Reiser til Albania

Eventyrlige Albania er fortsatt en uoppdaget perle mellom Balkan og Adriaterhavet! Her finner du vakre strender, spennende historie, sjarmerende byer og et livlig uteliv. Utforsk landets skjulte naturskatter og fantastiske strender. Bestill en billig reise til Albania med Solfaktor!

Albania som reisemål

Albania er en republikk i Europa, ved Adriaterhavet og Det joniske hav, med grenser til Montenegro og Kosovo i nord og nordøst, Nord-Makedonia i øst og Hellas i sørøst.
Hovedstaden Tirana i nord er et pulserende kulturelt og økonomisk sentrum og landet har en befolkning på omtrent 2,8 millioner mennesker. Valutaen i Albania er lek og norske borgere trenger ikke visum for å reise til Albania.

To av de mest kjente reisemålene nord i Albania er Durres, en historisk kystby som er kjent for sine arkeologiske ruiner og vakre strender. Berat er en UNESCO verdensarvby som byr på autentisk osmansk arkitektur og en vel bevart gamleby. Litt lengre sørover, midt i Albania, finner vi Vlore. En sjarmerende kystby med rik maritim historie og flotte strender.

Sør i Albania ligger Saranda, som er en populær badeby og kjent for sine langstrakte strender, livlige natteliv og nærhet til den vakre Butrint-ruinparken.

>> Les mer om din ferie til Durres her

>> Les mer om din reise til Saranda her

>> Les mer om din reise til Vlore her

Opplev strandbyen Durres

Durres er kjent for sitt fantastiske strandliv, spennende attraksjoner og livlige uteliv. Hovedstranden ligger i hjertet av byen og er en kilometerlang sandstrand som inviterer til solrike dager på stranden, deilig badevann, og mange vannsportaktiviteter. I tillegg til strandliv kan Durres friste med historiske steder som det gamle romerske amfiteateret og den imponerende bysantinske festningen. Byen ligger i nærheten av hovedstaden Tirana, som gjør det enkelt å besøke på en dagstur. Triana byr på en blanding av moderne og historisk arkitektur, pulserende uteliv og spennende kulturelle opplevelser.

Opplev kystbyen Vlore

Vlore er en hyggelig kystby som ligger ved Vlorëbukta, ca 100 kilometer sørvest for Tirana.
Byen er et ideelt sted for sol- og badeferie, og to av de beste strendene i byen er Radhimë Beach og Plazhi i Ri. Her kan du nyte krystallklart vann, gylden sand og flere vannsportaktiviteter som dykking og snorkling. Flott natur omkranser Vlore og inviterer til fotturer og vandring i naturområdene og nasjonalparkene i regionen. Du kan også utforske severdigheter som Vlore slott og Albania sin uavhengighetsmuseum. Vlore er kjent for et pulserende natteliv.

Opplev strandliv og historie i Saranda, Ksamil, Gjirokastër

Lengst sør i Albania ligger den populære kystbyen Saranda som er kjent for hyggelig strandliv, spennende attraksjoner og et levende uteliv. Besøkende kan nyte solfylte dager på Saranda sine sandstrender som inkluderer Santa Quaranta Beach og Mirror Beach. Den lange strandpromenaden våkner til liv om kvelden med festlige strandbarer og trendy nattklubber med utsikt over havet. Saranda har også en rekke historiske og kulturelle attraksjoner, som Lekursi slott og det gamle amfiteateret, samt beliggende i nærheten av den vakre Butrint-ruinparken.

Om du er på strandferie i Saranda anbefales en dagstur til innlandsbyen Gjirokastër, ca 1 times kjøring fra Saranda. Byen har en malerisk beliggenhet på en høyde nær elven Drino, godt beskyttet av en tyrkisk festning fra 1811, og er kjent for sin imponerende middelalderske arkitektur og historiske sjarm. Gjirokastër står på UNESCOs verdensarvliste og kalles en «museumsby» på grunn av de mange velbevarte bygningene fra 1600-tallet og de koselige brosteinsbelagte gatene.

Når er det best å reise til Albania?

Albania har et middelhavsklima med varme, solfylte somre og kjølige vintre. Høysesongen i Albania er i sommermånedene fra juni til august, med temperaturer som ofte kommer over 30 grader. Det er den beste tiden å besøke landet for sol og bad, og i denne perioden er det flest turister som besøker landet.
På våren og høsten er det mildere temperaturer og færre turister og i denne perioden er det ideelt å utforske landets historiske og kulturelle severdigheter, samt oppleve det flotte naturlandskapet på fottur i fjellene.
Om vinteren har Albania et kaldere klima. I kystområdene og lavlandet er temperaturene mildere, mens i nordlige og østlige regioner, spesielt i fjellene, kan det være snøfall og kjøligere temperaturer. Det gir gode forhold for vintersport som alpint og snowboard.

>> Les mer om din ferie til Berat her

>> Les mer om dine feriemuligheter til Adriaterhavet her

>> Les mer om din reise til Saranda her

Matopplevelser og uteliv i Albania

Albania byr på spennende og smakfulle matopplevelser. Tradisjonell albansk mat er en kombinasjon av middelhavssmaker og balkansk kjøkken. Over hele Albania kan du smake fersk fisk og sjømat fra Adriaterhavet, saftige grønnsaker, deilige oster og en rekke kjøttretter. Noen albanske spesialiteter som er verdt å smake er ferges (en gryterett med lam og oksekjøtt) og byrek (en filodeigpai fylt med ost, kjøtt eller grønnsaker). Det er også mange lokale spesialiteter fra region til region. I fjellområdene kan du smake tradisjonelle retter som gjel deti (bakt lam) og en av nasjonalrettene i Albania er tave kosi (lam og ris bakt med yoghurt). 

Utelivet i Albania er kjent for sin livlige atmosfære og pulserende stemning. I hovedstaden Tirana finner du et mangfoldig uteliv med et bredt spekter av barer, kafeer og nattklubber. Enten du ønsker å danse inn i de sene nattetimer eller nyte en drink i et mer avslappende miljø. Større reisemål som Saranda, Durres og Vlore byr også på livlig natteliv med strandbarer og nattklubber med utsikt over havet.

Opplev den arkitektoniske byen Berat

Sør for hovedstaden Tirana ligger byen Berat, ved foten av fjellet Tomorr og ved elven Osum. Berat er ingen badeby og ligger inn i landet, men det er en pittoresk by kjent for sin bemerkelsesverdige arkitektur og historiske betydning. Byen er omgitt av fjell og elver og er kjent som "Byen med de tusen vinduer" på grunn av de karakteristiske hvite husene som klatrer oppover bakkene. Besøkende kan utforske det gamle sentrum som står på UNESCOs-verdensarvliste og består av et nettverk av sjarmerende brosteinsbelagte gater. I Berat kan du oppleve en rekke historiske attraksjoner som Borgen Kala, opprinnelig bygd i det fjerde århundre fvt., Berat slott, og Onufri-museet som er dedikert til bysantinsk kunst og ikonografi. Berat er også et utmerket utgangspunkt for å utforske nærliggende naturskjønne områder, som Osumi Canyon og nasjonalparken i Tomorr-fjellet.

Fly og hotell i Albania

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Albania. Det går direkteflyvninger fra Oslo Gardermoen til hovedstaden Tirana (TIA), og flyturen tar ca 3 timer og 25 minutter. Fra Tirana kommer du deg enkelt til mange av de kjente reisemålene i Albania, som Durres, Berat, Vlore og Saranda. Skal du til noen av reisemålene sør i Albania kan du også fly til den greske øya Korfu og ta ferge herfra over til Albania. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Korfu Lufthavn (CFU) tar ca 3 timer og 40 minutter og fra Korfu går det daglig ferge som tar ca 2 timer til blant annet Saranda sør i Albania.

Når du ankommer Tirana flyplass er det en rekke ulike transportalternativer som tar deg til din destinasjon. Om du skal til for eksempel Durres er det enkleste alternativet taxi. Turen tar ca. 40 minutter, men et tips er å avtale prisen på forhånd. Det er også gode bussforbindelser fra Tirana til destinasjoner som Durres, Berat, Vlore og Saranda om du ønsker et rimeligere alternativ. Ønsker du mer frihet på din ferie i Albania er det også flere som velger å ha leiebil. Det gir deg mulighet til å utforske landet på egen hånd i ditt tempo. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

Du finner et stort utvalg av overnattingsmuligheter i Albania. Her finnes noe som passer til enhver smak, enten du reiser med barn, på vennetur eller romantisk ferie for to. Du kan velge blant store all-inclusive resorts med mange fasiliteter, koselige boutique hoteller og gjestgiveri med lokal sjarm. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Albania!

Reisemål i Albania

 • Tirana
  39 hoteller
  Tirana er Albania sin pulserende hovedstad. Tirana ligger mellom Adriaterhavskystens lange strender og de grønne fjellene. Byen en gjemt perle og er i dag ett av de mest mangfoldige reisemål i landet kulturelt sett.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Durres
  19 hoteller
  Durres største attraksjon er den 10 kilometer lange og barnevennlige sandstranden. Langs den går en bred promenade med utallige spisesteder. Albania sin nest største by lokker også med lave priser og tallrike spennende utfluktsmål innen kort avstand

Populære hoteller i Albania

Albania, Durres
9,2
Fantastisk
44 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Internettilgang / WiFi
Albania, Qerret
8,6
Meget bra
64 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 50 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Albania, Saranda
9,4
Fantastisk
322 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 278 km
 • Nærmeste strand: ca. 950 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Albania?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 27 anmeldelser