Reiser til Gardasjøen

Ta turen til naturskjønne Gardasjøen nord i Italia. Her kan du oppleve idylliske landsbyer, historiske severdigheter, spennende aktiviteter og gastronomi. Bestill en billig reise til Gardasjøen med Solfaktor!

Gardasjøen som reisemål

Gardasjøen, også kjent som Lago di Garda, er den største innsjøen i Italia. Den ligger i den nordlige delen av Italia og strekker seg over tre regioner: Veneto i nordøst, Lombardia i nordvest og Trentino-Syd-Tirol lengst nord. Gardasjøen ligger i underkant av 130 km fra Milano som er hovedstaden i regionen Lombardia. Reisemålet tiltrekker seg turister fra hele verden med sin naturskjønnhet og sjarmerende landsbyer som Garda, Sirmione og Riva del Garda.

Attraksjoner og aktiviteter i Gardasjøen

Det nordlige Italia inviterer til vakker natur, historisk sjarm og spennende aktiviteter for besøkende. Du finner mange pittoreske landsbyer rundt Gardasjøen, blant annet Sirmione som inviterer til termiske bad og det imponerende Scaliger-slottet. I byen Malcesine finner du et majestetisk slott og du kan leie terrengsykler som blir transportert opp på toppen av fjellet Monte Baldo, hvor du kan hente syklene etter en luftig tur med taubanen. Her kan du nyte panoramautsikt over det omkringliggende landskapet.

Mange trekker til Gardasjøen for sol- og badeliv. Du finner flere offentlige strender og badeplasser som tilbyr moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og nærhet til strandbarer og spisesteder. Det er også gode muligheter for aktiv ferie i for eksempel den idylliske byen Riva del Garda hvor det er stort fokus på vannsport som vindsurfing, seiling og kajakkpadling på Gardasjøen. Sykling, fotturer og klatring er også populært i regionene langs innsjøen. Her finner du utallige stier og ruter som tar deg gjennom frodige vinmarker, olivenlunder og naturskjønt landskap. Er du interessert i historie og kultur bør du ta turen til landsbyen Garda som ligger på østsiden av Gardasjøen og er byen som har gitt innsjøen sitt navn. Her kan du utforske et historisk bysentrum med sjarmerende gater og kulturelle attraksjoner. Du finner også mange landsbyer i regionene Trentino-Syd-Tirol, Veneto og Lombardia som inviterer til gamle romerske ruiner, middelalderslott og vakre kirker, samt mange museer og kunstgallerier.

Har du leiebil er det heller ikke lange turen opp til Dolomittene. Det tar ca. 2-3 timer med bil og du vil kunne oppleve helt fantastiske fjellformasjoner og utsikt. Fra Gardasjøen kan du også følge Minico-elven helt ned til Mantova hvor du kan besøke den nydelige blomsterhagen ”Parco Sigurta” og det ukjente vindistriktet Collina Moreniche underveis.

Når er det best å reise til Gardasjøen?

Sommeren er høysesong i Italia og det er flest turister som besøker landet. I denne perioden kan du forvente varme temperaturer og solrike forhold langs Gardasjøen og det er ideelt for sol- og badeferie. Ønsker du å oppleve det nordlige Italia i en roligere atmosfære og mindre intens sommervarme kan du besøke Gardasjøen på våren eller høsten. I disse periodene kan du fortsatt oppleve behagelige temperaturer og lite nedbør, og det er en flott tid å utforske regionene Veneto, Lombardia og Trentino-Syd-Tirol. Det er lavsesong i Italia på vinteren og det er mer utsatt for regn og kjøligere temperaturer i denne perioden.

Høstferie ved Gardasjøen

Gardasjøen er et opplagt reisemål hvis du ønsker å tilbringe en høstferie sør for Alpene. Hvis du tilbringer en høstferie ved Gardasjøen kan du vanligvis forvente høyere temperaturer enn hjemme, og slik kan du forlenge sommeren betydelig. Ved Gardasjøen er klimaet mildt og inviterer til en stemningsfull høstferie i vakre naturomgivelser. Hvis din høstferie går til Gardasjøen kan du glede deg til storslått natur, hyggelige byer, båtturer på innsjøen og avslapping i fantastiske rammer. Du får gode tur- og sykkelmuligheter i fjellene og du kan ta mange hyggelige spaserturer langs innsjøens bredder, eller i de sjarmerende historiske bykjerner.

Ferger på Gardasjøen

En flott og underholdende måte å oppleve Gardasjøen og dens innbydende byer på er ved å reise rundt med de små fergene som seiler på kryss og tvers av innsjøen. Mer enn 20 små forskjellige båttyper seiler omkring på innsjøen, hvorav de fleste av båtene er utstyrt med bar, restaurant og soldekk. Slik at du kan tilbringe halve og hele dager på vannet. Mange av båtene tar også biler om bord, slik at du ikke behøver å kjøre hele den lange, men vakre veien, langs innsjøbredden for å reise fra øst til vest.

Ute fra innsjøen får du et flott bilde av Gardasjøen sine bredder, fjellene bakom og de mange små byene, borgene og antikke stedene området har å by på. Her i fra får du for eksempel flotte muligheter til å betrakte ”Il castello di Sirmione”, Salò-bukten, de runde sitrontrærne som vokser langs vannkanten fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre vakre og interessante severdigheter. Det kan være en fordel å skaffe seg en rutetabell for de forskjellige turene slik at du kan planlegge båtturen din godt og ikke ender opp strandet på feil side av Gardasjøen.

Matopplevelser og uteliv i Gardasjøen

Italia er et reisemål som frister med gastronomiske matopplevelser. På ferie langs Gardasjøen kan du forvente et variert utvalg av restauranter som tilbyr både autentisk italiensk preg, samt en rekke spisesteder som serverer internasjonale retter. Gardasjøen har god tilgang på ferskvannsfisk som abbor, sik og gjedde, tilberedt på forskjellige måter på lokale restauranter langs innsjøen. Det nordlige Italia er også kjent for lokale oster som Grana Padano og Gorgonzola, samt dyrking av sydfrukter, oliven og urter i de frodige dalene som karakteriserer områdene rundt Gardasjøen. Det gir unik smak til klassiske italienske spesialiteter. Italia er verdensberømt for vinproduksjon og på ferie langs Gardasjøen kan du nyte et bredt utvalg lokale viner. Du finner mange lokale vingårder som tilbyr vinsmaking i regionene Trentino-Syd-Tirol, Veneto og Lombardia.

Utelivet i byene ved Gardasjøen er livlig, spesielt i sommermånedene. I byer som Sirmione finner du et variert utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på underholdning og festlig stemning til de sene nattetimer. Du finner også landsbyer med en mer avslappende atmosfære og elegante barer langs innsjøen, som for eksempel i Garda og Riva del Garda.

Fly og hotell i Gardasjøen

Du kommer deg enkelt fra Norge til Gardasjøen i Italia. Du kan fly direkteruter hele året fra Oslo Gardermoen til to flyplasser. Du kan fly til enten Orio al Serio Lufthavn (BGY) i Bergamo rett øst for Milano, eller til Malpensa Lufthavn (MXP) rett vest for Milano.

Til Verona Lufthavn (VRN), som er nærmest Gardasjøen, kan du fly direkte til i sommerhalvåret.

Verona Lufthavn (VRN) ligger ca. 30 kilometer unna Gardasjøen. Bergamo lufthavn (BGY) ligger ca 100 km unna, litt avhengig av hvor du skal. Malpensa Lufthavn (MXP) ligger ca 180 km fra Gardasjøen, litt avhengig av hvor du skal. Flyturen fra Oslo Gardermoen til det nordlige Italia tar ca 2 timer og 25 min. 

Når du ankommer en av flyplassene i det nordlige Italia har du flere transportalternativer som tar deg til Gardasjøen. Fra Verona flyplass kan du for eksempel ta buss eller tog til Verona sentrum og deretter bytte til lokal-tog eller buss direkte til en av byene ved Gardasjøen. Fra Bergamo og Milano flyplass finnes det også gode buss- og togforbindelser til byer i nærheten av Gardasjøen. Du kan også ta taxi til Gardasjøen fra alle flyplassene, men dette vil være et dyrere alternativ. Leiebil er et godt alternativ om du ønsker mer fleksibilitet til å utforske Gardasjøen og regionene Trentino-Syd-Tirol, Veneto og Lombardia i eget tempo.

Det er et rikt utvalg av overnattingsmuligheter å velge mellom ved Gardasjøen. Her finner du kjente hotellkjeder, all-inclusive hoteller, koselige boutique-hoteller, flotte fem-stjerners hoteller og store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Gardasjøen og Italia!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Gardasjøen

Populære hoteller i Gardasjøen

Italia, Lombardia, Tignale
8,8
Meget bra
442 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Salò
8,6
Meget bra
151 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Veneto, Bardolino
8,6
Meget bra
2471 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Gardasjøen?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 59 anmeldelser