Reiser til Kroatia

Naturskjønne Kroatia er en fantastisk feriedestinasjon som kan friste med spennende feriebyer og mange idylliske øyer. Noen av landets mest kjente destinasjoner er Split, Dubrovnik, Hvar, Makarska og Zadar. Her kan du nyte krystallklart vann, vakker natur, pittoreske landsbyer, stor gjestfrihet, god mat og lave priser. Bestill din neste reise til Kroatia med Solfaktor!

Med en ferie til Kroatia kan du dra på øyhopping i skjærgården, besøke en av Kroatia sine mange nasjonalparker, oppleve båtturer i Adriaterhavet, besøke vingårder eller ta vandreturer i flotte turområder. Du vil finne noe for enhver smak uansett om du foretrekker fest og moro, aktiv ferie eller avslappende badeferie. Det er lett å forstå hvorfor Kroatia har blitt et meget populært reisemål de senere årene.  

Kroatia som reisemål

Kroatia ligger sørvest i Europa og grenser til til Adriaterhavet i vest, Slovenia i nord, Ungarn i nord/øst , Serbia i øst og Bosnia-Hercegovina og Montenegro i øst og sør. Hovedstaden er Zagreb. Kroatia er en ung nasjon med en lang og begivenhetsrik historie. Før Balkankrigen brøt ut på 1990-tallet var Kroatia en del av Jugoslavia og et yndet reisemål for skandinavere. Krigen ødela mye av landets turistindustri, men i senere tider har landet gjenoppstått som et moderne reisemål og en feriedestinasjon som er blitt mer populært enn noensinne. 

Kroatia sin kystlinje er over 6000 kilometer lang med en skjærgård på over 1200 øyer, holmer og skjær. Her finner du hyggelige badebyer med varmt badevann og hoteller i alle prisklasser. Kroatia har fortsatt områder som er lite utforsket og det er enkelt å reise omkring på egenhånd. Det er et godt utbygd veinett med offentlig transport i landet og flere fergeforbindelser mellom de mange øyene og feriestedene langs kysten.

>> Les  også om restplasser til Kroatia her

>> Les mer om din reise til Adriaterhavet her

>> Les mer om reise til Rovinj her

Opplev historiske Split og UNESCO-byen Dubrovnik

Et stykke sørover på din reise til Kroatia kommer du til regionen Dalmatia med sin fantastisk kystlinje ut mot Adriaterhavet. Her finner du et stort utvalg feriemuligheter med kjente byer som Zadar i nord og Split og Dubrovnik lenger sør. Split er en pulserende havneby med en eldgamle bykjerne, omgitt av hav og øyer. Det er et naturlig utgangspunkt for ferie og øyhopping i den kroatiske skjærgården. Med kort avstand til ferieøyene Hvar, Brac, Vis og Korcula. Litt nord for Split ligger den flotte byen Trogir og sørover finner du Makarska Rivieran med feriebyer på rekke og rad. Det sier seg selv at Kroatia har blitt et svært populært feriemål.

Lengst sør i Dalmatia regionen ligger den mest kjente storbyen i Kroatia, Dubrovnik. UNESCO-byen tiltrekker seg millioner av turister hvert år på ferie og er velkjent for sin vakre gamleby, de historiske bymurene og den unike havnen. Dubrovnik har også gode bademuligheter og en flott skjærgård. Mange kombinerer storbyferie i Dubrovnik med opphold på en av de omkringliggende øyene. Det er også populært å seile den vakre ruten fra Split til Dubrovnik

Andre populære destinasjoner på reise til Kroatia er Cavtat, Porec, Istria og Mlini langs den kroatiske rivieraen. Hvis du søker fred og ro på litt avstand fra de mest populære reisemålene kan både Tucepi og Rovinj anbefales. Selv om også disse stedene for øyeblikket opplever en hurtig voksende interesse fra de europeiske feriegjestene.

Reis til Pula-halvøya

Lengst nord i Kroatia, ved grensen til Slovenia og ikke langt fra Italia, ligger regionen Istria. En halvøy lengst nordøst i Adriaterhavet. Den største byen på Istria er havnebyen Pula. Her finner du noe av det beste Kroatia har å by på. Pula er en eldre by, har vært under flere regimer gjennom historien og kan derfor fremstå smått aristokratisk på en gammel måte. Pula er tospråkelig hvor de snakker både kroatisk og italiensk. Med kun noen timer fra Venezia med hurtigferje så er Pula naturlig nok influert av Italia. Noe du vil merke på maten.

Underveis i din ferie til Kroatia kan du besøke flere av landets populære feriebyer som Porec og Rovinj, og den hyggelige øya, med et vanskelig navn – Krk. Innerst i bukten finner du den spennende byen Rijeka og herfra kan du besøke Slovenia og Trieste i Italia på under to timer med bil eller buss.

Når er det best å reise til Kroatia?

Høysesongen for reise til Kroatia strekker seg fra mai til september med et behagelig middelhavsklima. Den varmeste måneden er juli og den kaldeste er januar. For mange er Kroatia en sommerdestinasjon, men landet tiltrekker seg turister hele året. Storbyene Split og Dubrovnik er populære weekendreisemål fra tidlig vår til sen høst.

>> Les  mer om din ferie til Dubrovnik her

>> Les mer om din ferie til Pula her

>> Les mer om din reise til Split her

Strender i Kroatia

Det er mange ypperlige strender i Kroatia. Både ved fastlandet og på de hundrevis av øyene som ligger langs det yndige Adriaterhavet. Medulin, som ligger ved Istria sin riviera, har gode strandfasiliteter og en lang sandstrand ved et rolig hav. Stranden Dubovica på øya Hvar er en annen populær strand blant kroatiske og utenlandske turister på ferie. Den lange steinstranden er omgitt av kaféer og restauranter der du kan nyte forfriskninger når solen blir for sterk.

Dubrovnikkysten har blitt en populær destinasjon de siste par årene. Ikke minst fordi du kan kombinere byferien din med turer langs kysten til de populære badebyene Cavtat og Mlini. 

Strendene langs halvøya Istria og byen Rovinj samt Makarska Rivieran ved Tucepi er andre populære stranddestinasjoner.

For hvem egner Kroatia seg som feriemål?

For de fleste er Kroatia en sommerdestinasjon, men også de milde vintrene lokker til seg opplevelseslystne gjester hele året. Her finnes over 1.800 kilometer med kystlinje, et stort utvalg av store og små byer, hyggelige badebyer, hoteller og leilighetshoteller i alle prisklasser. Mat og drikke som spenner fra superbillig til eksklusiv gastronomi. De fleste nordmenn vil føle seg vel tilpass i Kroatia og det er enkelt å reise omkring på egenhånd. En ferie til Kroatia passer for de aller, aller fleste av oss.

Fly og hotell i Kroatia

Det tar ca. tre timer å fly til Kroatia fra Norge. Dubrovnik er byen som ligger lengst unna og det tar litt over tre timer fra Oslo Gardermoen. Det går rutefly hele året til Split og Dubrovnik. Det er stort utvalg av både leiligheter, feriehus og hotell i Kroatia. Bestill pakkereise med alt inkludert – fly, hotell og leiebil om du ønsker det – som er sikret av reisegaranti. Du kan også velge å legge opp reisen selv og bestille fly og hotell i Kroatia separat. Nordmenn trenger ikke visum for å reise til Kroatia.

Reisemål i Kroatia

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Dalmatia
  614 hoteller
  Dalmatia bugner av fristelser for den feriereisende, med alt fra idylliske småøyer og strender med krystallklart vann, til verdensberømte historiske severdigheter og nasjonalparker med spektakulær natur. Et ekstra pluss er det lave prisnivået.
 • Split
  145 hoteller
  Dalmatias romantiske hovedstad, Split, har det hele med shopping, hyggelige restauranter og masser av historie i den gamle bydelen, som er utnevnt til verdensarv av UNESCO. En reise til Spilt er dessuten en opplagt sjanse til å utforske den ... kroatiske skjærgården. Les mer
 • Istria
  140 hoteller
  Solbeskinnende Istria er med sine idylliske fiskerbyer, rustikke bakketopsbyer og ikke minst barnevenlige strender, et av Kroatias mest attraktive reisemål. På en reise til Istria kan du både oppleve det "ekte Kroatia" i innlandet og nyte avslappende ... strandliv ved kysten. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,6
  Dubrovnik
  94 hoteller
 • Rovinj
  28 hoteller
  Rovinj er en av Istrias mest idylliske kystbyer med en enestående, gammel bydel, som i sine smale, brosteinsbelagte gater gjemmer på tallrike hyggelige restauranter og butikker. Samtidig finner du på en reise til Rovinj mange aktivitetsmuligheter ... i nærområdet. Les mer
 • Porec
  25 hoteller
  Med noen av de beste hotellene på den istriske riviera, et pulserende nattliv, en lekker gastronomi og en historie fylt med antikke skatter, er en ferie i Porec aldri kjedelig.

Populære hoteller i Kroatia

Kroatia, Det sentrale Kroatia, Opatija
9,4
Fantastisk
1364 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Det sentrale Kroatia, Crikvenica
9,4
Fantastisk
704 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Split
8,9
Meget bra
862 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Kroatia?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 32 anmeldelser