Reiser til Rhodos

Ta turen til favoritten av dem alle i Hellas- Rhodos! Her kan du kombinere deilig strandliv med historiske severdigheter, flott natur og yrende natteliv. Bestill en billig reise til Rhodos med Solfaktor!

Rhodos som reisemål

Rhodos er et populært reisemål i det sørøstlige HellasEgeerhavet. Øya er den største i øygruppen Dodekanesene, som ligger nærmere Middelhavet, og 18 kilometer fra kysten av Tyrkia. Rhodos er en attraktiv destinasjon for en ferie til syden og som lar deg kombinere strandliv, naturopplevelser, historie, kultur og natteliv. Her finner du populære feriesteder som Rhodos by på nordspissen av øya, samt feriebyer som Faliraki, Ialyssos, Ixia, Lindos og Kolymbia.

Attraksjoner og aktiviteter på Rhodos

Strandlivet i Hellas er et stort trekkplaster og Rhodos er intet unntak. Her finner du mange flotte sandstrender for å nyte en ferie med sol og bad. En av de mest kjente strendene på øya er den lange stranden ved Faliraki, som ligger ganske langt nord på østkysten. Den er kjent for moderne fasiliteter, vannsportaktiviteter og en livlig atmosfære. Like sør for Faliraki ligger Anthony Quinn-bukten (som er oppkalt etter den berømte skuespilleren som forelsket seg i Rhodos under innspillingen av filmen The Guns of Navarone) som er kjent for naturskjønne omgivelser og klart badevann som gjør den til et flott sted for snorkling og dykking. Like ved den sjarmerende landsbyen Lindos ligger en avslappet sandstrand omkranset av klipper, og på sørspissen av Rhodos ligger Prasonisi-stranden som er kjent for vannsport, spesielt vind- og kitesurfing.

Rhodos er en øy som har mye mer å tilby enn bare strandliv. På en reise til Rhodos kan du besøke gamlebyen i Rhodos by som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Den er omkranset av den enorme forsvarsmuren fra det 15. og 16. århundre og inviterer til en unik, middelaldersk verden. Her kan du spasere i trange, brosteinsbelagte gater langs imponerende bymurer og beundre bysantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur. "Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes", kjent som Castello, finner du også i Rhodos by og er palasset til stormesteren av Rhodos riddere og en av de store severdighetene i byen. Middelalderslottet ble bygget på 1300-tallet og har en imponerende festning med tykke murer, tårn og indre gårdsplasser. Det er et av få eksempler på gotisk arkitektur i Hellas og i dag fungerer det som Rhodos sitt arkeologiske museum. Her finner du blant annet den berømte statuen fra det første århundre fvt., kjent som Afrodite av Rhodos.

Videre på din ferie til Rhodos kan du ta turen til Akropolis av Rhodos som ligger i byen Ialyssos og gir fantastisk utsikt over øya. Her kan du utforske oldtidsruiner som et stadion, tempel og teater som gir innblikk i den antikke historien til Hellas. Du finner også arkeologiske utgravninger i byene Kamiros og Lindos. Sistnevnte ligger på en høyde på østkysten hvor du kan utforske imponerende ruiner av gamle templer, teaterbygninger og utsiktspunkter som gir panoramautsikt over det omkringliggende landskapet.

Søker du aktiv ferie i Hellas er Rhodos et yndet alternativ. Øya har et variert og naturskjønt landskap som inviterer til både fjellturer, vandring, fotturer og sykling. Besøk flotte naturområder med naturlige kilder, innsjøer og dyreliv. Du kan utforske på egen hånd eller bli med på guidede turer. Det er også fint å utforske fjellene Profitis, Ilias og Ataviros, som tilbyr en rekke turstier med fantastisk utsikt over Rhodos og Egeerhavet.

>> Les mer om din ferie til Hellas her

>> Les mer om din reise til Rhodos by her

>> Les mer om din reise til Kolymbia her

Når er det best å reise til Rhodos?

Hellas tilbyr et behagelig middelhavsklima med tørre, varme somre og milde vintre. Sommermånedene er den mest populære tiden å reise til Rhodos på, med temperaturer rundt 25-30 grader, ideelt for deg som ønsker å nyte sol og bad på sommerferie. På sommeren er det flest turister og høyere priser i Hellas, så det anbefales å bestille god tid i forveien for å sikre seg de beste tilbudene. Ønsker du å oppleve Rhodos i et mer avslappet miljø, med færre turister og mindre intens sommervarme, anbefales det å reise til øya på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer på rundt 20 grader og det er perfekt for en sydentur hvor du kan dra på sightseeing i Rhodos by og utforske naturlandskapet på øya. Vintermånedene er lavsesong i Hellas med kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør. Likevel er det mildere enn andre steder i Europa og du kan fortsatt nyte solrike dager på ferie.

Matopplevelser og uteliv på Rhodos

Hellas er kjent for god matkultur og på en reise til Rhodos kan du glede deg til gode matopplevelser. Med sin beliggenhet i Egeerhavet byr øya på et rikt utvalg av fersk sjømat, ofte fanget samme dag og tilberedt på lokal vis på fiskerestauranter. Du kan også nyte populære greske kjøttretter som souvlaki og gyros, eller småretter som deles og nytes sammen, blant annet tzatziki, fetaost, oliven og gresk salat. I gamlebyen i Rhodos by finner du mange tradisjonelle tavernaer med et bredt utvalg av lokale retter, samt restauranter som byr på internasjonale smaker. Spar plass til å nyte søte fristelser på Rhodos, som de tradisjonelle kakene baklava eller kataifi. Øya produserer også sin egen vin og ouzo. Det er populært å dra på vinsmaking på lokale vingårder og prøve ulike drikkevarer fra øya.

Rhodos byr på et variert og pulserende natteliv som tiltrekker seg turister fra hele verden. Sentrum for utelivet på øya er i Rhodos by og Faliraki, hvor du finner barer, puber og nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene. Du vil også finne livlig uteliv i Ixia og Lindos med barer og nattklubber som byr på underholdning og dans utover natten.

Fly og hotell på Rhodos

Du kommer deg enkelt fra Norge til Rhodos. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO) i sommerhalvåret. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Utover sommerhalvåret må du regne med én mellomlanding.

Flyplassen ligger ca 13 km sørvest for Rhodos by og du kommer deg enkelt til sentrum av byen med taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Det er et godt utviklet transportsystem på Rhodos med busser som tilbyr raske ruter og rimelige priser til flere destinasjoner som Faliraki, Ialyssos, Ixia, Lindos og Kolymbia. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker mer frihet til å utforske Rhodos i eget tempo.

Du finner et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på din reise til Rhodos. Her finner du noe som passer for både deg som reiser alene, familier med barn, vennegrupper og par. Øya tilbyr alt fra store all-inclusive hoteller, små boutique hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Rhodos og Hellas!Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker

Reisemål på Rhodos

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Faliraki
  78 hoteller
  Faliraki er Rhodos sitt reisemål nummer en når det kommer til strandbarer, nattklubber og feststemninig, men samtidig er byen ideel for en klassisk gresk strand- og badeferie for par, single eller familier
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Rhodos by
  69 hoteller
  Rhodos by har alt du trenger for en deilig ferie. En romantisk, gammel bydel erklært verdensarv av UNESCO, med smale, brosteinsbelagte gater, men også en mer moderne bydel med masse gode butikker, restauranter og barer. Du finner selvfølgelig ... også flotte strender som byr på alskens vannsport. Les mer
 • Ialyssos
  25 hoteller
  Ialyssos på Rhodos ligger nede ved en kilometerlang strand, hvor du kan slappe av i solen og nyte det krystalklare, turkise Egeerhavet. Samtidig har du på en reise til Ialyssos rik mulighet til å dra på utflukter til Rhodos og noen av Rhodos ... sine mest berømte arkeologiske severdigheter. Les mer
 • Ixia
  22 hoteller
  Feriestedet Ixia ligger vakkert til ved en bukt i det nordøstlige hjørne av Rhodos, med utsikt utover Egeerhavet, og er primært blitt kjent som et paradis for vannsportsinteresserte. Ikke minst da windsurfere som nyter godt av stedets lange ... strand og forfriskende havbriser Les mer
 • Lindos
  20 hoteller
  Lindos er en sjarmerende og malerisk by beliggende på Rhodos. Her finner du et bredt utvalg av kultur og historie, gyldne sandstrender og turkisblått vann. En ferie i Lindos byr også på fantastiske aktiviteter, gode resturanter, barer og butikker ... og en sjarmerende labyrint av smale, små gater Les mer
 • Kolymbia
  19 hoteller
  Kolymbia ligger på østkysten av Rhodos og ved en bukt med vakre badestrender. På tross av et stort utvalg av hoteller er den opprinnelige, fredelige landsbystemningen intakt og Kolymbia er en perfekt destinasjon for en avslappende badeferie ... med spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde. Les mer

Populære hoteller på Rhodos

Hellas, Rhodos, Ixia
9,2
Fantastisk
1127 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
9,4
Fantastisk
191 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
8,9
Meget bra
1150 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Rhodos?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 38 anmeldelser