Reiser til Spania

En reise til Spania er den absolutt store feriefavoritten blant nordmenn! Enten det er sol og varme på Kanariøyene om vinteren eller deilige badetemperaturer på Mallorca og Costa del Sol om sommeren. Spania har feriedestinasjonene for alle, uavhengig av behov for en ferie. Det være seg om du ser etter storbyferie, matkultur, fotball, en langgrunn strand, storslått kulturliv, fjellturer, sommerferie, naturopplevelser, arkitektur, vinterferie eller badeaktiviteter. En reise til Spania har noe som passer for enhver smak. Bestill en billig reise til Spania med Solfaktor!

Spania som reisemål

Spania er Europas fjerde største land med over 47 millioner innbyggere. Spania har kyst til Atlanterhavet i nord, nordvest og sørvest og Middelhavet i øst og sør. Det grenser til Portugal i vest, og til Frankrike og Andorra i nordøst. Fastlandet spenner over ulike klimasoner og Spania har også tilhørende øygrupper som Kanariøyene utenfor vestkysten av Afrika.

Den store variasjonen du kan oppleve på ferie i Spania gjør landet til et av de beste, og mest populære, reisemålene året rundt. I vinterhalvåret reiser mange nordmenn til Syden og Gran Canaria for å nyte sol og varme, mens på våren og på høstferie frister mange seg av en storbyferie til populære Barcelona. På en sommerferie til Spania er det en kortere flytur til deilige temperaturer og utallige flotte strender. Som blant annet til favorittene Mallorca og Ibiza i Middelhavet. Mange vender også tilbake til sine favoritter på reise til den spanske riviera Costa Brava, eller på den spanske solkysten Costa del Sol. Hos sistnevnte kan du oppdage kjente feriesteder som Malaga, Marbella og Fuengirola. Nord i Spania er også populært å reise til i sommerhalvåret, blant annet Bilbao. Det er den største byen i Baskerland og byr på store kunst- og kulturattraksjoner. Området nord i Spania er også populært for deg som spiller golf.

Det er også gode muligheter for deg som ønsker mer fysisk aktivitet på en reise til Spania. Her kan du blant annet planlegge en aktiv ferie på Mallorca. Utforske kontrastfylte opplevelser både i natur og kultur. Fra majestetiske fjell og vulkanske landskap til pulserende storbyer og fantastiske strender. Mallorca er en svært populær destinasjon for sommerferie og det er åpenbare grunner til det. På din reise til Spania kan du oppleve noen av de viktigste kulturelle strømningene i europeisk historie med enestående severdigheter. Du finner områder med mye turister og fornøyelser, men også områder som er mer autentiske med mindre turister. Det er lett å forstå hvorfor nordmenn elsker å reise til Spania og vender tilbake år etter år for en fornøyelig ferie.

Opplev de spanske øygruppene

Spania er så mye mer enn bare fastlandet. Øygruppen Balearene ligger i Middelhavet, utenfor Valencia sin kyst, og består av øyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera. Samt noen småøyer. Alle de fire store øyene tiltrekker seg mange turister på en sommerferie og er kjent for sine flotte strender og vakre natur. En familieferie på Mallorca er noe av det mest populære for reisende nordmenn på sommerferie. De med barn velger seg ofte Alcudia på nordspissen av Mallorca. På ferie i Spania er det også verdt å besøke øyene på vinterhalvåret selv om man må regne med lavere temperatur både i luften og havet.

Kanariøyene er av de mest populære reisemålene for nordmenn som søker sol og varme i Spania og i Syden. Kanariøyene ligger i Atlanterhavet, på vestkysten av Afrika, og består totalt av syv øyer. Den mest populære øya er Gran Canaria, etterfulgt av Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. En reise til Kanariøyene er hovedsakelig for de som søker varme, sol og langstrakte strender. De mest kjente feriedestinasjonene finner man på Gran Canaria og er byer som blant annet Maspalomas, Las Palmas og Playa del Ingles. Det finnes også direkteflygninger fra Oslo Gardermoen til Lanzarote. På Kanariøyene finner man også et rikt tilbud av aktiviteter på både land og til vanns.

Opplev Spania langs Middelhavet

Langs Spania sin kystlinje mot Middelhavet ligger feriestedene på rekke og rad. Nord for Barcelona ligger feriefavoritten Costa Brava. Området kalles «den spanske riviera» og er et yndet reisemål for mange på ferie til Spania. Blant de mer kjente reisemål på Costa Brava vil du finne steder som Lloret de Mar, Tossa de Mar og Blanes.

