Reiser til Split

Split er det ultimate reisemålet med blått hav og fine strender og muligheter for en god handel. Strandpromenaden langs havnen har koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Split er det ultimate reisemålet med blått hav og fine strender og muligheter for en god handel. I tillegg er den kroatia`s nest største by hvor det historiske og det moderne livet blandes.

Unesco har Split på sin verdensarvliste. Her ligger blant annet et kjempepalass som ble bygget for den romerske keiseren Diokletanus. Rett på utsiden av dette restaurerte palasset ligger strandpromenaden langs havnen med koselige restauranter og kafeer hvor du kan nyte god lokal og internasjonal mat.

Inne i gamlebyen er det mange små unike butikker hvor du kan handle tradisjonelle håndverk og spesialiteter med oliven, ost og vin. Ikke langt fra handlegaten Marmontova ligger fiskehallen. Både den og grønnsaksmarkedet i gamlebyen er vel verd et besøk.

Split har noen fine bynære strender. Dessuten går det båter ut til alle de små og vidunderlige øyene. Her kan du virkelig nyte ferielivet i den kroatiske skjærgården og områdets unike historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid.

Split, Kroatias neststørste by og Dalmatias største, er en av Adriaterhavets vakreste byer og byr på et unikt antikk palass for romertiden, utmerkede strender, en lekker middelhavsgastronomi og et mildt klima. Ja, kort sakt er Split et reisemål som har det meste. 

Reiser du til Split i Kroatia med Solfaktor kan du velge mellom våre hoteller og feirehus. Du kan reise til Split fra flyplassene i Bergen, Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og Trondheim. Vi tilbyr også alltid full valgfrihet, både når det gjelder avreisedager og reiselengde. De fleste gjester besøker Split i sommerhalvåret fra april til september, men byen er også et godt valg på et reisemål til en storbyferie på høsten og/eller våren. 

Pakkereise eller kun hotell? 

Velg selv om du vil bestille en pakkereise eller bare hotellopphold. Bestiller du din reise til Split som en samlet pakke inkl. fly og hotell er du naturligvis dekket av pakkereiseloven og reisegaranti. Til din pakkereise kan du lett tilføye en leiebil som står klar til deg ved ankomst til Split Flyplass eller transport tur/retur fra flyplassen til ditt hotell.

Bestill din reise til Kroatia online og få den billigste prisen!

Det er både lett, trygt og ikke minst billigst å bestille din reise til Split online. Du finner alltid aktuell informasjon og flyavganger i søkemaskinen som også sammenligner priser fra alle flyselskaper og hotell daglig, så du alltid er sikker på at du får den billigste prisen på din reise. Ønsker du ikke å bestille din ferie online, eller vil du kombinere reisen til Split med andre reisemål og destinasjoner i Kroatia, er du alltid velkommen til å kontakte oss. 

Derfor bør du feriere i Split 

Det er mange gode grunner til å velge Split som reisemål til din neste ferie. Det er ikke kun stolthet eller et utslag av overdreven lokalpatriotisme når mange lokale innbyggere i Split hevder at deres by er en av verdens vakreste. Nesten en like stor andel av de tusenvis av utenlandske og kroatiske feriegjester som reiser hit på Adriaterhavets østlige kyst, år etter år, hevder det samme. 

Adriaterhavets perle 

I virkeligheten har byen like stor rett som sin dalmatiske søster, Dubrovnik, navnet "Adriaterhavets perle". Byen er ikke bare Dalmatias økonomiske, kulturelle og politiske sentrum, men også en av Adriaterhavets viktigste havnebyer. Den har også en unik blanding av historiske monumenter, inbydende strender og maleriske kystpromenader, som med en vakker plassering på en halvøy, rekker ut i det azurblå Adriaterhavet. 

En by full av historie og severdigheter 

Byens unike blanding av gresk, romersk venetiansk, byzantinsk, fransk og habsburgsk arv, som forlener den med mangfoldige historiske lag av stor arkitektonisk skjønnhet, fikk i 1979 UNESCO til å erklære dens historiske sentrum, og dens berømte antikke romerske palasset, Diocletianova Palaca, for kulturel verdensarv. 

Diocletianova palasset ble bygget av den romerske keiseren Diocletian i slutten av 200-tallet e.vt. og omslutter i stor utstrekning den gamle delen av byen med et svimlende areal på rundt 30.000 kvadratmeter. Dette gjør den til et av de største bevarte romerske bygningsverkene i verden. Det relativt velbevarte palasset er ikke bare byens suvernt mest besøkte attraksjon, men også en av de mest verdifulle antikke bygningene ved Adriaterhavets kyst og i Kroatia som helhet. 

Blandt byens andre store historiske og kulturelle severdigheter finner du katerdralen St. Duje fra det 13. århundre med sitt 57 meter høye klokketårn, som sammen med palasset er blitt et varemerke for byen; Jupiter-tempelet, som historisk sett var et av tre templer i byen, hvor to av de andre var dedikert til Venus og Cybele; Cindro-palasset, et vakkert barokpalass fra det syttende århundre; og Peristyle torg som ligger foran katedralen og som er byens mest populære plass. 

En annen populær plass i Split er Prokurativaplassen som er omgitt av søylegangen på tre av sidene og er åpent mot havet på den fjerde siden. Plassen kommer spesielt til live om sommeren når byen avholder sine berømte musikk- og teaterfestivaler. At teateret spiller en stor rolle i byen kan du se på byens teater, Kroatias nasjonalteater i Split. Teateret var en gang det største  Søreuropa, og fortsatt byr på et valg av forestillinger, konserter og danseforestllinger. 

Rikt nattliv og utallige resturanter

Men Split har mye mer å by på enn sin rike og fargerike historie, sin levende kultur og sin blendende skjønnhet. Byen er berømt for sitt livlige nattliv og sine mange gode resturanter og kafeer som byr på utallige eksempler på den dalmatiske versjonen av den berømte og lekre middelhavsmat, samt et valg av lokale drikke, og ikke minst de fremragende dalmatiske vinene. 

Og så er byen med sin store driftige havn et perfekt utgangspunkt for en reise til en av de 69 befolkede adriatiske øyer som ligger i Adriaterhavet, f.eks. øya Hvar, som ligger kun rundt en times seilas fra Split. 

Velkommen til Split med Solfaktor. 

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Split

Populære hoteller i Split

Kroatia, Dalmatia, Split
8,7
Meget bra
963 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Split
9,4
Fantastisk
1082 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Split
9,3
Fantastisk
4212 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)