Reiser til Mallorca

Mallorca er én av Middelhavets mest populære ferieøyer og en favoritt blant nordmenn når sommerferien skal bestilles. Øya har et stort utvalg av aktiviteter, flotte strender, god shopping og spennende gastronomi. Bestill en billig reise til Mallorca med Solfaktor i dag!

Mallorca er én av Europas største feriedestinasjoner. På øya kan man oppleve fantastisk natur, lange badevennlige strender og god mat. Én annen fordel ved Mallorca som feriedestinasjon er at man på tross av øyas popularitet fortsatt kan finne uforstyrrede steder der man kan nyte late dager. Mot sør ligger Palmabukten, mens Alcudiabukten ligger på det nordlige Mallorca. Disse to buktene er de mest besøkte stedene på øya. Palma de Mallorca er hovedstad på øya, og byr på historiske severdigheter, tapasbarer og eksklusive butikker. Hvis du besøker Mallorca på våren kan vi anbefale vandreturer i naturen mens den er på sitt frodigste. 

Mallorca ligger i Middelhavet og er den største av øyene i øygruppen Balearene som ligger utenfor Spanias fastland. Øyas hovednæring er, og har siden 50-tallet vært, turisme, men det eksporteres også noe vin og andre matvarer. Det er funnet spor etter bosetninger på Mallorca så langt tilbake som 6000 år f.Kr. I år 123 f.Kr. ble Mallorca okkupert av romerne og det ble etablert flere byer. Palmeria (Palma by) og Pollemntia (Alcúdia) var det to viktigste byene, og ble grunnlagt for omtrent 2.000 år siden. Mallorca har i løpet av historien tilhørt forskjellige kongeriker og imperier, men siden 1300-tallet har øya tilhørt Spania

>> Les også om restplasser til Mallorca 
>> Se vårt utvalg av tilbud på restplasser til Alcudia

Populære byer på Mallorca 

Mallorcas feriebyer har noe for enhver reisende. Søker man fest og moro er Palma Nova og Magaluf stedene å besøke. Strandfavoritten Alcúdia er førstevalg blant barnefamilier, med sin nydelige, hvite sandstrand og mange hyggelige resturanter.

Hovedstaden Palma by er som et mini-Barcelona og passer utmerket for deg som vil kombinere storbyferie med sol og strand. Andre kjente reisemål er sjarmerende feriebyer som Cala d´Or, Cala Millor, Cala MayorSanta Ponsa, Cala Ratjada og Illetas, som alle er rolige feriebyer og passer perfekt for reisende som drømmer om avslappende og hyggelige feriedager. De aller fleste velger å holde seg i feriebyene ved kysten, men det er absolutt verdt å leie en bil og utforske de mer ukjente delene av Mallorca. Besøk for eksempel Valldemossa som regnes for å være Mallorcas vakreste landsby.

Flyplassen på Mallorca ligger like utenfor Palma by og er én av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og Europa. Det går daglige flyforbindelser til flere norske byer, først og fremst om sommeren, men også i vinterhalvåret. Dog med lavere frekvens.

Reis til Mallorca med Solfaktor og opplev nordmenns feriefavoritt med lekre strender, flotte hoteller, god mat og masse aktiviteter for hele familien. Du kan reise med rutefly til Mallorca fra Oslo/Torp, Oslo/Gardermoen, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø til nettets beste priser. Søk opp reiser i dag - så er du godt på vei!

Reisemål på Mallorca

Populære hoteller på Mallorca

Spania, Mallorca, Port d'Alcúdia
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Costa de la Calma
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Orient
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 1.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Vær og temperaturer på Mallorca

Når på året er det best å reise til Mallorca? Vel, vi mener at en ferie på Mallorca er deilig året rundt, men hvis man ønsker å oppleve både nattelivet, lange dager på stranden og øyas utrolige natur på best mulig vis er sommermånedene tiden å reise på. Da får man en perfekt kombinasjon av lav luftfuktighet, lite regn og massevis av solskinn.

Om du ønsker rolige omgivelser, litt kjøligere vår og sette av tid til å vandre eller sykle i fjellene, er våren og høsten behagelig kald og en god mulighet til å nyte denne vakre øya i et annet tempo. 

Våren på Mallorca og Balearene er for det meste mild og byr på mye solskinn og gode forutsetninger for utendørsaktiviteter. Mens dagene er preget av solskinn kan kveldene bli relativt kalde og det kan bli nødvendig å skru på varmeapparatene på kveldene. Fra mars til mai er nedbørsmengden på Mallorca moderat. Omtrent 30 millimeter i april og mai, men nedbørsmengdene avtar mot slutten av mai og mot sommeren. Når de fleste gjestene dukker opp på øya. 

