Reiser til Spania

Spania har vært, og er fortsatt, ett av de mest populære ferielandene for mange skandinaver. Spania er Europas tredje største land og lokker både eventyrlystne og soldyrkere med sin skiftende natur og kultur. Mange turister har funnet sitt favorittområde hvor de reiser tilbake gang på gang. Bestill en ferie med Solfaktor og reis avsted på en fleksibel og rimelig reise til Spania med full reisegaranti.

Spania er mer enn bare det spanske fastlandet. Utenfor østkysten ligger øygruppen Balearene som inkluderer blant annet Mallorca, Menorca og Ibiza. Som alle er meget populære om sommeren, men som vel og merke også er verdt et besøk hele året. Her finnes massevis av muligheter til å oppleve naturen, god mat og det genuine preget på øyene, ikke bare sommerlivet. Vel og merke er badetemperaturene i havet noe lavere enn om sommeren. 

De spanske øyene rangeres blant de mest populære reisemålene for solhungrige nordmenn. Kanariøyene i Atlanterhavet består av totalt syv øyer, hvorav Gran Canaria er den mest populære øya og Tenerife er den største. Fuerteventura blir mer og mer populær, ikke minst blant reisende som søker en aktiv ferie. For deg som ønsker å oppleve en litt mindre øy er La Palma eller La Gomera gode alternativer. 

>> Les  også om restplasser til Spania her

De kjente kystbyene

Langs Spanias lange kyst ut mot Middelhavet ligger feriestedene på rekke og rad. Ett av de mest kjente for oss nordmenn er Costa Brava. Kysten som strekker seg fra den franske grensen til området like nord for Barcelona. En annen noe ukjent kyst er Costa de la Luz som i grove trekk strekker seg fra et stykke etter Gibraltar og videre et godt stykke opp mot grensen til Portugal. Sør for Barcelona og Valencia begynner Costa Blanca med populære feriebyer som Alicante, Benidorm og Torrevieja. I området der Spania igjen dreier mot sør ligger Costa de Almeria, som senere etterfølges av Costa del Sol, den spanske solkysten. Fra Mijas og Malaga kommer man senere til kjente steder som Marbella, Torremolinos og Fuengirola, bare for å nevne noen.

Spania byr med andre ord på mange fantastiske storbyer og regioner. Hovedstaden Madrid, kosmopolitiske Barcelona, avslappede Sevilla, kulturens Bilbao, Toledo, Baskerland og vindistriktene ved Toro er bare noen av stedene som bør oppleves i dette store landet. 

Hvem vil verdsette en ferie i Spania høyest?

Med så mange forskjellige øyer, områder og feriesteder finnes noe for alle. Opplev vidunderlige strender, vakker natur, storbyopplevelser, gastronomi, vin, kultur og aktive øyeblikk. Det er vel og merke store forskjeller innad i landet. Undersøk derfor hva du kan forvente å oppleve i området du velger å feriere i. Enkelte steder er det mange turister mens andre området er mer avslappede. 

Når bør man reise til Spania?

Litt generelt kan man si at jo lenger sørover i Spania du reiser jo lengre varer sol- og strandsesongen. Sesongen i Costa del Sol er lengre enn på steder som Mallorca og Costa Brava. Kanariøyene er varme og behagelig mer eller mindre hele året. De spanske storbyene er verdt et besøk hele året, men byer som ligger inne i landet, for eksempel Madrid, kan bli ekstremt varme om sommeren.

Ferie i Spania

Spania er ett av Europas beste reisemål året rundt. Landet byr på høye fjell, varme vulkanøyer, spennende storbyer og fremfor alt hundrevis av fantastiske strender fra Gran Canaria i sør til Costa Brava i nord. 

Turisme er Spanias klart største inntektskilde og industri, og det er enkelt å forstå. Året rundt kan man nyte sol og varme på Kanariøyene hvis nærmeste nabo er Sahara og hvor klimaet er stabilt regulert av Atlanterhavet og Golfstrømmen. Hvem vil ikke elske en tur til Tenerife i februar? Og om sommeren kan man nyte høye temperaturer, lekre strender og den noe kortere flyturen til Balearene med magneten Mallorca som sentrum. Enda har vi ikke engang nevnt fastlandets gleder med ikoniske Costa del Sol som byr på kjente navn à la Malaga, Marbella og Fuengirola

Også for storbyelskere leverer Spania stort, med sine attraksjoner som Gaudis Barcelona med Sagrada Familia, Ramblaen og fotballkamper på Camp Nou. Inne i landet byr hovedstaden Madrid på utallige museer i absolutt verdensklasse, toppfotball på Santiago Bernabeu og naturligvis tapas og sangria på den 400 år gamle Plaza Mayor. Ferier i Spania kan med andre ord inneholde både avslapping ved stranden og historiske opplevelser i baklandet på én og samme reise. 

Besøk Spanias metropoler 

Barcelona, som er Spanias nest største by, byr på et stort utvalg av interessante historiske og kulturelle severdigheter. Foruten en overflod av gode barer, restauranter og kaféer. Det er ikke langt å reise hit fra Norge. Hvilket betyr at man kan nyte en kort ferie i Barcelona uten en følelse av at halvparten av tiden går med til transport. Byens geografiske plassering innebærer forøvrig et behagelig klima med varme somre og milde vintre. Utforsk både strender, storbyen og de spennende butikkene. 

>> Les mer om reiser til Barcelona her

Madrid er blant nordmenn ofte mindre populær og mindre besøkt enn Barcelona, men Spanias kosmopolitiske og undervurderte hovedstad har minst like mye å by på som den katalanske broren i øst. I likhet med Barcelona byr Madrid på en overflod av museer, plazaer og fremragende kaféer og restauranter. Byen er i besittelse av prektige kongelige palasser som man kun finner i Spanias hovedstad. Samt mange historiske spor etter Madrids posisjon som nervesenter i et mektig imperium. 

>> Les mer om reiser til Madrid her

Andre store byer i Spania 

I tillegg til de to storbyene byr en ferie i Spania også på en rekke mellomstore byer der opplevelsene står i kø. Reis for eksempel til Sevilla og opplev sjarmen og den enestående kulturen i Andalucías hovedstad. Eller hva med den moderne kystbyen Valencia, Spanias tredje største by? Hvor du kan se imponerende arkitektur som minner om både fortiden og fremtiden. I alle byene er det gode muligheter for å oppleve toppfotball med spansk lidenskap på stadioner med navn som Bernabeu, Camp Nou, Mestalla og Ramón Sánchez Pizjuán.

Det er ikke uten grunn at Spania er ett av nordmenns foretrukne reisemål. Ingen land i Europa byr på det samme mangfoldet som Spania, verken når det gjelder natur, kultur eller historie. 

Selv de som har besøkt Spania flere ganger undrer seg gang på gang over at det alltid er mer å se av regioner, byer og severdigheter i landet. Hvor ellers finner man fem offisielle språk , 17 selvstyrte regioner og syv dialekter? En fortid som rommer noen av de viktigste kulturelle strømningene i europeisk historie, et landskap som byr på alt fra fantastiske kyststrekninger, nydelige ørkenlandskaper og endeløse sletter til storslåtte fjellkjeder og dype skoger?

Reisemål i Spania

 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Kanariøyene
  869 hoteller
  Kanariøyene lokker med sommertemperaturer året rundt, flotte strender og massevis av aktivitetsmuligheter for hele familien. Her finnes hoteller og destinasjoner for enhver smak, slik at du enkelt kan finne et sted som passer til dine egne ferieønsker.
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Mallorca
  826 hoteller
  Mallorca er synonymt med deilige strender, sol og gode fasiliteter. En reise til denne populær, spanske middelhavsøya byr dessuten på et hav av severdigheter og aktiviteter som garanterer en opplevelsesrik ferie for både store og små.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Catalonia
  786 hoteller
  Det er ingen tilfeldighet at Catalonia er et av Spanias mest populære reisemål. I denne regionen kan du oppleve alt fra storbylivet i Barcelona, de fantastiske fjellandskapene i Pyreneene, og ikke minst nyte det solrike klimæt på de deilige ... strendene som ligger som perler på en snor langs kysten. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Andalucia
  617 hoteller
  Andalusia har alt som gjør Spania til et så tiltrekkende reisemål. I denne sørlige regionen venter det deg et valg av kulturskatter, nydelig tapas og ikke minst et klima som byr på masse av solskin. Dette kan du nyte på en av regionens vakre strender.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Gran Canaria
  348 hoteller
  Gran Canaria kalles ofte for et minikontinent. Det skyldes at du på Gran Canaria kan oppleve en enorm variasjon i både natur og kultur fra den ene enden av øya til den andre. Utover tallrike strender venter det deg derfor masse av interessante ... opplevelser her. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Tenerife
  285 hoteller
  Tenerife, den største av De Kanariske Øyene, byr på et valg av muligheter. Nyt det solrike klimæt på de inviterende strendene eller vandre i spektakulære, vulkanske landskaper, opplev livet i det krystallklare havet med snorkel og utforsk sjarmerende ... fiskerlandsbyer. Les mer

Populære hoteller i Spania

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Millor
 • Nærmeste flyplass: 70 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en rimelig ferie i Spania med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Spania, og vi har det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Reis med oss på en deilig ferie til Spania. Vi har valgt ut de beste hotellene og ferieboligene til deg slik at du kan konsentrere deg om å ha fri og slappe av. Du velger selv om du kun ønsker å bestille overnatting hos oss eller om du vil bestille en pakkereise med fly inkludert fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand

Spania - et sted for å slappe av 

Det er mange gode grunner til å reise til Spania og vi har enda ikke nevnt den viktigste. Den litt roligere og avslappede livsrytmen som spesielt melder seg litt over frokost om sommeren. Siesta-tiden og som kan virke rart for mange nordboere som reiser til Spania. 

Den spanske kulturen har ikke sin like noe sted i verden. Man kan for eksempel reise til Malaga og herfra videre til noen av Andalusias enestående severdigheter som f.eks. maurerborgen Alhambra i Granada. Mezquitaen i Cordoba eller La Giralda i Sevilla. I denne delen av Spania er det også rike muligheter for å stifte bekjentskap med Spanias berømte tapas-kultur og den sprudlende og varme flamencoen som spesielt står høyt i den andalusiske delen av Spania. 

Været når du reiser til Spania 

De fleste forbinder Spania med det varme og tørre middelhavsklimaet, men landet er så stort og variert at andre typer vær kan også oppleves. Spanias størrelse samt påvirkningen fra Middelhavet og Atlanterhavet skaper, spesielt om vinteren, markante forskjeller i været mellom kyst og innland. Det meste av Spania har varme og solrike somre, men vinteren er mild ved kystene og kaldere og snørikt i innlandet. 

Været i den nordlige delen av landet

Nord-Spania er den våteste og ofte mest skydekkede delen av Spania. Ettersom at området påvirkes av lavtrykk fra det nærliggende Atlanterhavet. Likevel er det fortsatt mange varme og solrike dager i denne regionen. 

Det sentrale Spania - tørt og varmt 

Det kan falle mye snø om vinteren i det indre Spania, men ellers er nedbørsmengden lav i denne regionen. I stedet er indre Spania preget av høye sommertemperaturer, men en lav luftfuktighet gjør varmen utholdelig. 

Kysten ved Middelhavet

Mange populære turistdestinasjoner ved kysten nyter godt av et klima preget av mange solskinnstimer om sommeren. Selv om været kan være ganske varmt og fuktig er det ofte en behagelig avkjølende bris fra havet. Hit kan du reise hele året og kysten utenfor Malaga er faktisk varmest om vinteren. 

Opplev Spania og bo på ditt favoritthotell 

Spania er ett av nordmenns favorittreiseland med sine ikoniske stranddestinasjoner som Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Sammen med muligheter for unike storbyferier i Barcelona og Madrid. Hos Solfaktor finner du alltid et stort utvalg av reiser til Spanias største og beste destinasjoner.

Turistinformasjon 

Spania er mye mer enn sol og vakre strender. På den offisielle hjemmesiden for det spanske turistbyrået finner du blant annet artikler om noen av Spanias severdigheter. Alt fra pilegrimsruten til det spennende spanske kjøkkenet. Dessuten tilbyr turistbyrået også en hel del praktisk informasjon om å reise i Spania. Du finner også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Spania. Få inspirasjon til din reise og finn også linker til turistinformasjon om de mange spennende byene og regionene i landet.

Andre linker

Hva sier gjestene i Spania?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 394 anmeldelser