Reiser til Albufeira

Besøk Portugal sin sørlige perle, og største ferieby, Albufeira på Algarvekysten. Her kan du nyte deilig strandliv, kulturelle attraksjoner og pulserende natteliv. Bestill en billig reise til Albufeira med Solfaktor!

Albufeira som reisemål

Albufeira er en by i regionen Algarve i det sørlige Portugal. Byen ligger vest for feriesteder som Faro og Vilamoura og øst for Lagos og Portimão. Med sin langstrakte kystlinje langs Atlanterhavet og velutbygde by er Albufeira et svært populært reisemål på Algarvekysten for både familier med barn, par og vennegrupper.

Attraksjoner og aktiviteter i Albufeira

Strandlivet langs kysten av Algarve i det sørlige Portugal er et trekkplaster for mange. Albufeira har kanskje noen av Europas vakreste strender og en av Albufeira sine mest populære er Praia dos Pescadores, som byr på gylden sand og krystallklart vann. Her finner du moderne fasiliteter med solsenger og parasoller, nærhet til strandbarer og spisesteder og gode muligheter for vannsport som surfing, windsurfing, jetski og parasailing. Den langstrakte stranden inviterer også til spaserturer og utforsking av omkringliggende klipper og grotter. Den har også et blått flagg og dermed ideell for familier. Det er også flotte strender av alle typer rundt Albufeira, fra hvite sanddyner på Salgados-stranden i vest til Falesias harde klipper i øst. Én av de mest berømte strendene er Peneco-stranden, også kjent som Tunnel-stranden med sine mange barer og restauranter. Sandstranden fører til den vakre Xorino-hulen som er hugget ut i klippen ved vannkanten. Å ta seg en sommerferie til Albufeira vil bli en opplevelse.

Besøk også Albufeira sin sjarmerende gamleby og vandre rundt i smale gater med kafeer, butikker og historiske bygninger. Ta også turen til Albufeira Marina, et livlig område med elegante restauranter, barer og butikker. Herfra kan du også bli med på båtturer for å utforske skjulte skatter og oppleve delfiner. Reiser du med barn er det populært å besøke Zoomarine Algarve temapark. Den ligger kun en kort kjøretur fra Albufeira og tilbyr en rekke aktiviteter som delfinshow og akvarium. Ellers er også et besøk til Parque Aventura en sikker vinner. Beliggenheten er rett utenfor Albufeira og parken inneholder mange morsomme aktiviteter for både store og små og med forskjellige vanskelighetsgrader.

Algarvekysten er et yndet reisemål for golfere på grunn av sine mange førsteklasses golfbaner, og du finner flere av disse i nærheten av Albufeira.

Når er det best å reise til Albufeira?

Høysesongen i Portugal er på sommeren, og spesielt langs kysten av Algarve. I denne perioden er det flest turister som besøker Albufeira med solrike dager og temperaturer opp mot 25 grader. Våren og høsten er også ideelle perioder å besøke Albufeira, spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene. I disse periodene kan du nyte behagelige temperaturer og for det meste oppholdsvær og Algarvekysten inviterer til både sightseeing og utendørsaktiviteter. Lavsesongen i Portugal, spesielt den sørlige regionen, er på vinteren da det kan være kjøligere og mer utsatt for vind og regn.

Matopplevelser og uteliv i Albufeira

Det sørlige Portugal, spesielt langs Algarve sin flotte kystlinje, er kjent for sitt utmerkede utvalg av fersk sjømat. I Albufeira finner du koselige tavernaer som serverer alt fra grillet fisk til hummer og deilige skalldyrretter, ofte fanget samme dag og tilberedt på lokal vis. Du finner et godt utvalg av tradisjonelle restauranter som serverer portugisiske favoritter som feijoada (bønne- og kjøttgryte), samt spisesteder med et internasjonalt preg. Det sørlige Portugal er kjent for sin vinproduksjon og Albufeira vil ikke skuffe deg når det kommer til lokale vinopplevelser. Bli med på vinsmaking eller prøv lokale viner på restaurant.

Albufeira byr på pulserende natteliv og er et av de mest populære stedene for uteliv på Algarvekysten. Her finner du mange barer, puber og nattklubber som byr på underholdning, karaoke og live musikk. De fleste stedene ligger på Albufeira Strip hvor du kan feste til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Albufeira

Fra Norge er det enkelt å komme seg til Albufeira i Portugal. Det går tett med direktefly fra Oslo Gardermoen i sommerperioden april-oktober til hovedflyplassen i regionen Algarve, Faro internasjonale lufthavn (FAO). Du kan få tak på direkte flybilletter også ellers i året, men da med færre avganger. Flyturen tar ca 4 timer og 20 minutter.

Flyplassen ligger ca 45 km fra Albufeira sentrum og det enkleste alternativet er å ta taxi som du finner utenfor terminalbygningen. Du kan også benytte deg av offentlige busser som er et rimeligere alternativ, men merk at du må bytte buss i Faro sentrum som tar deg til Albufeira. Ønsker du mer frihet til å utforske sørlige Portugal og Algarvekysten kan du vurdere å leie bil.

Albufeira byr på en rekke gode overnattingsalternativer enten du reiser med barn, alene, som par eller vennegruppe. Her finner du større all-inclusive hoteller ved stranden, koselige hoteller i sentrum og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Albufeira og Portugal!

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Albufeira

Populære hoteller i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
8,6
Meget bra
24 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,8
Meget bra
873 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,7
Meget bra
2004 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Albufeira?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 25 anmeldelser