Reiser til Sicilia

Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere. Velger du å legge ferien din til Sicilia kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere.

Velger du å legge ferien din til Sicilia kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Nordkysten av øya er kupert og forreven. På sørkysten ligger halvmåneformede sandstrender som perler på en snor. De største fjellområdene ligger i nordøst, med vulkanen Etnas topp på 2326 moh.
Sicilia har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, litt fuktige vintre.

Sicilia har så uendelig mye du bare “må” se. I og med at avstandene er store så er det både lett og greit å bruke leiebil eller offentlig transport. Det finnes både moderne storbyer og vakre småbyer i et maleriske landskap. To eksempler på det er den moderne hovedstaden Palermo og byen Taormina, også kalt romantikkens høyborg.

Øya har i alle år vært kjent for å ha et rikt kulturliv. Her kan du melde deg på både mat- og malingskurs. Hele året blir det holdt store kulturfestivaler og fra juni til august er mange av disse festivalene lagt til byen Taormina.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål på Sicilia

Populære hoteller på Sicilia

Italia, Sicilia, Patti
9,3
Fantastisk
532 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 171 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, San Vito Lo Capo
9,0
Fantastisk
166 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Ragusa
9,5
Fantastisk
480 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 103 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Reisemåter til Sicilia 

Hos Solfaktor kan du reise til Sicilia "nesten" som du ønsker det. Her finner du informasjon om de forskjellige reisemåtene vi tilbyr. 

Flyreiser til Sicilia 

Solfaktor samarbeider med alle de anerkjente flyselskapene som flyr til Sicilia. På søk vil du derfor se priser fra forskjellige flyselskaper, og på den måten kan du velge avreise som passer deg best, både med tanke på pris, flytider og om det er dirkte fly eller mellomlanding. Det finnes tre flyplasser på Sicilia: Catania på østkysten, Palermo på den nordvestlige delen av Sicilia og Trapani på vestkysten. 

Pakkereiser

En pakkereise hos Solfaktor inneholder som utgangspunkt flyreise, opphold i feriehus eller på hotell, samt leie av bil. Du finner pakkereiser på en eller to uker. Ønsker du derimot en kortere eller lengre reise, kan du enkelt bestille et skreddersydd tilbud. Solfaktor er selvsagt medlem av reisegarantifondet, og bestiller du en pakkereise til Sicilia som inneholder to ytelser (f.eks. hotell og leie av bil), da er du dekket av reisegarantifondet. Les mer på: Trygghet når du reiser 

Skreddersydde reiser 

Finner du ikke en reise som oppfyller dine ønsker, kan du alltids ta kontakt med oss slik at vi kan skreddersy et tilbud til deg som oppfyller dine behov 100%. Du kan selv velge lengden på ferien, hotell, osv. Tilbudet vil du motta innen 24 timer.

Kun hotell eller feriehus

Vil du selv arrangere transporten til Sicilia så kan du hos Solfaktor bestille kun hotell eller feriehus. Da klikker du enkelt på "kun hotell" i søk, så taster du inn dato og antall reisende, og på den måten vil du få opp en liste med alle ledige hotell og feriehus uten fly og leie av bil. Klikk på hotell eller feriehus i menyen for mer informasjon. 

Rundreiser 

En rundreise er en fin måte å oppleve Sicilia på spør du meg.. Bestill en bilrundereise hvor vi har valgt ut diverse hotell du på underveis. Men du kan også er skreddersy din egen rundreise med bil. Du kan se forslag på bilrundereise i søkemaskinen eller kontakte oss for inspirasjon og et skreddersydd tilbud. 

Gruppereiser

Vi har hatt den glede av å arrangere flere gruppereiser til Sicilia. Velg selv om du vil reise på egenhånd eller med norsk reiseleder. Er dere mer enn 10 personer som vil reise sammen så kontakt oss gjerne for et tilbud på gruppereiser. 

Langtidsreiser 

Det milde klimaet på Sicilia gjør at det er verdt å besøke på en langtidsferie. Men vi vil ikke anbefale langtidsreiser til Sicilia i perioden desember til mars. 

"Kjør selv ferie"

Normalt sett når man snakker om en "kjør selv ferie" betyr det at man vil kjøre fra Norge til reisemålet sitt, og vi har også gjester som velger å gjøre nettopp dette ned til Sicilia. Men dette må du beregne god tid på, og jeg vil anbefale at du stopper opp underveis og nyter noen av de mange andre interessante reisemålene i Italia, som f.eks Toscana eller Amalfikysten. Vil du på "Kjør selv ferie" så ta gjerne kontakt med oss for forslag til din reise. 

Reisetema

Har du et spesielt formål med reisen, f.eks. mat og vin eller vandrereise, da kan du under hvert hotell og feriehus se hvilke reisetema vi anbefaler. Du er også her mer enn velkommen til å ta kontakt med oss hvis du har et reisetema som ikke kommer opp på listen. Se alle temareisene hos Solfaktor. 

Vi tar forbehold for endringer i informasjon ang. flyselskaper og flyavganger. Vi henviser til søkemaskinen her på Solfaktor, hvor du alltid vil se aktuelle flyavanger på våre reiser. Har du spørsmål vedr. flyselskaper og flyreiser til Sicilia er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss. 

Hva sier gjestene på Sicilia?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 40 anmeldelser