Reiser til Rhodos

En reise til Rhodos er et av nordmenns favorittdestinasjoner. Her kan du kombinere deilig strandliv med vakkert naturlandskap, historiske severdigheter og yrende natteliv. Gamlebyen i Rhodos by inviterer til en reise tilbake til middelalderen. Bestill en billig reise til Rhodos med Solfaktor i dag!

Rhodos som reisemål

Rhodos i Hellas er et populært reisemål som tilhører øygruppen Dodekanesene i det sørøstlige Egeerhavet. Øya ligger 18 kilometer fra kysten av Tyrkia og tilbyr en flott kombinasjon av naturlandskap, historie og natteliv. På nordspissen av øya ligger hovedstaden, Rhodos by, hvor ca halvparten av befolkningen bor. Byen består av en nyere bydel og en gamleby med trange smug innenfor befestede murer. Gamlebyen er en komplett middelalderby som står på UNESCOs verdensarvliste med en blanding av bysantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur.

Øygruppen Dodekanesene har et middelhavsklima og du finner mange feriesteder og badebyer på Rhodos. Enten du ønsker en ferie for å slappe av på strendene, utforske historiske steder eller oppleve spennende aktiviteter har Rhodos noe å tilby alle. En reise til Rhodos passer både for familier, par, vennegrupper og eldre.

Fra Rhodos er det også muligheter for å besøke et par andre populære øyer i Hellas og Egeerhavet. Å ta en ferje til Kos vil ta ca 4,5 timer og en fin mulighet for å tilbringe noen dager på denne flotte øya. Syd for Rhodos vil man finne den mindre øya Karpathos som byr på en herlig og rolig atmosfære. Med ferje tar turen ca 5,5 timer.

Strandliv på Rhodos

Det er mange steder å nyte sol og bad på en ferie til Rhodos. En av de mest kjente strendene på øya er Faliraki-stranden som ligger ganske langt nord på østkysten. Stranden har myk sand, klart vann og livlig strandliv. Like sør ligger Anthony Quinn-bukten som er oppkalt etter den berømte skuespilleren som forelsket seg i Rhodos under innspillingen av filmen The Guns of Navarone. Denne vakre bukten er kjent for sitt turkise vann og frodige omgivelser, og er et flott sted for snorkling og dykking på ferie i Rhodos.
 
Nordøst på øya ligger Tsambikastranden som er en bred familievennlig strand med mange fasiliteter. Lenger sør finner du Lindos-stranden som ligger like ved den sjarmerende landsbyen Lindos. Stranden er omkranset av klipper og har en avslappende atmosfære. På sørspissen av Rhodos ligger Prasonisi-stranden som er kjent for vannsport. Spesielt  vind- og kitesurfing på grunn av sin unike beliggenhet.

>> Les mer om restplasser til Rhodos her

>> Les mer om din ferie til Dodekanesene her

>> Les mer om din reise til Kos her

Når er det best å reise til Rhodos?

Som ellers blant øyene i Dodekanesene har Rhodos et behagelig middelhavsklima med tørre varme somre og milde vintre. Sommermånedene er den mest populære tiden å reise til Rhodos på og denne perioden passer perfekt for deg som ønsker å nyte sol- og strandliv. Juni, juli og august er varme måneder med temperaturer rundt 25-30 grader og nedbøren er minimal i denne perioden. På sommeren er det flest turister og høyere priser, så det anbefales å bestille god tid i forveien for å sikre seg de beste tilbudene på en ferie.

Ønsker du å nyte Rhodos i et mer avslappet miljø, med færre turister og mindre intens sommervarme, anbefales det å besøke øya på våren eller høsten. Både april, mai, september og oktober er flotte tidspunkter med behagelige temperaturer på rundt 20 grader.

I vintermånedene november til mars er det en gjennomsnittstemperatur på 15 grader. I denne perioden er det mer utsatt for nedbør, men det er mildere enn andre steder i Europa og du kan fortsatt nyte solrike dager. Det er et fint tidspunkt å reise til Rhodos om du vil oppleve øyas historiske severdigheter utenfor høysesong.

Attraksjoner og aktiviteter på Rhodos

Rhodos er som Hellas ellers rik på kultur og historie. Gamlebyen i Rhodos by står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Den er omkranset av den enorme forsvarsmuren fra det 15. og 16. århundre og inviterer til en unik middelaldersk verden. Her kan du spasere i trange brosteinsbelagte gater langs imponerende bymurer og beundre bysantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur. I juni arrangeres middelalderfestival i byen med historiske forestillinger, parader og riddershow.

Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes, også kjent som Castello, er  palasset til stormesteren av Rhodos riddere og en av de store severdighetene i byen. Middelalderslottet ble bygget på 1300-tallet og har en imponerende festning med tykke murer, tårn og indre gårdsplasser. Det er et av få eksempler på gotisk arkitektur i Hellas og i dag fungerer det som Rhodos sitt arkeologiske museum. Her finner du blant annet den berømte statuen fra det første århundre fvt., kjent som Afrodite av Rhodos.

Oldtidsbyen Lindos ligger på en høyde på østkysten og er kjent for sin gamle festning Akropolis. I klassisk tid var byen dominert av det store tempelet til Athene Lindia, som fikk sin endelige form rundt 300 fvt. Her kan du utforske imponerende ruiner av gamle templer, teaterbygninger og vakre utsiktspunkter som gir panoramautsikt over det omkringliggende landskapet når du er på ferie.

Besøk det historiske termalbadet Kalithea Springs med vakre hager og dekorerte paviljonger. Det ligger i nærheten av Rhodos by og er en oase som inviterer til en dukkert i de helbredende kildene.

Matopplevelser og uteliv i Rhodos

Hellas og Rhodos er kjent for god matkultur. Over hele øya finner du et rikt utvalg av fersk sjømat, grillet fisk og calamari (blekksprut), samt populære greske kjøttretter som souvlaki og gyros. Det er også mange steder som tilbyr småretter som deles og nytes sammen. Blant annet tzatziki, fylte vinblader (dolmades), fetaost, oliven, gresk salat og mye mer. I gamlebyen i Rhodos by finner du mange tradisjonelle restauranter og tavernaer med et bredt utvalg av lokale retter. Spesielt sentrert rundt Kypros-plassen.

Du vil også finne mange søte fristelser på Rhodos. Som de tradisjonelle kakene baklava eller kataifi. Øya produserer også sin egen vin og ouzo. Det er populært å besøke lokale vingårder og prøve ulike drikkevarer fra øya.

Mange turister vil reise til Rhodos for å oppleve det livlige nattelivet. Øya har et bredt utvalg av barer og klubber som gir deg muligheten til å danse inn i de sene nattetimer. Du finner også puber og sportsbarer hvor du kan slappe av og nyte en drink. Spesielt området rundt Bar Street i Faliraki i Rhodos by finner du pulserende uteliv for enhver smak.

Aktiv ferie på Rhodos

Søker du en aktiv ferie er Rhodos et godt alternativ. Øya har flotte sykkelruter og turveier som lar deg oppleve det naturskjønne landskapet og de vakre omgivelsene. Du finner både landsbyer og kyststrekninger som passer for både sykling og vandring. Det er også fint å utforske fjellene Profitis, Ilias og Ataviros. Som tilbyr en rekke turstier med fantastisk utsikt over øya og Egeerhavet.

Rhodos sin beliggenhet er ideell for ulike vannsportaktiviteter. Du kan prøve snorkling og dykking for å utforske det spennende undervannslivet. Det er også gunstige vindforhold som gjør det perfekt for kite- og vindsurfing. Bli med på båttur og utforsk de skjulte strendene og buktene rundt øya eller prøv deg på fisking eller seiling. Rhodos tilbyr flerfoldige muligheter på en og samme ferie.

>> Les mer om din reise til Dodekanesene her

>> Les mer om din ferie til Kykladene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Sporadene her

Naboøyer

Øygruppen Dodekanesene har også andre kjente naboøyer til Rhodos. Skulle du ønske å kombinere et mer hektisk natteliv med fantastiske strender og frodig natur er Kos et godt alternativ. I motsatt ende og med ønske om en betraktelig lavere hvilepuls så finner du Karpathos med sine flotte strender og vakker natur. Fra Rhodos kan du ta ferje til både Kos og til Karpathos.

Fly og hotell på Rhodos

Det er enkelt å komme seg til Rhodos fra Norge. I høysesong går det daglig direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Rhodos Lufthavn (RHO) tar ca 4 timer og 20 minutter. Flyplassen ligger 15 km sørvest for Rhodos by og du kommer deg enkelt til sentrum med taxi eller buss. Det er et godt utviklet transportsystem på Rhodos med busser som tilbyr raske ruter og rimelige priser til flere destinasjoner på øya. 
Det er også flere som velger å ha leiebil for å kunne utforske øya i eget tempo. Du kan velge om du vil bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell, og eventuelt leiebil inkludert. 

Du finner et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på Rhodos. Her finner du noe som passer for både familier med barn, vennegrupper og par. Øya tilbyr alt fra store all-inclusive hoteller med alle fasiliteter til mindre boutique hoteller og ferieleiligheter. Ønsker du mer plass og privatliv finner du også flotte feriehus til leie på Rhodos. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne de beste alternativene for din ferie til Rhodos og DodekaneseneReiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker

Reisemål på Rhodos

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Faliraki
  85 hoteller
  Faliraki er Rhodos` reisemål nummer en når det kommer til strandbarer, nattklubber og feststemninig, men samtidig er byen ideel for en klassisk gresk strand- og badeferie for par, single eller familier.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Rhodos by
  75 hoteller
  Rhodos by har alt; en romantisk, gammel bydel erklært verdensarv av UNESCO med smale, brosteinsbelagte gater, men også en mer moderne bydel med masse gode butikker, restauranter og barer. Du finner selvfølgelig også flotte strender som byr på ... alskens vannsport. Les mer
 • Ialyssos
  29 hoteller
  Ialyssos ligger nede ved den kilometerlange stranden, hvor du kan slappe av i solen og nyte det krystalklare, turkise havet. Samtidig har du på en reise til Ialyssos rik mulighet til å dra på utflukter til Rhodos og noen av Rhodos` mest berømte ... arkeologiske severdigheter. Les mer
 • Ixia
  23 hoteller
  Det kosmopolitiske feriestedet i Ixia ligger vakkert til ved en bukt i det nordøstlige hjørne av Rhodos og er primært blitt kjent som et paradis for vannsportsinteresserte, ikke minst da windsurfere som nyter godt av stedets lange strand og ... forfriskende havbriser. Les mer
 • Lindos
  23 hoteller
  Lindos er en sjarmerende og malerisk by beliggende på Rhodos. Her finner du et valg av kultur og historie, gyldne sandstrender og turkisblått vann. En ferie i Lindos byr også på fantastiske aktiviteter, gode resturanter, barer og butikker og ... en sjarmerende labyrint av smale, små gater. Les mer
 • Kolymbia
  19 hoteller
  Kolymbia ligger på østkysten av Rhodos og ved en bukt med vakre badestrender. På tross av et stort utvalg av hoteller er den opprinnelige, fredelige landsbystemningen intakt, og Kolymbia er en perfekt destinasjon for en avslappende badeferie ... med spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde. Les mer

Populære hoteller på Rhodos

Hellas, Rhodos, Lindos
9,6
Fantastisk
388 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 51 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Kalithea
9,3
Fantastisk
1056 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Rhodos by
9,4
Fantastisk
2164 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Rhodos?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 36 anmeldelser