Reiser til Middelhavet

En reise til Middelhavet er nok det de fleste forbinder med sommerferie og tur til syden. Med solfylte kystlinjer, flotte sandstrender, krystallklart vann og en overflod av kultur og historie er en ferie til Middelhavet et sant paradis for alle typer reisende. Finn din drømmeferie på reise til Middelhavet hos Solfaktor!

Kysten av Middelhavet spenner over tre kontinenter. Europa, Asia og Afrika og de forskjellige landene og regionene langs kysten har alle sin egen unike sjarm og kultur. Middelhavet er ikke bare det ideelle målet for sommerferie, men utvilsomt også favoritten på høsten og våren. Både en familieferie på Mallorca, en reise til Malta eller en storbyferie til Barcelona er populære valg. Spania er det mest besøkte reisemålet ved Middelhavet, men land som Italia, Hellas, Kypros, Tyrkia, Kroatia og Frankrike er også høyt elskede feriemål.

Populære reisemål ved Middelhavet

Spania

Spania er det mest populære og besøkte destinasjonen på en reise til Middelhavet og landet tilbyr både storbyferie og klassiske reiser til syden. Byer som Barcelona, Alicante og Valencia er velkjente byer for storbyferie i Spania og byr på imponerende arkitektur og spennende kultur. Samtidig kan kystområder som Costa del Sol, Costa Blanca og Costa Brava by på vakre strender med varmt badevann.  Og hvordan er det mulig å utelate Mallorca med barnevennlige Alcudia, eller Ibiza og livlige San Antonio? Oppå alt dette kan du i Spania nyte deilig mat og vin på din ferie. Som blant annet den velkjente tapasen, en viktig del av spansk kultur. Med en reise til Spania, og ned langs kysten av Middelhavet, kan du finne alt det en ferie skal og bør inneholde.

>> Les mer om din reise til Spania

>> Les mer om din reise til Costa del Sol

>> Les mer om din reise til Mallorca

Italia

Italia er et av de mer populære reisemålene i Middelhavet og landet har en utrolig rik kultur og historie å by på. Fra de imponerende ruinene av Roma på storbyferie, det klare vannet i de pittoreske kystbyene i Cinque Terre, de fargerike husene på øya Capri, den landlige idyllen i Toscana, Middelhavet sin nest største øy- Sardinia og til den røffe naturen på Sicilia har Middelhavet og Italia noe for enhver smak. I tillegg er italienerne kjent for sin utsøkte gastronomi og vin som kan nytes på de mange koselige kafeene, trattoriaer og restaurantene du ser på ferie rundt om i landet. Italia sin kyststripe langs Middelhavet er ganske enkelt spektakulært.

>> Les mer om din reise til Italia

>> Les mer om din reise til Sicilia

>> Les mer om din reise til Amalfikysten

Hellas

Hellas er et land som tilbyr en rik historie og kultur og landet er kjent for sine vakre øyer i Egeerhavet omgitt av turkisblått vann. Øyer som Kreta, Rhodos, Korfu og Santorini er populære ferieøyer i Hellas. Spesielt hvis ferien dreier seg om sol og strand. Vil du på storbyferie kan du reise til byer som Athen og Thessaloniki, som begge byr på et vell av spennende severdigheter som Hellas er verdenskjent for. I tillegg er det greske kjøkkenet kjent for sin deilige mat og vin. Som for eksempel greske gyros og den bitre hvitvinen retsina. Hellas er bare enda et av de fantastiske muligheter en reise til Middelhavet byr på.

>> Les mer om din reise til Hellas

>> Les mer om reiser til Rhodos

>> Les mer om din reise til Korfu

Kreta

Øya Kreta i Middelhavet, som tilhører Hellas, er nærmest som et lite land i seg selv å regne. Kreta byr på en fasinerende historie og en rekke uimotståelige deilige og barnevennlige strender som kun Middelhavet kan tilby. Med plasseringen midt mellom Europa og Afrika vil du kunne glede deg til en solrik ferie med deilig vær fra tidig vår til sent på høsten. Elsker du allerede gresk kultur og ønsker å hente ytterligere sol og bad i tillegg er Kreta øya å besøke.

>> Les mer om din reise til Kreta

>> Les mer om reiser til Chania

>> Les mer om din reise til Agios Nikolaos

Kroatia

Kyststrekningen ved Kroatia er kjent som en av de vakreste i Europa med idylliske øyer, vakre strender, krystallklare bukter og historiske byer som er ideelle for avslapning, sightseeing og vannsportsaktiviteter. En kan kanskje si at Kroatia tilhører Adriaterhavet, men vi tillater oss å ta med landet i presentasjonen om en reise til Middelhavet likevel. Byer som Dubrovnik og Split er noen av de mest populære steder for en storbyferie med kombinasjoner av historiske severdigheter og badeferie. Halvøya Istria, nord i Kroatia, finner man flere populære destinasjoner for flotte og barnevennlige bad- og strandferier. Her finner du populære Pula med sine flotte strender, Porec med sitt livlige uteliv og den idylliske kystbyen Rovinj. En reise til Kroatia tilbyr alt hva man ønsker seg til en ferie.

>> Les mer om din reise til Kroatia

>> Les mer om din reise til Dalmatia

>> Les mer om din reise til Istria

Populære reisemål ved Middelhavet

Frankrike

Frankrike er gjerne kjent for sin gastronomi, vin, kunst og kultur. Man forbinder ofte ikke Frankrike med strender og Middelhavet, men landet kan skryte på seg sine vakre strender langs den sørlige kysten på Den franske riviera. Byer som Nice, Cannes og Marseille tilbyr en spennende blanding av gammel og ny arkitektur. Den franske perleøya Korsika byr på en autentisk atmosfære, herlige kystbyer og gode forhold for en avslappende ferie med både strand, mat, vin og opplevelser i Middelhavet.

>> Les mer om din reise til Frankrike

>> Les mer om din reise til Den franske riviera

>> Les mer om din reise til Korsika

Tyrkia

Tyrkia er et populært strandferiemål ved Middelhavet og kjent for sine idylliske strender og pittoreske landskap. Landet er hjemsted for noen av de mest populære feriebyene Middelhavet er kjent for. Inkludert Antalya, Alanya og Bodrum. Historiske Istanbul, som en gang var hovedstaden, er en vakker by fylt med historiske monumenter som Hagia Sofia og Den blå moské. Tyrkia har også en rik kultur av tradisjonelle danser, musikk og håndverk som gjenspeiler dens unike blanding av innflytelse fra både Europa og Midtøsten. Tyrkia er også kjent for spennende mat og vennlige, gjestfrie mennesker som du møter på din ferie.

>> Les mer om din reise til Tyrkia

>> Les mer om din reise til Alanya

>> Les mer om din reise til Side

Malta

Malta er en øynasjon i den sørligste delen av Middelhavet, sør for Sicilia. Malta er kjent for sin rikdom av historie og kultur. Med arkeologiske funnsteder og bygninger fra flere forskjellige tidsepoker. Hovedstaden Valletta står på UNESCOs verdensarvliste takket være de historiske monumentene og museene som er et "must-see" på din ferie. Malta er også kjent for sine vakre strender og nydelige badevann. Med steder som St. Julians og Sliema blir øya derfor et populært reisemål for både badeferier og opplevelsesferier i Middelhavet. Reiser du til Malta anbefales det også å dra på utflukt til den vakre «lillebror»-øya Gozo.

>> Les mer om din reise til Malta

>> Les mer om din reise til Valletta

>> Les mer om din reise til St. Julians

Kypros

Kypros ligger i det sørøstligste hjørnet av Middelhavet, sør for Tyrkia, og byr på alt fra sol og strand til historie og kultur. Kypros er spesielt rik på sistnevnte med en blanding av gresk, tyrkisk og romersk påvirkning. Kypros sin historie går faktisk helt tilbake til antikken og man kan finne mange historiske monumenter og arkeologiske steder som er godt bevart og imponerende å oppleve. Kypros har vært delt inn i en gresk del og en tyrkisk del siden 1974 da Tyrkia invaderte. På tross av dette blomstrer turismen fortsatt på øya og en reise til Kypros er fremdeles ekstremt populært når man vil ha en ferie til Middelhavet.

>> Les mer om din reise til Kypros

>> Les mer om din reise til Ayia Napa

>> Les mer om din reise til Protaras

Enten du er ute etter en avslappende strandferie eller en aktiv ferie med sightseeing og kulturelle opplevelser vil en reise til Middelhavet aldri skuffe. Hos Solfaktor finner du et mangfold av destinasjoner for en reise til Middelhavet og du kan finne pakkereiser med fly og hotell som passer deg og dine ønsker!