Reiser til Albania

Inneklemt mellom Kroatia og Hellas ligger Albania. Vannet og strendene er de samme – men prisene er vesentlig lavere. Kanskje den albanske kysten blir en ny feriefavoritt?

Frem til 1991 var Albania ett av verdens mest lukkede land. Til tross for størrelsen bor det 2,8 millioner innbyggere her. Nasjonen er fortsatt litt «ny» som turistreisemål og ikke like strømlinjeformet som landene rundt, noe som har gitt landet sin egen sjarm. Turistindustrien har imidlertid “modnet til” med et stort utvalg fine hoteller, og med sin geografiske beliggenhet kan Albania konkurrere med Hellas om det beste strandlivet.

En forskjell er imidlertid prisene – i Albania får du mer for pengene. Tenk også over at skiltingen i Albania ikke er den beste, men en taxitur koster ikke mange pengene.  

Området rundt feriebyen Saranda ligger på sørkysten og har har turkist vann, kritthvite, lange strender, 300 soldager i året og omtales gjerne som den albanske rivieraen. Hotellene og restaurantene ligger som perler på en snor, og kun noen  kilometer ut i vannet ligger greske Korfu. Når du trøtt av sol og strand er det mye du kan se og gjøre. Gå opp til slottet Kalaja e Lëkurësi og nyt utsikten fra resturanten på toppen. To andre attraksjoner som er verdt å få med seg er ruinen etter ”de 40 helgeners kloster” og den gamle byen Butrint, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes spor etter mange kulturer, som stammer helt fra 3500 år tilbake.

Durres, som er Albanias største havneby, ligger i midten av landet og har Albanias lengste og langgrunne strand. Tirana er hovedstaden i Albania og landets største by, og ligger ved foten av Kruja-Dajti-fjellene. Herfra er det cirka 40 kilometer til Adriaterhavskysten, og det går jernbane til havnebyen Durres.

Dersom man skal reise til Saranada-området er vanligst å fly til Korfu flyplass ( CFU). Direktefly i høysesong fra Gardermoen tar ca. 3,5 timer. Hvis man skal til Durres-kysten er det vanligst å fly til Tirana.

Hvem bør oppleve Albania?

Albania er et vakkert og spennende land som bør oppleves av reisende som vil utforske og prøve noe nytt, men samtidig ikke reisemålet man drar til med småbarn første gang man er sammen på en sol-og badeferie. Landet passer bra for reisende med et stramt feriebudsjett og har et prisnivå som du ellers ikke finner i Europa. Her kan man unne seg det lille ekstra og nyte livet.

Når er det best å reise til Albania?

Landet byr på et behagelig og fint klima fra mai til september, men det er også fint å reise hit i oktober eller starten av november.

Reisemål i Albania

 • Saranda
  9 hoteller
  Saranda er den viktigste feriebyen på den albanske rivieræn. Plasseringen ved siden av det asurblå joniske havet er helt uimotståelig. Nyt solen på de fine strendene eller ta spennende utflukter til nærliggende UNESCO-severdigheter.
 • Durres
  8 hoteller
  Durres største attraksjon er den 10 kilometer lange og barnevennlige sandstranden. Langs den går en bred promenade med utallige spisesteder. Albanias nest største by lokker også med lave priser og tallrike spennende utfluktsmål innen kort avstand.
 • Golem er en liten kystlandsby, som takket være sin lange, gylne sandstrand og beliggenheten nær landets hovedstad har utviklet seg til en av Albanias mest populære badebyer. Her kan du enkelt kombinere avslappende strandliv med spennende utflukter.

Populære hoteller i Albania

Albania, Durres
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Albania, Durres
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Albania, Durres
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje