Reiser til Napoli

Den sjarmerende byen sør i Italia frister med en unik napolitansk atmosfære. Napoli er kjent for sine historiske severdigheter, kulturelle attraksjoner og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Napoli med Solfaktor!

Napoli som reisemål

Napoli er en storby i den sørvestlige delen av Italia. Byen ligger ved Napolibukta (Golfo di Napoli), vest for vulkanen Vesuv i regionen Campania. Det er Italia sin tredje største by med i underkant av én million innbyggere. Napoli er et attraktivt reisemål med mange majestetiske monumenter, museer og arkeologiske funnsteder som tiltrekker seg reisende fra hele verden.

Attraksjoner og aktiviteter i Napoli

Napoli er en by som er rik på historie og kultur og byr på en rekke spennende attraksjoner og aktiviteter. I hjertet av byen ligger det praktfulle kongelige slottet, Castel dell'Ovo, som har flott utsikt over Napolibukten. I nærheten finner du Palazzo Reale, et overdådig kongelig palass med vakre hager som inviterer til avslappende spaserturer. Napoli er kjent for sine imponerende kirker, inkludert Napoli-katedralen som huser det hellige San Gennaro-kapellet. Den historiske bydelen Spaccanapoli er sjarmerende å utforske med mange smale gater, kirker og lokale butikker som gir deg en autentisk smak av det napolitanske livet. Denne bydelen i Napoli står også på UNESCOs verdensarvliste.

Det er verdt å besøke det nasjonale arkeologiske museet i Napoli hvor du finner en imponerende samling av romerske skatter og gjenstander fra Pompeii og Herculaneum. Kun en halvtime kjøring fra Napoli kan du besøke Pompeii-ruinene som gir deg muligheten til å oppleve en velbevart romersk by som ble begravd under et vulkansk utbrudd.

Napoli regnet som en av de mest romantiske i Italia og opp gjennom årene har tusenvis av nygifte og kjærestepar tatt sine bilder nettopp i det gamle havneområdet. Napoli er også et godt utgangspunkt for å utforske den sørvestlige kysten av Italia. Du kan ta båt til kjent øyer i Napolibukta. Som Capri og Ischia, eller ta turen til Amalfikysten og steder som Sorrento og Positano.

Når er det best å reise til Napoli?

Det er populært å besøke Napoli året rundt. Høysesongen er på sommeren når det er varme temperaturer som ofte kommer over 30 grader og det er mange turister som besøker byen ved Middelhavet. Ønsker du å styre unna den varmeste tiden og de største folkemengdene er våren og høsten flotte tidspunkter. I disse periodene er det milde temperaturer som er ideelt for sightseeing, utendørsaktiviteter og en spennende storbyferie. På vinteren er det mildt, men regnfullt i Napoli. I denne perioden kan du gjøre gode kupp på fly og hotell og du vil kunne oppleve byen på sitt mest avslappende.

Matopplevelser og uteliv i Napoli

Matkulturen er en stor del av Napoli sin identitet. Den napolitanske maten er preget av autentiske og tradisjonelle retter og Napoli er kjent som hjemmet til pizzaen. Her kan du smake ekte, napolitansk pizza med tynn skorpe og ferske velsmakende ingredienser. 
I tillegg til pizza er Napoli kjent for en rekke andre lokale spesialiteter. Du kan prøve fersk sjømat på mange restauranter og nyte deilige friterte godbiter som fritto misto eller arancini, en risball fylt med smakfulle ingredienser. Du kan også glede deg over søtsaker som sfogliatella og babà som er en del av den napolitanske baketradisjonen og ofte nytes på kafé med en espresso eller cappuccino. 

Napoli har et pulserende uteliv. Her kan du oppleve mange spennende teaterforestillinger, konserter og besøke livlige barer og nattklubber for feststemning utover natten. Du finner mange piazzaer (torg) med koselige barer og kafeer med en avslappet atmosfære i Napoli på din storbyferie.

Fly og hotell i Napoli

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Napoli i Italia. Fra Oslo Gardermoen går det direktefly til Napoli Internasjonale Flyplass (NAP) i sommerhalvåret april-oktober.  Napoli Internasjonale Flyplass er hovedflyplassen i regionen Campania og flyturen tar ca 3 timer og 25 minutter. Ellers i året må du regne med èn mellomlanding.

Når du ankommer flyplassen er den mest praktiske måten å komme seg til sentrum å ta taxi, og turen tar vanligvis rundt 15-20 minutter uten kø. Et rimeligere alternativ er å ta flybussen i Napoli som kalles Alibus. Busstoppet finner du like utenfor ankomsthallen og du kommer deg til sentrum av byen på under 30 minutter. Ønsker du mer frihet til å utforske området rundt Napoli i eget tempo kan du leie bil.

I Napoli finner du et bredt utvalg av hoteller og ferieleiligheter som passer for enhver smak. Her finner du både koselige gjestgiveri, boutique-hoteller, større all-inclusive hoteller og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Napoli og Italia!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Napoli

Populære hoteller i Napoli

Italia, Campania, Napoli
8,1
Meget bra
617 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Napoli
9,1
Fantastisk
668 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Avstand til havet: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Campania, Napoli
8,0
Meget bra
1404 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi