Reiser til Pula

Sjarmerende Pula er et yndet reisemål i Kroatia. Opplev avslappende strandliv ved Adriaterhavet, kulturelle skatter og storslåtte romerske severdigheter. Bestill en billig reise til Pula med Solfaktor!

Pula som reisemål

Pula er en by på sørspissen av halvøya Istria i Kroatia. Byen er et attraktivt reisemål med sine kulturelle skatter, historiske monumenter og langstrakte kystlinje langs Adriaterhavet. Her kan du kombinere naturopplevelser med historie og kultur, og Pula er et godt utgangspunkt for å utforske mangfoldet i hele regionen Istria.

Attraksjoner og aktiviteter i Pula

Pula inviterer til spennende attraksjoner og severdigheter. Byens mest ikoniske landemerke er det velbevarte romerske amfiteateret, kjent som Paula Arena, hvor du kan utforske antikkens historie og kultur. Pula er også hjemstedet til flere gamle festninger, inkludert Kastel-festningen som gir flott panoramautsikt over byen og havet. En annen bemerkelsesverdig attraksjon i Pula er Augustus-tempelet - et godt bevart romersk tempel dedikert til den første romerske keiseren. Templet ligger i hjertet av byen og er et imponerende syn å se. Alt dette mens du vandrer i de brosteinsbelagte gatene og det sjarmerende torget i den pittoreske gamlebyen.

Istria har en lang historie og rekke historiske severdigheter å by på. Med en tur til Porec kan du besøke den kjente attraksjonen Euphrasius-basilikaen, som står på UNESCO-verdensarvliste. Attraksjonen skilter med sin spesielle mosaikk fra bysantinsk tid og en imponerende arkitektur. Et besøk til Rovinj byr på imponerende attraksjoner. Den mest ikoniske attraksjonen er St. Euphemia-katedralen med sitt 57 meter høye kirketårn fra 1600-tallet som gir panoramautsikt over byen og havet. Med sin beliggenhet rett ved sjøen - det går en daglig ferge fra Rovinj til Venezia. På innsiden av halvøya, innerst i bukta, ligger byen Opatija. En av de mest populære aktivitetene her er en spasertur langs den lange Lungomare-promenaden. Det gir praktfull utsikt over Adriaterhavet og tar deg forbi vakre parker og historiske bygninger.

Pula har flere flotte strender som tiltrekker seg turister som søker sol og bad. Verudela Beach er en av de mest kjente og besøkte strendene og her kan du nyte myk sand, krystallklart vann og godt vedlikeholdte fasiliteter. Du finner også et utvalg av vannsportsaktiviteter som snorkling og dykking, samt spisesteder og strandbarer i nærheten.

Istria har en flott kombinasjon av natur, strender og ulike badeplasser. Avstandene er korte og det kan være spennende å besøke flere strender. I Medulin kan du besøke den kjente, populære og langgrunne Bijeca-stranden. Spesielt populær blant barnefamilier. Plava Laguna Beach (den blå lagune) i Porec er også populær blant turister og tilbyr et annerledes og roligere strandliv.

Det er også populært å bli med på båtturer til øyene i nærheten av Pula. Om du ønsker en smak av lokal kultur er det verdt å delta på kulturelle arrangementer og festivaler som blir arrangert i løpet av sommeren. Det kan også være en flott opplevelse å ta en tur til Park Angiolina i Opatija. Dette er en populær park langs kysten, nesten som en botanisk hage, med et mangfold av eksotiske planter.

Når er det best å reise til Pula?

Fra juni til august er det høysesong i Kroatia og Pula, og mange turister besøker byen da. I denne perioden kan du forvente varme temperaturer som vanligvis ligger rundt 30 grader og det er et ideelt tidspunkt å besøke stedet om du ønsker solrike forhold og deilig strandliv. På høsten kan du fortsatt nyte behagelige temperaturer over 20 grader og mindre turister som gjør det til en flott tid å besøke Pula. Det samme kan sies om våren når temperaturen begynner å stige igjen og det er mye sol og praktfull blomstring som inviterer til flotte naturopplevelser.

Matopplevelser og uteliv i Pula

Pula tilbyr et rikt utvalg av spisesteder som tilbyr lokale kroatiske smaker. Byen er kjent for sin ferske sjømat og på flere restauranter kan du nyte smakfulle retter som er tilberedt med ferske råvarer fra havet. Pula og halvøya Istria er også kjent for sin trøffelproduksjon, så ikke gå glipp av muligheten til å prøve retter som trøffelpasta og trøffelrisotto. Du finner også restauranter som serverer internasjonale retter. Både i den sjarmerende gamlebyen og langs kysten av Adriaterhavet kan du nyte måltider i en koselig atmosfære. Et annen opplevelse er de lokale markedene i Medulin. Her kan du smake og kjøpe ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin.

Utelivet i Pula er pulserende, spesielt i sommermånedene. I denne perioden kan du forvente livlig stemning på barer og nattklubber, samt flere strandfester, konserter og festivaler som bidrar til en festlig atmosfære i byen.

Fly og hotell i Pula

Pula flyplass er hovedflyplassen på Istria og det går direktefly fra Norge. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Pula flyplass (PUY) tar ca 2 timer og 50 minutter. Når du ankommer flyplassen er det enkelt å ta en taxi som du finner rett utenfor flyplassen og turen tar ca 15-20 minutter inn til Pula by. For et rimeligere alternativ kan du ta buss fra flyplassen som tar deg til sentrum på under 30 minutter. Ønsker du mer fleksibilitet på din ferie i Pula kan du leie bil på flyplassen. På den måten har du muligheten til å utforske større deler av regionen Istria i ditt eget tempo.

Du finner flere hoteller og ferieleiligheter i Pula. Enten du reiser på parferie, ferie med venner eller familieferie med barn vil du finne et alternativ som passer for deg. Her kan du velge mellom all-inclusive hotell med mange fasiliteter, sjarmerende gjestgiveri og boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Pula og Kroatia!

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Pula

Populære hoteller i Pula

Kroatia, Istria, Pula
9,7
Fantastisk
100 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Istria, Pula
9,4
Fantastisk
196 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Pula
9,0
Fantastisk
271 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Internettilgang / WiFi