Reiser til Firenze

Firenze er en historisk skatt nord i Italia. Her kan du oppleve verdensberømte kunstverk, vakker arkitektur og storslåtte kulturelle opplevelser. Bestill en billig reise til Firenze med Solfaktor!

Firenze som reisemål

Firenze er en by i den nordlige delen av Italia, i regionen Toscana. Byen ligger på begge sider av elven Arno og er omgitt av høyder på begge sider. Den omtales som renessansens vugge og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du et imponerende antall fremragende museer, palasser og kirker. Firenze tiltrekker seg tusenvis av turister årlig.

Attraksjoner og aktiviteter i Firenze

Firenze byr på en unik kulturell og historisk arv og her finner du et spekter av fremragende attraksjoner å besøke. Piazza della Signoria, som er hjertet av byen, er omkranset av praktfulle bygninger og skulpturer og er et flott utgangspunkt for å utforske Firenze sin historie og kultur. Et av høydepunktene i byen er Uffizi-galleriet, et imponerende skattkammer av renessansekunst som inkluderer mesterverk fra kunstnere som Leonardo da Vinci og Sandro Botticelli.
Ingen reise til Firenze er komplett uten å beundre Duomo di Firenze. Katedralen som preger byens skyline med sin blendende kupel. Det er også verdt å besøke Palazzo Vecchio, et praktfullt gotisk palass som symboliserer både politisk og kulturell makt Firenze hadde historisk.

For å krysse elven Arno, som deler Firenze, kan du vandre over Ponte Vecchio, som er en bro med eksklusive gullsmedbutikker. For rolige spaserturer kan du besøke Boboli Gardens, som er en idyllisk hage med vakre fontener og panoramautsikt. Medici-kapellet er den største og mest berømte delen av kirken Basilica di San Lorenzo di Firenze og gir et innblikk inn i byens historie. Museo dell'Opera del Duomo huser en imponerende samling av kunstverk og skulpturer som opprinnelig ble laget for Duomo og Campanile.

I Firenze finner du Galleria dell'Accademia og Uffizi Gallery. Som begge to ikke bare er Italia sine viktigste, men også verdens viktigste kunstgallerier. På Galleria dell'Accademia kan du oppleve blant annet Michelangelos ikoniske statue av David.

Når er det best å reise til Firenze?

Høysesongen i Firenze er i sommermånedene som preges av varme temperaturer og solrike forhold. I denne perioden er det flest turister som besøker byen og det kan være lange køer til populære attraksjoner. Våren og høsten er også fine perioder å besøke Firenze med behagelige temperaturer og mindre folkemengder. På denne tiden er det mange som benytter seg til en storbyferie. Vinteren er kjølig, men om du ikke bryr deg om været kan du få en sjarmerende opplevelse av Firenze med færre besøkende og en mer avslappet atmosfære.

Matopplevelser og uteliv i Firenze

Matopplevelsene i Firenze har en autentisk, toskansk karakter.  Firenze er et av Italia sine spiskammers og her kan du forvente en utsøkt matkultur som legger vekt på naturlige smaker og sesongbaserte, lokale ingredienser. Atmosfæren på restauranter i Firenze kan variere fra uformelle trattoriaer til mer elegante spisesteder. Fellesnevneren er et bredt utvalg av italienske retter, inkludert pasta, pizza, grillet kjøtt, fersk fisk og en rekke deilige desserter. Toscana-regionen er også kjent for sin vinproduksjon. På restauranter i Firenze spiller lokal vin en viktig brikke og du vil kunne nyte viner som komplementerer maten perfekt.

Utelivet i Firenze er variert og livlig. Her kan du både slappe av med en aperitivo ved elvebredden, nyte utsikten på en av byens rooftop-barer, oppleve en kulturell kveld på teater eller danse inn i de sene nattetimer på en av byens hippe nattklubber.

Fly og hotell i Firenze

Du kommer deg enkelt fra Norge til Firenze med direktefly fra Oslo Gardermoen. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Firenze Flyplass (FLR) tar ca 3 timer. Ellers finnes det avganger med landing i Pisa, hvor det er en kort tur (ca. 80 km) med bil til Firenze. Fra flyplassen i Firenze er det praktisk å ta flybussen inn til sentrum av byen. Den har regelmessige avganger og bussturen tar vanligvis rundt 20-30 minutter. Du kan også ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Ønsker du mer fleksibilitet til å utforske områdene rundt Firenze i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

I Firenze er det mange flotte hoteller og ferieleiligheter som passer for enhver smak. Her finner du små koselige boutique-hoteller, store all-inclusive hoteller ogfantastiske fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Firenze og Italia!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Firenze

Populære hoteller i Firenze

Italia, Toscana, Firenze
9,4
Fantastisk
1522 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Avstand til havet: ca. 90 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Firenze
9,6
Fantastisk
255 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Toscana, Firenze
8,9
Meget bra
1122 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva sier gjestene i Firenze?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser