Reiser til Algarve

Opplev en av Portugal sine mest populære destinasjoner. Regionen Algarve byr på 150 kilometer med langstrakte strender, sjarmerende landsbyer, elegante marinaer og livlig uteliv. Bestill en billig reise til Algarve med Solfaktor!

Algarve som reisemål

Algarve er den sørligste regionen i Portugal, mot grensen til Spania, med en langstrakt kystlinje langs Atlanterhavet. Vi er vest for Gibraltar og her finner du vakker natur og endeløse brede og finkornede sandstrender.  Regionen avgrenses i nord av fjellene Serra de Monchique som når opp i om lag 500 meter over havet. Kjente feriesteder i regionen er blant annet Faro (hovedstaden i Algarve), Albufeira, Lagos, Portimão, Praia da Rocha og Tavira. Det er omkring 100 attraktive sandstrender på Algarvekysten og Algarve er blant Portugal sine fremste reisemål med sitt behagelige klima, fantastiske strender og sjarmerende landsbyer.

Attraksjoner og aktiviteter i Algarve

Algarve i det sørlige Portugal er kjent for sitt varierte utvalg av attraksjoner og aktiviteter som tiltrekker seg turister fra hele verden. Strandlivet er spesielt populært med langstrakte strender med gylden sand og krystallklart vann. De fleste velger å dra mot vestkysten, hvor du vil finne det «typiske» Algarve med bratte klippevegger og lyse sandstrender. Strendene har moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, samt nærhet til strandbarer og spisesteder. Algarve er også kjent for gode vannsportmuligheter, spesielt surfing, snorkling og dykking. Du kan bli med på båtturer langs kysten for å besøke bortgjemte grotter, oppleve delfiner og nyte solnedgangen i Atlanterhavet. Som destinasjon for en sommerferie er Algarve helt i toppsjiktet.

Algarvekysten finner du flere elegante marinaer som for eksempel Vilamoura Marina og Lagos Marina som er sentrum for livet i byene. Spaser langs kaia og utforsk butikkene, restaurantene og barene som ligger side om side med luksusbåtene. 
Regionen byr også på historiske byer som for eksempel Faro, Lagos, og Tavira med sjarmerende gamlebyer hvor du kan beundre kulturelle severdigheter og historiske slott, kirker og museer. Søker du aktiv ferie i Portugal er Algarve et yndet utgangspunkt. Her er det mange beskyttede områder og naturparker som inviterer til fotturer og naturopplevelser, for eksempel Ria Formosa naturpark, Monchique-fjellene og halvøya Sagres. Du finner også et stort utvalg imponerende golfbaner i regionen Algarve som tiltrekker seg golfentusiaster fra hele verden.

Når er det best å reise til Algarve?

Det sørlige Portugal har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre. Høysesongen på Algarve er fra juni til august med solrike forhold og temperaturer rundt 25 grader. Det er i denne perioden flest turister besøker regionen, spesielt de som ønsker en sol- og badeferie. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og den mest intense sommervarmen kan du besøke Algarve på våren eller høsten. I disse periodene er det mye opphold og behagelige temperaturer som er ideelt for naturopplevelser og sightseeing i det sørlige Portugal. Vinteren er lavsesong med kjøligere temperaturer, vind og nedbør og det er færrest turister som besøker Algarve.

Matopplevelser og uteliv i Algarve

Portugal er kjent for sine mattradisjoner og i Algarve kan du forvente velsmakende matopplevelser. Det er et godt utvalg av fersk sjømat med beliggenheten ved Atlanterhavet og rettene serveres ofte med gode, lokale råvarer. Her kan du glede deg til deilige retter som grillede sardiner, stekt blekksprut og fiskesuppe, samt portugisiske klassikere som cataplana (gryterett med sjømat) og bacalhau (klippfiskrett). Algarve består av mange sjarmerende landsbyer med hyggelige tavernaer og du vil også finne restauranter med et internasjonalt preg. Det sørlige Portugal er kjent for sin lokale vinproduksjon med et bredt utvalg av viner. Smak lokale viner på restauranter eller bli med på vinsmaking på lokale vingårder langs Algarvekysten.

Utelivet i regionen Algarve er kjent for sin livlige atmosfære, spesielt de større byene i regionen som Albufeira, Lagos og Vilamoura. Her finner du noe for enhver smak enten du foretrekker å danse til de sene nattetimer på energiske nattklubber, nyte en drink eller to på trendy barer i solnedgang eller oppleve lokal kultur og live musikk på tradisjonelle kafeer.

Fly og hotell i Algarve

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Algarve i Portugal. Fra Oslo Gardermoen går det direktefly til Faro Internasjonale Lufthavn (FAO), som er hovedflyplassen på Algarve. Det går flest direktefly i sommerperioden april-oktober, men det finnes direkte avganger også ellers i året. Flyturen tar ca 4 timer og 20 minutter.

Skal du til destinasjoner som ligger i nærheten av flyplassen, for eksempel Vilamoura eller Quarteira, er det enkelt å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta buss og Algarvekysten har et godt utbygd bussnettverk som forbinder flyplassen med ulike destinasjoner i det sørlige Portugal. Det går regelmessige avganger til populære destinasjoner som for eksempel Albufeira, Lagos og Portimão. Leiebil er et godt alternativ om du ønsker mer fleksibilitet til å utforske regionen Algarve på egen hånd.

Algarve byr på et stort og variert utvalg av overnattingsmuligheter. Her finner du både koselige boutique-hoteller, all-inclusive hoteller med mange fasiliteter og store ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Algarve og Portugal!Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Algarve

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Albufeira
  93 hoteller
  Albufeira i Portugal har alt som skal til for at du og familien kan nyte en avslappende badeferie på den populære Algarvekysten. Her kan dere besøke noen av Europas flotteste sandstrender og besøke et stort utvalg av fornøyelser for både barn og voksne.
 • Lagos
  35 hoteller
  I sin tid dro mange oppdagelsesreisende ut fra Portugal og Lagos og ut mot den nye verden. Den sørligste byen i Portugal er i dag mest kjent for å være ett av Algarve sine mest populære reisemål takket være byens fantastiske strender, naturopplevelser ... og underholdningstilbud. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,4
  Portimao
  24 hoteller
  Det er ikke mange kilometer å reise fra Portimao til én av Algarvekysten sine mest kjente strender, men samtidig kan du få oppleve det genuine Portugal når du besøker en av byens mange flotte resturanter eller handler på det lokale markedet.
 • Alvor
  19 hoteller
  I Portugal og i regionen finner du denne sjarmerende landsbyen Alvor. Byen kan skryte av å ha en av Algarvekysten sine lengste sandstrender, hvor du kan nyte det lune, solrike klima til det fulle. Når du ikke slenger deg i den finkornede sanden ... er det masse å se og oppleve i nærområdet Les mer
 • Carvoeiro
  19 hoteller
  Den populære badebyen Carvoeiro i sørlige Portugal er en tradisjonell ferieby med sine karakteristiske hvitkalkede bygninger, en deilig gylden strand, og byen ligger i et naturskjønt område som i selv er en severdighet. Algarvekysten er på denne ... delen spektakulært utformet av havet. Les mer
 • Vilamoura
  16 hoteller
  Den over seks kilometer lange, gylne sandstranden Praia da Falésia er den ubestridte hovedattraksjonen blant Vilamoura sine feriegjester. Samtidig er stranden, som av mange anses for å være én av de beste strendene i hele Algarve, langt fra ... det eneste som du kan oppleve i Vilamoura Les mer

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Lagos
9,1
Fantastisk
280 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 81 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Olhao
9,3
Fantastisk
505 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 9.4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,7
Fantastisk
219 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Algarve?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 75 anmeldelser