Reiser til Sardinia

Sardinia er Middelhavets nest største øy og har ca 1,7 millioner innbyggere. Her finner du noen av Middelhavets vakreste strender med hvit sand omgitt av krystallklart turkist vann og grønne pinjeskoger.

Cagliari er Sardinias hovedstad og her kan du oppleve gamlebyen Castello som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over bukten. Stranden er 13 km lang, og populær blant surfere, vindsurfere og kitere. I Olbia kan du oppleve et travelt byliv med hyggelige handlegater i sentrum, er en gammel by med en rik historie og langs kysten i nord og sør finner du mange fantastiske små strender. Du kan besøke mange historiske monumenter og arkeologiske utgravinger i og rett utenfor byen.

I Alghero er det en langstrakt hvit strand like bortenfor gamlebyen, og en liten sykkeltur unna finnes det vakre og herlige badeviker. Gamlebyen i Alghero er omgitt av bymurer og regnes som en av de best bevarte i Italia. Vest for Alghero er det frodige olivenlunder og flotte badeviker før man kommer til Capo Caccia som er Sardinias vestligste punkt og her er de berømte Neptun grottene, hvor dryppsteinsgrotten åpner seg som en katedral. Strendene på Stintinos er magiske med turkisblått vann og hvit sand. Castelsardo er en sjarmerende liten by med fargerike hus som klynger seg sammen oppover mot borgen fra 1100-tallet. I middelalderbyen Bosa kan du betrakte det italienske hverdagslivet i historiske omgivelser.

Det er et must å smake på pizza og pasta når man er på Sardinia. Nyt det lokale kjøkken med smakfulle retter laget med lokale råvarer, som spekeskinke, oliven, ost og fersk fisk. Sardinia er kjent for god vin og flere av vingårdene tar imot besøkende for vinsmaking og andre kulinariske opplevelser.

I høysesong er det charterreiser til Sardinia. Et direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer, med rutefly må man regne med 1 mellomlanding. Det tar ca. 20 min fra flyplassen i Alghero til sentrum med taxi eller buss. Det tar ca 25 min fra flyplassen i Olbia til sentrum med taxi eller buss.

Hvem passer dette reisemålet for?

Sardinia passer både for ung og gammel. Fint om man vil kombinere solferie med kultur, aktiviteter, arkitektur, spektakulær natur, shopping og kulinariske opplevelser.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen starter i mai og det holder seg godt og varmt til langt ut i september. Det er også fint å reise hit i oktober.

Ferie på Sardinien med Solfaktor

Sardinia minner mest av alt om... Sardinia. Øya midt i Middelhavet er nemlig noe helt eget. Det betyr bl.a. at du får et lekkert, tropisk klima og masse særpreg innenfor mat, natur og folklore. Dra på ferie på Sardinia hvis vakre strender og la dolce vita står øverst på din liste.

På Sardinia kan du nyte den perfekte ferie. Øya har vakre sandstrender med finkornet, hvit sand. Været på Sardinia er deilig og solrikt, og maten er simpelthen fantastisk. Sardinia appellerer til alle sansene.

Sardinia er populær blant både dykkere og surfere. Så hvis en aktiv ferie og vannsport er noe for deg, blir det ikke stort bedre enn på Sardinia. Sardinias kyster byr på klart vann og en behagelig havbris, som gjør at det ikke blir altfor hett til tross for det solrike været. 

En ferie på Sardinia er for alle som er glad i la dolce vita - det søte liv. Fra jetset på Smeralda-kysten, hvor de rike og berømte boltrer seg, og hvor du kan nyte synet av de enorme lystyachtene, til andre steder på øya der lokale og feriegjester lever et rolig og litt mer ydmykt liv, men alltid med god mat og drikke, herlig vær og flott natur.

Sardinia er et ferieparadis midt i Middelhavet

Sardinia er Italias nest største øy, og ligger midt i det herlige Middelhavet. Det er muligens den øya i Europa som minner mest om øyene i Karibia, med dens tropiske vegetasjon, dens varme klima og det rene, turkisblå vannet. Sardinia er absolutt det beste stedet i Italia for en badeferie for naturelskere med gode dykkermuligheter blant fargerike fisker og gamle, romerske skipsvrak. Her strekker sandstrendene seg så langt øyet kan se, sammenflettet med interessante klippeformasjoner formet av vind og vær.

