Reiser til Madeira

En reise til Madeira, en øy som tilhører Portugal, frister med behagelig klima året rundt, frodige natur og imponerende klippeformasjoner og fjellandskap! Utforsk den vakre kysten, sjarmerende landsbyer og spennende naturopplevelser. Bestill en billig reise til Madeira med Solfaktor!

Madeira som reisemål

Madeira tilhører en portugisisk øygruppe i Atlanterhavet, vest for kysten av Marokko og sørvest for Lisboa, hovedstaden i Portugal. Geografisk regnes Madeira til Afrika, men politisk og kulturelt til Portugal og Europa. Øygruppen består av Madeira, Porto Santo, Desertasøyene og de fjerne Selvagensøyene. I tillegg til flere omkringliggende små øyer, holmer og skjær. Øya Madeira er et meget populært turiststed hele året, og hovedstaden i regionen, og den eneste store byen på øya, er Funchal. En ferie på Madeira byr også på spennende arkitektoniske opplevelser med flotte kirker og gamle herregårder (såkalte quintas). En arkitektur som ble tatt med fra Portugal.

Strandliv på Madeira

Madeira har et vulkansk opphav med bratte klipper som stuper ned i havet. Derfor er det ikke så mange tradisjonelle sandstrender på øya, men du finner likevel noen strender og badeområder som er perfekte for sol og bad på ferie. På sørvestkysten av Madeira, i byen Calheta, ligger Calheta-stranden som er en sandstrand laget av importert sand fra Marokko. Det er et populært sted for strandliv med en rekke fasiliteter, samt restauranter og strandbarer.

På sørøstkysten ligger Machico-stranden i byen Machico. Dette er en naturlig sandstrand omgitt av vakre klipper og deilig badevann. Her finner du en hyggelig strandpromenade med restauranter og kafeer hvor du kan slappe av og nyte den flotte utsikten. På tuppen av sørøstkysten ligger Prainha de Caniçal, som er en liten strand i nærheten av landsbyen Canical. Denne skjulte stranden er omgitt av imponerende klipper med en fredelig atmosfære og krystallklart vann som inviterer til snorkling. Det er viktig å merke seg at tilgangen til Prainha de Caniçal kan være litt utfordrende, da du må gå ned en trapp for å komme til stranden.

I tillegg til strender har Madeira også flotte, naturlige bassenger. En av de mest populære badeområdene på øya er Porto Moniz som ligger på nordvestkysten. Her finner du naturlige bassenger som er formet av vulkansk stein, fylt med krystallklart sjøvann. Et annet populært badeområde på Madeira er Ponta Gorda som ligger like utenfor hovedstaden Funchal. Ponta Gorda tilbyr et velutstyrt kompleks med flere naturlige bassenger formet av  vulkansk stein og fylt med sjøvann, og disse er omgitt av soldekk og plattformer hvor besøkende kan slappe av og sole seg på sin ferie.

Attraksjoner på Madeira

Madeira har en rekke populære attraksjoner som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Besøk hovedstaden på øya, Funchal. En sjarmerende gamleby som er kjent for sine smale brosteinsgater, historiske bygninger og hyggelige torg. Utforsk den imponerende katedralen og ta en spasertur langs de populære gatene Rua de Santa Maria og Rua Dr. Fernão de Ornelas, som er kjent for sine fargerike dører og kunstneriske gateprosjekter. 
Du kan også besøke Mercado dos Lavradores som er et tradisjonelt marked i Funchal, kjent for sine fargerike boder og levende atmosfære. Her kan du kjøpe ferske råvarer, blomster, håndverk og portugisiske spesialiteter. 

Ta en tur til Monte Palace tropiske hage, som er en vakker botanisk hage beliggende i fjellene på Madeira, over Funchal. Hagen er kjent for sin fantastiske samling av planter, inkludert tropiske trær, eksotiske blomster og fossefall. Årlig i april/mai arrangeres Madeira Blomsterfestival i Funchal for å hylle øyas fantastiske blomsterprakt. Da kan du oppleve imponerende blomsteropptog, fargerike blomsterdekorasjoner og konkurranser for blomsterdyrkere.

Funchal er kjent som «Lille Lisboa» og det med god grunn. Palácio de Sao Lourenco (fra 1600-tallet) har påvirkning fra Portugal og imponerer der det kikker ned over havnen med storslåtte avenyer og hus fra 1800-tallet som dominerer byens sentrum.

På sørvestkysten ligger Cabo Girão som er en av Europas høyeste klipper. Her tilbys det spektakulær utsikt over havet og kysten. På toppen finner du en utkikksplattform i glass som gir besøkende mulighet til å oppleve den svimlende utsikten ned til klippene og det krystallklare vannet. I nærheten ligger Camara de Lobos som er en sjarmerende fiskerlandsby kjent for fargerike båter og en hyggelig havn. Det er et populært sted å ta bilder og gir en autentisk opplevelse av Madeira.

>> Les mer om din reise til Portugal

>> Les mer om din ferie til Funchal

>> Les mer om din reise til Porto Santo

Når er det best å reise til Madeira?

Madeira har et subtropisk klima takket være sin beliggenhet i Atlanterhavet utenfor kysten av Marokko. Her er det to distinkte sesonger. En tørr og en våt sesong. Den tørre sesongen, som er høysesongen, varer fra mai til september og er preget av solrike, varme dager. Temperaturene ligger vanligvis mellom 25 og 30 grader og i denne perioden er det ideelt å utforske øyas naturskjønne landskap.
Den våte sesongen strekker seg fra oktober til april, og i denne perioden er det en del nedbør. Tropiske regnskur er vanlig, spesielt i høyereliggende områder, og det gjør landskapet frodig og smaragdgrønt. Imidlertid er det milde temperaturer, vanligvis rundt 15-20 grader. Det er verdt å merke seg at selv i den våte sesongen kan det være perioder med solskinn og oppholdsvær, og det er flere turister som reiser til Madeira i denne perioden.
Det skal legges til at været på Madeira varierer mellom de ulike delene på øya på grunn av den varierte topografien. Kystområdene er generelt varmere og mindre utsatt for nedbør, mens fjellområdene kan være kjøligere og oppleve mer nedbør. Fjellene gjør også at det kan være betydelige forskjeller i værforholdene mellom nord- og sørkysten av øya.

Matopplevelser og uteliv på Madeira

Det er bare å glede seg til et rikt utvalg av smaker og utsøkte matopplevelser på din reise til Madeira. Øyas beliggenhet i Atlanterhavet gir tilgang på fersk fisk og sjømat, som er en sentral del av det lokale kjøkkenet. Du finner alt fra fisk, reker, blekksprut og sjøkreps på menyen. I tillegg til sjømaten er Madeira kjent for sine tradisjonelle kjøttretter, spesielt okse- og svinekjøtt. Madeira har også et rikt jordbrukslandskap med saftig frukt, grønnsaker og urter. Prøv de søte bananene fra Madeira og eksotiske frukter som pasjonsfrukt og ananas.

Du bør heller ikke gå glipp av muligheten til å smake den berømte madeiravinen på ferie til Madeira. Det er en type sterkvin, med to søte varianter, og vinen har en rik historie og produksjon på øya.  

Utelivet på Madeira tilbyr en variert og livlig atmosfære. Hovedstaden Funchal er hjertet av øyas natteliv, med et utvalg av barer og nattklubber. Spesielt i Marina-området og Avenida Arriaga. Her kan du nyte gode drinker, live musikk og dans.

Aktiv ferie på Madeira

Madeira er et fantastisk reisemål for de som ønsker en aktiv ferie fylt med spennende aktiviteter og naturopplevelser. Øya er et paradis for fotturer og vandring med sine utallige stier og levadaer (kanaler for vannfordeling). Her finner du et omfattende nettverk av godt merkede stier som tar deg gjennom fjell, skoger, daler og langs kysten. En av de mest berømte fotturene på Madeira er Levada do Caldeirão Verde, som tar deg gjennom frodig skog til en spektakulær smaragdgrønn dal.

Om du ønsker å utforske øya fra sykkelsetet tilbyr Madeira flotte muligheter for terreng- og landeveissykling. Blant annet steder som Paul da Serra og Ponta de São Lourenço byr på spennende sykkelopplevelser. Madeira sine vulkanske fjell og klipper gir også utmerkede muligheter for klatring på din ferie. Enten du er nybegynner eller erfaren klatrer vil du finne ruter som passer for deg. Blant annet i klatreområder som Penha de Águia eller Pico Ruivo. 

Det krystallklare vannet og det rike undervannslivet gjør Madeira til et yndet sted for dykking og snorkling. Øya har mange dykkesentre som tilbyr turer og sertifiserte kurs for dykkere på alle nivåer. Utforsk undervannsgrotter, omfattende korallrev og varierte og fargerike fisker. Er du glad i fart og spenning kan du ta en adrenalinfylt tur over Madeira sitt dramatiske landskap med paragliding. Øyas bratte klipper og gunstige vindforhold gjør det til et flott sted for paraglidingaktiviteter.

Fly og hotell på Madeira

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Madeira. Det går direkteflyvninger og flyturen fra Oslo Gardermoen til Madeira internasjonale flyplass (FNC) tar ca 5 timer og 15 minutter.  Ellers finnes det flere avganger med mellomlanding i Lisboa, på fastlandet i Portugal. Når du lander på Madeira flyplass har du flere transportalternativer. Det er et godt utviklet bussnettverk som knytter flyplassen til Funchal og andre ulike byer og landsbyer på øya, og buss er det rimeligste alternativet. Det er også enkelt å ta taxi til flere destinasjoner på øya, og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. Noen hoteller tilbyr transporttjenester fra flyplassen og shuttlebusser som venter ved ankomst. Mange reiser til Madeira for å utforske flere steder på øya, og om du ønsker frihet og fleksibilitet kan du vurdere å ha leiebil. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

En reise til Madeira tilbyr et rikt utvalg av overnattingsmuligheter som passer til enhver smak.  Her kan du velge mellom store all-inclusive resorts og hyggelige boutique-hoteller. Det finnes også flotte ferieleiligheter og feriehus om du ønsker mer plass og privatliv. Madeira passer like godt for familier, par og venner. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Madeira!

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål på Madeira

Populære hoteller på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
9,2
Fantastisk
1369 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,1
Fantastisk
300 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,4
Fantastisk
334 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Madeira?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser