Reiser til Tirana

Tirana i Albania er et spennende reisemål. Her kan du oppleve imponerende arkitektur og historiske severdigheter kombinert med moderne livsstil og et livlig uteliv. Bestill en billig reise til Tirana med Solfaktor!

Tirana som reisemål

Tirana er hovedstaden i Albania og landets største by. Byen ligger ved foten av Kruja-Dajti-fjellene, ca 30 kilometer fra kysten av Adriaterhavet. Siden 2000-tallet har Tirana blitt kraftig renovert og er i dag kjent som en fargerik by med flott arkitektur fra 1930-tallet og en hyggelig atmosfære.

Attraksjoner og aktiviteter i Tirana

Tirana byr på mange attraksjoner og aktiviteter, spesielt for dem som er interessert i kultur og historie. En av byens mest ikoniske steder er Skanderbeg-plassen, med en majestetisk statue av den albanske nasjonalhelten Georg Kastriota Skanderbeg. Rundt plassen ligger det vakre bygninger, inkludert Tirana sitt nasjonalhistoriske museum som gir deg et innblikk i Albania sin fortid. Tirana kunstmuseum, kjent som Galeria Kombëtare e Arteve, huser en imponerende samling av albansk kunst fra ulike perioder. Inkludert malerier og skulpturer.
Det er også populært å besøke museet Bunk’Art 2 som ligger i en tidligere atombunker med utstillinger av fotografier, dokumenter og gjenstander fra Albania sin historie, spesielt perioden under kommunistregimet.

Pyramiden er en kontroversiell bygning som en gang fungerte som et museum dedikert til landets tidligere leder, Enver Hoxha. I dag er stedet et interessant sted å utforske. Om du går til toppen av Pyramiden kan du nyte flott utsikt over byen. Tirana har også en naturskjønn oase midt i byen kalt Parku i Madh. Her kan du ta avslappende spaserturer, leie pedalbåter på innsjøen og besøke dyrehagen som ligger i parken.

Når er det best å reise til Tirana?

Sommermånedene er høysesong i Tirana med solrike forhold og temperaturer som kan overstige 30 grader. I denne perioden er det flest turister som besøker byen for å kombinere byliv med sol og bad. Spesielt i juli og august. Våren og høsten er også fine tidspunkter å besøke Tirana. I disse periodene er det mildere temperaturer og færre turister som gjør det ideelt for sightseeing, utendørsaktiviteter og en storbyferie. Vinteren i Tirana er kjølig med temperaturer som kan falle til rundt 0 grader. I denne perioden er det lite turister og du kan gjøre gode kupp på fly og hotell.

Matopplevelser og uteliv i Tirana

Matopplevelsene i Tirana byr på smakfulle og varierte retter og muligheten til å oppleve det albanske kjøkkenet. Du finner flere restauranter og spisesteder som serverer både autentiske albanske retter og mat fra det internasjonale kjøkkenet. Spesielt rundt Blloku-kvartalet og Skanderbeg-plassen. Her kan du prøve nasjonalretten i Albania, tavë kosi, som er en rett med lam og ris bakt med en blanding av yoghurt og egg lagt til en roux. Ta turen til lokale markeder som Pazari for å smake ferske grønnsaker, frukt og ost. Du kan blant annet prøve albansk ferskost, kjent som djathë i bardhë, en skarp, hvit ost som ofte brukes i ulike matretter. Det er også en hyggelig kaffekultur i Tirana med flere kafeer som serverer tradisjonelle kaffedrikker sammen med søtsaker. Som for eksempel baklava.

På en reise til Tirana kan du oppleve et av Europas mest fargerike hovedsteder. Byen er ikke bare landets viktigste økonomiske og politiske sentrum, men har også et spirende og mangfoldig kulturliv. Distriktet Blloku en ungdommelig puls med mange kafeer og livlige parker. Tirana peker seg ut til å kunne bli et større trekkplaster når du skal velge ut en storbyferie.

Tirana har et livlig natteliv som tiltrekker seg mange turister, spesielt i høysesongen. Her finner du et variert utvalg av barer, puber og nattklubber. Spesielt i Blloku-området er det utesteder som holder det gående hele natten.

Fly og hotell i Tirana

Å komme seg fra Norge til Tirana er en enkel oppgave. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Tirana Internasjonale Flyplass (TIA) og flyturen tar ca 3 timer og 25 minutter. Taxi er den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til Tirana sentrum og du finner holdeplass utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta flybuss som går regelmessig mellom flyplassen og Tirana sentrum. Ønsker du å utforske området rundt Tirana i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

Tirana byr på en rekke flotte overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige gjestgiveri og flotte fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Tirana og Albania

Reiser til Albania

Les mer om Albania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Albania her

Hoteller i Tirana

Populære hoteller i Tirana

Albania, Tirana
9,2
Fantastisk
1889 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 750 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Tirana
9,0
Fantastisk
547 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Albania, Tirana
8,5
Meget bra
922 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 38 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)