Reiser til Portimão

På den portugisiske Algarvekysten, der elven Rio Arade munner ut i Atlanterhavet, ligger Portimão (eller Portimao). Her kan man både nyte et avslappende strandliv og et aktivt byliv. Byen er særlig kjent for sitt kjøkken, som blant annet består av smakfulle skalldyr- og fiskeretter. I byens mange gater kan man shoppe og nyte glade dager på byens mange resturanter, barer og kaféer. I området omkring byen ligger et badeland, en dyrehage og flere andre fornøyelser, og det er mulig å dra på fisketurer, utflukter til grotter og delfinsafari. 

Portimao er kjent for sine vakre bygninger

Portimao er kjent for vakre bygninger fra det tyvende århundre, og bygatene er som et mekka for de handleglade, med sine brede utvalg av både internasjonale kjedebutikker og lokalbutikker som selger klær og håndverk.

Det er et roligere tempo nede ved havnen, og i denne delen av byen ligger flere vakre parker der man kan slappe av og nyte den deilige ettermiddagssolen.

I byen avholdes flere årlige arrangementer som er populære blant turister. Vannsport-arrangementer, utstillinger, fyrverkeri og musikk, sang og dans gjør byen til en livlig destinasjon også på vinterstid.

Portimão er én av de største byene på den portugisiske sydkyst og var tidligere mest kjent for sine skipsverft og fiske. I dag har disse industriene blitt erstattet av turisme, og byen har i stedenfor blitt kjent for sitt gode utvalg av butikker og resturanter. Langs den gamle havnefronten, der fiskebåtene tidligere lå side om side, kan du i dag vandre langs en flott promenade, Ribeirinha, som fører deg til den gamle bydelen med sine smale, brosteinsbelagte gater og byens gågater, Rua Diogo Tomé og Rua da Portades da São João. Gågatene summer av liv i høysesongen, derfor kan du vurdere å heller besøke kystens skjønne badestrender og utforske andre byer i ditt eget tempo.

På tross av at Portimão i likhet med andre deler av Sør-Portugal ble hardt rammet av et jordskjelv i 1755, står det fortsatt enkelte historiske severdigheter omkring i byen, herunder Igreja da Nossa Senhora da Conceição. Kirken stammer fra 1300-tallet, men byens historie strekker seg mye lenger tilbake i tid. Opp gjennom århundrene har skiftende folkeslag bodd i området, herunder grekere og maurere, for å utnytte den strategisk gode beliggenheten.

Tett på populære strender

Fra Portimãos sentrum er det kun tre kilometer å reise ut til én av Algarvekystens mest kjente strender, Praia da Rocha, der du og familien kan nyte det solrike klimaet på det fine sanden eller i det krystallklare havet. På tross av at byen er relativt stor er den preget av en behagelig og tilbakelent atmosfære og er derfor et perfekt reisemål for deg som ønsker å oppleve mer enn de turismepregete feriebyene langs kysten.

På tross av at det kun er noen få kilometer ned til de fristende strendene ved Praia, kan du i Portimão oppleve en særegen og mer autentisk side av Algarve. Med sine omkring 55.000 innbyggere, hvorav majoriteten er portugisiske familier, er det liv i Portimão hele året. Dessuten finner du spennende restauranter og butikker som ikke bare besøkes av andre turister, men også av lokalbefolkningen. Hvis du ønsker å lære mer om byens interessante fortid, kan vi anbefale et besøk på byens musuem, Museu de Portimão.

Portimao utgjør et trafikalt knutepunkt på det vestlige Algarve, og du kan reise herfra med tog til Faro og videre mot grensen til Spania. Med et enkel togbytte kan du reise nordover fra Portimão til hovedstaden Lisboa. Å benytte seg av regiontogene er vel og merke et noe langsommere reisealternativ enn en leiebil, derfor anbefaler vi sistnevnte.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Portimão

Populære hoteller i Portimão

Portugal, Algarve, Portimão
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 12 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Portimão
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Portimão
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)