Reiser til Split

Besøk den livlige byen Split i Kroatia. Her kan du nyte deilig strandliv, oppleve rik kultur og vel bevarte romerske ruiner, samt et pulserende uteliv. Bestill en billig reise til Split med Solfaktor!

Split som reisemål

Split er en by i Kroatia beliggenhet ved foten av fjellet Marjan, på en halvøy i regionen Dalmatia, ved Adriaterhavet. Split er den nest største byen i Kroatia etter hovedstaden Zagreb. Det er et attraktivt reisemål, spesielt i sommersesongen, og tiltrekker seg turister fra hele verden. Gamlebyen i Split står på UNESCOs verdensarvliste. Kjernen i gamlebyen er keiserpalasset som ble bygd mellom 295 og 305 fvt. og anses som et av verdens best bevarte eksempler på romersk arkitektur. I nærheten av Split kan du besøke oldtidsbyen Salona (i dag Solin) hvor du kan utforske en arkeologisk park med mange romerske ruiner.

Attraksjoner og aktiviteter i Split

Strandlivet i Split er den største attraksjonen og det tiltrekker seg turister fra hele verden. Byen har flere flotte strender og en av de mest populære er Bacvice-stranden som ligger i nærheten av sentrum. Her kan du nyte deilig strandliv med forfriskende bad i det krystallklare Adriaterhavet. Søker du aktiv ferie i flott natur kan du utforske Marjan Hill, et grønt område med trapper og skogstier som er perfekte for fotturer, jogging og sykling. På toppen kan du nyte spektakulær utsikt over Split og Adriaterhavet.

Split har også en rik kulturarv som er verdt å utforske. Det imponerende romerske palasskompleks, Diokletians palass, dateres tilbake til det 4. århundre og er i dag hjertet av byen. Gå gjennom de historiske gatene, beundre kolonnene og besøk St. Dujekatedralen som engang var Diokletians mausoleum. I sentrum av palasset ligger det vakre torget Peristyle, og like ved ligger Cathedral of Saint Domnius, en av verdens eldste katedraler. Her kan du klatre opp i klokketårnet for å nyte panoramautsikt over Split.
Split har også flere kunstgallerier og museer, blant annet Split City Museum, Galerija Mestrovic og Etnografisk museum som gir deg innblikk i regionen Dalmatia sin kunst og kultur.

Når er det best å reise til Split?

Høysesongen i Split er på sommeren mellom juni og august med solrike dager og varme temperaturer. I denne perioden er det flest turister som besøker byen og det er perfekt for deg som vil kombinere byliv med sol og bad. Våren og høsten er også gode tidspunkter å besøke Split om du ønsker litt mildere temperaturer og færre turister. En tidsperiode for en storbyferie som passer bra. På vinteren er det lavsesong i Split og du må forvente mer nedbør og lavere temperaturer. Det er imidlertid en fin tid å besøke byen om du ønsker å utforske historiske og kulturelle attraksjoner i en mer avslappet stemning.

Matopplevelser og uteliv i Split

Split inviterer til å smake på fantastiske retter fra den kroatiske matkulturen. Maten i Kroatia har både innflytelse fra Middelhavet, slaviske tradisjoner og påvirkning fra nabolandene. Takket være beliggenheten ved Adriaterhavet kan du glede deg over ferske delikatesser rett fra havet. Du kan prøve lokale spesialiteter som pršut (urøkt og tørrstekt skinke) og det som regnes som Kroatia sin nasjonalrett, dalmatisk peka gryte (langtidsstekte grønnsaker og poteter med enten kalvekjøtt, lammekjøtt eller blekksprut). Du finner også mange restauranter og spisesteder som byr på internasjonale smaker i Split.

Utelivet i Split er livlig og variert og byen har noe for enhver smak. For de som ønsker pulserende natteliv er områder som Riva og Diokletians palass steder å oppsøke. Her finner du en rekke utesteder og nattklubber som gir deg muligheten til å danse og feste til daggry. Foretrekker du en mer avslappet kveld kan du utforske de mange barene og strandklubbene langs kysten av Split.

Fly og hotell i Split

Å komme seg til Split og Kroatia fra Norge er enkelt. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Split Flyplass (SPU) og flyturen tar ca 3 timer og 5 minutter. Det raskeste alternativet fra flyplassen til Split sentrum er med taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Split har også et godt bussnettverk og et rimeligere alternativ er å ta direkte buss fra flyplassen til sentrum av byen. Billetter kan kjøpes på bussen eller i billettluker på flyplassen. Ønsker du fleksibilitet til å utforske i eget tempo på ferie i Split, kan du vurdere å leie bil.

Det er mange gode overnattingsmuligheter i Split. Her vil du finne større all-inclusive hoteller, koselige boutique-hoteller og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Split og Kroatia!Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Split

Populære hoteller i Split

Kroatia, Dalmatia, Split
9,3
Fantastisk
485 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Dalmatia, Split
9,5
Fantastisk
5129 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Dalmatia, Split
9,5
Fantastisk
1109 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi