Reiser til Mallorca

Mallorca, i Spania, er et yndet feriested for nordmenn som søker sol og varme. Denne øya i Middelhavet utenfor Spania er kjent for sine barnevennlige hvite sandstrender, behagelige temperaturer hele året, kulinariske opplevelser og natteliv. Hovedstaden, Palma de Mallorca, byr på et rikt kulturliv og er perfekt for den som vil kombinere storbyliv på sommerferie med sol og strand. Bestill en billig reise til Mallorca med Solfaktor i dag!

Mallorca som reisemål

På reise til Mallorca vil du finne strender kjent for sitt krystallblå hav og finkornet strand, og som inviterer til deilig strandliv på din sydentur. Hovedstaden på øya, Palma, byr på historiske severdigheter, trendy tapasbarer og eksklusive butikker. To av de mest besøkte stedene på Mallorca er Palmabukten som ligger sør på øya og den barnevennlige Alcudiabukten som ligger på det nordlige Mallorca. Til tross for øyas popularitet kan du finne flere avslappende steder. Bort fra det meste av turistlivet.

Mallorca er den største av Balearene og ligger i det vestlige Middelhavet, rett øst for Valencia i Spania. Det er en av Europas største feriedestinasjoner, og en av nordmenns store favoritter for sol- og strandferie. Mallorca har et stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner, vakre strender og spennende matopplevelser. Det er funnet spor etter bosetninger på Mallorca så langt tilbake som 6000 år fvt. Byene Palmeria (Palma de Mallorca) og Pollentia (Alcudia) ble grunnlagt for rundt 2000 år siden av romerne. I løpet av historien har Mallorca tilhørt ulike kongeriker og imperier, men siden 1300-tallet har øya tilhørt Spania.

Populære feriesteder på Mallorca

Mallorca sine feriebyer har noe for enhver reisende. Enten du reiser med barn, på vennetur, kjærestetur eller alene. Hovedstaden Palma de Mallorca omtales ofte som et Barcelona i miniatyr og passer utmerket for deg som vil kombinere storbyferie med sol og strand. Søker du fest og moro på reise til Mallorca er Palma Nova og Magaluf de beste stedene å besøke for en partyferie. Den største byen med mest utstrakt uteliv er Magaluf. Med sitt pulserende natteliv som består av mange barer og nattklubber som er åpne hele natten. Palma Nova er kjent for sine utelivsscener og en velkjent destinasjon for partyferie på Mallorca, mens du finner de berømmelige strandfestene på Playa de Palma.

Skal du på sommerferie til Mallorca med familie og barn anbefaler vi sterkt å heller trekke nordover. På nordsiden av øya vil du finne flotte og barnevennlige muligheter for en familieferie på Mallorca. Strandfavoritten Alcudia er førstevalget til barnefamilier som reiser til Mallorca på ferie. Som destinasjon er Alcudia veldig barnevennlig og du kan nyte en langgrunn sandstrand med flere fasiliteter og vannsportaktiviteter som seiling og dykking, samt mange hyggelige restauranter. En annen destinasjon på Mallorca som er familievennlig er kjente Cala Millor. Som familie finner du kanskje ikke de kilometerlange strendene på Cala d´Or. De finner du på Playa de Muro og Cala Ratjada, men til gjengjeld finner du en rekke herlige badeviker som viser dere det deiligste krystallklare vannet og lys, myk sand. Alle disse rolige feriebyene på østkysten som Cala d´Or, Cala Millor, Cala Mayor, Santa Ponsa, Cala Ratjada og Illetas har sjarm og passer perfekt for avslappende og solfylte feriedager på Mallorca for de som vil ha det familie- og barnevennlig.

