Reiser til Roma

Italias vakre hovedstad kalles ikke den ”Den Evige Stad” uten grunn - ikke bare har den stått i langt over 2000 år, men også fordi den er en evig kilde til glede og gjensyn. Book en billig reise til Roma med Solfaktor i dag!

En reise til Roma er som en vandring gjennom historien. Byen nærmest et museum i seg selv med sin vakre arkitektur, gastronomi, livsglede, mote, butikker og mange andre opplevelser i én av verdens mest fascinerende byer.

En reise til Roma er nærmest som å oppleve historiens vugge. Her kan du besøke Colosseum, Forum Romanum, Spansketrappen og Trevifontenen, som bare er én av byens mer enn 280 fontener. En annen berømt severdighet er Vatikanet og den imponerende Peterskirken, der du  finner det Sixtinske kapell og Michelangelos beundringsverdige takmalerier.

Gå på handletur i trendy klesbutikker, smykkeforretninger og skobutikker i byens kjente handlegate Via Niazionale og besøk Porta Portese, der du kan finne alt mellom himmel og jord på byens kjente loppemarked.

«Den evige stad» ligger ved elven Tiber og kun 24 kilometer fra Middelhavet. 

>> Finn tilbud på restplasser til Roma her

Et stort utvalg av spisesteder

Når sulten melder seg kan du velge mellom tusenvis av fristende spisesteder i Roma, enten du søker italienske eller internasjonale matretter, og byen har en kafé på nærmest hvert eneste gatehjørne.  Spis saltimbocca ala romana, fersk gnocchi og skyll ned med frisk frascativin på en av de mange restaurantene i sidegatene.

Slå deg ned på en kafé på Piazza Navona og betrakt byens liv som er preget av mopeder, elegante damer og stressede forretningsmenn med mobilen lime fast til øret mens du nyter en ekte italiensk matbit. 

Det ligger to større flyplasser utenfor byen, Roma Fiumicino flyplass-FCO- også kalt Leonardo da Vinci- og Ciampino-CIA. Førstnevnte ligger 36 kilometer fra sentrum, mens Ciampino-CIA ligger cirka 17 kilometer utenfor Roma. Du kan komme deg til sentrum med taxi, tog og buss. Den raskeste reisemåten er med tog, og med ekspresstoget Leonardo Express tar det cirka en halvtime fra Fiumicino. Fra Ciampino går det busser både til nærmeste stasjon og helt inn til det sentrale Roma. Vær samtidig oppmerksom på at det kan være dyrt å benytte taxi i byen. 

Hvem vil verdsette en reise til Roma?

Den italienske hovedstaden Roma er byen for deg som elsker Italia og landets historie, kultur, mote, gastronomi og livsstil. Byen oppleves flottest til fots, særlig om du reiser med barn, og er perfekt for en langweekend eller helst en kortferie, enten det er  familien, par eller vennegjengen som er på tur. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre. De billigste hotellene finner du ved togstasjonen Termini, og du får som regel mye for pengene i Roma. Regn ikke med den største frokosten på hotellet, men hvis du vil oppleve Roma handler det om å komme seg på en fortauskafé i stedet for å sitte i hotellets restaurant.

Når på året bør man reise til Roma?

Du kan reise til Roma hele året, men vær klar over at det er mange turister i byen om sommeren, i påsken og i julen. Hvis du ønsker å ha byen litt mer for deg selv, er den beste tiden å reise hit på i marsapril eller i perioden mellom september og november. Roma byr på berømte severdigheter som kan besøkes året rundt, både utendørs (for eksempel Spansketrappen og Trevifontenen) og innendørs (for eksempel Peterskirken og Pantheon).

>> Les mer om storbyferie med Solfaktor her

Hoteller i Roma

Populære hoteller i Roma

Italia, Lazio, Roma
9,5
Fantastisk
998 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lazio, Roma
9,2
Fantastisk
828 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lazio, Roma
9,0
Fantastisk
418 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby

Slik booker du en billig reise til Roma

På nettsiden vår kan du velge om du vil booke en billig reise til Roma som en samlet pakkereise eller som 'Kun hotell'. Hvis du booker en pakkereise inkludert flybillett og hotellovernatting hos Solfaktor er du automatisk sikret av Reisegarantifondet. Hvis du velger "kun hotell" reiser du på egenhånd og er ikke dekket av vår reisegaranti. 

Vi finner de billigste flybillettene til den italiensk hovedstaden, inkludert avganger med lavprisselskaper, og vi søker etter priser på hotellovernatting hos alle de største portalene. Slik kan du alltid regne med å få den beste prisen. Tast inn antall reisende og velg hvilken flyplass du ønsker å reise fra, så finne vi de beste tilbudene på pakkereiser til Roma. 

Verdens største landsby

Ingen andre italienske byer kan konkurrere med Roma når det gjelder trofaste beilere. Man besøker gjerne kulturbyen Firenze, den synkende kanalbyen Venezia, Sicilias hovedstad Palermo og så videre, men man vender tilbake til Roma gang på gang. Det skyldes ikke bare byens store kulturarv, men også dens sjarme og folkelighet som på besynderlig vis lever side om side med hovedstadens fornemhet og luksus. Du kan reise til Roma året rundt, men uansett hvor mange ganger du utforsker de historiske gatene kommer du alltid til å oppdage nye sider av byen og gjenoppdage kjente og kjære sider.

Roma har vært Italias hovedstad siden 1871, men de største severdighetene i byen stammer fra tiden da Roma var sentrum for det evig ekspanderende romerske keiserriket. Tilnavnet "Den evige stad" henviser til den langvarige posisjonen byen hadde som maktmetropol, og den dag i dag stammer de fleste av de mest populære severdighetene i byen fra den tiden, herunder Colosseum, Forum Romanum og flere andre berømte severdigheter. Det er kort avstand mellom severdighetene, og man kan enkelt gå mellom dem til fots. Det er for eksempel kun 650 meter fra Trevi-fontenen til Pantheon og herfra ytterligere 350 meter til den berømte Piazza Navona.

Feriebolig i Roma

Hos Solfaktor kan du velge mellom et bredt utvalg av feriebolig i Roma. Uansett om velger hotell eller leilighet har vi et utvalg av overnattingssteder i alle de sentrale delene av Roma, slik at du kan få akkurat den basen du ønsker deg. Vi hjelper deg gjerne med råd og veiledning om de forskjellige områdene i Roma, som alle har hver deres særpreg og kvaliteter.

Vi tilbyr gratis avbestilling på de aller fleste ferieboligene i Roma. Les med om betingelser for gratis avbestilling under de enkelte ferieboligene du finner på våre nettsider. Hos Solfaktor finner du mer enn 250 hoteller og ferieleiligheter i Roma, og på nettsidene våre kan du se de aktuelle prisene samtidig som du kan lese personlige beskrivelser av alle overnattingsstedene, se bilder, lese anmeldelser fra våre gjester og mye mer.

Hvor bør man bo på en ferie i Roma?

De fleste av våre ferieboliger i Roma ligger helt sentralt i det historiske sentrumet, rett ved kjente steder som Campo de' Fiori, Piazza Navona, Trevifontenen og Spansketrappen. Hvis du bor i dette området kan du lett komme deg rundt til det meste til fots. Hvis du heller har lyst til å oppleve den folkelige bydelen Trastevere, det "u-turistifiserte" universitetsområdet San Lorenzo eller strøket rundt Peterskirken og Vatikanet, finnes det flere muligheter. Alle disse bydelen har for øvrig gode offentlige transportforbindelser med det historiske sentrumet.

Hotell i Roma

Hvis du ønsker å bo på hotell i Roma er utvalget enormt, noe som også betyr at du må se deg godt om når du skal velge hvor du vil bo på ferien din. Du finner alt fra én-stjerners hoteller som gir deg tak over hodet til en billig penge til 5-stjernershoteller som frister med alle tenkelige fasiliteter. På tross av at det kan stå 4 stjerner over døren er det ikke alltid vi i Solfaktor er enige. Når du reiser med Solfaktor kan du være sikker på å få en ærlig beskrivelse av hotellet, og på våre nettsider kan du naturligvis også velge hoteller ved å bruke filteret. For eksempel kan du huke av for at du kun vil bo på et hotell i sentrum eller at det skal være balkong på rommet ditt.

De aller fleste hotellene vi formidler har frokost inkludert i prisen, men du finner også spesialtilbud der du kan velge om du vil kjøpe frokost eller ikke. Vi anbefaler aldri å bestille halvpensjon når du er på storbyferie i Roma; det ville nærmest være en forbrytelse å ikke spise middag ute og oppleve den gode maten og stemningen på de mange fantastiske restaurantene som finnes i byen. Når det er sagt, bør man naturligvis forsøke å unngå de verste turistfellene i Roma, i likhet med i alle andre storbyer i Italia og resten av Europa. Hvis du vil få inspirasjon, tips og råd om maten i Roma er det bare å besøke bloggen vår.

>> Les mer om Solfaktors hoteller her

Ferieleilighet i Roma

Vi i Solfaktor er spesialister på reiser til Roma, og opp gjennom årene har vi samlet et stort utvalg av de beste ferieleilighetene i byen. At vi skriver de beste betyr ikke nødvendigvis at de også er de dyreste leilighetene, men derimot at det er snakk om leiligheter med gode beliggenheter, at de aller fleste har balkong eller takterrasse og at prisen tilsvarer kvaliteten.

I motsetning til hoteller i byen får vanligvis ikke ferieleilighetene offisielle stjerner, men som veiledning kan du bruke antallet stjerner i våre egne vurderinger. Vær oppmerksom på at mange av de mest etterspurte leilighetene blir bestilt lang tid i forveien, og hvis du skal reise i en av høytidene, for eksempel i påsken eller i julen, bør du være tidlig ute.

Å bo i en ferieleilighet gir deg mer frihet og flere muligheter enn når du bor på et hotellrom. Her har du f.eks muligheten til å trylle frem lekre matretter med råvarer kjøpt på det lokale markedet, selv bestemme når frokosten skal inntas og generelt ha mer plass og muligheten til å kunne slenge seg på sofaen etter en begivenhetsrik dag.

Når man bor i en ferieleilighet må man selvfølgelig være oppmerksom på at det ikke finnes noen resepsjon å henvende seg i, men om man skulle ha bruk for hjelp kan man få assistanse hos våre samarbeidspartnere eller direkte hos oss. Mange opplever det som et ekstra pluss at man i de fleste tilfellene bor svært tett på lokalbefolkningen, gjerne inne i de unike sidegatene som gjør Roma til noe helt spesielt.

Ferieleilighetene i Roma har ofte også sin egen terrasse, noe som gir deg muligheten til å nyte solen i fredeligere omgivelser enn nede på gaten og å kunne betrakte millionbyen fra et annet synspunkt. Tast dine foretrukne reisedatoer på våre nettsider og la oss gi deg et utvalg av lekre overnattingssteder i Roma.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hva sier gjestene i Roma?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 54 anmeldelser