Sør for Barcelona ligger Costa Blanca med flere populære og kjente feriesteder som Alicante, Benidorm og Torrevieja. Videre sørover i Spania ligger Costa de Almeria som etterfølges av Costa del Sol – kjent som den spanske solkysten. Denne kyststripen i Spania strekker seg fra populære feriesteder som Mijas og Malaga til populære Marbella, Torremolinos og Fuengirola.

En mindre kjent kyst i Spania er Costa de la Luz. Denne kyststripen strekker seg et stykke opp fra Gibraltar og videre mot grensen til Portugal. Både Costa del Sol og Costa de la Luz tilhører en av Spania sine historisk rikere regioner, Andalucia. Her finner du kjente byer som blant annet Sevilla og Cadiz.

Spania med strand og storby i Barcelona

Spania er også en favoritt for mange som reiser på storbyferie og nordmenn elsker å reise til Barcelona. Den populære storbyen er Spania sin nest største by og ligger i området Catalonia, ved en bukt av Middelhavet. Beliggenheten til Barcelona gir behagelig klima året rundt med varme somre og milde vintre. Det kommer turister til Spania og Barcelona hele året, men det er spesielt populært å feriere her på sommerhalvåret. Det er en kort flytur til Barcelona fra Norge og den internasjonale lufthavnen, La Prat, ligger kun 12 kilometer fra sentrum.

Barcelona har en stor bystrand i gåavstand fra sentrum av byen. Helt perfekt for deg som ønsker å kombinere strandliv og storbyferie. I Barcelona har det du trenger når du planlegger å reise til Spania kun for en helg. I Barcelona finnes et stort utvalg historiske og kulturelle severdigheter, spennende museer og mye shopping. Hovedgaten La Rambla er et utgangspunkt for mange og det kjente monumentet Sagrada Familia, tegnet av Spania sin kjente arkitekt Antoni Gaudí, ligger midt i sentrum av byen. Fotballstadion Camp Nou ligger også i Barcelona. Du kan utforske mye av byens kultur og historie ved å vandre rundt i den gamle bydelen og de koselige gatene. Barcelona er også kjent for smakfulle matopplevelser, barer og klubber. Barcelona har hele 19 restauranter med stjerne i Michelin guiden og stadfester Spania og Catalonia som et land med stor matkultur.

Opplev hovedstaden i Spania - Madrid

Madrid er hovedstaden i Spania og ligger midt inne i landet. Her er det mer skiftende klima. Fra snø om vinteren til svært varme somre. Den beste tiden å reise til Madrid på er vår og høst. Det er en kort flyreise fra Norge til Madrid og den internasjonale lufthavnen Barajas ligger like nordøst for sentrum. Spania sin hovedstad er mindre besøkt enn Barcelona, men Madrid har minst like mye å by på. Her finner du et stort utvalg av historiske severdigheter, monumenter og verdensberømte museér. Madrid kan skilte med mange koselige torg med flotte restauranter, caféer og barer. I Madrid finner du storslåtte, kongelige palasser og mange historiske spor etter Spania som kolonimakt og et mektig imperium. Hva med å oppdage denne flotte byen på en høstferie?

Opplev andre kjente byer i Spania

Det er ikke bare Spania sine to kjente storbyer som inviterer til storslåtte opplevelser. Den moderne kystbyen Valencia er Spania sin tredje største by og her finner du imponerende arkitektur, flott strandlinje, gode matopplevelser og et hektisk natteliv.
Sevilla er Spania sin fjerde største by og den mest betydningsfulle sør i Spania. Byen i Andalucia regnes som den kunstneriske og kulturelle “hovedstaden” i Spania og her vil du oppleve en moderne og travel storby med fantastisk arkitektur fra gammel historie av. Alicante er gjerne kjent som byen hvor mange lander før de skal andre steder i Spania, men Alicante er også et et yndet reisemål for nordmenn som ønsker sol og varme, på for eksempel en sommerferie. Her kan du oppleve flotte strender, et stort utvalg aktiviteter og et livlig kultur- og natteliv. Alicante er et populært reisemål og uten tvil én av de mest kjente feriedestinasjonene på Costa Blanca. Alicante er en flott ferieby uansett om du reiser med familie, alene eller som par.

Når er det best å reise til Spania?

Klimaet i Spania er svært forskjellig avhengig av hvor i landet du reiser. Det deles ofte i tre hovedgrupper. Middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord og kontinentalt klima i innlandet. Spania sine kystområder, ved Middelhavet fra Costa Brava i nordøst og til Costa del Sol i sør, har middelhavsklima med tørre, varme somre. Noe som gjør at mange bruker sin sommerferie her. Sørkysten av Spania er området med minst nedbør og kysten utenfor Malaga er faktisk varmest om vinteren. Sesongen i Costa del Sol er lengre enn på steder som Mallorca og Costa Brava. Du kan fint reise hit hele året, men de fleste ferierer her i perioden april til oktober. Kanariøyene har varmt klima året rundt og høysesong på vinterhalvåret, da mange lar seg friste av varmen for en tur til Syden og til sanddynene på Gran Canaria.

Nord i Spania, spesielt ved Atlanterhavet, er den våteste og ofte mest skydekkede delen av Spania. Likevel er det fortsatt mange varme og solrike dager i denne regionen. Det kan falle mye snø om vinteren i den sentrale delen av Spania, men ellers er nedbørsmengden lav i denne regionen.

Fly og hotell i Spania

Det finnes flere internasjonale flyplasser i Spania og du kan fly direkte fra flere norske byer hele året. Spesielt til Barcelona, AlicanteMalaga og Gran Canaria finner du enten daglige eller ukentlige avganger hele året fra flere av Norges største byer.

Du vil finne et rikt utvalg av overnattingsmuligheter på din reise til Spania, nesten uavhengig av hvor du måtte ønske å reise. Spania har overnattingsmuligheter som passer for både familier, par, vennegrupper og om du reiser alene. Her finner du koselige hoteller i spansk stil, store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, ferieleiligheter, fem-stjerners hoteller og boutique-hoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Spania!

Reisemål i Spania

 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Mallorca
  842 hoteller
  Mallorca i Middelhavet er synonymt med deilige strender, sol og gode fasiliteter. En reise til denne populære øya byr dessuten på et hav av severdigheter og aktiviteter som garanterer en opplevelsesrik ferie for både store og små. Mallorca kombinerer ... alt du trenger for både en aktiv og barnevennlig ferie med sol og bad Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Kanariøyene
  832 hoteller
  Kanariøyene lokker med sommertemperaturer året rundt, kjente og flotte strender og massevis av aktivitetsmuligheter for hele familien. Her finnes hoteller og destinasjoner for enhver smak, slik at du enkelt kan finne et sted som passer til dine ... egne ønsker på ferie Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Catalonia
  778 hoteller
  Det er ingen tilfeldighet at Catalonia er et av Spania sine mest populære reisemål. I denne regionen kan du oppleve alt fra storbylivet i Barcelona, de fantastiske fjellandskapene i Pyreneene og ikke minst nyte det solrike klimæt på de deilige ... strendene som ligger som perler på en snor langs kysten. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Andalucia
  614 hoteller
  Andalucia har alt som gjør Spania til et så tiltrekkende reisemål. I denne sørlige regionen venter det deg et hav av kulturskatter, nydelig tapas og ikke minst et klima som byr på masse av solskin. Dette kan du nyte på en av regionens vakre ... strender, sjarmerende byer og en fantastisk kontrastfylt natur. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Barcelona
  338 hoteller
  Barcelona i Spania er et fantastisk reisemål for alle som ønsker å oppleve en unik miks av arkitektur, shopping og matopplevelser. Her kan du kombinere storbyferie med strandferie, utforske storslåtte severdigheter og oppleve et livlig natteliv.
 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Gran Canaria
  323 hoteller
  Gran Canaria kalles ofte for et minikontinent. Det skyldes at du på Gran Canaria kan oppleve en enorm variasjon i både natur og kultur fra den ene enden av øya til den andre. Utover tallrike og barnevennlige strender venter det deg derfor masse ... av interessante opplevelser på sydentur til Gran Canaria Les mer

Populære hoteller i Spania

Spania, Mallorca, Portals Nous
9,3
Fantastisk
855 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
8,9
Meget bra
5338 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
9,4
Fantastisk
888 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Spania?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 1354 anmeldelser