Reiser til Durres

Besøk den populære badebyen Durres i Albania. Her kan du nyte avslappende strandliv ved Adriaterhavet, historiske severdigheter og pulserende natteliv. Bestill en billig reise til Durres med Solfaktor!

Durres som reisemål

Durres er en kystby ved Adriaterhavet i Albania. Det er Albania sin største havneby som ligger kun en times kjøring vest for hovedstaden Tirana. Byen er et attraktivt reisemål som kombinerer strandliv, rik historisk og kulturell arv og livlig uteliv. Feriebyen passer for både familier som reise med barn, par og vennegrupper.

Attraksjoner og aktiviteter i Durres

Durres er kjent for sin langestrakte sandstrand som inviterer til sol og bad for hele familien. Her finner du moderne fasiliteter som solsenger og parasoller og det er kort vei til den hyggelige strandpromenaden med flere spisesteder og strandbarer. Ta avslappende spaserturer langs strandpromenaden og nyt folkelivet. På stranden i Durres er det også gode muligheter for ulike vannsportaktiviteter som jetski, parasailing og vindsurfing. Albania er en voksende feriedestinasjon og Durres ert perfekt for å reise til på sommerferie.

Når du ønsker en pause fra strandlivet kan du utforske byens rike historie og kulturarv. Vandre gjennom Durres sentrum med historisk arkitektur og gamle bygninger. Her er det mange sjarmerende gater med lokale butikker og kafeer som gir smak av byens pulserende atmosfære. Besøk Durres Amfiteater, et praktfullt romersk amfiteater fra det første århundre evt. som gir innblikk i antikkens historie. Ta turen til Durres Arkeologisk Museum som huser en imponerende samling av arkeologiske skatter fra greske, romerske og bysantinske perioder. Det er også verdt å besøke det majestetiske venetianske tårnet fra 1400-tallet som byr på panoramautsikt over byen og Adriaterhavet.

>> Les mer om din reise til Saranda her

>> Les mer om din ferie til Vlore her

>> Les mer om din ferie til Tirana her

Når er det best å reise til Durres?

Sommeren i Durres er høysesongen, spesielt mellom juni og august. I denne perioden er det solrikt og temperaturen i Albania ligger rundt 30 grader, og mange turister trekker til strendene langs Adriaterhavet. Ønsker du å styre unna den varmeste tiden og de største folkemengdene er våren og høsten fine tidspunkt å besøke. Det er fortsatt behagelig vær og lite nedbør som gjør det ideelt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser i Albania.  
Vinteren er lavsesong i Durres med kjøligere temperatur, men det er mildt sammenlignet med mange andre europeiske steder.

Matopplevelser og uteliv i Durres

Du kan glede deg til gode matopplevelser på ferie i Durres. Her finner du et godt utvalg av restauranter som serverer tradisjonelle albanske retter og spisesteder som har et mer internasjonalt preg. Beliggenheten ved Adriaterhavet gjør at fersk sjømat er en viktig del av matkulturen og du finner flere fiskerestauranter langs kysten. Du kan også forvente deg gode kjøtt- og vegetarretter tilbredt med lokale råvarer og mye grønnsaker. Albania byr også på smaksrike oster som ulike typer fetaost og kashkaval som er en smaksrik ost laget av kumelk, sauemelk eller begge deler.

Nattelivet i Durres er pulserende og tiltrekker seg mange turister, spesielt i høysesong. Her finner du et variert utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på noe for enhver smak. Både sentrum av byen og langs kysten er populære områder for uteliv og mange utesteder holder det gående til tidlig morgen.

Fly og hotell i Durres

Det er enkelt å komme seg til Durres fra Norge. Den nærmeste flyplassen er Tirana Internasjonale lufthavn (TIA) som ligger i Albania sin hovedstad Tirana og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 25 minutter. Fra flyplassen er det enkelt å ta taxi til Durres og du finner holdeplass tilgjengelig utenfor ankomsthallen. Turen tar i underkant av en time. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen til Tirana sentrum og deretter bytte til buss videre til Durres. Ønsker du å utforske mer av Albania på egen hånd på ferie i Durres kan du vurdere å leie bil.

Det er flere gode overnattingsmuligheter i Durres. Her finner du store all-inclusive hoteller rett ved stranden eller mindre boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Durres og Albania!

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albania, Durres
8,7
Meget bra
310 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Durres
8,4
Meget bra
215 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
9,2
Fantastisk
504 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Durres?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser