Reiser til Albania

Inneklemt mellom Kroatia og Hellas ligger Albania. Vannet og strendene er de samme, men prisene er vesentlig lavere. Kanskje den albanske kysten blir en ny feriefavoritt?

Frem til 1991 var Albania ett av verdens mest lukkede land. Til tross for størrelsen på Albania bor det 2,8 millioner innbyggere her. Albania er fortsatt litt «ny» som turistreisemål og ikke like strømlinjeformet som landene rundt, noe som har gitt landet sin egen sjarm. Turistindustrien har imidlertid “modnet til” med et stort utvalg fine hoteller og med sin geografiske beliggenhet kan Albania konkurrere med Hellas om det beste strandlivet.

En forskjell er imidlertid prisene. I Albania får du mer for pengene. Tenk også over at skiltingen i Albania ikke er den beste, men en taxitur koster ikke mange pengene.  

Området rundt feriebyen Saranda, som ligger på sørkysten av Albania, har har turkist vann, kritthvite lange strender og 300 soldager i året omtales gjerne som den albanske rivieraen. Hotellene og restaurantene ligger som perler på en snor og kun noen  kilometer ut i vannet ligger greske Korfu. Når du blir trøtt av sol og strand er det mye du kan se og gjøre. Gå opp til slottet Kalaja e Lëkurësi og nyt utsikten fra resturanten på toppen. To andre attraksjoner som er verdt å få med seg i Albania er ruinen etter ”de 40 helgeners kloster” og den gamle byen Butrint. Som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes spor etter mange kulturer som stammer helt fra 3500 år tilbake.

Durres, som er Albania sin største havneby, ligger i midten av landet og har Albania sin lengste og langgrunne strand. Tirana er hovedstaden i Albania, landets største by og ligger ved foten av Kruja-Dajti-fjellene. Herfra er det cirka 40 kilometer til Adriaterhavet og det går jernbane til havnebyen Durres.

Dersom man skal reise til Saranada-området er vanligst å fly til Korfu flyplass ( CFU). Direktefly i høysesong fra Gardermoen tar ca. 3,5 timer. Hvis man skal til Durres-kysten er det vanligst å fly til Tirana.

Hvem bør oppleve Albania?

Albania er et vakkert og spennende land som bør oppleves av reisende som vil utforske og prøve noe nytt. Samtidig er ikke Albania man drar til med småbarn første gang. Landet passer bra for reisende med et stramt feriebudsjett og har et prisnivå som du ellers ikke finner i Europa. Her kan man unne seg det lille ekstra og nyte livet.

Når er det best å reise til Albania?

Albania byr på et behagelig og fint klima fra mai til september, men det er også fint å reise hit i oktober eller starten av november.

Reisemål i Albania

 • Den spennende UNESCO-middelalderbyen Berat ligger sentralt i Albania, ca. 70 km sør for hovedstaden Tirana, og byr på en verdi av historiske severdigheter og en vakker omkringliggende natur med mange utfluktsområde.
 • Gjesteanmeldelser 7,7
  Durres største attraksjon er den 10 kilometer lange og barnevennlige sandstranden. Langs den går en bred promenade med utallige spisesteder. Albanias nest største by lokker også med lave priser og tallrike spennende utfluktsmål innen kort avstand.
 • Saranda er den viktigste feriebyen på den albanske rivieræn. Plasseringen ved siden av det asurblå joniske havet er helt uimotståelig. Nyt solen på de fine strendene eller ta spennende utflukter til nærliggende UNESCO-severdigheter.
 • Vlore på Albanias Adriaterhavskyst er med sine fantastiske badestrender og en vakker beliggenhet ved foten av fjellene en ideell destinasjon for barnefamilier, par og vennegrupper. Her kan reisende kombinere strandliv med spennende utflukter ... og kulturelle opplevelser. Les mer

Populære hoteller i Albania

Albania, Durres
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Albania, Durres
9,2
Fantastisk
305 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Internettilgang / WiFi
Albania, Saranda
9,4
Fantastisk
146 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 281 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Albania?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser