagelig vær som inviterer til utendørsaktiviteter og naturopplevelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Istria

Istria byr på en flott kombinasjon av kultur, historie og strandliv. En av de mest kjente attraksjonene i regionen er det imponerende romerske amfiteateret i den antikke byen Pula som er et av de mest velbevarte i verden. Det er verdt å besøke Brijuni-øyene som er en liten øygruppe i Adriaterhavet på vestkysten av Istria. Her finner du en flott nasjonalpark med unik historie, dyreliv og vakre strender. Limski kanalen ligger på samme side av Istria og er en smal havarm omgitt av høye klipper. Det er et yndet sted for båtturer og fjellklatring.

Istria er også kjent for sine varierte strender og bademuligheter. Du kan nyte både langgrunne strender som er ideelle for familier, og steinete bukter og klipper i naturskjønne omgivelser. Det krystallklare Adriaterhavet inviterer til vannsportsaktiviteter som snorkling og dykking, og mange strender har fasiliteter som solsenger og strandbarer. Om du er på ferie i Istria med familien og barn, da vil det enorme Istralandia-badeland være en sikkert vinner. Med over 20 forskjellige vannsklier å velge imellom er det noe for alle aldre (og nivåer).

Bortsett fra de viktige kystbyene i området er Istria sine gamle bakketopp-byer et besøk verdt. Beliggende i bakkene bak Rovinj finner du tre perler - Buzet, Motovun og Hum (som offisielt er den minste byen i verden).

>> Les mer om din reise til Medulin her

>> Les mer om din reise til Pula her

>> Les mer om din reise til Kroatia her

Matopplevelser og uteliv i Istria

På ferie i Istria kan du forvente smakfulle matopplevelser. Regionen byr på mange lokale markeder med ferske råvarer og spisesteder som tilbyr autentiske kroatiske smaker. Istria er kjent for sitt tradisjonelle kjøkken og på menyen finner du alt fra sjømat til grillet kjøtt, varierte oster og olivenolje. Du finner også restauranter og spisesteder som serverer retter fra flere verdenshjørner. 

Å dra på vinsmaking er også en del av Istria sin sjarm. Du finner flere lokale vingårder i regionen som lar deg smake på utsøkte lokale viner. Istria er også kjent for sin trøffelproduksjon og tilbyr muligheter for å bli med på trøffeljakt. Du kan også prøve denne delikatessen på lokale restauranter i regionen.

Utelivet i Istria er variert og livlig og tilbyr noe for enhver smak. I kystbyene Pula, Rovinj, Medulin og Porec finner du en rekke barer, puber og nattklubber som holder det gående til langt på natt, spesielt i sommermånedene. Du finner også kafeer og barer langs kysten som tilbyr en mer avslappet atmosfære.

Øy-hopp

Med over tusen øyer er Kroatia som skapt til en ferie med øy-hopp og Istria er et fantastisk sted til akkurat dette. Dra for eksempel fra Rovinj til Den Røde Øy og nyt øyas bukter og fantastiske utsikt. Om du drar fra Pula har du lett tilgang til de 14 Brijuni-øyene hvor du finner alt fra idylliske strender til en spennende safaripark. Fra Porec kan du nå St. Nikolas Øy hvor du kan utforske det lokale naturreservatet. På en av de største øyene utenfor Istria, på øya Krk, kan du slappe av på den nydelige Baska-strandens bløte sand. 

Fly og hotell i Istria

Det er enkelt å komme seg til Istria fra Norge. Hovedflyplassen på halvøya er Pula Flyplass (PUY) og det går direktefly fra Oslo Gardermoen som tar ca 2 timer og 50 minutter. Du kommer deg enkelt fra Pula flyplass til mange byer og turistområder i Istria. Det er god infrastruktur i regionen og offentlige busser forbinder Pula flyplass med feriesteder som Pula, Rovinj, Porec, Medulin og Opatija. Taxi er også en praktisk og rask måte å komme seg til feriestedet ditt og du finner taxier utenfor ankomsthallen på flyplassen. Ønsker du mer frihet til å utforske i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

Det er en rekke overnattingsmuligheter i Istria. Her finner du noe som passer til enhver smak enten du reiser med barn, på partur eller vennetur. Velg mellom store all-inclusive hoteller, koselige boutique hoteller og sjarmerende ferieleiligheter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Istria og Kroatia!

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Reisemål i Istria

 • Rovinj
  24 hoteller
  Rovinj er en av Istria og Kroatia sine mest idylliske kystbyer med en enestående, gammel bydel. Som med sine smale, brosteinsbelagte gater gjemmer på tallrike hyggelige restauranter og butikker. Samtidig finner du på en reise til Rovinj mange ... aktivitetsmuligheter i nærområdet. Les mer
 • Porec
  23 hoteller
  Med noen av de beste hotellene på halvøya Isteria, et pulserende nattliv, fantastisk mat, en historie fylt med antikke skatter og herlige strender er en ferie i Porec aldri kjedelig.
 • Pula
  18 hoteller
  Pula ligger sør på halvøya Istria og kan skilte med flotte strender langs Adriaterhavet, historiske severdigheter, god mat og et godt uteliv. Ikke så merkverdig at Pula er et av Kroatia sine mest kjente og populære reisemål.
 • Medulin
  8 hoteller
  Medulin er en kystby på sørspissen av halvøya Istria nord i Kroatia. Medulin er et populært reisemål i Kroatia, kjent for sine flotte strender ved Adriaterhavet. Her kan du i tillegg hygge deg med god mat på koselige restauranter eller besøke ... de lokale matmarkedene. Smake på ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin. Feriestedet passer like godt for familier som reiser med barn, par og venner. Les mer

Populære hoteller i Istria

Kroatia, Istria, Rovinj
9,1
Fantastisk
1591 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Šišan
9,3
Fantastisk
259 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Avstand til havet: ca. 2.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Rovinj
9,2
Fantastisk
5343 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Istria?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser