Reiser til Mallorca

Mallorca, i Spania, er et yndet feriested for nordmenn som søker sol og varme. Den spanske øya er kjent for sine hvite sandstrender, behagelige temperaturer hele året, kulinariske opplevelser og natteliv. Hovedstaden, Palma de Mallorca, byr på et rikt kulturliv og er perfekt for den som vil kombinere storbyliv med sol og strand på sin ferie. Bestill en billig reise til Mallorca med Solfaktor i dag!

Mallorca som reisemål

Mallorca er den største av Balearene og ligger i det vestlige Middelhavet, rett øst for Valencia i Spania. Det er en av Europas største feriedestinasjoner, og en av nordmenns store favoritter for sol- og strandferie. Mallorca har et stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner, vakre strender og spennende matopplevelser. Det er funnet spor etter bosetninger på Mallorca så langt tilbake som 6000 år fvt. Byene Palmeria (Palma de Mallorca) og Pollentia (Alcudia) ble grunnlagt for rundt 2000 år siden av romerne. I løpet av historien har Mallorca tilhørt ulike kongeriker og imperier, men siden 1300-tallet har øya tilhørt Spania.

På reise til Mallorca vil du finne strender kjent for sitt krystallblå hav og finkornet strand, og som inviterer til deilig strandliv. Hovedstaden på øya, Palma, byr på historiske severdigheter, trendy tapasbarer og eksklusive butikker. To av de mest besøkte stedene på øya er Palmabukten som ligger sør på øya og Alcudiabukten som ligger på det nordlige Mallorca. Til tross for øyas popularitet kan du finne flere avslappende steder. Bort fra det meste av turistlivet.

Populære feriesteder på Mallorca

Mallorca sine feriebyer har noe for enhver reisende. Enten du reiser med barn, på vennetur, kjærestetur eller alene. Hovedstaden Palma de Mallorca omtales ofte som et Barcelona i miniatyr og passer utmerket for deg som vil kombinere storbyferie med sol og strand. Søker du fest og moro er Palma Nova og Magaluf de beste stedene å besøke for en partyferie. Den største byen med mest utstrakt uteliv er Magaluf. Med sitt pulserende natteliv som består av mange barer og nattklubber som er åpne hele natten. Palma Nova er kjent for sine utelivsscener og en velkjent destinasjon for partyferie på Mallorca, mens du finner de berømmelige strandfestene på Playa de Palma.

Skal du på ferie med familie og barn anbefaler vi sterkt å heller trekke nordover. På nordsiden av øya vil du finne flotte muligheter for en familieferie på Mallorca. Strandfavoritten Alcudia er førstevalget til barnefamilier. Som destinasjon er Alcudia veldig barnevennlig og du kan nyte en langgrunn sandstrand med flere fasiliteter og vannsportaktiviteter som seiling og dykking, samt mange hyggelige restauranter. En annen destinasjon som er familievennlig er kjente Cala Millor. Som familie finner du kanskje ikke de kilometerlange strendene på Cala d´Or. De finner du på Playa de Muro og Cala Ratjada, men til gjengjeld finner du en rekke herlige badeviker som viser dere det deiligste krystallklare vannet og lys, myk sand. Alle disse rolige feriebyene på østkysten som Cala d´Or, Cala Millor, Cala Mayor, Santa Ponsa, Cala Ratjada og Illetas har sjarm og passer perfekt for avslappende og solfylte feriedager for de som vil ha det familie- og barnevennlig.

De fleste velger å holde seg i feriebyene ved kysten, men det er absolutt verdt å leie bil og utforske de mer ukjente delene av Mallorca. Som bl.a. den vakre landsbyen Valldemossa. Flere reiser for  en aktiv ferie på Mallorca og det er attraktivt med både sykling, vandreturer, ridning og paragliding. To av de mest populære destinasjonene for en aktiv ferie er Paguera og Port de Soller. Du kan for eksempel gå tur i Serra de Tramuntana, besøke Cuevas del Drach, eller ta en båttur til Isla de sa Dragonera. Port de Soller er også kjent for sine flotte tur- og sykkelstier og er et godt utgangspunkt for en båttur og hvor du da kan nyte den fantastiske naturen fra vannet. Reiser du til Mallorca på våren kan vi anbefale vandreturer i naturen, da den er på sitt frodigste.

>> Les også om restplasser til Mallorca

>> Les også om restplasser til Spania

Når er det best å reise til Mallorca?

Mallorca har et behagelig Middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Som i Spania så blir det varmt på sommeren på Mallorca, men havbrisen ved kysten gir behagelige temperaturer på mellom 25 og 30 grader. Det er stabilt og varmt vær helt fra april til oktober, med litt nedbør i desember og januar. Selv om det er kan komme noe regn på vinterstid er det fortsatt behagelig temperaturer på dagtid. 

Høysesongen for ferie på Mallorca er i sommermånedene juni, juli og august når det er varmest. Da er det mest liv på øya med flere festivaler, mange turister og priser på sitt høyeste. Du kan gjøre et godt reisekupp ved å reise utenfor høysesong eller bestille fly og hotell god tid i forveien. April, mai og oktober er en fin tid å reise til Mallorca på om du ønsker å spare penger og unngå for mange turister.

Reise til Palma de Mallorca

Palma ligger innerst i Palma-bukten og byr på flotte strender i både østlig og vestlig retning. Byen er et perfekt reisemål for den som vil ha kombinasjonen av sol, strand og storbyliv på ferie til Mallorca. Blandingen av langstrakte strender, eksklusiv shopping, gode restauranter og barer, historiske monumenter og kulturelle opplevelser gjør Palma de Mallorca til en favoritt blant mange!

Byen har en spennende historie og arkitektur og det er verdt å besøke den storslagne gotiske katedralen, La Seu, fra 1200-tallet. Kongeboligen, Castillo de Bellvers, er et sylinderformet tårn fra 1300-tallet som også er verdt et besøk. Begge steder byr på storslått utsikt over byen og havet.   Det er gode muligheter for shopping i Palma. For eksempel på den eksklusive havnepromenaden. Byen har også flere lokale markeder hvor du kan kjøpe tradisjonelle lokale produkter. I gamlebyen, Sa Calatrava, kan du nyte god mat og drikke på en av de mange tapasbarene og hyggelige restaurantene. Palma de Mallorca har også et livlig natteliv med mange nattklubber og utesteder. Det er også et rikt kulturliv i byen med flere ulike festivaler som arrangeres årlig.

Hvem vil verdsette en ferie på Mallorca?

Det er ikke mange reisemål man kan si at passer for alle, men Mallorca er et unntak. Her er alt fra fine, familievennlige strender til god shopping, god mat og drikke, masser av fornøyelser og et mildt klima nesten hele året. Det viktigste er å gjøre litt research før man bestiller oppholdet slik at man velger seg ut rett ferieområde. Det er nemlig store forskjeller mellom de forskjellige delene av Mallorca. Samtidig ligger det flotte hoteller, hyggelige bukter og fantastiske strender spredt langs hele Mallorca sin kystlinje. Hvilket betyr at det ikke er vanskelig å finne verken en barnevennlig sandstrand, en avslappende atmosfære eller et livlig natteliv.

>> Les også om en reise til Magaluf

>> Les også om en reise til Spania

Fly og hotell på Mallorca

Du kommer deg enkelt til Mallorca med direktefly fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø. Palma de Mallorca Flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og om sommeren går det daglig avganger fra flere norske byer. Det går også en del avganger i vinterhalvåret. Flytiden er ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen til Palma de Mallorca Flyplass. Avstanden fra flyplassen til Palma er ca 9 kilometer og det er enkelt å komme seg inn til sentrum med buss eller taxi. Det er også gode forbindelse med buss til badebyer som Cala Bona, Magaluf og Alcudia.

Du finner et stort utvalg hoteller, leiligheter og ferieboliger på Mallorca. Enten du ønsker all inclusive hotell eller billigere leilighetshoteller, vil du finne det som passer ditt behov. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise som inkluderer fly, hotell og eventuelt leiebil. Solfaktor hjelper deg å finne det beste alternativet til din ferie på Mallorca.

Reisemål på Mallorca

Populære hoteller på Mallorca

Spania, Mallorca, Campos
9,4
Fantastisk
251 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Costa de la Calma
8,4
Meget bra
915 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Canyamel
9,5
Fantastisk
313 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Mallorca?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 435 anmeldelser