Reiser til Spania

Spania holder flere av nordmenns absolutt største feriefavoritter! Enten det er sol og varme på Kanariøyene om vinteren eller deilige badetemperaturer på Mallorca om sommeren. Spania har også en rekke andre reisemål som inviterer til storbyliv, gastronomi, storslått kulturliv, fotball, samt gode muligheter for fjellturer og naturopplevelser for deg som søker en aktiv ferie i Spania. En reise til Spania har noe som passer for enhver smak. Bestill en billig reise til Spania med Solfaktor!

>> Les  også om restplasser til Spania her

>> Les også om restplasser til Costa del Sol her

>> Les mer om reise til Mallorca her

Spania som reisemål

Spania er Europas fjerde største land med over 47 millioner innbyggere. Spania har kyst til Atlanterhavet i nord, nordvest og sørvest og Middelhavet i øst og sør. Det grenser til Portugal i vest, og til Frankrike og Andorra i nordøst. Fastlandet spenner over ulike klimasoner, og landet har også tilhørende øygrupper, som Kanariøyene utenfor vestkysten av Afrika.

Den store variasjonen du kan oppleve på ferie i Spania gjør landet til et av de beste, og mest populære, reisemålene året rundt. I vinterhalvåret reiser mange nordmenn til Gran Canaria for å nyte sol og varme, mens våren og høsten frister med storbyweekend til populære Barcelona eller hovedstaden Madrid. På sommerhalvåret er det en kortere flytur til deilige temperaturer og flotte strender, som til Balearene og favorittene Mallorca og Ibiza. Mange vender også tilbake til sine favoritter på reise til den spanske riviera, Costa Brava, eller på den spanske solkysten, Costa del Sol. Med kjente feriesteder som Malaga og Marbella. Nord i Spania er også populært å reise til i sommerhalvåret, blant annet Bilbao. Det er den største byen i Baskerland og byr på store kunst- og kulturattraksjoner. Området nord i Spania er også populært for deg som spiller golf.

Det er også gode muligheter for deg som søker aktiv ferie i Spania. Utforsk kontrastfylte opplevelser både i natur og kultur. Fra majestetiske fjell og vulkanske landskap til pulserende storbyer og fantastiske strender. På din reise til Spania kan du oppleve noen av de viktigste kulturelle strømningene i europeisk historie med enestående severdigheter. Du finner områder med mye turister og fornøyelser, men også områder som er mer autentiske med mindre turister. Det er lett å forstå hvorfor nordmenn elsker å reise til Spania og vender tilbake år etter år.

Opplev de spanske øygruppene

Spania er mer enn bare fastlandet. Øygruppen Balearene ligger i Middelhavet, utenfor Valencia sin kyst, og består av øyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera, samt noen småøyer. Alle de fire store øyene tiltrekker seg mye turister om sommeren, og er kjent for sine flotte strender og vakre natur. På ferie i Spania er det også verdt å besøke øyene på vinterhalvåret, selv om du må regne med lavere temperatur både i luften og havet. 

Kanariøyene er en av de mest populære reisemålene for nordmenn som søker sol og varme i Spania. Øygruppen ligger i Atlanterhavet, på vestkysten av Afrika, og består totalt av syv øyer. Den mest populære øya er Gran Canaria, etterfulgt av Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Ønsker du å oppleve litt færre turister blant øygruppene i Spania bør du reise til de mindre øyene La Palma, La Gomera og El Hierro

Opplev Spania langs Middelhavet

Langs Spania sin kystlinje mot Middelhavet ligger feriestedene på rekke og rad. Nord for Barcelona ligger feriefavoritten Costa Brava, i nærheten av grensen til Frankrike. Stedet kalles «den spanske riviera» og er et yndet reisemål for mange på ferie til Spania.

Sør for Barcelona og Valencia ligger Costa Blanca med flere populære feriesteder som Alicante, Benidorm og Torrevieja. Videre sørover i Spania ligger Costa de Almeria, som etterfølges av Costa del Sol – kjent som den spanske solkysten. Denne kyststripen i Spania strekker seg fra populære feriesteder som Mijas og Malaga til populære Marbella, Torremolinos og Fuengirola

En mindre kjent kyst i Spania er Costa de la Luz, som strekker seg et stykke opp fra Gibraltar og videre mot grensen til Portugal. Her ligger en av Spania sin historisk rike region Andalucía, med kjente byer som blant annet Sevilla og Cadiz.

Spania med strand og storby i Barcelona

Spania er også en favoritt for mange som reiser på storbyweekend og nordmenn elsker å reise til Barcelona. Den populære storbyen er Spania sin nest største by og ligger ved en bukt av Middelhavet. Beliggenheten til Barcelona gir behagelig klima året rundt med varme somre og milde vintre. Det kommer turister til Spania og Barcelona hele året, men det er spesielt populært å feriere her på sommerhalvåret. Det er en kort flytur til Barcelona fra Norge, og den internasjonale lufthavnen, La Prat, ligger kun 12 kilometer fra sentrum. 

Barcelona har en stor bystrand i gåavstand fra sentrum av byen, så her kan du fint kombinere strandliv og storby. En perfekt kombinasjon når du planlegger å reise til Spania for en helg. Du finner et stort utvalg historiske og kulturelle severdigheter, spennende museer og mye shopping. Hovedgaten La Rambla er et utgangspunkt for mange og det kjente monumentet, Sagrada Familia- tegnet av Spania sin kjente arkitekt Antoni Gaudí, ligger midt i sentrum av byen. Fotballstadion Camp Nou ligger også i Barcelona. Du kan utforske mye av byens kultur og historie ved å vandre rundt i den gamle bydelen og de koselige gatene. Barcelona er også kjent for smakfulle matopplevelser, barer og klubber. Barcelona har hele 19 restauranter med stjerne i Michelin guiden og stadfester Spania som et land med stor matkultur.

>> Les  også om restplasser til Gran Canaria her

>> Les mer om reise til Madrid her

>> Les mer om reise til Ibiza her

Opplev hovedstaden i Spania- Madrid

Madrid er hovedstaden i Spania og ligger midt inne i landet. Her er det mer skiftende klima. Fra snø om vinteren til ekstremvarme på sommeren, så den beste tiden å reise til byen på er vår og høst. Det er en kort flyreise fra Norge til Madrid, og den internasjonale lufthavnen, Barajas, ligger like nordøst for sentrum. Spania sin hovedstad er mindre besøkt enn Barcelona, men Madrid har minst like mye å by. Her finner du et stort utvalg av historiske severdigheter, monumenter og verdensberømte museér. Samt mange koselige torg med flotte restauranter, caféer og barer. I Madrid finner du også storslåtte, kongelige palasser og mange historiske spor etter Spania som kolonimakt og et mektig imperium. Er du fotballinteressert kan du besøke den kjente fotballstadion, Santiago Bernabeu, eller den nybygde Wanda Metropolitano, som ligger i Madrid.

Opplev andre kjente byer i Spania

Det er ikke bare Spania sine to kjente storbyer som inviterer til storslåtte opplevelser. Den moderne kystbyen Valencia er Spania sin tredje største by, og her finner du imponerende arkitektur, flotte strandlinje, gode matopplevelser og et hektisk natteliv. 

Det er også verdt å reise til hovedstaden i regionen Andalucía, hvor du blant annet kan se La Giralda – det kjente klokketårnet til katedralen i Sevilla. Denne Spania sin kjente historiske region Andalucía holder mange enestående severdigheter. Som moskéen i Córdoba og maurerborgen Alhambra i Granada. Sistnevnte er Spania sitt ypperste monument i sitt slag og står oppført på UNESCO verdensarvliste. Andalucía er også verdensberømt for sin tapas-kultur og den kjente flamencodansen.

Når er det best å reise til Spania?

Klimaet i Spania er svært forskjellig avhengig av hvor i landet du reiser. Det deles ofte i tre hovedgrupper: middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord, og kontinentalt klima i innlandet. Spania sine kystområder ved Middelhavet, fra Costa Brava i nordøst til Costa del Sol i sør, har middelhavsklima med tørre, varme somrer og milde vintre med noe nedbør. Sørkysten av Spania er området med minst nedbør og kysten utenfor Malaga er faktisk varmest om vinteren. Sesongen i Costa del Sol er lengre enn på steder som Mallorca og Costa Brava. Du kan fint reise hit hele året, men de fleste ferierer her i perioden april til oktober. Kanariøyene som ligger utenfor vestkysten av Afrika har varmt klima året rundt og høysesong på vinterhalvåret.

Nord i Spania, spesielt ved Atlanterhavet, er den våteste og ofte mest skydekkede delen av Spania. Likevel er det fortsatt mange varme og solrike dager i denne regionen. Det kan falle mye snø om vinteren i den sentrale delen av Spania, men ellers er nedbørsmengden lav i denne regionen. Sommeren i dette området, for eksempel i Madrid, preges av ekstremvarme med lav luftfuktighet.

Reisemål i Spania

 • Gjesteanmeldelser 8,2
  Kanariøyene
  869 hoteller
  Kanariøyene lokker med sommertemperaturer året rundt, flotte strender og massevis av aktivitetsmuligheter for hele familien. Her finnes hoteller og destinasjoner for enhver smak, slik at du enkelt kan finne et sted som passer til dine egne ferieønsker.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Mallorca
  843 hoteller
  Mallorca er synonymt med deilige strender, sol og gode fasiliteter. En reise til denne populær, spanske middelhavsøya byr dessuten på et hav av severdigheter og aktiviteter som garanterer en opplevelsesrik ferie for både store og små.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Catalonia
  796 hoteller
  Det er ingen tilfeldighet at Catalonia er et av Spanias mest populære reisemål. I denne regionen kan du oppleve alt fra storbylivet i Barcelona, de fantastiske fjellandskapene i Pyreneene, og ikke minst nyte det solrike klimæt på de deilige ... strendene som ligger som perler på en snor langs kysten. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Andalucia
  622 hoteller
  Andalucia har alt som gjør Spania til et så tiltrekkende reisemål. I denne sørlige regionen venter det deg et hav av kulturskatter, nydelig tapas og ikke minst et klima som byr på masse av solskin. Dette kan du nyte på en av regionens vakre ... strender, sjarmerende byer og en fantastisk kontrastfylt natur. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Barcelona
  347 hoteller
 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Gran Canaria
  340 hoteller
  Gran Canaria kalles ofte for et minikontinent. Det skyldes at du på Gran Canaria kan oppleve en enorm variasjon i både natur og kultur fra den ene enden av øya til den andre. Utover tallrike strender venter det deg derfor masse av interessante ... opplevelser på ferie til Gran canaria. Les mer

Populære hoteller i Spania

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
9,3
Fantastisk
909 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Millor
9,5
Fantastisk
1308 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 70 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
8,7
Meget bra
551 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Fly, hotell og transport til og i Spania

Det er enkelt å komme seg til Spania med Solfaktor med direktefly fra både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Enten du skal på storbyferie til Barcelona, sol og bad på Mallorca eller aktiv ferie på Fuerteventura. Hele året finner du daglige avganger til mange av de mest populære reisemålene i Spania. Du kan velge om du vil bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport/leiebil inkludert. Du kan også bestille opplevelser eller utflukter på forhånd med Solfaktor. 

Vi har et stort utvalg hoteller, ferieboliger og leiligheter som passer for ethvert behov til din ferie i Spania. Enten du reiser med barn, på romantisk weekendtur, vennetur eller seniortur. Solfaktor er eksperter på reiser til Spania – vi hjelper deg med å finne den beste overnattingen for din ferie. 

Det er et godt utbygd veinett i Spania, og det er enkelt å komme seg rundt i landet med både buss og tog. Ønsker du å utforske mer på egenhånd er det også flere som velger å ha leiebil i Spania.

Været når du reiser til Spania 

De fleste forbinder Spania med det varme og tørre middelhavsklimaet, men landet er så stort og variert at andre typer vær kan også oppleves. Spanias størrelse samt påvirkningen fra Middelhavet og Atlanterhavet skaper, spesielt om vinteren, markante forskjeller i været mellom kyst og innland. Det meste av Spania har varme og solrike somre, men vinteren er mild ved kystene og kaldere og snørikt i innlandet. 

Været i den nordlige delen av landet

Nord-Spania er den våteste og ofte mest skydekkede delen av Spania. Ettersom at området påvirkes av lavtrykk fra det nærliggende Atlanterhavet. Likevel er det fortsatt mange varme og solrike dager i denne regionen. 

Det sentrale Spania - tørt og varmt 

Det kan falle mye snø om vinteren i det indre Spania, men ellers er nedbørsmengden lav i denne regionen. I stedet er indre Spania preget av høye sommertemperaturer, men en lav luftfuktighet gjør varmen utholdelig. 

Kysten ved Middelhavet

Mange populære turistdestinasjoner ved kysten nyter godt av et klima preget av mange solskinnstimer om sommeren. Selv om været kan være ganske varmt og fuktig er det ofte en behagelig avkjølende bris fra havet. Hit kan du reise hele året og kysten utenfor Malaga er faktisk varmest om vinteren. 

Turistinformasjon 

En reise til Spania er mye mer enn sol og vakre strender. På den offisielle hjemmesiden for det spanske turistbyrået finner du blant annet artikler om noen av Spanias severdigheter. Alt fra pilegrimsruten til det spennende spanske kjøkkenet. Dessuten tilbyr turistbyrået også en hel del praktisk informasjon om å reise i Spania. Du finner også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Spania. Få inspirasjon til din reise og finn også linker til turistinformasjon om de mange spennende byene og regionene i landet.

Hva sier gjestene i Spania?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 737 anmeldelser