Reiser til Kefalonia

Kefalonia er ikke bare den største øya i Det joniske hav utenfor vestkysten av Hellas, men også én av de vakreste. Med sine flotte strender, nasjonalpark og stemningsfulle byer er Kefalonia på mange måter genuin, gresk øyidyll. På tross av at et voldsomt jordskjelv i 1953 gikk hardt utover byene på øya, kan du også i dag nyte stemningen i små, pittoreske byer med fargerike hus som er bygget i klassisk, venetiansk stil.

Paralia Myrtos, som er én av Europas vakreste og mest fotograferte strender, ligger på Kefalonia. De fleste som reiser til Kefalonia kommer hit først og fremst for å nyte en avslappende badeferie ved det asurblå havet. Dette kan man gjøre mange steder på øya; utover den berømte Myrtos-stranden, der det kan være litt trengsel i høysesongen, ligger en perlerekke av vakre strender med fin sand og småstein på Kefalonia. Den brede Antisamos-stranden, som ligger omkring ti minutter med bil fra byen Sami, har en spektakulær beliggenhet i en liten bukt omgitt av grønne fjell.

På nordøya kan du besøke den lille og meget stemningsfulle byen Assos, med sine hyggelige kaféer som ligger langs strendene. Fortsett gjerne helt opp til Fiskardo nær nordspissen av Kefalonia. Denne lille kystbyen er utrolig idyllisk, og det ligger ofte mange store lystbåter til kai langs havnefronten. I Fiskardo er det også gode muligheter til å slå seg ned på en hyggelig kafé og nyte utsikten over vannet.

Opplevelser og severdigheter

Strendene og havet er øyas viktigste trekkplastre, men en billig reise til Kefalonia byr også på mange andre opplevelser. Melissani-grotten, som munner ut ved en underjordisk sjø med sollys ned fra en åpning i toppen er én av øyas mest kjente severdigheter. Man kan besøke innsiden av grotten med robåt; dette er en uforglemmelig opplevelse for hele familien. Hvis du drømmer om å oppleve drypsteinsgrotter, bør du også besøke Drogarati-grotten, som ligger kun 4-5 kilometer unna Melissani-grotten. 

På tross av at det ikke står mange gamle byggverker igjen, kan du finne flere spor etter øyas lange historie. Hvis du er historieinteressert, er det arkeologiske museum i hovedbyen Argostoli et besøk verdt, i likhet med ruinen etter den venetianske borgen, som ligger vakkert til på en liten halvøy ved Assos.

Hvis du ønsker å oppleve mer enn deilige strender på Kefalonia, kan du utforske vannsport av mange slag. Det klare vannet og den klippefylte kysten har gjort øya til et yndet reisemål blant fritidsdykkere. Det finnes mange dykkersentre som arrangerer både undervisning for nybegynnere og spennende turer for erfarne dykkere. Hvis du foretrekker å holde hodet over vann, kan du leie vannsykler og paddleboards.

Reiser til Hellas

Kefalonia er bare en av de greske øyene som du kan finne billige reiser til her hos Solfaktor. Utforsk også vårt utvalg av destinasjoner på det greske fastlandet, der du også finner massevis av steder som egner seg perfekt for en opplevelsesrik badeferie.

Finn din reise til Hellas her

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Kefalonia

Populære hoteller i Kefalonia

Hellas, Kefalonia, Poros
  • Internettilgang / WiFi
  • Nærmeste flyplass: 41 km
Hellas, Kefalonia, Agia Effimia
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kefalonia, Svoronata
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi