Reiser til Rhodos

Rhodos, i Hellas, byr på den mest komplette ferien i det greske øyriket med sine sjarmerende landsbyer, fantastiske strender, og en flott natur. Mange stender er langgrunne og barnevennlige, særlig strendene som ligger på østkysten. Bestill en billig reise til Rhodos med Solfaktor i dag!

Den gresk øya Rhodos ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia i det østlige Egeerhavet, og ca 520 km fra HellasRhodos by er øyas hovedstad og den største byen på øya. I Rhodos finnes et stort utvalg av restauranter, greske tavernaer og historiske severdigheter. Forøvrig er Lindos den nest største byen på Rhodos.

Byen har en eldgammel historie og er viden kjent for Kolossen på Rhodos, som er ett av verdens syv underverker. I dag er turisme hovednæringen på Rhodos. Spesielt blant europeere i sommerhalvåret. Både barnefamilier, voksne par og festglade ungdommer trives her. Uansett hva man drømmer om å oppleve. Kombinasjonen av fantastiske strender, flott natur, spennende severdigheter, historie og ikke minst mange gode overnattingssteder i alle prisklasser gir uendelig med feriemuligheter. 

På en stor øy som Rhodos finnes det naturligvis mye å se og gjøre. Med leiebil kan man reise omkring og finne vakre avsidesliggende strender og besøke historiske minnesmerker som Akropolis i den vakre byen Lindos. Eller slottet Monolithos som ligger på toppen av en 90 meter høy klippe i byen med samme navn og byr på en fantastisk utsikt. 

I sommersesongen tilbyr mange charterreisearrangører direktereiser til Rhodos, mens vinterreiser ofte inkluderer mellomlanding underveis. Flyplassen ligger 15 kilometer sørvest for Rhodos by, og du kommer deg enkelt til sentrum eller din endelige feriedestinasjon med taxi eller buss.

>> Les mer om våre restplasser til Rhodos

>> Les mer om våre restplasser til Hellas

Hvem passer dette reisemålet for?

Rhodos passer for alle som drømmer om en ferie som oser av gresk sommeratmosfære. På Rhodos får du strender, natteliv, severdigheter, hoteller og spisesteder i alle prisklasser. Den østlige delen av Rhodos er mest preget av turisme, mens den vestlige delen minner mer om det originale Hellas. Felles for begge stedene er at man kan finne sjarmerende hoteller og hoteller med all inclusive hvis man ønsker en ferie der alt er på plass hjemmefra. De fleste hotellene kan hjelpe deg med å legge opp spennende utflukter til sjarmerende byer der man kan oppleve det autentiske Hellas og nyte vakre omgivelser.

Når på året bør man reise til Rhodos?

Den beste tiden å reise til Rhodos er i perioden fra mai til starten av oktober. I juli og august kan det være veldig varmt, og da lokker gjerne de vakre strendene med fin sand og en behagelig sjøbris. Mange synes at våren er en fin tid å besøke Rhodos. Da er naturen på sitt grønneste og trærne og buskene blomstrer. Uansett årstid får man nyte en deilig ferie på Rhodos, som er et opplagt reisemål for både barnefamilier, single og par.

På tross av øyas velutviklede turistindustri har Rhodos fortsatt uberørte små landsbyer som ligger ved foten av fjellene. Rhodos er også rik på arkeologiske severdigheter som vitner om øyas lange historie. Hovedbyen på øya, Rhodos By, er én av Europas best bevarte middelalderbyer og oppført på UNESCOs Verdensarvsliste. Byens gamle bydel, med sine enorme festninger og små svingete gater ,er en favoritt blant besøkende i Rhodos by.

Mens den nordlige kysten er kjent for sine livlige turistbyer har sørkysten flere stille strender. Herunder de fremragende strendene ved Glystra, Pefki og Gennadi. Rhodos' klippefylte kyster, med deres imponerende steinformasjoner og øyas indre frodige grønne skoger, gjør sammen med de vakre strendene Rhodos til én av Hellas` mest naturskjønne øyer.

Øya har en særdeles velfortjent popularitet og de fleste reisende tilbringer med glede dagene på de vakre strendene og ved de flotte severdighetene. Det er også mulig å delta på ekskursjoner til de nærliggende øyene med ferge. De mest populære dagsturene går til øyene Halki og Symi, samt den tyrkiske byen Marmaris.

Rhodos er cirka 1.400 kvadratkilometer stor og har omkring 117.000 innbyggere.

Reisemål på Rhodos

 • Faliraki
  87 hoteller
  Faliraki er Rhodos` reisemål nummer en når det kommer til strandbarer, nattklubber og feststemninig, men samtidig er byen ideel for en klassisk gresk strand- og badeferie for par, single eller familier.
 • Rhodos by
  76 hoteller
  Rhodos by har alt; en romantisk, gammel bydel erklært verdensarv av UNESCO med smale, brosteinsbelagte gater, men også en mer moderne bydel med masse gode butikker, restauranter og barer. Du finner selvfølgelig også flotte strender som byr på ... alskens vannsport. Les mer
 • Ialyssos
  30 hoteller
  Ialyssos ligger nede ved den kilometerlange stranden, hvor du kan slappe av i solen og nyte det krystalklare, turkise havet. Samtidig har du på en reise til Ialyssos rik mulighet til å dra på utflukter til Rhodos og noen av Rhodos` mest berømte ... arkeologiske severdigheter. Les mer
 • Ixia
  23 hoteller
  Det kosmopolitiske feriestedet i Ixia ligger vakkert til ved en bukt i det nordøstlige hjørne av Rhodos og er primært blitt kjent som et paradis for vannsportsinteresserte, ikke minst da windsurfere som nyter godt av stedets lange strand og ... forfriskende havbriser. Les mer
 • Lindos
  23 hoteller
  Lindos er en sjarmerende og malerisk by beliggende på Rhodos. Her finner du et valg av kultur og historie, gyldne sandstrender og turkisblått vann. En ferie i Lindos byr også på fantastiske aktiviteter, gode resturanter, barer og butikker og ... en sjarmerende labyrint av smale, små gater. Les mer
 • Afandou
  14 hoteller
  Afandou ligger på det nordøstlige Rhodos og ved én av øyas lengste badestrender. Du kan selvsagt tilbringe mesteparten av ferien ved stranden, men den sjarmerende landsbyen er også et godt utgangspunkt for utflukter til flere av de største severdighetene ... på Rhodos. Les mer

Populære hoteller på Rhodos

Hellas, Rhodos, Faliraki
9,6
Fantastisk
1524 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Lindos
9,7
Fantastisk
199 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 49 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ixia
9,2
Fabelagtigt
825 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Finn en billig reise til Rhodos med Solfaktor

Vår unike søkemaskin søker konstant etter de beste prisene på reiser til Rhodos og hundrevis av andre spennende reisemål over hele verden. Vi finner de billigste flybillettene og setter dem sammen med ulike hotelltyper til de beste prisene. Samtidig som at ferien din på Rhodos blir sikret av Reisegarantifondet. Slik er en pakkereise med Solfaktor.

Du kan velge mellom avreise fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Enten direkte eller med mellomlanding underveis. På få sekunder finner vi de beste forbindelsene til deg, også med lavprisfly. Du kan kombinere reisen med transfer til og fra flyplassen eller en leiebil som står klar ved terminalen. Som ligger cirka 15 kilometer fra sentrum av Rhodos By. Dersom du ønsker å stå for transporten selv er det naturligvis også mulig. Velg i så fall ‘Kun hotell’ i søkemaskinen, finn et hotell på Rhodos som passer med dine preferanser og bestill online med det samme.

En god ferie på Rhodos

Rhodos er én av de største greske øyene og tilhører øygruppen Dodekanesene. Vi nøler ikke med å kalle Rhodos for en ekte perle i det greske øyhavet. Øya ligger øst for Hellas` fastland og tettere på kysten av Tyrkia enn det greske fastlandet. Rhodos har i flere år vært den mest populære av de greske øyene blant turister, og mange vender tilbake til dette ferieparadiset år etter år. 

Med en pakkereise fra Solfaktor kan du reise på ferie til Rhodos uten å måtte bekymre deg for transport eller overnatting. I pakkereisen er nemlig både fly til og fra destinasjonen og hotell eller feriebolig inkludert. Du kan også bestille en leiebil som en del av pakken, som for øvrig egner seg perfekt for deg som ønsker å få alt samlet på ett sted. Pakkereiser fra Solfaktor er dekket av Reisegarantifondet, hvilket betyr at du får en ekstra sikkerhet når du er på reise. 

Som en følge av Rhodos’ store popularitet har vi valgt å tilby et stort utvalg av reiser til øya. Vi vektlegger særlig fleksibilitet som en del av våre pakkereiser, og derfor har vi sørget for at du kan reise til og fra Rhodos når det passer deg best. Vi benytter oss av rutefly, som betyr at du kan reise på skjeve tider og dager. Du bestemmer helt selv. Når du skal finne det ideelle luksushotellet på Rhodos har du også mange muligheter. Uansett hva du velger er du garantert høy kvalitet hele veien. Alle hotellene som vi tilbyr er av høy standard og har til felles at de representerer Rhodos fra sin beste og vakreste side.

Besøk Rhodos med hele familien

På Rhodos får du ideelle omgivelser hvis du reiser på ferie med hele familien. Nyt solrike dager, badestrender og barnevennlige hoteller. Det er også massevis av overnattingsmuligheter hvis du reiser uten barn. Som garanterer en vellykket voksenferie. Med andre ord har Rhodos noe for enhver smak, og på denne greske øya er du garantert opplevelser du sent vil glemme. Hele øya byr på muligheter for å nyte en avslappet ferie, som baserer seg på det greske levesettet. Vakre strender, et velsmakende kjøkken, hvitkalkede hus og greske tavernaer med et særegent gresk preg. 

Hvis du reiser inn til Rhodos By finner du mange gode shoppingmuligheter og spisesteder. Byen sjarmerer de fleste med sine brosteinsbelagte gater og sin genuine greske atmosfære. Flere av våre mest populære hoteller på Rhodos ligger faktisk inne i selve Rhodos By. 

Hvis du drømmer om en ferie med mange kulturelle opplevelser er Rhodos stedet å besøke. Besøk den antikke bydelen der man kan komme tett på Rhodos’ historie. Et annet populært sted å besøke på Rhodos er byen Lindos, også kalt den hvite by. Her er alle husene hvitkalkede og et besøk i byen er absolutt en opplevelse for seg selv.

Søkemaskinen finner de billigste reisene til Rhodos 

Med vår søkemaskin er det lett som en lek å finne og bestille billige pakkereiser til Rhodos. Du taster enkelt inn dine forskjellige feriepreferanser og deretter finner søkemaskinen en rekke muligheter som sammenfaller med dine preferanser. Hvis ditt viktigste krav er at reisen er billig kan du med fordel besøke vår lavpriskalender. Der du finner våre billigste reiser til Rhodos. 

Du kan fly til Rhodos fra flere norske flyplasser, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Fra Rhodos flyplass er det flere forskjellige transportmuligheter videre til din endelige destinasjon og flyplassen ligger dessuten ikke langt fra Rhodos by. Med en billig ferie fra Solfaktor trenger du ikke tenke på noe annet enn å glede deg til en ferie med ren luksus og avslappende dager.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker

Hva sier gjestene på Rhodos?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser