Reiser til Saranda

Saranda i Albania inviterer til kritthvite strender ved Adriaterhavet. Nyt fantastisk strandliv, naturskjønne opplevelser og deilige matopplevelser. Bestill en billig reise til Saranda med Solfaktor!

Saranda som reisemål

Saranda er en by ved Adriaterhavet beliggende i det sørlige Albania. Byen er et attraktivt reisemål langs Den albanske rivieraen og ligger om lag 14 km øst for den nordlige delen av den greske øya Korfu. Saranda er kjent for flotte strender i naturlige omgivelser og et hyggelig byliv. Sammenlignet med den greske øya Korfu er Albania fortsatt et relativt ukjent reisemål for de fleste ferierende. Den lille kystbyen Saranda er imidlertid et godt eksempel på at Albania også er ideelt for en avslappende strandferie – og til rimeligere priser.

Attraksjoner og aktiviteter i Saranda

Saranda er kjent for sine fantastiske strender. Sør for Saranda ligger Ksamil Beach, som er en perle langs Den albanske rivieraen med små øyer forbundet med en bro. Strendene har kritthvit sand og krystallklart vann og ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser. Ta turen til Mirror Beach, som også kalles Pasqyra Beach, og har fått sitt navn fra det krystallklare vannet som gir en unik speileffekt. Stranden er omgitt av frodig vegetasjon og byr på en rolig atmosfære. Dhermi Beach er en annen perle med imponerende fjell i bakgrunnen og lange, hvite sandstrender. Blue Eye (Syri i Kalter) er en av de mest unike attraksjonene i området. Det er en naturlig, krystallblå kilde omgitt av frodig vegetasjon som inviterer til flotte naturopplevelser. Det er også muligheter for å bli med på båtturer i Adriaterhavet og øyhopping til nærliggende øyer som Korfu. 

Når du ønsker en pause fra strandlivet kan du besøke Lëkurësi slott. Det ligger på en høyde like utenfor Saranda sentrum og gir panoramautsikt over byen og Adriaterhavet. Ta også turen til Butrint nasjonalpark som er et av de mest imponerende arkeologiske stedene i Albania. Nasjonalparken står på UNESCOs verdensarvliste og her kan du utforske gamle ruiner av Butrint, inkludert et amfiteater, et gammelt tempel og en bymur.

Når er det best å reise til Saranda?

Sommermånedene er høysesong i Albania og mange turister besøker Saranda, spesielt mellom juni og august. Temperaturen ligger mellom 25-30 grader og det er ideelt for sol og bad. Hvis du foretrekker litt lavere temperatur og færre turister er det fint å besøke Saranda om våren eller høsten. Det er fortsatt behagelig vær med mye opphold og det er en flott tid for naturopplevelser og utendørsaktiviteter i Albania. Vinteren er lavsesong og det kan bli kjøligere og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Saranda

Albania tilbyr varierte og smakfulle matopplevelser for besøkende. Den albanske matkulturen er en blanding av middelhavsmat og innflytelse fra Balkan. I Saranda finner du en rekke restauranter og spisesteder som tilbyr både albanske spesialiteter og internasjonale smaker. Du kan forvente mye fersk sjømat og grillet kjøtt, ofte tilberedt med lokale råvarer. Albania har også en rik meze-kultur med småretter som kan deles, blant annet tzatziki og fetaost. Albansk vin er verdt å prøve, da landet har en voksende vinindustri med flere lokale druesorter. Det er også verdt å besøke lokale markeder og matboder hvor du kan smake på ferske produkter, lokale oster og bakverk. 

Nattelivet i Saranda er kjent for sin festlige atmosfære, spesielt i sommersesongen. Her finner du flere cocktail-barer og strandbarer langs kysten og puber og nattklubber i sentrum. Utelivet tilbyr noe for enhver smak, enten du vil nyte en avslappende kveld på bar med live musikk eller feste til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Saranda

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Saranda

Populære hoteller i Saranda

Albania, Saranda
8,8
Meget bra
703 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 259 km
  • Nærmeste strand: ca. 217 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
8,3
Meget bra
100 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 278 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,3
Fantastisk
263 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 259 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Internettilgang / WiFi