Reiser til Albufeira

Albufeira er algarvekystens største ferieby og har alt som skal til for at du og familien kan nyte en avslappende badeferie sammen. I Albufeira kan dere besøke noen av Europas flotteste sandstrender, og i byen finnes et rikt utvalg av fornøyelser for både barn og voksne. Book en billig reise til Albufeira inkludert fly og hotell i dag!

Byen har en genuin atmosfære med et sprudlende natteliv og en lang gate som er full av restauranter og barer og går under navnet “The Strip”. Den gamle bydelen har smale smug med brostein og hvitkalkede steinhus som gjenspeiler at Albufeira tidligere var en liten fiskerlandsby som først i nyere tid har blitt til et populært reisemål

Albufeira tilbyr deg akkurat den ferien du ønsker

Enten det er storbyferie med hektisk kvelds- og natteliv eller det er avslappende badeferie på de vakre sandstrendene har Albufeira noe for alle. Marinaen er samlingspunktet for alt av spennende aktiviteter som du kan delta på, herunder båt-, fiske- og dykkerturer. Hvis du liker deg best på land kan du delta på segwaytur omkring i byen. Albufeira har et godt utbygd transportnett av små lokaltog, minibusser og offentlig rutebusstilbud.

Du kan slappe av på den vakre stranden Praia da Galé, utforske bølgete landskap og appelsinlunder i nærheten og vandre omkring på brosteinsbelagte gater i gamlebyen og se noen av byens mauriske trekk og dens gamle kirker og museer. 

På kvelden finner du massevis å oppleve. Nyt autentisk portugisisk mat på en lokal restaurant eller gå på byen i en av mange barer eller nattklubber.

Albufeira, som ligger i den sentrale delen av Algarvekysten, er delt opp i to hovedområder; Gamlebyen og Den nye byen. Gamlebyen er en labyrint av brosteinsbelagte gater sentrert rundt et torg, mens den nye byen ligger rundt en gate med livlige barer og klubber.

Bestill en reise til Albufeira med Solfaktor og bo på ett av våre utvalgte hoteller. Vi tilbyr alltid full fleksibilitet på datoer og reiselengde, og du bestemmer selv om du vil bestille reisen som en samlet pakkereise inkludert fly og hotell eller om du vil stå for transporten på egenhånd og kun booke en feriebolig via Solfaktor.

Få inspirasjon og les mer om reiser til Albufeira nedenfor eller bruk søkemotoren vår i dag til å finne din neste reise til Albufeira.

Hos Solfaktor.no kan du hele døgnet søke etter avganger og priser på billige reiser til Albufeira og andre populære reisemål. Vi søker etter de billigste flybillettene din neste reise til Albufeira med mulighet for avreise fra flere byer, blant annet Oslo, Bergen, København, Billund eller Hamburg. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og setter sammen med gode hoteller i en billig pakkereise med full reisegaranti. Dersom du vil sørge for transporten selv kan du søke etter reiser til Albufeira som 'hotel only'. Start din ferie i søkemaskinen allerede i dag!

>> Les mer om reiser til Portugal her

Hoteller i Albufeira

Populære hoteller i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
9,0
Fantastisk
2661 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Albufeira
9,1
Fantastisk
1602 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Albufeira
8,9
Meget bra
615 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en billig reise til Albufeira

I søkemaskinen her på siden kan dut velge mellom å booke en billig reise til Albufeira som en pakkereise og kun å booke hotell. Hvis du booker hele pakken - altså flybillett og hotellovernatting - hos Solfaktor, blir du automatisk omfattet av reisegaranti. Hvis du velger 'Kun hotell' reiser du på egenhånd, noe som er naturlig hvis du er på bilferie. 

Vi søker opp de billigste flybillettene til deg, inkludert avganger med lavprisflyselskaper, og priser på hoteller i alle de største portalene. Slik kan du regne med å alltid få lavest mulig pris. Vi har også et stort utvalg av restplasser til Albufeira.

Generell informasjon om billige ferier i Albufeira 

 • Natteravner: Velg klubber og barer i den livlige São João-gaten og dans hele natten til solen står opp.
 • Strandelskere: Nyt solen på Peneco-strandens gyldne sand eller utforsk de imponerende klippene ved Falesia.
 • Foodies: Besøk markedene med lokale råvarer og smak på fersk fisk og skalldyr på de tradisjonelle fiskerestaurantene.

Mange strender

Det er strender av alle typer ved Albufeira, fra hvite sanddyner på Salgados-stranden i vest til Falesias harde klipper i øst. Én av de mest berømte strendene er Peneco-stranden, også kjent som Tunnel-stranden med sine mange barer og restauranter. Sandstranden fører til den vakre Xorino-hulen som er hugget ut i klippen ved vannkanten. Med fiskebåtene trukket opp på sanden er Pescadores-stranden i hjertet av Albufeira svært malerisk. Den har også et blått flagg og dermed ideell for familier.

Været

Albufeira ligger i regionen Algarve, som er ett av Europas mest solrike steder. Derfor kan du forvente godt vær hele sommeren. Du kan fremdeles nyte varme solrike dager både på våren og høsten, men sørg for å ta med solkrem når varmen setter inn for fullt omkring juli. Nedbørsmengden øker om vinteren, men milde temperaturer betyr at du fremdeles kan dra på sightseeing.