På ferie til Mallorca velger de fleste å holde seg i feriebyene ved kysten, men det er absolutt verdt å leie bil og utforske de mer ukjente delene av Mallorca. Som bl.a. den vakre landsbyen Valldemossa. Flere reiser for  en aktiv ferie på Mallorca og det er attraktivt med både sykling, vandreturer, ridning og paragliding. To av de mest populære destinasjonene for en aktiv ferie er Paguera og Port de Soller. Du kan for eksempel gå tur i Serra de Tramuntana, besøke Cuevas del Drach, eller ta en båttur til Isla de sa Dragonera. Port de Soller er også kjent for sine flotte tur- og sykkelstier og er et godt utgangspunkt for en båttur i Middelhavet og hvor du da kan nyte den fantastiske naturen fra vannet. Reiser du til Mallorca på våren kan vi anbefale vandreturer i naturen, da den er på sitt frodigste. En aktiv ferie på Mallorca kan kombineres med strand og sol for de aller fleste på ferie.

>> Les mer om din reise til Can Picafort her

>> Les mer om din ferie til Port d’Alcudia her

>> Les mer om din reise til Puerto de Pollenca her

Når er det best å reise til Mallorca?

På en reise til Mallorca vil du finne et behagelig Middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Som i Spania så blir det varmt på sommeren på Mallorca, men havbrisen ved kysten gir behagelige temperaturer på mellom 25 og 30 grader og Mallorca vil derfor alltid være populært for de som ønsker en ferie til syden. Det er stabilt og varmt vær helt fra april til oktober, med litt nedbør i desember og januar. Selv om det er kan komme noe regn på vinterstid er det fortsatt behagelig temperaturer på dagtid på Mallorca.

Som i Spania ellers er det høysesong for ferie på Mallorca i sommermånedene juni, juli og august når det er varmest. Da er det mest liv på øya med flere festivaler, mange turister og priser på sitt høyeste. Du kan gjøre et godt reisekupp ved å reise til Mallorca utenfor høysesong eller bestille fly og hotell god tid i forveien. April, mai og oktober er en fin tid å reise til Mallorca på om du ønsker å spare penger og unngå for mange turister.

>> Les mer om din reise til Can Pastilla her

>> Les mer om din ferie til Sa Coma her

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

Reise til Palma de Mallorca

Palma ligger innerst i Palmabukten og byr på flotte strender i både østlig og vestlig retning. Byen er et perfekt reisemål for den som vil ha kombinasjonen av sol, strand og storbyliv på ferie til Mallorca. Blandingen av langstrakte strender, eksklusiv shopping, gode restauranter og barer, historiske monumenter og kulturelle opplevelser gjør Palma de Mallorca til en favoritt blant mange.

Byen har en spennende historie og arkitektur og det er verdt å besøke den storslagne gotiske katedralen, La Seu, fra 1200-tallet. Kongeboligen, Castillo de Bellvers, er et sylinderformet tårn fra 1300-tallet som også er verdt et besøk når man først er på Mallorca. Begge steder byr på storslått utsikt over byen og havet.   Det er gode muligheter for shopping i Palma. For eksempel på den eksklusive havnepromenaden. Byen har også flere lokale markeder hvor du kan kjøpe tradisjonelle lokale produkter. I gamlebyen, Sa Calatrava, kan du nyte god mat og drikke på en av de mange tapasbarene og hyggelige restaurantene. Palma de Mallorca har også et livlig natteliv med mange nattklubber og utesteder. Andre mindre steder i Palmabukten vil også være attraktivt for de som ønsker en partyferie på Mallorca. For eksempel så er El Arenal populært å reise til. Det er også et rikt kulturliv i byen med flere ulike festivaler som arrangeres årlig.

Hvem vil verdsette en ferie på Mallorca?

Det er ikke mange reisemål man kan si at passer for alle, men Mallorca er et unntak. Her er alt fra fine, familievennlige strender til god shopping, god mat og drikke, masser av fornøyelser og et mildt klima nesten hele året. Mallorca er alltid høyaktuell når man drømmer om en sydentur. Det viktigste er å gjøre litt research før man bestiller en reise til Mallorca, slik at man velger seg ut rett ferieområde. Det er nemlig store forskjeller mellom de forskjellige delene av Mallorca. Samtidig ligger det flotte hoteller, hyggelige bukter og fantastiske strender spredt langs hele Mallorca sin kystlinje. Hvilket betyr at det ikke er vanskelig å finne verken en barnevennlig sandstrand, en avslappende atmosfære eller et livlig natteliv. Ta gjerne og les mer rundt Mallorca sine alternativer for deg her;

>> Les mer om Familieferie på Mallorca

>> Les mer om Aktiv ferie på Mallorca

>> Les mer om Partyferie på Mallorca

Fly og hotell på Mallorca

Du kommer deg enkelt til Mallorca med direktefly fra blant annet Oslo, Torp og Bergen nesten hele året. Det er begrenset med flymuligheter på selve vinteren, men det er mulig med en eller flere mellomlandinger. Palma de Mallorca Flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og om sommeren går det daglig avganger fra flere norske byer. Flytiden er ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen til Mallorca og Palma de Mallorca Flyplass. Avstanden fra flyplassen til Palma by er ca 9 kilometer og det er enkelt å komme seg inn til sentrum med buss eller taxi. Det er også gode forbindelser med buss til badebyer som Cala Bona, Magaluf og Alcudia.

Du finner et stort utvalg hoteller, leiligheter og ferieboliger på din reise til Mallorca. Enten du ønsker all inclusive, boutique-hoteller, ferieboliger eller billigere leilighetshoteller, vil du finne det som passer ditt behov. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser som inkluderer fly, hotell og eventuelt leiebil. Solfaktor hjelper deg å finne det beste alternativet til din ferie på Mallorca og Spania!

Reisemål på Mallorca

 • Palma de Mallorca
  75 hoteller
  Palma de Mallorca er et ekte helårsreisemål. Hovedstaden på den populære øya i Middelhavet er hjemsted for over halvparten av Mallorca sin befolkning og byr således på liv også utenom høysesongen, noe som kommer til uttrykk gjennom et levende ... kulturliv og på øyas mange restauranter Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Playa de Palma
  59 hoteller
  Reiser du til Playa de Palma på Mallorca har du stort sett alt innenfor rekkevidde. Først og fremst har du den kilometerlange, fine sandstranden med sitt krystallklare vann, men også tallrike spisesteder, butikker og ikke minst øyas sjarmerende ... hovedstad, Palma. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Cala d'Or
  40 hoteller
  Cala D'Or er en av de eldste feriebyene på Mallorca og fortsatt en av de mest sjarmerende. Den idylliske steinkysten har mange, små badeviker med krystallklart vann som frister med en dukkert. Oppe i byen er den opprinnelige stilen med lave, ... hvitkalkede hus bevart. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Cala Millor
  37 hoteller
  Cala Millor betyr "den beste havbukten", og byen er en klassisk turistdestinasjon som forøvrig har én av Mallorcas beste strender. Langs hele den bilfrie strandpromenaden ligger kafeer, musikkbarer og restauranter.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Can Picafort
  37 hoteller
  Can Picafort er med sine fine sandstrand ved det krystallklare Middelhavet et godt valg for deg som vil nyte en avslappende badeferie sammen med familien på solrike Mallorca.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Palma Nova
  37 hoteller
  Palma Nova er ett av Mallorca sine livligste feriesteder og et perfekt reisemål for familier, venner, single og par som ønsker å nyte deilige dager på stranden, eller ved svømmebassenget, med mulighet for en festlig tur på byen om kvelden.

Populære hoteller på Mallorca

Spania, Mallorca, Deia
9,2
Fantastisk
786 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Campos
9,3
Fantastisk
242 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Costa de la Calma
8,5
Meget bra
1125 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Mallorca?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 527 anmeldelser