Reiser til Durres

Durres er Albanias nest største by, som ligger ved Adriaterhavskysten bare 33 kilometer vest for hovedstaden Tirana. Hvis du ankommer med båt ligner Durres ved første øyekast en typisk, moderne ferieby ved Adriaterhavet, der hotellene ligger på rekke og rad langs den kilometerlange, brede sandstranden. Oppe i det gamle sentrum vitner imidlertid det romerske amfiteateret, et av de største på Balkan, om at dette er en av Albanias eldste byer.

I sin tid kunne det imponerende amfiteateret romme opptil 15 000 tilskuere, og gladiatorkampene har utvilsomt hatt stor tilstrømning. I dag er det den nesten 10 kilometer lange sandstranden, som starter like sør for havnen, mange reiser til Durres for å oppleve. Midt på sommeren, når folk fra hovedstaden også søker etter vannet, surrer det av liv nede på sanden ved det asurblå havet. Men det er likevel ikke vanskelig å finne plass på den fine stranden, som strekker seg rundt 10 kilometer sørover ned til den lille kystlandsbyen Qerret.

Stranden er barnevennlig og langgrunn og flere steder leier ut solsenger og parasoller, men det er også god plass til å spre ditt eget badehåndkle ut på sanden. Når du trenger en forfriskning er det sjeldent langt til nærmeste strandbar eller kafé. Ofte trenger du ikke forlate fluktstolen i det hele tatt, men kan lett rope på en av drinkselgerne som serverer strandgjestene.

Deilig mat og pulserende natteliv

Etter solnedgang blir den brede strandpromenaden virkelig levende med turister og lokalbefolkningen som går en kveldstur for å nyte solnedgangen, utforsker de mange bodene eller leter etter et sted å spise. Det finnes en rekke kafeer og restauranter både her og lenger oppe i byen. De billige prisene som du fortsatt kan nyte på en tur til Durres er en opplagt mulighet til å nyte restaurantlivet på ferie. Det albanske kjøkkenet, tydelig inspirert av nabolandene Italia og Hellas, byr på mange delikatesser. Sent på kvelden og ute i de små timer er det også rikelig med liv på diskotekene og de trendy klubbene.

Mange utfluktsmål

Skal du reise til Durres om sommeren er den lange stranden nesten uimotståelig, men her er det også mye annet å ta seg til. I tillegg til strandlivet og vannsportsaktivitetene er det også rikelig anledning til å krydre turen med spennende sightseeing og utflukter.

Selvfølgelig er det et must å se det romerske amfiteateret som er datert tilbake til 100-tallet. Det er riktignok litt forbausende at så lite har blitt gjort for å presentere stedet, men det er likevel en spesiell opplevelse å stå på et sted hvor byens historie kommer så tydelig til uttrykk. Hvis du er interessert i å lære mer om historien til området er det nærliggende arkeologiske museet også verdt et besøk. Legg også merke til det venetianske tårnet og restene av den bysantinske muren på dine turer rundt i byen.

Det er også enkelt å kombinere en strandferie i Durres med sightseeing i Tirana. Busser kjører regelmessig inn til hovedstaden hvor det er fargerike basarer og gamle sovjetiske monumenter. På dagsturer lenger inn i landet kan du oppleve det mer tradisjonelle landsbylivet, stemningsfulle kloster og uberørt natur.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Durres

Populære hoteller i Durres

Albania, Durres
7,6
Bra
246 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
9,5
Fantastisk
390 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Durres
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Durres?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser