Reiser til Korfu

Korfu i Hellas er en fantastisk øy med fine strender og krystallklart vann. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruk, olivenlunder og pinjetreskoger. Frodigheten er et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de kom. Her er det også båtforbindelse til Italia og Albania.

På Korfu finner du en god blanding av gammelt og nytt. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sitt ferieparadis. På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom. Alt fra vannaktiviteter, golf, vandreturer og sykkelturer. Korfu by har en herlig middelhavssjarm, hvor stil og historie blandes med den moderne verden på en fin måte. Overalt på øya og spesielt i Korfu by kan man finne spor fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste. Øya ligger i det Ioniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsiden vender inn i Adriaterhavet.

På Korfu er det mulig å gjøre et kupp når det gjelder suvenirer, keramikk og olje. Det er også mange klesbutikker med gode tilbud.  Maten på Korfu er influert av det italienske kjøkkenet. Prøv noen av øyas herlige matretter, som ofte består av fisk eller kjøtt og gjerne serveres med lokale aperitiffer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Korfu er et perfekt valg for deg som vil ha sol & bad ferie med god standard, fine strender, frodige omgivelser, mange severdigheter, vakker natur og små landsbyer hvor turismen ennå ikke har tatt overhånd.

Når er det best å reise hit?

Sesongen på Korfu varer fra mai til september, men mest behagelig klimamessig er det tidlig sommer og høst. I juli og august er det ofte svært varmt. April og oktober er også en fin tid å reise på.

Korfu er en betagende grønn øy og ikke uten grunn den mest populære av Hellas’ Ioniske Øyer. Her kan man på sin reise både utforske den fantastiske historien og tradisjonell greske kultur samt den vakre, frodige naturen, de betagende skjulte buktene, lekre strender og fiskerlandsbyene med deres hvitvaskede hus spredt langs kysten som perler på en snor. Uansett om man oppholder seg på et av de større hotellene eller besøker de roligere lokale landsbyene, vil man bli overveldet og fascinert av øyas naturlige skjønnhet og det spektakulære landskapet, og man kan enkelt bruke en uke på å oppleve bare en liten del av øya. Gå endelig ikke glipp av noen av de beste utsiktspunktene fra steder som den gamle festningen i byen Korfu eller fra klosteret i Paleokastritsa.

Små, søvnige greske landsbyer er kanskje ikke for alle, men Korfu har også mye annet å by på. Hvis man reiser til Korfu som par eller en gruppe venner, som gjerne ønsker å ha mulighet til å feste til den lyse morgen, så er Kavos helt riktig sted. Byens levende strøk er fylt med barer og klubber med lokkende musikk, som velter ut på gaten. Hvis det er litt i overkant og man gjerne bare vil nyte et par drinker om kvelden, finner man et fremragende utvalg av barer i Sidari. 

Korfu er også et fantastisk reisemål for familier. Øya kan skryte av rene og barnevennlige strender, som er ideelle til lange sommerdager ved vannet. Utvalget av familievennlige feriesteder er stort, og man kan selv velge om man vil bruke ferien på å slappe av på stranden, eller om man vil leie en bil og utforske øya. Ca. 20 minutter fra Sidari finner man f.eks. det fantastiske badelandet Aqualand med 38 vannrutsjebaner og mulighet for mange timers moro og lek for både små og store vannhunder.

>> Les også om reiser til Kreta
>> Les også om reiser til Rhodos her

Reisemål på Korfu

Populære hoteller på Korfu

Hellas, Korfu, Korfu by
8,5
Meget bra
2447 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu, Peroulades
8,9
Meget bra
39 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu, Perama
9,5
Fantastisk
242 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi


Reiseguide Korfu

Korfu er med sine lekre sandstrender, små hyggelige landsbyer og et levende natteliv et populært reisemål blant både par og familier. Midt mellom olivenlunder, sypresser og ville blomster finner man et stort utvalg av feriesteder med innbydende hoteller og massevis av strender. Opplev øyas vakre farger i byen Korfus’ brosteinsbelagte gater med den flotte pastellfargede arkitekturen og bli betatt av de fantastiske solnedgangene. Det er masse å utforske på denne grønne perlen i det Ioniske Hav. 

Opplevelser

Enten man ønsker en avslappende strandferie eller en spennende kulturferie med mulighet til å utforske områdets historie, så er mulighetene mange når man reiser til Korfu. Øya byr på alt fra vandreturer, badeland, snorkling og dykking til små søvnige landsbyer og museer.

På øyas østkyst ligger historisk Korfu by, som også kalles Kérkyra. Byen ble i 2007 oppført på UNESCOs Verdenskulturarvsliste og kan dateres helt tilbake til romertiden. Pga. sin lange og omtumlede historie består byen av en spennende blanding av både gresk, engelsk og italiensk arkitektur, hvilket er med på å skape en helt fantastisk atmosfære. Gå en tur rundt i den gamle bydelens snoende gater fylt med restauranter, barer og butikker og besøk noen av Korfus mange kirker og museer, som f.eks. det bysantinske Andivouniótissa Museum, hvor man kan man se en usedvanlig samling fra det 15. til det 18. århundre. På toppen av listen over severdigheter i Korfu finner man den gamle venetianske festningen Paleó Froúrio fra det 14. århundre, hvor man fra de høye murene kan nyte en helt unik utsikt. 

Når man reiser til Korfu er det masser av vakre strender å velge mellom, men stranden ved Paleokastritsa på Korfus vestkyst er en av øyas vakreste med klart turkisblått vann, som er ytterst velegnet til snorkling og dykking. På begge sider av bukten reiser grønne klipper seg mot himmelen, og på toppen av en av klippene finner man det gamle og fredelige Paleokastritsa-klosteret fra 1225, hvor der stadig bor en liten gruppe munker, og det er mulighet til å komme inn og se noen av klosterets bygninger. 

Kysten ved det populære ferieområde Sidari på øyas nordkyst består av sandstensklipper, som er blevet formet af vind og vand gennem tiden, hvilket har skapt noen spektakulære formasjoner. Her finnes masser av små bukter med sandstrender, hvor man kan solbade og snorkle. Det mest besøkte stedet er Canal d'Amour, men stranden er liten, så det er en god idé å komme om morgenen.

Hvis man gjerne vil ha en aktiv ferie, kan Korfu by på et stort utvalg av både kortere og lengre vandreruter. Korfu Trail er øyas lengste vandrerute på hele 220 km og tar 8-10 dager. Utover dette er Korfu kjent for å være et av de beste stedene å dykke i Hellas. Man kan bla. dykke ved øya Othoní nordvest for Korfu og ved Paxi-øyene syd for Korfu samt ved Agní Reef på den nordøstlige delen av Korfu. 

Mat og drikke

Maten på Korfu er mange steder inspirert av det italienske kjøkkenet og består ofte av kjøtt eller fisk. Prøv noen av de lokale rettene som f.eks. gresk sofrito, som består av oksekjøtt servert i en hvitløkssaus, og som opprinnelig ble spist med potetmos, men i dag oftest serveres med pommes frites på restaurantene. Andre lokale spesialiteter inkluderer fiskeretten bourdeto, hvor fisken serveres i en sterk, krydret tomatsaus med hvitt brød til, og pastitsada, som består av oksekjøtt i tomatsaus med spaghetti.

Til maten kan man få servert en lokal Corfu Beer eller Ionian Beer, som begge produseres på Korfu, eller man kan prøve den friske Tsitsimpyra, som også er en typisk øl for Korfu. Som en forfriskning etter maten serveres ofte en lokal kumquatlikør, som produseres av små kinesiske appelsiner som dyrkes på Korfu, eller den klassiske italienske sitronlikøren Limoncello.

Været

Korfu nyter godt av det subtropiske klimaet i Middelhavet med varme somre og kjøligere, men milde vintre, og man kan derfor reise til Korfu hele året rundt.

Januar er som regel den kaldeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på omkring 10°C, men med mulighet for opp til 15°C på milde ettermiddager. Det faller typisk mest regn i november og desember måned.

Hvis man gjerne vil reise utenfor høysesongen er våren et godt tidspunkt å reise til Korfu på. Da er det roligere, og været er deilig med en gjennomsnittstemperatur på omkring 19°C i april og opp til 13 solskinnstimer om dagen. 

Det tørreste og varmeste tidspunktet å reise til Korfu er fra juni til september med juli og august som de varmeste månedene. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på omkring 25°C, men på de varmeste dagene kan man komme opp i omkring 31°C. Havtemperaturen ligger på omkring 25°C.

Transport til/fra flyplassen på Korfu

Korfu Lufthavn ligger 2 km syd for byen Korfu.

Ved siden av ankomsthallen ligger en busstasjon, hvorfra man kan ta en buss inn til byen Korfu eller noen av de mange andre destinasjonene på Korfu. De fleste busser, som kjører til og fra flyplassen er hyret av reisearrangører, ettersom de fleste feriereiser som bestilles til Korfu inkluderer transport til hotellet, og du kan selvfølgelig også booke flyplasstransfer som en del av din pakkereise gjennom Solfaktor. 

Alternativt kan man velge å ta en taxi fra flyplassen direkte til hotellet. Taxiene holder til utenfor ankomsthallen, men sørg for å avtale prisen før du setter deg inn i taxien.

Det er selvfølgelig også muligheter for billeie når man reiser til Korfu, og dette kan varmt anbefales, hvis man ønsker å ha mulighet til å utforske øya på egenhånd. Bilutleieselskapene har skranker i ankomsthallen i lufthavnen, hvilket gjør det enkelt å hente bilen ved ankomst, og du kan booke din billeie hjemmefra som en del av din pakkereise gjennom Solfaktor, slik at bilen er klar til deg.

Slik booker du en billig reise til Korfu med Solfaktor

Med Solfaktor kan du få en problemfri og sikker reise til Korfu med mulighet for avreise fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vår smarte søkemaskin støvsuger nettet for de beste prisene på flybilletter med rutefly og kombinerer dem med hoteller på Korfu. Det hele samles i en pakkereise med Reisegaranti, så du får det beste av begge verdener. Tilføy billeie til pakken for den beste opplevelsen når du kommer frem. God tur!

 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på Korfu?

7,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 32 anmeldelser