Reiser til Toscana

Toscana er storslått natur, frodig vinmarker og historiske byer. I denne regionen finner du over 20.000 forskjellige kunst- og kultur attraksjoner. I denne regionen av Italia, kan du velge deg din egen type ferie.

Her kan du velge vandreturer eller sykkelturer i et malerisk landskap med sypresser, pinjeskog, sølvskimrende olivenlunder eller i et landskap med kilometervis av vinranker. Mange av de store og små vingårdene har gårdsbutikker hvor du både kan smake og få kjøpt gode viner.

På en rundreise i Toscana kan du både oppleve bading ved kysten eller en vandring gjennom historiske steder. Toscana er det ideelle feriemålet for deg som liker kunst og kultur. I denne regionen finner du over 20.000 forskjellige kunst- og kultur attraksjoner. Hovedbyen for regionen er Firenze som ligger i den østlige delen av regionen. Sør i Toscana finner du byen Sienna.

Ferie i Toscana med Solfaktor

Bildene lyver ikke: Toscana er like vakkert som det ser ut i de lekre bladene, de mange filmene og de store, flotte bøkene. En ferie i Toscana gir deg virkelig alt på én gang, om du så kommer for maten og vinen, kulturen og historien, eller den varierte naturen med de høye fjellene, bølgende bakkene og dalene, deilige sandstrendene, og mye mer.

Toscana har alt som tiltrekker kunstelskeren, den historisk interesserte og livsnyteren. Hvor ellers i verden finner man så rikelige mengder av alt det som krydrer tilværelsen? Praktfulle viner, et utsøkt kjøkken, kunst hvor enn du snur deg, prektige historiske bygnige overalt, og alt sammen i de flottest tenkelige rammene; det toskanske landskapet. Men samtidig er badeferien innenfor rekkevidde, for størsteparten av Toscanas lange kysstrekning består av sandstrender med tilhørende feriesentre, badeland og annet godt. 

Det kan gjerne være mer enn vanskelig å velge fra denne overdådige bufféten av opplevelser, og risikoen for å haste forvillet fra attraksjon til attraksjon er overhengende. Det er så mye å se og få med seg i Toscana, og ingen vil gå glipp av å få med seg "det beste". 

Toscana skal nytes langsomt, og det beste rådet vi kan gi er å konsentrere seg om en mindre del av regionen av gangen, og ikke forsøker å rekke "alt" på en uke. Første gangen kan du for eksempel velge å legge ferien din til det sentrale, klassiske Toscana mellom Siena og Firenze. Da kan du lett komme deg til begge byene, utallige Chianti-vingårder, andre småbyer som San Gimignano, Volterra, Colle Val d'Elsa og mye, mye mer.

Neste gang kan du fokusere på det nordvestlige Toscana og oppleve Lucca, Pisa, Carrara med dets marmorbrudd, San Miniato og de spennende fjellene over Lucca osv. osv. Tredje gangen kan du legge besøket til det sentrale, sørlige Toscana med bl.a Montalcino, Chiusi, Montepulciano, Pienza og Monte Amiata.

Den fjerde visitten kan ferien gå til det østlige Toscana, hvor Arezzo og Cortona stikker opp som de mest interessante byene kulturelt sett, men hvor de mange små byene og kirkene i Casentino-området, Val d'Arno og Val di Chiana i seg selv gir rikelig med materiale til en uke eller to.

Vi kan heller ikke glemme den delen av Toscana som ligger i sør-vest; såkalte Maremma, der naturen er en helt annen enn den man kjenner fra de sentrale bakkene i Chianti. Det er et barskere landskap i sør, men opplevelsene er store, turistene færre, og vinene fra Scansano og omegn har begynt å konkurrere seriøst med resten av Toscanas stjerner. Og slik kan vi fortsette i det uendelige...

>> Søk etter Italia-reiser her

Du finner også det autentiske Italia i Toscana

Leter du etter stemningsfulle, smale smau uten annen trengsel enn den skapt av de lokales gjøremål? Lengter du etter et preg av det historiske forfallet som finnes i det autentiske Italia? Setter du mer pris på den hjertelige og familiære gjestfriheten fremfor femstjerners, moderne hotellkomfort? Da finner du det du er ute etter i Toscana. 

Det er kanskje ikke et svømmebasseng eller aircondition, det snakkes gjerne ikke engelsk i resepsjonen og på byens eneste spisested, som for øvrig ikke har noen meny - men hvis du er glad i eventyr anbefaler vi å dra på oppdagelse i det vi betrakter som det autentiske Toscana. 

Ferie for voksne i Toscana

Toscana er synonymt med romantikk; her finner du nedlagte klostre som inviterer til en romantisk middag over et pent, dekket bord i den indre klostergården. Regionen byr på små landsteder der freden og roen skaper kulissene for en romantisk get-away for to. Toscana huser også flere små middelalderbyer der du kan spasere i idylliske gater hånd i hånd med din kjære. 

Mulighetene er med andre ord uendelige når du er på utkikk etter en romantisk ferie i Toscana. Med sine utrolig mange aspekter er Toscana også et sted der du kan kombinere romantikk med det mer autentiske Italia, med interessen for en aktiv ferie, med storbyliv eller med familien på tur i bilen.

Reisemål i Toscana

Populære hoteller i Toscana

Italia, Toscana, Rignano sull' Arno
9,7
Fantastisk
121 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Avstand til sentrum: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Capraia e Limite
9,0
Fantastisk
278 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Pontedera
9,2
Fantastisk
16 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Avstand til sentrum: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)