Eldgamle gjetertradisjoner

Sardinias kyst er utelukkende bebygget av lave hus i mindre landsbyer som er oppført i nyere tid. Frem til våre dager har øyas befolkning vært sysselsatt med landbruk og avl, spesielt geite- og saue-avling. Gruvedrift utgjorde også er betydningsfull inntektskilde og gjorde øya attraktiv for datidens strateger. Nåtiden er fortsatt preget av de eldgamle gjetertradisjonene, og vi anbefaler derfor å smake på de lokale spesialitetene, som hjemmelagde pølser og oster, samt den sterke og gode bordvinen.

Du finner også det autentiske Italia på Sardinia

Når du reiser til Italia er stemningen på Sardinia noe av det mest autentiske man kan forestille seg. Her finner du lokalt preg og en unik stemning. Sardinia fortryller reisende med sin uberørte natur, de mange tradisjonene og den typiske, sardinske gjestfriheten. 

Et eksempel på auentisitet er den lille byen Cabras som ligger på Sardinias vestkyst. Byen er akkurat så autentisk og sjarmerende som man kan drømme om. Innbyggerne lever deres liv i ro og mak, og ernærer seg av fiskeri og litt vinproduksjon.

Ferie for to

Romantikken blomstrer best når de perfekte omgivelsene og betingelsene er på plass. Hvis dine indre dagdrømmmer inkluderer å kjenne sanden mellom tærne, gå lange turer langs Middelhavet og muligheten til å skjemme hverandre bort med velfortjent velvære, så har du finnet stedet der drømmene dine kan bli virkelighet. 

Sardinia er det perfekte stedet for en romantisk reise. Her finner du de mest romantiske destinasjoner med alt fra uberørte bukter med slående solnedganger til stemningsfulle kystbyer med strandpromenader. Det er derfor et opplagt sted å dra på bryllupsreise eller feire en bryllupsdag. Kontakt Solfaktor for mer informasjon om de beste hotellene, feriehusene, ferieleilighetene og ferieboligene på Sardinia.

Mer informasjon for reisen din til Sardinia

Sardinia, ligger sør på Korsika, Middelhavets nest største øy og en selvstendig region i Italia. Øya har 1,637,639 innbyggere fordelt på 24 090 km² med Cagliari, som ligger på den sørlige delen av øya, som dens største by og provinshovedstaden.

Sardinia har ofte blitt kalt den europeiske versjonen av et tropisk badeparadis. Denne sammenligningen kan være litt overdrevet - vi er tross alt fortsatt på det europeiske kontinentet - men det milde middelhavsklimaet kombinert med tropiske planter og flotte sandstrender, gjør at øya som et minimum, må sies å være en av de beste stedene å ta en sol og badeferie i Italia.

Sardinia har ikke bare noen av Italias vakreste og beste strender. Øya huser også en unik mulighet til å dykke blant grotter, fargerike fisker og gamle romerske skipsvrak. I det sørøstlige hjørnet av øya er det for eksempel flotte dykkermuligheter ved halvøya Capo Carbonara, samt de små øyene Cavoli og Serpentara. Oppe i nord er det gode dykkermuligheter på Capo Testa, mens du på den østlige delen av øya har mulighet til å oppleve noen av de mange skjulte grotter under havet, for eksempel i Bue Marino grottene ved Cala Gonone.

En tur til Sardinia er mye mer enn sol, bading og dykkeferie. Øya har en unik historie som har blitt påvirket av fønikisk, gresk, romersk, arabisk og spansk kultur - og bærer fortsatt spor av den sagnomsuste nuragherkultur; en unik sivilisasjonsform som hersket på øya fra 1800 f.Kr. til 200-tallet. I dag er det ingen skriftlige bevis på denne mystiske sivilisasjon. På den annen side, er det mer enn 7000 kjente nuragher - en spesiell type festningsverk bygget som et kjegleformet tårn av stein - som kan oppleves på forskjellige steder på øya. Du kan blant annet oppleve den i den lille landsbyen Barumini, hvor du kan se de arkeologiske restene av en hel nuraghe-landsby som heter Su Nuraxi di Barumin som har blitt erklært verdensarv av Unesco.

 Du bør ikke gå glipp av øyas sjarmerende landsbyer. Alghero, ofte kalt "Italias Barcelona" på grunn av sin katalanskekarakter og sin vakre beliggenhet ved havet på nordvestkysten, er den manges favoritt by, ikke bare i Sardinia, men generelt. Du bør også oppleve den provinsielle hovedstaden Cagliari, som lokker med sin vakre beliggenhet i en bukt på den sørlige delen av øya.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål på Sardinia

Populære hoteller på Sardinia

Italia, Sardinia, Alghero
8,7
Meget bra
1131 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sardinia, San Pantaleo
9,6
Fantastisk
50 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sardinia, Golfo Aranci
8,5
Meget bra
377 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Sardinia?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 15 anmeldelser