Reiser til Roma

En tur til Roma går aldri av moten. Italia sin vakre hovedstad kalles ikke den ”Den Evige Stad” uten grunn - ikke bare har den stått i langt over 2000 år, men også fordi den er en evig kilde til glede og gjensyn. Her finner du imponerende arkitektur, verdensberømte monumenter, livlig kultur- og uteliv og utsøkt gastronomi. Bestill en billig reise til Roma med Solfaktor!

Roma som reisemål

Roma er hovedstaden i regionen Lazio i Italia og ligger på begge sider av elven Tevere (Tiber). Roma har vært Italia sin hovedstad siden 1871, men de største severdighetene i byen stammer fra tiden da Roma var sentrum for det evig ekspanderende romerske keiserriket. Byen har en rik historie som strekker seg over tusenvis av år og du kan oppdage arkeologiske skatter bare ved å vandre rundt i Roma sine gater. Det er et svært ettertraktet reisemål som hvert år tiltrekker seg millioner av besøkende fra hele verden. I Roma kan du oppleve historiske monumenter, storslått arkitektur og kulinariske opplevelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Roma

Roma er en imponerende by med rik historie, majestetiske monumenter og mange kulturelle attraksjoner som er verdt å besøke. Colosseum er byens mest ikoniske landemerke. Det gamle amfiteateret ble bygget for gladiatorkamper og andre offentlige forestillinger og er imponerende i både størrelse og historisk betydning. Like ved ligger Forum Romanum som var hjertet av det antikke Roma og fungerte som et politisk, religiøst og kommersielt senter. Det er en fascinerende arkeologisk park med ruiner av gamle templer, basilikaer og triumfbuer. Du kan bli med på guidet tur i Roma til både Colosseum og Forum Romanum for å få innsikt inn i den historiske betydningen av stedene.

Sentralt i Roma ligger Vatikanstaten, verdens minste uavhengige stat og hjemmet til paven som er den katolske kirkes overhode. De mest kjente attraksjonene i Vatikanet inkluderer Peterskirken, Petersplassen og Vatikanmuseene. Her kan du oppleve praktfull arkitektur og kunstverk som Michelangelos takmaleri i Det sixtinske kapell. Midt i sentrum av Roma ligger Pantheon, som er en av de best bevarte bygningene fra den romerske antikken. Dette imponerende tempelet har en majestetisk kuppel og en åpen oculus (hull i taket) som gir naturlig lys. En kort spasertur unna finner du den majestetiske Trevifontenen som er en av verdens mest kjente fontener og det er en populær attraksjon i Roma. Like ved kan du besøke Spansketrappen som består av 135 trinn og fører opp til Trinità dei Monti-kirken.

Roma er kjent for et stort og variert tilbud av museer og kunstgallerier, samt kulturelle opplevelser som opera og teater. Du kan oppleve den flotte arkitekturen kun ved å vandre gjennom Roma sine gater, og byen byr også på gode shoppingmuligheter.

Når er det best å reise til Roma?

Du kan besøke både Roma og Italia året rundt. Mellom juni og august er det høysesong med mange turister som besøker byen. I denne perioden blir det ofte veldig varmt med temperaturer som kan overstige 30 grader. Det er lurt å være forberedt på lange køer på populære attraksjoner om du besøker Roma på en sommerferie. HUSK å drikke nok vann når du opplever Roma under den varme solen. Våren og høsten er også populære tidspunkt å besøke Roma. I disse periodene er det behagelig varme rundt 20 grader og det er generelt lite nedbør. Det er færre turister enn på sommeren og vil være et godt tidspunkt for en storbyferie. Like fullt vil det rundt ferier som påske- og høstferie bli mer folksomt på attraksjoner og aktiviteter. Vinteren i Roma er mild sammenlignet med Norge, men det kan være kjølig og en del nedbør og vind. I denne perioden er det mindre køer ved kjente severdigheter, men du må regne med en del turister uansett når på året du besøker Roma.

Matopplevelser og uteliv i Roma

Italia er verdenskjent for sin mat og i Roma kan du oppleve italiensk matkultur på sitt beste. Her finner du et hav av restauranter og spisesteder som serverer klassiske retter som spaghetti carbonara, cacio e pepe og amatriciana, eller autentisk italiensk pizza med tynn, sprø skorpe og enkle, smakfulle råvarer. Roma er kjent for mange familiedrevne trattoriaer som inviterer til fantastiske matopplevelser i en sjarmerende atmosfære. Du finner også elegante fine-dining restauranter med mer internasjonalt preg. Det italienske kjøkkenet er også kjent for sin deilige gelato (italiensk iskrem), søtsaker og bakverk som nytes sammen med en espresso eller cappuccino.

Utelivet i Roma er en viktig del av byens kultur. Når du vandrer gjennom Roma sine gater, kan du føle den sosiale stemningen og festligheten på barer og uteserveringer. Byen er kjent for aperitivo-kulturen der folk samles tidlig på kvelden for å nyte drinker og dele småretter. Mange tar veien videre til trendy barer og pulserende nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene, spesielt i helgene.

Fly og hotell i Roma

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Roma og Italia. Det går direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen til Roma Fiumicino Flyplass (FCO) tar ca 3 timer og 15 minutter. Den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til Roma sentrum er å ta flytoget, Leonardo Express tog. Togstasjonen ligger i terminalbygningen og togene går hvert 15. minutt. Turen tar omtrent 30 minutter til Roma Termini jernbanestasjon som ligger i sentrum av byen. Fra Roma Termini kan du enkelt ta t-bane eller taxi for å komme deg til ditt hotell. Du kan også ta flybuss inn til sentrum av Roma, bussen stopper på flere knutepunkter i byen og tar mellom 45 min og 1 time avhengig av trafikken. Du kan også ta taxi fra flyplassen som du finner utenfor ankomsthallen, men det er et dyrere alternativ og kan ofte ta lengre tid på grunn av kø. Ønsker du fleksibilitet til å utforske områder utenfor Roma kan du vurdere å leie bil.

Roma byr på et stort og variert utvalg av overnattingsmuligheter for enhver smak. Her finner du eksklusive hoteller med alle fasiliteter og all-inclusive, koselige boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter om du ønsker å bo mer lokalt. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Roma og Italia!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Roma

Populære hoteller i Roma

Italia, Lazio, Roma
8,9
Meget bra
1548 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Lazio, Roma
9,4
Fantastisk
808 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Lazio, Roma
8,6
Meget bra
3934 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva sier gjestene i Roma?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 109 anmeldelser