Reiser til Porec

Porec er en gammel by som har en sjarmerende bykjerne med trange smug, torg og fine bygninger. Det er også et feriemål for mange nordeuropeere og byen har en mengde butikker, restauranter, barer og fornøyelser.

Porec er en gammel by og har en sjarmerende bykjerne

Porec er en velutviklet og livlig turistby og allerede på 1800-tallet var Porec et velkjent turistmål for rike Europeere. I dag er det et feriemål for mange nordeuropeere og byen har en mengde butikker, restauranter, barer og fornøyelser.

Området har en lang og rik historie som startet allerede ved det andre århundre. Middelalderbyen er veldig godt bevart og historiske bygninger som Euphrasius-basilikaen er vel verd et besøk. Den står blant annet Unescos verdensarvliste.

Både i og utenfor småbyen ligger det flere nydelige strender. Alle har “blått flagg”-merking. Går du et par km sørover fra sentrum ender du i “den blå lagune” som er et lekkert strandområde. Du kan også ta turen ut til den lille øya Sveti Nicola med flotte strender. Fra Porec går det hurtigbåter hver dag til det vakre og romantiske Venezia i Italia.

Porec er en av de mest populære feriedestinasjonene på den istriske halvøya i det nordlige Kroatia. Byen byr på noe for enhver smak, enten du foretrekker å solbade og slappe av på de glatte steinstrendene i og rundt byen, danse natten vekk på områdets nattklubber eller besøke gamle romerske ruiner, venetianske hjem og byens vakre basilika. 

I og omkring Porec er det et bredt utvalg av hotell som inkluderer fem-stjernede all inclusive-hotell med svømmebasseng, enestående utsikt, kurbad og vakkert designet interiør. Familiehotell som byr på en rekke barnevenlige aktiviteter og fasiliteter. Og hvis du er på et strammere budsjett, masse av store, billige mellomklasse-hotell som normalt sett også tilbyr svømmebasseng og havutsikt. 

Noen hotell har private strandområder, selv om det er masse av bukter å velge imellom langs denne steinrike kystlinjen. Et turisttog kjører avsted fra Porec og gjennom skogen til det nærliggende Zelena Laguna med stopp ved to strender underveis. Så pakk strandsakene og oppdag daglig en ny del av denne vakre kysten! 

Informasjon og fakta 

Byen Porec ligger på en sitronformet landmasse som strekker seg fra Kroatias fastland til Adriaterhavet, noe som gir en spektakulær havutsikt fra hele byen. Med sin vakre beliggenhet på sin egen lille halvøy, ligner byen på en tett klynge av hvitmurede hus med terracottatak i tradisjonel kroatisk byggestil.

Men størrelsen er ikke alt, og på tross av den har Porec masse å by på. Med sine maleriske gater flankert av vakre blomsterbed og palmer og sin vidunderlige havn, har byen i skjønnhet, hva den mangler i størrelse. 

Transport

En av fordelene ved Porecs størrelse er naturligvis at det er lett å finne frem. Store turistområder som f.eks. Plava Laguna og Zelena Laguna mot sør er veldig tilgjengelig og kan nås til fots fra den gamle bydelen. Og takket være det faktum at de ligger på kysten, trenger du ikke å lete lenger etter en strand. 

Hvis du har bruk for transport til andre steder, er det regelmessige bussforbindelser til og fra de nærliggende hotellkomplekser, og det er også en taxisentral hvis du har det travelt. Men det er verdt å huske på at tilgjengeligheten til offentlig transport avhenger mye på hvilken årstid du velger å reise på. Det anbefales å besøke turistkontoret i den gamle bydelen hvor du kan motta de seneste oppdateringene. Se etter en blå logo. 

Pula flyplass er den mest benyttede inngangsporten til Porec, selv om du kanskje kan finne billigere flyreiser til det nærliggende Trieste eller til Venezia flyplass, i og med at begge flyplassene tilbyr et større utvalg av flyreiser og flyselskaper. Det kan være en fordel å fly til en av disse to flyplassene og leie en bil ved ankomst til flyplassen og fortsette til Porec i leiebil. 

Mat og drikke 

På grunn av Porecs popularitet kan det være dyrere å spise og drikke her enn i resten av Kroatia. Men en tur inn i den gamle bydelen vil føre deg vekk fra det støyende turistkvarteret og inn i de gatene som benyttes av lokalbefolkningen. Det er her du vil finne de beste kroatiske og italienske rettene servert samme med rakija - en fruktbrennevin som lages av alt fra druer og pærer til epler og kirsebær. 

Opplevelser og aktiviteter 

Først på din dagsorden bør det være en tur til den gamle bydelen hvor de sjarmerende gatene byr på smykker og andre lokalt produserte produkter i de omkringliggende butikkene. Du vet aldri hva du kanskje finner i denne byen. Isbarer og souvenirbutikker dominerer hovedgaten, men så snart du våger deg vekk herfra, vil du føle at Porec er en meget alminnelig havneby. 

En av byens største severdigheter er den romerske basilika Euphrasius, som er Istrias største religiøse attraksjon. Basilikan betraktes som det mest verdifulle monumentet i Porec, og den har en ekstraordinær historie som har fått UNESCO til å oppføre den på sin verdensarvliste. Ulykker, branner og jordskjelv har knapt nok påvirket den opprinnelige form som ble uttenkt og bygget i andre halvdel av det 4. århundre. Spesielle høydepunkter i kirken omfatter et vakkert oratorium og en fredelig hage hvor du kan sitte å samle tankene dine. 

Begivenheter 

Det finnes en rekke spennende årlige arrangementer i Porec. Her er tre av de beste - 

Street Art Festival: I begynnelsen av august fylles Porec` gater med liv og glade dager, når kunstnere og entertainers underholder massene i løpet av den årlige Street Art Festival Du trenger ikke å lete etter noe å se, bare følg folkemengden. 

Porec Delfin: I begynnelsen av september avholdes en svømmefestival med deltagelse av delfiner. Det er også en jet-ski konkurranse og mer alternative begivenheter, som f.eks. pilates utført på paddelboard. 

Giostra: I september har du mulighet til å ta en tur tilbake i tid med lokalbefolkningen når barokperioden i tre dager gjenskapes ved hjelp av mer enn 250 utkledde deltagere. En ridderturnering er festivalens høydepunkt. 

Nattlivet 

Hvis du har lyst til å gå på byen i Porec, eller bare nyte en drink eller to, da finner du masse av steder hvor du kan innta drinks eller danse til musikk i byen. Et besøk verdt er St. Temple Bar som er en vin- og cocktailbar beliggende på hjørnet av Marafor Plaza. Sørg for å prøve mojitoen, og hvis du har lyst til å finne ut av litt mer om området, så spør eieren om han eller hun vil dele litt av sin visdom. 

Hvis du er på utkikk etter klubber hvor du kan danse natten lang, så besøk International Club hvor turister fester til sent på natten. Club Colonia er også verdt å sjekke ut med sin beliggenhet like ved vannet, rimelige priser på drikkevarer og ingen adgangskostnader. 

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Porec

Populære hoteller i Porec

Kroatia, Istria, Porec
8,3
Meget bra
3688 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Porec
8,5
Meget bra
28 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Kroatia, Istria, Porec
8,7
Meget bra
7252 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)