Sommeren er Mallorcas sterke side. Noe som først og fremst skyldes de høye gjennomsnittstemperaturene og fraværet av nedbør. Turistbesøkene vokser til nesten 1,5 millioner i de travle sommermånedene, men ettersom øya har over åtti kilometer med strender er det ikke vanskelig for de besøkende å finne plass på stranda. Lufttemperaturene overstiger ofte 30° C, men de varmeste dagene er som regel behagelige ettersom at øya nyter godt av lav luftfuktighet og en mild kystbris.

Dagene er lange fra juni til august med mellom ti og elleve solskinnstimer i gjennomsnitt per dag. Du er dessuten uheldig  dersom du opplever regn. Særlig i juli da gjennomsnittlig nedbør per måned er kun fem millimeter. 

Høsten på Mallorca er vakker og starten på øyas tradisjonelt rolige vinter. Samtidig ligger høsttemperaturene godt over tyve grader i september, men de faller til omkring 18 grader i november. Solen er kun oppe mellom fem og seks timer om dagen, men høsten er for syklister en god anledning til å utforske øyas mange og varierte stier. Samtidig som at det er bedre plass på de vakre strendene. Det regner som regel noe mer om høsten og i november faller det omkring 70 millimeter nedbør. 

Vinteren er tørrere enn høsten og mange helårsturister reiser til Mallorca på denne tiden for å nyte det milde været og eventuelt feire jul eller nyttår her. Det faller mellom 30 og 40 millimeter nedbør om vinteren og temperaturene ligger omkring 15 grader. 

Ferieparadiset Mallorca

I flere tiår har reiser til Mallorca vært en favoritt hos europeere, særlig skandinaver. Noen av årsakene til dette er nok øyas lange, fristende sandstrender, den gode maten og det vakre landskapet . Med sine mange, rolige områder og som sammen gjør Mallorca til et perfekt nytelsessted. 

På våren kan man delta på arrangerte vandreturer av ulik vanskelighetsgrad, som har til felles at de foregår i fantastisk natur med variert fauna. Mallorca har noe å by på hele året, enten det naturopplevelser eller festivaler. 

Hvem vil verdsette en ferie på Mallorca?

Det er ikke mange reisemål man kan si at passer for alle, men Mallorca er et unntak. Her er alt fra fine, familievennlige strender til god shopping, god mat og drikke, masser av fornøyelser og et mildt klima nesten hele året. Det viktigste er å gjøre litt research før man bestiller oppholdet, slik at man velger seg ut rett ferieområde. Det er nemlig store forskjeller mellom de forskjellige delene av øya. Samtidig ligger det flotte hoteller, hyggelige bukter og fantastiske strender spredt langs hele Mallorcas kystlinje. Hvilket betyr at det ikke er vanskelig å finne verken en barnevennlig sandstrand, en avslappende atmosfære eller et livlig natteliv. 

Når på året bør man reise til Mallorca?

Sommersesongen (og badesesongen) varer fra begynnelsen av mai til midten av oktober, hvorav de mest populære månedene å reise er juni, juli og august. På våren og høsten har du øya litt mer for deg selv, mens det om vinteren kan være lurt å velge bosted i nærheten av Palma by, ettersom at de andre feriebyene fort kan oppleves relativt øde utenfor sommersesongen. I fjellkjeden Sierra de Tramuntana er været noe kaldere og mer uforutsigbart, men til gjengjeld blir man belønnet med naturskjønne omgivelser og en fantastisk utsikt.

Slik booker du en billig reise til Mallorca

I søkemaskinen her på siden kan du velge mellom å booke en billig reise til Mallorca som en pakkereise eller kun hotell. Hvis du booker hele pakken - altså flybillett og hotellovernatting - hos Solfaktor, blir du automatisk omfattet av reisegaranti. Hvis du velger kun hotell  legger du opp reisen på egenhånd, noe som er naturlig i forbindelse med en bilferie.

Vi søker opp de billigste flybillettene til deg, inkludert avganger med lavprisflyselskaper, og priser på gode hoteller i alle de største portalene. Slik at du kan regne med å alltid få den beste prisen. Her kan du lese om vårt store utvalg av all inclusive-hoteller.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Mallorca?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 137 anmeldelser