Reiser til Middelhavet

En ferie ved Middelhavet i Sør-Europa er nok det de fleste forbinder med sommerferie. Med solfylte kystlinjer, flotte sandstrender, krystallklart vann og en overflod av kultur og historie er Middelhavet et sant paradis for alle typer reisende. Finn din drømmeferie ned til Middelhavets varme hos Solfaktor!

Kysten av Middelhavet spenner over tre kontinenter. Europa, Asia og Afrika og de forskjellige landene og regionene langs kysten har alle sin egen unike sjarm og kultur. Middelhavet er ikke bare det ideelle sommerferiemålet, men utvilsomt også favoritten på høsten og våren. Både en familieferie på Mallorca, en reise til Malta eller en storbyferie til Barcelona er populære valg. Spania er det mest besøkte reisemålet ved Middelhavet, men land som Italia, Hellas, Kypros, Tyrkia og Frankrike er også høyt elskede feriemål.

Populære reisemål ved Middelhavet

Spania 

Spania er det mest populære og besøkte reisemålet ved Middelhavet og landet tilbyr både storbyferier og strandferier. Byer som Barcelona, Alicante og Valencia byr på imponerende arkitektur og spennende kultur. Samtidig kan kystområder som Costa del Sol og Costa Brava byr på vakre strender med varmt badevann.  Og hvordan er det mulig å utelate Mallorca og Ibiza? Oppå alt dette kan du i Spania nyte deilig mat og vin. Som blant annet den velkjente tapasen. En viktig del av spansk kultur.

>> Les mer om reiser til Spania

>> Les mer om reiser til Costa Brava

Italia

Italia er et av de mer populære reisemålene i Middelhavet og landet har en utrolig rik kultur og historie å by på. Fra de imponerende ruinene av Roma, det klare vannet i de pittoreske kystbyene i Cinque Terre, de fargerike husene på øya Capri, den landlige idyllen i Toscana og til den røffe naturen på Sicilia har Italia noe for enhver smak. I tillegg er italienerne kjent for sin utsøkte gastronomi og vin som kan nytes på de mange koselige kafeene, trattoriaer og restaurantene rundt om i landet.

>> Les mer om reiser til Italia

>> Les mer om reiser til Toscana

Hellas

Hellas er et land som tilbyr en rik historie og kultur, og landet er kjent for sine vakre øyer i Egeerhavet omgitt av turkisblått vann. Øyer som Kreta, Rhodos og Santorini er populære ferieøyer. Spesielt hvis ferien dreier seg om sol og strand. Vil du på storbyferie kan du reise til byer som Athen og Thessaloniki. Som begge byr på et vell av spennende severdigheter. I tillegg er det greske kjøkkenet kjent for sin deilige mat og vin. Som for eksempel greske gyros og den bitre hvitvinen retsina.

>> Les mer om reiser til Hellas

>> Les mer om reiser til Kreta

Kreta

Øya Kreta i Middelhavet, som tilhører Hellas, er nærmest som et lite land i seg selv å regne. Kreta byr på en fasinerende historie og en rekke uimotståelige deilige strender. Med plasseringen midt mellom Europa og Afrika vil du kunne glede deg til en solrik ferie med deilig vær fra tidig vår til sent på høsten. Elsker du allerede gresk kultur og ønsker å hente ytterligere sol og bad i tillegg er Kreta øya å besøke.

Frankrike

Frankrike er kjent for sin gastronomi og kunst og kultur, men også for sine vakre strender langs den sørlige kysten på Den franske riviera. Byer som Nice, Cannes og Marseille tilbyr en spennende blanding av gammel og ny arkitektur, mens landsbyer i provinsene Provence og Languedoc tilbyr vakre landskap og idylliske omgivelser. Den franske perleøya Korsika byr på en autentisk atmosfære, herlige kystbyer og gode forhold for en avslappende ferie med både strand og opplevelser i autentisk natur.

>> Les mer om reiser til Frankrike

>> Les mer om reiser til Den franske rivieraen

Tyrkia

Tyrkia er et populært strandferiemål ved Middelhavet og kjent for sine idylliske strender og pittoreske landskap. Landet er hjemsted for noen av de mest populære feriebyene. Inkludert Antalya, Alanya og Bodrum. Tyrkia er også kjent for sin rike historie, spennende mat og vennlige mennesker. Istanbul, som en gang var hovedstaden, er en vakker by fylt med historiske monumenter som Hagia Sofia og Den blå moské. Tyrkia har også en rik kultur av tradisjonelle danser, musikk og håndverk som gjenspeiler dens unike blanding av innflytelse fra både Europa og Midtøsten.

>> Les mer om reiser til Tyrkia

>> Les mer om reiser til Alanya

Malta

Malta er en øynasjon i den sørligste delen av Middelhavet, sør for Sicilia. Malta er kjent for sin rikdom av historie og kultur. Med arkeologiske funnsteder og bygninger fra flere forskjellige tidsepoker. Hovedstaden Valletta står på UNESCOs verdensarvliste takket være de historiske monumentene og museene som er et "must-see". Malta er også kjent for sine vakre strender og nydelige badevann, og øya er derfor et populært reisemål for både strandferier og opplevelsesferier. Reiser du til Malta anbefales det også å dra på utflukt til den vakre «lillebror»-øya Gozo.

>> Les mer om reiser til Malta

>> Les mer om reiser til Valletta

Kypros

Kypros ligger i det sørøstligste hjørnet av Middelhavet, sør for Tyrkia og byr på alt fra sol og strand til historie og kultur. Kypros er spesielt rik på sistnevnte med en blanding av gresk, tyrkisk og romersk påvirkning. Kypros sin historie går faktisk helt tilbake til antikken og man kan finne mange historiske monumenter og arkeologiske steder som er godt bevart og imponerende å oppleve. Kypros har vært delt inn i en gresk del og en tyrkisk del siden 1974 da Tyrkia invaderte. Denne splittelsen har ført til politisk konflikt og spenninger mellom de to samfunnene, som fortsatt er til stede den dag i dag. Likevel blomstrer turismen fortsatt på øya og Kypros er fremdeles et ekstremt populært reisemål hele året.

>> Les mer om reiser til Kypros

>> Les mer om reiser til Larnaca

Enten du er ute etter en avslappende strandferie eller en aktiv ferie med sightseeing og kulturelle opplevelser, vil en ferie til Middelhavet ikke skuffe. Hos Solfaktor finner du et mangfold av destinasjoner ved Middelhavet og du kan absolutt finne akkurat den pakkereisen med fly og hotell som passer deg og dine ønsker!

>> Les mer om reiser til Egeerhavet

>> Les mer om en storbyferie

>> Se alle reisemål