Reiser til Gardasjøen

Gardasjøen! - navnet alene får meg til å drømmen og tenner julelys i mine øyne. Jeg har mistet tellingen over alle de gangene jeg har vært der, likevel blir jeg helt salig av spent forventning når jeg kan forlate motorveien og sette kursen mot Italias største og kanskje vakreste innsjø.

Da jeg var liten, var det én ting jeg var helt sikker på, og det var at jeg aldri noensinne skulle til Gardasjøen. Idéen jeg hadde hatt, fordi min elskede bestemor en gang hadde vært der med alle kortspill-vennene sine. Da hun kom hjem fortalte hun jublende om den guddommelig vakre naturen, men ikke minst om alle de andre eldre mennesker de hadde møtt på sin ferd. Derfor stemplet jeg umiddelbart Gardasjøen som pensjonistenes paradis, det det faktisk også var den gang. Heldigvis kom jeg på bedre tanker med hjelp fra gode og velmenende venner, i dag er Gardasjøen en av mine absolutte favorittreisemål.

Et paradis for livsnytere

Jeg er heldigvis ikke alene om å ha det på denne måten, men i motsetning til mine barndoms fantasier er Gardasjøen i dag mye mer enn et fristed for pensjonister. Dette 50 km lange og pittoreske postkort, tiltrekker seg både naturelskere, luvsnytere, romantikere, familier med barn, turgåere, sports fanatikere,og de fleste kommer ilbake igjen og igjen, for gammel kjærlighet ruster, som vi vet ikke.

Solfaktor er spesialister på reiser til Gardasjøen, hvor du bor på hoteller eller ferieleieinntekter i løpet av turen. Velkommen til Gardasjøen med Solfaktor!

En billig ferie ved Gardasjøen med Solfaktor 

Ferie ved Gardasjøen byr i tillegg til de hyggelige, gamle byene også på mer moderne bydeler med alle tenkelige fasiliteter. Gardasjøen representerer en allsidighet som reisemål der du både kan finne ro og avslapping samt et moderat natteliv, for ikke å glemme utfordrende opplevelser i den kjente fornøyelsesparken Gardaland. Det kryr av utfluktsmuligheter herfra, enten opp til Dolomittene eller en tur opp til de mindre innsjøene som Tennosjøen i Syd-Tirol, Ledrosjøen og Iseosjøen i Lombardia.

Du kan også la deg fascinere av de berømte attraksjonene i Verona og Venezia, og gå ikke glipp av den vidunderlige turen langs Minico-elva ned til Mantova hvor du kan besøke den nydelige blomsterhagen ”Parco Sigurta” og det ukjente vindistriktet Collina Moreniche underveis.

Et paradis for aktiv ferie

På grunn av de meget spesielle vindforholdene er den nordligste delen av innsjøen velegnet til vindsurfing, og byen Torbole er om sommeren like populær som de mest kjente skistedene er om vinteren. Nede i byen Malcesine kan dere leie terrengsykler som blir transportert opp på toppen av fjellet Monte Baldo, hvor dere kan hente syklene etter en luftig tur med taubanen. Dermed er dagen tilrettelagt og det er opp til deg om du vil ned over den nordlige delen til Nago og Torbole og tilbake gjennom tunnelene, eller sørover ned fra fjellet til Garda og opp langs kysten.

En sykkeltur langs sjøkanten 

Det behagelige klimaet, det fantastiske landskapet, alle de interessante historiske plassene og den imøtekommende lokalbefolkningen gjør Gardasjøen til et internasjonalt anerkjent feriested som er verdt å få med seg.

Sykkelutleie:

I byen Costermano del Garda er det mulig å leie sykler som du kan få levert langs hele sjøen. Prisene ligger på ca. 35-40 euro pr. sykkel inkl. levering. For ytterligere informasjon se: www.bikestorefun.com

 

Hoteller i Gardasjøen

Populære hoteller i Gardasjøen

Italia, Lombardia, Tignale
8,7
Meget bra
614 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lombardia, Gargnano
9,0
Fantastisk
1366 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Veneto, Peschiera
8,9
Meget bra
31 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Book en billig reise til Gardasjøen med Solfaktor i dag

Hos Solfaktor kan du døgnet rundt enkelt booke en problemfri og billig reise til Gardasøen med avreise fra en av Norges største flyplasser. Den smarte søkemaskinen holder automatisk øye med alle de største  nettportalene for å sikre deg de beste prisene på flybilletter og hoteller over hele verden.

Vi syr sammen en pakkereise til deg med reisegaranti, slik at du får det beste av begge verdener. Tilføy en leiebil eller transfer til og fra flyplassen og nyt en perfekt ferie på egenhånd når du kommer frem. Hvis du allerede har transporten på plass, men mangler et ideelt hotell ved Gardasjøen, velger du "Kun hotell" og deretter ser du internetts beste priser på ferieovernattinger. Du kan også se en oversikt med tilbud på restplasser til Gardasjøen her.

Hoteller og feriehus ved Gardasjøen

Hos Solfaktor har vi hatt billige reiser til Gardasjøen på programmet vårt siden 1999, noe som har gitt oss god tid til å håndplukke en lang rekke hoteller, feriehus og ferieleiligheter i forskjellige størrelser, som alltid holder høy kvalitet og som passer for skandinaviske reisende. Feriehusene vil tilbyr ved Gardasjøen holder generelt høy standard og har fantastisk beliggenhet, og du er aldri langt unna gode fasiliteter og opplevelser. Våre medarbeidere besøker og kontrollerer alle feriehusene i programmet vårt med jevne mellomrom. 

Tast inn informasjon i søkemaskinen vår og finn et ideelt hotell ved Gardasjøen.  

Høstferie ved Gardasjøen

Gardasjøen er et opplagt reisemål hvis du ønsker å tilbringe høstferien sør for Alpene. Hvis du tilbringer høstferien ved Gardasjøen, kan du vanligvis forvente høyere temperaturer enn hjemme, og slik kan du forlenge sommeren betydelig. Ved Gardasjøen er klimaet mildt og inviterer til en stemningsfull høstferie i vakre naturomgivelser. Hvis høstferien går til Gardasjøen, kan du glede deg til storslått natur, hyggelige byer, båtturer på innsjøen og avslapping i fantastiske rammer. Du får gode tur- og sykkelmuligheter i fjellene, og du kan ta mang en hyggelig spasertur langs innsjøens bredder eller i de sjarmerende byenes historiske bykjerner. Temperaturene rundt høstferien er vanligvis behagelige nok til at du kan nyte en aktiv ferie i de vakre landskapene ved innsjøen.

Garda Jazz Festival

Hvis du er en jazz-fan, må du ikke gå glipp av denne musikkfestivalen ved Gardasjøen. Hvert år fra juni til juli arrangeres Garda Jazz Festival i de fire byene Riva del Garda, Torbole, Nago og Arco som alle ligger i den nordlige delen av Gardasjøen. Festivalen strekker seg over to-tre uker og duoer, trioer og orkestre opptrer med konserter på byenes plasser, barer og slott i området. Opprinnelig startet festivalen i byen Torbole og var en av de første av sitt slag i Italia. Siden jobbet man med å samle festivalen i de fire byene, noe som lyktes for første gang i år 2000. Festivalens program publiseres på gardajazz.com.

Ferger på Gardasjøen

En flott og underholdende måte å oppleve Gardasjøen og dens innbydende byer på er ved å reise rundt med de små fergene som seiler på kryss og tvers av innsjøen. Mer enn 20 små forskjellige båttyper seiler omkring på innsjøen, hvorav de fleste av båtene er utstyrt med bar, restaurant og soldekk, slik at du kan tilbringe halve og hele dager på vannet. Selv om vinteren er det mulig å se båttrafikk på innsjøen. Mange av båtene tar også biler ombord, slik at du ikke behøver å kjøre hele den lange, men vakre veien langs innsjøbredden for å reise fra øst til vest.

Ute fra innsjøen får du et flott bilde av Gardasjøens bredder, fjellene bakom og de mange små byene, borgene og antikke stedene området har å by på. Herfra får du for eksempel flotte muligheter til å betrakte ”Il castello di Sirmione”, Salò-bukten, de runde sitrontrærne som vokser langs vannkanten fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre vakre og interessante severdigheter.

Eksempler på fergeturer du kan delta på:

- Peschiera sul Garda til byen Garda
- Salò til Gargano
- Riva del Garda til Malcesine
- Desenzano til Manerba

Det kan være en fordel å skaffe seg en rutetabell for de forskjellige turene, slik at du kan planlegge båtturen din godt og ikke ender opp strandet på feil side av sjøen. På flere festdager i løpet av året er det mulig å seile på innsjøen om kvelden og i nattetimene, slik at du kan kikke inn på de mange lysene fra alle byene. Båtene leies også ut til private fester og andre arrangementer.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Gardasjøen?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 56 anmeldelser