Reiser til Algarve

Algarve-kysten er der Spania møter Portugal lengst sør. Vi er vest for Gibraltar, så vannet kan ofte være litt kaldere enn i Middelhavet. Men til gjengjeld finner du vakker natur, endeløse brede og finkornede sandstrender, og de fleste er barnevennlige. Dramatiske og skarpe fjellformasjoner forekommer også. Og her finner du det gode portugisiske kjøkkenet og mange spennende vinopplevelser. Og en solrik sesong som strekker seg langt utover høsten.

Algarve`s lekre sandstrender ligger som perler på en snor og langs hele kysten ligger det små og litt større småbyer som et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

De fleste som drar hit flyr til Faro. En fin liten storby med et vakkert historisk sentrum. Et godt tips er å leie en bil for å være litt mer fleksibel i løpet av ferien. Her er litt kortfattet info  om noen av Algarve-kystens mest berømte feriesteder: Alvor ligger helt vest og er et relativt rolig feriested med vakre strender. Praia da Rocha er et fascinerende feriested med imponerende strender og klipper. Det er også mange barer og restauranter her, og i Praia da Rocha er det også en fin promenade.

Lagos er en fin blanding mellom det nye og gamle Portugal. Hyggelige strender, fin marina og mange deilige restauranter. Lagos var Portugals sentrum for for sjøfart på den tiden da landet var en stormakt og koloniserte mange land. Albuferira er sannsynligvis kystens mest ungdommelige destinasjon. Her finner du gaten «The Strip», men også fine gater med hvitkalkede hus. Vilamoura er en klassisk destinasjon med fin marina der dyre yachter ligger side om side. Her finnes også noen av de beste golfbanene på kysten.

Algarve har mange golfbaner, og det er et bredt utvalg av vann- og strandaktiviteter du kan være med på.

Algarve`s lekre sandstrender ligger som perler på en snor

Lengst i sør, mellom Spania og det åpne Atlanterhavet, ligger Algarve med lekre sandstrender som perler på en snor, innrammet av små klippeformasjoner. Dette er virkelig et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Langs hele kysten ligger det små og litt større småbyer. Starter du i Faro, som regnes for døråpneren på strekningen, bør du bruke litt tid i det historiske sentrum av byen. En godt tips er også å bli med en turistbåt ut i våtmarksområdene rett på utsiden av marinaen. I Tavira kan du beskue gammel og tradisjonell arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske tid og Lagos var byen der de forberedte de store sjøreisene for å oppdage nye kulturer og folk. Portimao og Albufeira er de to moderne byene på strekningen.

Innenfor kyststripen ligger en fjellkjede hvor du kan oppleve flotte sykkelturer og fotturer på oppmerkede ruter. Algarve har selvfølgelig flere golfbaner og i tillegg er det et mylder av vann- og strandaktiviteter du kan delta på.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen.

Flyplassen i Faro ligger ca 5 km utenfor byen. Med de offentlige bussene og vil ta deg mellom 20 og 25 minutter

Hvem passar dette reisemålet for?

Algarve er hovedsakelig et reisemål for voksne, eller for familier med litt større barn. Det er ikke så mange muligheter for å bo på store hotell med mange fasiliteter, og all-inclusive-hoteller er relativt lite av. Algarve har lenge vært en destinasjon for folk som vil spille golf, eller nyte den varme og behagelige høsten.

Når er det best å reise hit?

Vintern fra desember til mars byr på opptil 15 grader, ofta med en del vind og regn. Våren i april og mai kan gi opptil 23-24 grader, og sommeren er naturligtvis varm men ikke riktigt så varm som feks Costa del Sol. Høsten byr på fint vær og selv i november kan det være opptil 20 grader.

Algarve, som er den sørligste av de portugisiske regionene, er berømt for sin 150 km lange vakre kyst og for å ha noen av Europas fineste sandstrender. Når man reiser til Algarve ankommer man normalt i Faro Lufthavn og derfra er det moderne veier og det er raskt og enkelt å kjøre til hotellet i Algarve. 

Vender du blikket østover vil du finne Sotavento-kysten og de hvite fiskerbyene Olhão og Tavira. Her finner du også mange vidunderlige øde sandstrender.

De fleste velger dog å dra mot vestkysten, hvor du vil finne det «typiske» Algarve med bratte klippevegger og lyse sandstrender. Det er også her man finner de store turiststedene som Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Området rundt Albufeira er den helt store turistmagneten i Algarve. Her ligger hotellene tett og utvalget av restauranter, barer og butikker er enormt. I gamlebyen og på stranden, hvor fiskerne losser nattens fangst tidlig på morgenen, kan man fremdeles føle den opprinnelige sjarme og atmosfære. Hvis du i stedet reiser vestover, finner du det mer «rå» Algarve, med bratte kystklipper og strender som er perfekte til surfing på grunn av de høye bølgene.

Det er omkring 100 attraktive sandstrender på Algarvekysten som ligger nede ved det vakre Atlanterhavet, og på grunn av de varme havstrømmene, kombinert med Algarvekystens plassering i ly av de nordlige fjellene, kan temperaturen ofte være høy, selv i noen av vintermånedene. Plassert på Europas sørspiss, med det store Atlanterhavet, inntar Algarve en misunnelsesverdig posisjon som ett av de mest behagelige og rene klimaer på det europeiske kontinentet.

Algarve er ensbetydende med sol, sommer, varmt badevann og lyse sandstrender, men Algarvekysten er også et perfekt reisemål, hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter reisende til regionen Algarve i det sørlige Portugal, og det er ikke uten grunn. Du har alltid noe å gjøre når du er på ferie her og det er ikke vanskelig å finne aktiviteter som golf, surfing, turgåing, sykling og alle former for vannaktiviteter.

Ser du etter reiser til Algarve, så kan du bruke reise-søkemotoren på Solfaktor og søke etter og sammenligne priser på reiser til Algarve fra alle flyselskaper og hoteller i databasen. Tast inn når du ønsker å reise, så vil du få en samlet oversikt med alle reiser og tilbud. 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Algarve

 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Albufeira
  96 hoteller
  Albufeira har alt som skal til for at du og familien kan nyte en avslappende badeferie på den populære Algarvekysten. Her kan dere besøke noen av Europas flotteste sandstrender og besøke et stort utvalg av fornøyelser for både barn og voksne.
 • Lagos
  38 hoteller
  I sin tid dro mange portugisiske oppdagelsesreisende fra Lagos og ut mot den nye verden, men den sørligste byen i Portugal er i dag mest kjent for å være ett av Algarves mest populære reisemål takket være byens fantastiske strender og mange ... underholdningstilbud. Les mer
 • Portimão
  25 hoteller
  Det er ikke mange kilometer å reise fra Portimao til én av Algarvekystens mest kjente strender, men samtidig kan du få oppleve det genuine Portugal når du besøker en av byens mange flotte resturanter eller handler på det lokale markedet.
 • Carvoeiro
  20 hoteller
  Den populære badebyen Carvoeiro er en tradisjonell ferieby med sine karakteristiske hvitkalkede bygninger, en deilig gylden strand, og byen ligger i et naturskjønt område som i selv er en severdighet, idet kysten på denne delen er spektakulært ... utformet av havet. Les mer
 • Alvor
  19 hoteller
  Alvor kan skryte av å ha en av Algarvekystens lengste sandstrender, hvor du kan nyte det lune, solrike klima til det fulle. Når du ikke slenger deg i den bløte sanden, er det masse å se og oppleve i nærområdet.
 • Vilamoura
  16 hoteller
  Den over seks kilometer lange, gylne sandstranden Praia da Falésia er den ubestridte hovedattraksjonen blant Vilamouras feriegjester. Samtidig er stranden, som av mange anses for å være én av de beste strendene i hele Algarve, langt fra det ... eneste som du kan oppleve i Vilamoura. Les mer

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Porches
9,8
Fantastisk
1414 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 54 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Lagos
9,2
Fantastisk
296 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 81 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fantastisk
1673 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Avstand til sentrum: ca. 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Algarve?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 33 anmeldelser