Reiser til Korfu

Korfu er et av de mest populære reisemålene i Hellas. Den idylliske øya i Middelhavet er kjent som et solfylt paradis med varierte aktiviteter og opplevelser. Bestill en billig reise til Korfu med Solfaktor!

Korfu som reisemål

Korfu er en øy i Middelhavet, opp mot Adriaterhavet, som tilhører Hellas. Det er den nordligste og nest største øya i øygruppen De Joniske Øyer og ligger like utenfor kysten av Albania. Korfu tiltrekker seg mange turister fra hele verden med sine flotte strender, spennende opplevelser og yrende uteliv. Her finner du populære destinasjoner, fra nordlige feriesteder som Sidari og Acharavi, Korfu by som ligger sentralt på øya, og sørlige feriebyer som Benitses, Moraitika og Kavos. Landskapet på Korfu er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruk, olivenlunder og pinjetreskoger. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sitt ferieparadis. Det er også båtforbindelse fra Korfu til Italia og Albania.

Attraksjoner og aktiviteter på Korfu

Strandlivet i Hellas er et trekkplaster for mange turister på vei til syden, og De Joniske Øyer er kjent for flott sol- og badeliv. På Korfu finner du både langstrakte sandstrender, koselige rullesteinstrender og bortgjemte bukter med krystallklart vann. På vestkysten av øya ligger populære Glyfada Beach med moderne fasiliteter og gode muligheter for vannsport. Litt nordover ligger Paleokastritsa som er en av Korfu sine vakreste og er kjent for idylliske bukter, klippeformasjoner og sitt krystallklare vann som inviterer til snorkling og dykking. Skal du sørover på Korfu til destinasjoner som Benitses, Moraitika og Kavos er Paralia Kavos et yndet valg for sol og bad. På nordspissen finner du strender hos både Sidari og Acharavi som tilbyr deilig strandliv og nærhet til strandbarer og serveringssteder. Reiser du med barn er det populært å besøke Aqualand Water Park som ligger sentralt på øya, ca 20 min. fra Sidari, og kan tilby 38 vannrutsjebaner og mulighet for mange timers moro og lek for både små og store.

Korfu har mye mer å by på enn bare deilig strandliv. Gamlebyen i Korfu by står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av en festningsmur med smale brosteinsgater, historiske bygninger og flott arkitektur. Korfu by kan dateres tilbake til romertiden og med sin lange historie består byen av en spennende blanding av både gresk, engelsk og italiensk arkitektur, hvilket er med på å skape en helt fantastisk atmosfære. Du kan besøke St. Spiridon-katedralen med det høyeste klokketårn på De Joniske Øyer. Det er også verdt å ta turen til Achilleion-palasset, et slott fra slutten av 1800-tallet som huser en imponerende samling av skulpturer og kunstverk og byr på flott utsikt over øya og Middelhavet. Søker du aktiv ferie er Korfu et godt alternativ. Øya byr på et variert landskap som inviterer til fotturer, vandring og sykling i praktfull natur.

Når er det best å reise til Korfu?

Høysesongen i Hellas er på sommeren og det er i denne perioden flest turister besøker Korfu for en sommerferie. Temperaturen ligger på rundt 30 grader og det er travelt på strendene med ideelle forhold for sol og bad. Ønsker du å oppleve Hellas i en roligere atmosfære og mindre intens sommervarme bør du besøke Korfu på våren eller høsten. Det er fortsatt behagelig varme som passer godt til utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Lavsesongen i Hellas og De Joniske Øyer er på vinteren med betydelig færre turister. I denne perioden er det kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv på Korfu

Hellas er kjent for smakfulle matopplevelser og du vil ikke bli skuffet på ferie til Korfu. Øya er kjent for et middelhavspreget kjøkken med en kombinasjon av både italiensk og gresk matkultur. Her finner du både tradisjonelle tavernaer som serverer klassiske greske retter som stifado og moussaka, samt spisesteder som serverer smaker fra flere verdenshjørner. Som en øy i Middelhavet er Korfu kjent for sin ferske sjømat. Nyt grillet fisk, blekksprut og scampi tilberedt på lokal vis på hyggelige fiskerestauranter. Oliven og olivenolje er en stor del av det greske kjøkkenet og Korfu er kjent for å produsere noen av de beste olivenoljene i Hellas.

Nattelivet på Korfu er variert og pulserende og tiltrekker seg mange turister som ønsker å oppleve øyas uteliv og underholdning. Sentrum for natteliv finner du i Korfu by eller Kavos som har et stort utvalg av barer, puber og nattklubber som holder det gående utover natten. Det er også mange strandbarer og beach clubs som arrangerer live-musikk, fester og dans på stranden.

Fly og hotell på Korfu

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Korfu i Hellas. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Korfu flyplass (CFU) på sommerhalvåret. Flyturen tar ca 3 timer og 40 minutter. Utover denne perioden må du regne med én mellomlanding.

Korfu er en relativt liten øy med korte avstander fra nord til sør. Fra flyplassen kan du enkelt ta taxi om du skal feriere i for eksempel Korfu by eller Benitses, og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Taxi er også et alternativ om du skal til nordspissen av øya, for eksempel til Sidari eller Acharavi, eller sørspissen til for eksempel Moraitika og Kavos, men det er et dyrere alternativ. Ønsker du et rimeligere alternativ kan du ta buss fra flyplassen til ulike destinasjoner over hele øya. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av den nordligste øya blant de De Joniske Øyer.

Korfu har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer til enhver smak. Her finner du både typiske greske gjestgiveri, all-inclusive hoteller på stranden, boutique-hoteller og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Korfu og Hellas!Reisemål på Korfu

Populære hoteller på Korfu

Hellas, Korfu, Moraitika
9,0
Fantastisk
498 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Korfu, Korfu by
8,6
Meget bra
2131 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Korfu, Dassia
9,4
Fantastisk
582 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hva sier gjestene på Korfu?

6,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 36 anmeldelser