Reiser til Porec

Besøk et av Kroatia sine mest ettertraktede reisemål. Porec ligger langs Adriaterhavet og tilbyr en flott kombinasjon av avslappende strandliv og historisk sjarm. Bestill en billig reise til Porec med Solfaktor!

Porec som reisemål

Porec er en sjarmerende by på den vestlige kysten av halvøya Istria i Kroatia. Byen er nesten 2000 år gammel og er kjent for rik historie, en velbevarte gamleby og flott strandliv. Det er et attraktivt reisemål for både familier som reiser med barn, på vennetur eller romantisk parferie.

Attraksjoner og aktiviteter i Porec

Porec har mye å by på for besøkende. Den mest kjente attraksjonen i byen er Euphrasius-basilikaen som står på UNESCO-verdensarvliste. Med sin spesielle mosaikk fra bysantinsk tid og en imponerende arkitektur lyser den opp bybildet. Det er hyggelig å vandre rundt i den gamle bydelen i byen som er en labyrint av brosteinsbelagte gater, pittoreske torg og historiske bygninger.

Istria har en lang historie og rekke historiske severdigheter å by på. Et besøk til Rovinj byr på imponerende attraksjoner. Den mest ikoniske attraksjonen er St. Euphemia-katedralen med sitt 57 meter høye kirketårn fra 1600-tallet som gir panoramautsikt over byen og havet. Rovinj er også blant de vakreste kystbyene i Kroatia, med sin beliggenhet rett ved sjøen. Her  går det en daglig ferge til Venezia. I Pula finner du det ikoniske landemerke som er det velbevarte romerske amfiteateret, kjent som Paula Arena, hvor du kan utforske antikkens historie og kultur.

Strandlivet i Porec er et trekkplaster for turister på reise til Istria. En av de mest populære strendene er Zelena Laguna Beach som er kjent for sitt turkisblå vann og et bredt spekter av vannsportaktiviteter. Plava Laguna Beach (den blå lagune) er også populær blant turister og tilbyr et roligere strandliv. På begge strendene finner du fasiliteter som solsenger og parasoller, samt spisesteder og strandbarer hvor du kan nyte deilige måltider og forfriskende drikkevarer. Det er vakker natur med furuskog omkring strendene som gir naturlig skygge når du ønsker en pause fra solens varme.

Istria har en flott kombinasjon av natur, strender og ulike badeplasser. Avstandene er korte og det kan være spennende å besøke flere strender. I Medulin kan du besøke den kjente, populære og langgrunne Bijeca-stranden. Spesielt populær blant barnefamilier.

Søker du aktiv ferie i Porec er det populært å snorkle og dykke i det krystallklare Adriaterhavet og leie sykkel for å sykle langs de flotte kyststiene. Du kan også bli med på båtturer til nærliggende øyer som St. Nicholas Island som gir en flott opplevelse av Adriaterhavet. Det er også populært å bli med på båtturer til øyene i nærheten av Pula hvor det ligger flere flotte badeopplevelser tilgjengelig.

På innsiden av halvøya, innerst i bukta, ligger byen Opatija. En av de mest populære aktivitetene her er en spasertur langs den lange Lungomare-promenaden. Det gir praktfull utsikt over Adriaterhavet og tar deg forbi vakre parker og historiske bygninger. Det kan også være en flott opplevelse å ta en tur til Park Angiolina i Opatija. Dette er en populær park langs kysten, nesten som en botanisk hage, med et mangfold av eksotiske planter.

Når er det best å reise til Porec?

På sommeren fra juni til august er det høysesongen i Porec. I denne perioden er det høye temperaturer og lange, solfylte dager. Mange turister strømmer til byen i disse månedene for å nyte det avslappende strandlivet og aktivitetene byen har å by på. Våren og høsten er andre gode muligheter å besøke Porec. I disse overgangssesongene er det behagelige værforhold med milde temperaturer. Du kan fremdeles nyte sol og bad, men uten like mange turister.

Matopplevelser og uteliv i Porec

Du kan forvente gode matopplevelser på ferie i Porec. Her kan du nyte autentisk kroatisk mat med et middelhavspreg med ferske ingredienser som olivenolje, lokale grønnsaker og sjømat. I den sjarmerende gamlebyen og langs kysten finner du mange restauranter som serverer både tradisjonelle og internasjonale retter. Mange av disse spisestedene lar deg nyte måltidet med utsikt over havet eller den historiske byen.

Et annen opplevelse er de lokale markedene i Medulin. Her kan du smake og kjøpe ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin.

Porec har et livlig uteliv som passer for enhver smak. I høysesongen, spesielt i juli og august, blomstrer Porec sitt natteliv. Du finner et godt utvalg av barer og nattklubber som tilbyr live musikk og DJs som holder det gående til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Porec

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Porec. Flyturen fra Oslo Gardermoen til nærmeste flyplass, Pula Flyplass (PUY), tar omtrent 2 timer og 50 minutter. Den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til Porec er å ta en taxi, og turen tar vanligvis rundt 45 minutter. Om du ønsker et rimeligere alternativ så kan du ta buss fra Pula flyplass til Porec, og reisen tar i overkant av én time avhengig av rutetider. Du kan også leie bil på din ferie i Porec om du ønsker mer frihet til å utforske området i eget tempo. 

Du finner en rekke overnattingsmuligheter i Porec som passer for enhver smak. Her finner du både store all-inclusive hotell, boutique-hoteller og små gjestgiveri. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Porec og Kroatia!Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Porec

Populære hoteller i Porec

Kroatia, Istria, Porec
8,7
Meget bra
1972 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Porec
9,0
Fantastisk
1003 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Porec
8,4
Meget bra
3813 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)