Reiser til Saranda

Saranda ligger ved Det joniske hav i det sørlige Albania. Fra byens strand kan du se ut over det asurblå havet og se fjellene på Korfu, som ligger kun en kort båttur unna. Sammenlignet med den greske øya er Albania fortsatt et relativt ukjent reisemål for de fleste ferierende. Den lille kystbyen Saranda er imidlertid et godt eksempel på at Albania også er ideelt for en avslappende strandferie – og til rimeligere priser.

Langs vannet strekker det seg en lang og flott promenade, som om sommeren er byens livsnerve. Her kan du starte dagen med en joggetur eller ende opp med å nyte solnedgangen over havet. Langs promenaden finner du en perlerad med små strender samt en rekke restauranter og barer. Strendene består av fin grus og rullestein. Et par badesko kan derfor være en fordel hvis du vil ut i det klare vannet, som inviterer til snorkling.

Strandliv og sightseeing

Slår du deg ned på byens strender, er det kun noen få trappetrinn opp til kafeer og butikker. Hvis du kan leve med færre fasiliteter, finner du enda finere strender i idylliske omgivelser en kort kjøretur sørover ved byen Ksamili i Butrint nasjonalpark. Parken er oppkalt etter den gamle byen Butrint, som står på UNESCOs verdensarvliste. De arkeologiske utgravningene av denne er en populær attraksjon og også et opplagt utfluktsmål når man reiser til Saranda. Ta også en tur videre opp i innlandet til Gjirokastra, hvor den sjarmerende historiske bydel også står på den prestisjetunge listen som et sjeldent eksempel på en godt bevart osmansk by.

Saranda har også en lang historie som trolig strekker seg minst noen tusen år tilbake. Byens havn, som det i dag er forbindelse til Korfu fra, har til tider spilt en viktig rolle i regionen. I gammel tid hadde grekerne en bosetning her, som de kalte Onchesmus. Senere ble det en del av det osmanske riket, og siden den gang vekselvis okkupert av Italia og Hellas til etter andre verdenskrig, da det igjen kom under Albania. Det bor fortsatt en gresk minoritet i byen som har rundt 20 000 innbyggere.

Ferie med god mat

Historien med skiftende, kulturelle innflytelser ser du i dag tydelige spor av i det albanske kjøkken, og du kan derfor se frem til kulinariske opplevelser når du reiser til Saranda. Ellers bugner det av fersk fisk, skalldyr og andre lekre retter fra havet. Dessuten vil du også oppdage at de har omfavnet noen av de beste mattradisjonene fra nabolandene Hellas og Italia. Nivået er generelt høyt, og til fornuftige priser.

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Saranda

Populære hoteller i Saranda

Albania, Saranda
9,1
Fantastisk
450 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 259 km
  • Nærmeste strand: ca. 217 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
8,8
Meget bra
57 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 276 km
  • Nærmeste strand: ca. 65 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
8,6
Meget bra
379 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 278 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)