Lokal transport

Til fots: Ta en tur på snirklende brosteinsbelagte gater i Albufeiras gamleby (Cerro da Vila) og du vil få se sidegater spekket med butikker, markeder, maleriske torg og massevis av caféer.

Med taxi: Hopp inn i en drosje for å se mer av Albufeira. Forvent å betale ekstra hvis du har med bagasjen og se opp for uautoriserte drosjer. De autoriserte har «taxi»-skilt på taket og taksameter.

Med leiebil: Å leie en bil er enkelt og du kan enten hente den på flyplassen når du lander, eller nærmere der hvor du bor. Utforsk området rundt i ditt eget tempo. Besøk f.eks. Pademe, som er en fascinerende liten landsby med storslåtte slottsruiner, plassert på en bakketopp i nærheten. En kort kjøretur fra Pademe ligger Ponte Grande, en rekke vakre grotter, som f.eks. Grutas do Xorino, som ligger under det klare friske sjøvannet.

Mat og drikke

Med sin beliggenhet på kysten, er det ikke overraskende at fisk og skalldyr er et hyppig innslag på de fleste menyer i byen. Smak på ferske sardiner i tomatsaus eller bacalao (torsk). En av de mest kjente rettene i Albufeira er kataplana, som er en stuing som består av fersk fisk som tilberedes i en unikt formet krukke. 

Prøv de lokalt produserte fiknene, mandlene og honningprodukter som de fleste desserter i byen er laget av, eller de lekre og søte dessertene Creme Caramel og Tarte de Amêndoa. 

Hvis du vil ha en tur på byen, er den nye bydelen São João-område stedet med sin livlige atmosfære og fulle barer. Hvis du derimot leter etter en mer avslappet stil, har Albufeira massevis av roligere coctailbarer og mange av dem har havutsikt.

Begivenheter:

Det arrangeres mange lokale festligheter året rundt, herunder byens karneval i februar, festivalen for byens fiskeri, Festa do Pescador, i september, samt en festival med fyrverkeri og parader i august.

Utsikten ovenfra: I midten av juni finner den årlige ballongfestivalen sted. Da vil du kunne se himmelen dekket med luftballonger når de vakkert seiler over landskapet.

Sardiner: Hvert år i august er Olhos de Agua, en fiskerby i nærheten, vert for en sardinfestival og duften av nyfangede sardiner på grillen henger i luften.

Opplevelser og severdigheter

Albufeira byr på én av Portugals vakreste kyststrekninger, men før man drar ut på oppdagelse i området rundt Albufeira kan man med fordel utforske selve byen. Selv om de fleste aktiviteter i Albufeira er sentrert rundt mat, drikke og ikke minst stranden, finnes også gode familieaktiviteter. Zoomarine byr på daglige show med delfiner og sjøløver. Albufeira byr også på et par kulturelle attraksjoner, fra de lokale festivalene til det virtuelle arkeologiske museet som med den nyeste teknologien gir liv til fortiden.

Ponte Medieval de Paderne

Broen Ponte Medieval de Paderne ble bygget i det 12. århundre, omtrent samtidig som Paderne Slott, og fører til den gamle befestningen. Eksperter mener at slottet var en av de opprinnelige befestningene som er avbildet på Portugals flagg. 

Torre da Medronheira

Tårnet Torre da Medronheira ble bygget i det 16. århundret og dets opprinnelige formål var å gi en strategisk kontroll over havet. I dag gir det de besøkende en majestetisk havutsikt. 

Parque Aventura

Uansett om du er på ferie med barn eller ikke, er Parque Aventura en sikker vinner. Beliggenheten rett utenfor byen med mange morsomme aktiviteter for både store og små og med forskjellige vanskelighetsgrader, er en stor opplevelse for barnefamilier.

Byer i nærheten

Praia da Falesia

Praia da Falesia er en seks kilometer lang skjønnhet badet i solskinn, som er det perfekte feriestedet for familier og par på utkikk etter en fredelig dag vekk fra den travle byen.

Olhos de Agua

Olhos de Agua byr blant annet på fremragende golfopplevelser, store velværesentre og vakre, hulelignende klippeformasjoner. 

Praia da Oura

Praia da Oura er en annen strand som har det blå flagget. Hvis du blir lei av å nyte den portugisiske solen er Praia da Oura berømt for sitt natteliv og de mange gode restaurantene.

Hoteller og ferieboliger i Albufeira

Hos Solfaktor finner vi de beste prisene på hoteller og ferieboliger i Albufeira.

Bruk søkemotoren til å finne din neste reise til Albufeira med mulighet for avreise fra flere byer, blant annet Oslo, Bergen, København, Billund eller Hamburg. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og lager en pakke sammen med hoteller og ferieboliger i Albufeira. Du kan også velge å bestille transfer til din feriebolig eller en leiebil som står klar ved flyplassen, så du får den beste start på ferien.

Alt blir automatisk samlet i en pakkereise med reisegaranti og dermed er du også dekket av pakkereiseloven, så du får det beste fra begge verdener. God tur!

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hva sier gjestene i Albufeira?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 11 anmeldelser