Reiser til Dubrovnik

Besøk byen som blir kalt Adriaterhavet sin perle. Dubrovnik inviterer til enestående arkitektur, historisk gamleby, naturskjønt strandliv og fantastiske matopplevelser. Bestill en billig reise til Dubrovnik med Solfaktor!

Dubrovnik som reisemål

Dubrovnik er en by helt sør i Kroatia, beliggende i regionen Dalmatia ved Adriaterhavet. Byen ligger malerisk til på en odde under bratte kalkberg og regnes som et av Europas største turiststeder. Gamlebyen i Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste og er omgitt av en bymur med bastioner og 15 tårn som ble bygget på 800–1600-tallet. Det største tårnet heter Minceta og er Dubrovnik sitt symbol.

Attraksjoner og aktiviteter i Dubrovnik

Dubrovnik er en av Kroatia sine mest fascinerende byer. En av de mest imponerende attraksjonene i byen er den historiske gamlebyen. Her kan du spasere langs middelalderske bymurer og oppleve panoramautsikt over byen og Adriaterhavet. Innenfor bymuren er det forbud med kjørende trafikk som gir bylivet en hyggelig atmosfære.
Strandlivet i Dubrovnik og Dubrovnikkysten tiltrekker seg mange turister og her er det flere strender hvor du kan nyte solen og ta en forfriskende dukkert i det krystallklare havet. Du kan også besøke Elafiti-øyene utenfor Dubrovnik hvor du kan bade i skjulte bukter og oppleve uberørte naturskjønnhet.

Besøk Fort Lovrijenac, også kjent som Dubrovnik sitt Gibraltar, som har en viktig historisk betydning som forsvarsstruktur og gir deg muligheten til å oppleve fantastisk utsikt over gamlebyen. Du kan også ta en taubane til Srd Hill, et lavt fjell bak byen, hvor du kan oppleve panoramautsikt over byen, Adriaterhavet og spesielt vakre solnedganger. Det er også verdt å besøke katedralen i Dubrovnik som er en arkitektonisk perle og huser verdifulle religiøse kunstverk. Besøk også det vakre Franciscan-klosteret med sin klosterhage og det eldste apoteket i verden. Under ditt besøk i Dubrovnik ta også turen til Sponza-palasset som i dag er Dubrovnik sitt historiemuseum og gir innblikk i byens rike historie og kulturarv. I Dubrovnik kan du bli med på guidede turer til de ikoniske innspillingsstedene fra den populære TV-serien "Game of Thrones”.

Når er det best å reise til Dubrovnik?

Høysesongen i regionen Dalmatia og Dubrovnik er på sommeren med solfylte dager og varme temperaturer. Det tiltrekker seg turister som vil kombinere byliv med strandliv i det krystallklare Adriaterhavet. Dette er den travleste tiden i byen med store folkemengder, spesielt i gamlebyen. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er våren og høsten flotte alternativer med behagelige temperaturer som er ideelt for sightseeing, utendørsaktiviteter og en storbyferie. Vinteren er lavsesong i Dubrovnik med kjøligere temperaturer og det er mer utsatt for regn, men været er mildere sammenlignet med mange andre europeiske destinasjoner. I denne perioden har du mulighet til å gjøre gode kupp på fly og hotell, og oppleve byen i en mer avslappet atmosfære.

Matopplevelser og uteliv i Dubrovnik

Dubrovnik byr på det beste fra det kroatiske kjøkkenet. Takket være byens beliggenhet ved Adriaterhavet er ferskfanget sjømat ofte hovedrettene på mange av Dubrovnik sine restauranter. Du kan nyte delikatesser, for eksempel grillet fisk, saftige blekkspruter og smaksrike blåskjell. Byen er også kjent for sine lokale oster og førsteklasses olivenolje fra regionen. Spisesteder serverer også mange smakfulle lammeretter og pasta er en viktig del av kroatisk matkultur. Ofte servert med trøffel eller sjømat. I Dubrovnik har du også muligheten til å utforske fruktbare områder for vinproduksjon i Dalmatia og smake på lokale viner som Plavac Mali og Posip.
Utelivet i Dubrovnik er livlig, men det er ikke like omfattende som andre europeiske byer. Her finner du en rekke barer, utesteder og nattklubber, hovedsakelig konsentrert rundt gamlebyen og kystområdet. Mange steder har en festlig stemning og holder det gående langt utover natten.

Fly og hotell i Dubrovnik

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Dubrovnik og Kroatia. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Dubrovnik Flyplass (DBV) og flyturen tar ca 3 timer og 15 minutter. Flyplassen ligger ca 15 kilometer fra Dubrovnik sentrum og den enkleste måten å reise inn til sentrum er med flybussen som har jevnlige avganger gjennom hele dagen. Ønsker du et raskere alternativ kan du ta taxi som du finner utenfor terminalbygningen. Hvis du planlegger å utforske regionen rundt Dubrovnik og Dubrovnikkysten, og ønsker mer fleksibilitet, kan du også leie bil.

Dubrovnik byr på en rekke flotte overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige hoteller ved stranden, boutique-hoteller og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Dubrovnik og Kroatia!

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Dubrovnik

Populære hoteller i Dubrovnik

Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
9,3
Fantastisk
1578 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
8,2
Meget bra
91 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Dubrovnik
9,4
Fantastisk
11438 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Dubrovnik?

9,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser