Reiser til Kreta

Kreta, som tilhører Hellas, ligger i Middelhavet og er nærmest som et lite land i seg selv. Kreta har en lang og spennende historie og byr på mange vakre strender. Finn din neste billige reise til Kreta hos Solfaktor i dag! 

Man kan i grove trekk si at flertallet av Kreta sine turister velger å bo på øyas nordlige kyst. Der finner du et bredt utvalg av feriesteder, fra Chania-området i vest til Rethymnon og Heraklion lenger øst. Kreta byr ikke bare på vakre sandstrender, men også smale daler, spektakulære kløfter, appelsin- og olivenlunder og mye mer.

Mange velger å legge ferien til området vest for Chania, der feriestedene ligger som perler på snor, hvorav Platanias, Kato Stalos, Agia Marina, Gerani og Maleme er noen av de mest kjente stedene. Her finner du vidunderlige strender, gode fasiliteter,  mange restauranter, en avslappet atmosfære og et bra utvalg av hoteller, både for voksne som reiser uten barn og for barnefamilier.

>> Les om restplasser til Kreta

Andre feriebyer på Kreta

Hvis du velger å reise på ferie til området rundt Rethymnon bør du absolutt besøke den vakre venetianske havnen. Helt sør og på østsiden av Kreta, ligger den lille byen Makrigialos, som regnes for å være én av Kreta sine mest sjarmerende byer. Her finner du noen av de beste strendene på denne siden av øya. I havnen ligger små fiskebåter ved siden av utfluktsbåtene som hver dag blir fylt av turister med snorkleutstyr og badetøy.

På østkysten av Kreta finner du den lille perlen Agios Nikolaos som er en sjarmerende liten by med ekte gresk atmosfære. Her går tiden ganske sakte og du har god tid til å slappe av og lese bøker. 

Blant severdige steder på Kreta er den storslagne Samariakløften. Der du kan vandre mange kilometer i fantastisk vakker natur. Det antikke palasset Knossos, øya Spinalonga og spektakulære strender som Elafonissi-stranden som ligger nydelig plassert i vakker natur. 

Øst på Kreta ligger øyas hovedstad Heraklion som har en travel fergehavn og med et preg av storbyferie over seg. Herfra kan man seile til andre greske øyer. Blant annet øyene i Egeerhavet og steder på det greske fastlandet.

Hvem passer dette reisemålet for?

Hvis du elsker gresk kultur og ønsker å kombinere sol og bad med fine naturopplevelser, er Kreta stedet å besøke. Dykk også ned i øyas spennende historie og velg mellom alle typer bosteder. Som spenner fra enkle pensjonater til flotte luksushoteller

Alle reisemålene på Kreta har sin egen sjarm og lokal koloritt. De mest populære hotellene på Kreta kan du finne ved å benytte vår søkemaskin som også finner de beste prisene for deg i løpet av få sekunder.

Når på året er det best å reise til Kreta?

Med sin beliggenhet midt i mellom Europa og Afrika kan du forvente deg en solrik ferie med deilig, tørt vær fra tidig vår til sent på høsten. Fra mai til september faller det sjelden nedbør. I de varmeste månedene, juli og august, kan temperaturen overstige 35 varmegrader. De mest populære reisemål ligger langs kysten og frister med vakre strender og en deilig sjøbris som gjør den høye temperaturen overkommelig. Også for oss nordboere.

>> Les mer om våre restplasser til Kreta

>> Les mer om våre restplasser til Rhodos

>> Les mer om våre restplasser til Hellas

Reisemål på Kreta

 • Chania
  99 hoteller
  En ferie i Chania er en fantastisk mulighet for familier og par som er på utkikk etter et reisemål som har en fremragende strand, og som samtidig utgjør en god base til å utforske den nordvestlige delen av Kreta.
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Rethymnon
  89 hoteller
  Rethymnon er Kretas tredjestørste by, så det er mye å ta seg til på en ferie i byen, endte om du spaserer via byens brosteinbelagte gater, besøker trendy butikker, utforsker museene i området eller tilbringer dagene på stranden.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Hersonissos
  77 hoteller
  Hersonissos som ligger på Kretas vakre nordkyst ca. 20 km øst for Heraklion, er en av øyas største og mest populære feriebyer. Utover de skjønne badestrendene byr Hersonissos på mange fornøyelser for både barn og voksne, samt ikke minst et rikt ... resturant- og nattliv. Dette er et reisemål hvor du ikke trenger å kjede deg. Les mer
 • Malia
  57 hoteller
  Malia er en livlig ferieby på Kretas nordøstlige kyst, som utover et pulserende nattliv, byr på en stripe skjønne badestrender hvor du kan nyte godt av det solrike middelhavsklimæt. Når du ikke slapper av i den bløte sanden, kan du dra på utflukter ... til noen av øyas største severdigheter. Les mer
 • Agios Nikolaos
  29 hoteller
  Agios Nikolaos, er takket være sin beliggenhet på bakkeskråningen ned til den vakre Mirabellobukten, lett å bli forelsket i ved første blikk. Byen er passe stor til å ha noe for alle reisende, om du så reiser hit alene eller med hele familien.
 • Platanias
  29 hoteller
  Platanias er Chaniakystens mest populære ferieby og har også alt som skal til for at du skal få den beste ferieopplevelsen i Kreta. Den lange stranden er hovedattraksjonen som du lett ender opp med å bruke mesteparten av ferien din på. Men du ... har også tallrike spennende utfluktsmål innenfor kort rekkevidde. Les mer

Populære hoteller på Kreta

Hellas, Kreta, Rethymnon
9,3
Fantastisk
320 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Agia Marina
9,8
Fantastisk
206 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Adele
9,8
Fantastisk
265 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 74 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik bestiller du en billig ferie på Kreta

Med Solfaktor kan du enkelt bestille en sikker reise til Kreta med mulighet for avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vår smarte søkemaskin støvsuger konstant internett for de beste prisene på flybilletter med rutefly og setter dem sammen med de beste hotellene på Kreta. Vi samler hele reisen i en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Du kan tilføye en leiebil som en del av pakken hvis du ønsker.

Steder å besøke

Kreta ligger som en type grense mellom Europa og Afrika. Med grense mot Egeerhavet i nord og Middelhavet i sør. Landskapet er variert med ørkenpreg i øst og store skoger og fjellandskap på resten av øya. Kreta har nydelige sandstrender, trange daler og spektakulære raviner med ulike blomster- og plantesorter.

Øya er den største av de greske øyene med sine 8.300 kvadratkilometer og bredde på 256 kilometer fra øst til vest. Øya byr på alt som kreves for en vellykket, gresk ferie. Fjell, strender, delikat mat, fellesskap, en sunn livsstil, en unik mystikk og regnes for å være Hellas` fremste reisemål.   

På Kreta ligger flere livlige kystbyer som er verdt et besøk. Øya, som er populært for charterreiser, byr også på rolige og tradisjonelle fjellandsbyer der man kan oppleve det genuine Kreta og et mer autentisk Hellas enn hva turistområdene byr på. 

De mest populære er Chania, Heraklion og Rethymnon. I tillegg anbefaler vi å ta en tur til sørspissen av vestkysten. Her ligger Elafonisis, et helt unikt strandområde som må oppleves. Dette er et naturreservat som har merkede løyper på kryss og tvers.

Sandstrendene er langgrunne og barnevennlige. Langs nordsiden av øya ligger byene tett. I de mest populære feriebyene er det mange turister under sommersesongen. Det fine med å ha mange valgmuligheter når det kommer til hvilken by, hvilket hotell og hvilken strand, er at man finner noe som passer for alle og enhver.

Natur og historie

Vi anbefaler å leie bil hvis du har lyst til å få med deg mest mulig av øya, som forøvrig har en velutviklet infrastruktur. Da bør du legge turen innom innlandet av øya og opp gjennom de trange dalene på sørsiden av Chania. Her er ligger noen av øyas største appelsin- og olivenlunder. Naturen er både vill og dramatisk her inne. I tillegg kan du ta turen innom Samaria-ravinen, som er kjent som et eldorado for fugleelskere.

Kreta har en lang og spennende historie. Den greske guden Zevs skal visstnok være født på Kreta, og sagnene om Ikaros, himmelflyveren, stammer herfra. Det skal også ha bodd mennesker på øya helt tilbake til 6000 år f.kr. I Knossos kan man besøke restaurerte ruiner fra da den minoiske sivilisasjonen gjorde Kreta til et maktsentrum.

Både romere, venetianere og tyrkere har tidligere invadert, styrt og utarmet øya for ressurser. Den siste invasjonen var under andre verdenskrig da tyskerne okkuperte øya.

Vandreferie

En vandretur er en veldig fin , om ikke den beste, måten å oppleve det genuine Kreta på. Øya er ikke bare ferieområder, barer  og vakre strender. Det er også en fjellrik øy og de kretensiske fjellene danner en sammenhengende fjellkjede som strekker seg fra den ene enden av øya til den andre siden. Her finner man små og hyggelige byer i rolige omgivelser. Den europeiske vandrestien E4 starter i Portugal og slutter på Kreta etter å ha snodd seg gjennom Spania, Frankrike, Sveits, ØsterrikeUngarn, Serbia, Bulgaria og det greske fastlandet. Vandrestien strekker seg fra den ene enden av Kreta til den andre siden av øya. Fra Elafonisis palmekledde strender til Kato Zakros (det går vel og merke to forskjellige ruter fra Sougia til Asites). E4 er markert med svart-gule skilt.

Det finnes flere liknende stier på Kreta, men de er ikke like godt merket som E4. De andre stiene er som regel markert med rødt eller blått. På vandretur bør man alltid medbringe solhatt, solkrem, mye drikkevann og gode vandresko med riktig ankelstøtte. Ettersom terrenget ofte er klippefylt og består av mye stein. Om vinteren er vel og merke forholdene helt annerledes enn om sommeren og vintervandring krever i enkelte områder erfaring med fjellklatring. 

I tillegg til fjellstiene finnes også mange stier ved kysten. Som også består av mange kløfter hvorav de to mest kjente er Samariakløften og Rouvaskløften. Andre mindre kjente kløfter er vanskelige å forsere og krever gode ferdigheter.  Det ligger anslagsvis 3.500 huler på Kreta hvorav mange  fortsatt er uutforskede. To berømte huler er Idaion Antron og Diktaion Antron, som i gresk mytologi sies å være stedet der Zevs ble født. Du kan utforske Kreta i en leiebil eller med vandresko og se antikke ruiner, naturskjønne omgivelser og lekre strender i ditt eget tempo.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Andre linker

Hva sier gjestene på Kreta?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 64 anmeldelser