Reiser til Fascinerende Dubrovnik

Dubrovnik ligger i regionen Dalmatien ved Adriaterhavet og så langt syd du kan komme i Kroatia. Grensen til Montenegro ligger tett på. Dubrovnik er nok mest kjent for sin vakre gamle bydel, som siden 1979 har vært på UNESCOs verdensarvliste. Men også den fine kysten og den herlige skjærgården utenfor byen, er gode grunner til å besøke Dubrovnik.

Dubrovnik er omringet av en nydelig og frodig natur og kystlinje med flotte strender og mange småøyer. Byen står på verdensarvlisten og har brostensgater, torg, trange smug og kafeer og en avslappende atmosfære.

Mange vet nok ikke at Dubrovnik ligger litt for seg selv. Hvis du kommer landeveien fra den kroatiske hovedstad Zagreb eller Split, og kjører videre langs kysten i retning mot Dubrovnik, skal du nemlig et kort stykke igennem Bosnia (20 km) før du atter er i Kroatia. Du må vise passet ditt men formalitetene pleier å være raskt overstått.

Den gamle bydelen i Dubrovnik er mer enn 1500 år gammel med beliggenhet på en halvøy og omkranset av en ringmur. Innenfor murene finnes det vakre og sjarmerende torv, smug, kirker, butikker og barer med høy hipster-faktor, fine restauranter og mye shopping. Men husk at dette er et av de mest besøkte reisemål i Kroatia, så her er mange mennesker i juli og august.

Udenfor den centrale del af Dubrovnik ligger en fin kyst med flere feriebyer, hvor du kan nyde solen, vandet og en afslappet typisk kroatisk adriaterhavkyststemning. Der ligger også flere fine øer i denne del af den kroatiske skærgård, mange af dem kan du tage ud til over dagen med færge. Øen Lopud er en af de mest populære. Hvis du rejser nordpå kan du kigge forbi øerne Hvar eller Korcula, du kan også komme hertil fra Dubrovnik med færge men sådan en udflugt kræver i hvert fald minimum en overnatning for at give mening.

Utenfor den sentrale delen av Dubrovnik ligger en fin kyst med flere feriebyer hvor du kan nyte solen, vannet og en avslappet, typisk kroatisk Adriatisk kystatmosfære. Det er også flere fine øyer i denne delen av den kroatiske skjærgården, og mange av disse kan du dra ut til om dagen med ferge. Øya Lopud er en av de mest populære. Hvis du reiser nordover, kan du stikke innom øyene Hvar eller Korcula, du kan også komme hit fra Dubrovnik med ferge, men her bør man ha minst en overnatting hvis turen skal ha noen hensikt.  

Dubrovnik er Adriaterhavets perle.

Dubrovnik ligger ved fotenden av Biokovofjellene med ansiktet vendt mot Adriaterhavet. Byen er omringet av en nydelig og frodig natur og kystlinje med flotte strender og et mylder av småøyer. Det er ikke rart at denne perlen har blitt et svært populært feriested.

Dubrovnik er en historisk vakker by og ble satt på UNESCO`s verdensarvliste allerede i 1979. Byen omgis av en stor mur og det er virkelig et “must” å legge inn en spasertur til toppen av denne bymuren. Byen har massevis av sjarm og et herlig folkeliv. Blandingen av brostensgater, torg, trange smug og kafeer gjør at det fins noe nytt å oppdage rundt hvert gatehjørne. Det er ren nytelse å gå rundt i byen og kjenne den avslappende atmosfæren. Her bør du prøve sjømaten som en spesialitet i området.

På begge sider av byen finner du fine strender og fra havnen kan du bli med på båtturer ut til en av mange småøyene langs kysten.

Mange av hotellene ligger på utsiden av byen, men det er gode bussforbindelser.

Hvem passer dette reisemålet for?

Den kroatiske kysten er populær for den som ønsker sol og strand og med mulighet for andre aktiviteter. Atmosfæren er avslappet, men om sommeren er det et ganske hektisk uteliv i sentrum av Dubrovnik. Mange velger å bo litt utenfor sentrum, men allikevel i avstand som gjør det enkelt å komme til og fra.  

Når er det best å reise hit?

Badesesongen er fra mai til september. Det er også i denne perioden charterreisene arrangeres. Utenfor høysesongen kan du enkelt ordne din egen reise med fly og hotell og det er mange avganger å velge mellom. Høsten er varm, vinteren er mild og våren kommer allerede i mars.

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Dubrovnik

Populære hoteller i Dubrovnik

Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
8,0
Meget bra
180 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
8,5
Meget bra
1833 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
9,4
Fantastisk
899 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Dubrovnik?

9,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser