Reiser til Cinque Terre

Dersom du i likhet med oss drømmer om å reise på ferie i Cinque Terre, bør du lese denne korte introduksjonen til dette fantastiske området. Book din neste ferie i Cinque Terre med Solfaktor online og nyt godt av våre gode priser og stor fleksibilitet. 

Et besøk i Cinque Terre står øverst på ønskelisten hos mange av våre gjester. Denne strekningen langs kysten av Liguria er verdt et besøk hele året, og vi er her for å gi deg tips om hvor du skal overnatte og hva du bør se, spise og ikke minst gjøre!

"Cinque Terre" er et samlenavn for de fem landsbyene som ligger på Riviera di Levante. Disse landsbyene, Vernazza, Monterosso, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, tilhører alle en nasjonalpark og er dessuten med god grunn oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Det er også verdt å nevne at det vakre landskapet vil ta pusten fra deg!

'Cinque Terre' betyr på norsk 'De fem områdene' og henviser til de fem små landsbyene som ligger vakkert plassert på en kort strekning av den liguriske kystlinjen langs den italienske riviera. Hvis du søker aktive opplevelser kan du vandre på de legendariske stiene som går fra landsby til landsby og nyte det naturlige landskapet og den autentiske sjarmen i hver og en av landsbyene. Cinque Terre-kortet kan kjøpes på det lokale informasjonskontoret og gir deg rettigheten til å vandre langs stiene og benytte lokaltog og busser uten ekstra utlegg. 

De fem små byene i Cinque Terre

Vernazza
Vernazza ligger ved en elvemunning og er en bilfri landsby som alltid har vært den eneste sikre havnen for seilbåter i Cinque Terre, ettersom at havnen er beskyttet av en steinmolo. Vernazza har et middelalderslott som ble bygget på 1500-tallet for å beskytte landsbyen mot pirater. På grunn av sin strategiske betydning har Vernazza alltid vært en velstående landsby, noe som tydelig gjenspeiles i de elegante gatene og bygningene.

Monterosso
Byen Monterosso har en stor strand og ligger lengst nord av de originale 'landsbyene' i Cinque Terre. Monterosso er delt i to, den gamle og den nye byen, av en veitunnel. Landsbyen er forøvrig berømt for sin hvitvin og oliven og ligger vakkert omgitt av sitrontrær.

Corniglia
Corniglia er den eneste av landsbyene i Cinque Terre som ikke ligger ved havet. I stedet ligger Corniglia nesten hundre meter over havoverflaten på en klippe som er omgitt av vinmarker, terrasser og et bratt fall ned til havet. Landsbyen kan nås via en trapp med 377 trinn. 

Manarolo
Landsbyen Manarolo er berømt for vinproduksjon og fiskeri og antas å være den eldste av byene i Cinque Terre. Manarolo er forbundet med nærliggende Riomaggiore via den berømte kjærlighetsstien Via dell'Amore.

Riomaggiore
Riomaggiore ligger i den sørlige enden av Cinque Terre og har en liten strand som er omgitt av høye hus. Byen er særlig berømt for sin historiske karakter og sine gode viner.

>> Få inspirasjon til en god påskeferie her

Hoteller i Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italia, Liguria, Montemarcello
9,4
Fantastisk
181 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Avstand til sentrum: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Liguria, Moneglia
8,7
Meget bra
212 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 130 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Liguria, Portovenere
8,6
Meget bra
506 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Husk å medbringe gode vandresko til Cinque Terre

Umiddelbart nord for Cinque Terre ligger byen Levanto, som i likhet med Portovenere mot sør er en kjent ferieby og et godt utgangspunkt for å utforske nasjonalparken. Det er naturligvis en unik opplevelse å bo i én av de små byene i Cinque Terre, og du bør bestille hotell i god tid før avreise. Det er vanligvis rift om hotellværelsene i sommersesongen, ikke minst ettersom at italienerne selv har ferie i Cinque Terre frem til august.

Hvis du reiser til Cinque Terre for å nyte en avslappende ferie ved vannet, kan du reise i sesongen som strekker seg helt fra midten av mai til medio september. Hvis du først og fremst vil utforske området på en vandreferie starter sesongen allerede i slutten av mars og strekker seg helt til oktober. Hvis du er i god fysisk form er en fottur den flotteste måten å oppleve området på, men om vinteren er det vel og merke ikke uvanlig at enkelte vandrestier må stenges på grunn av regnskader. Vær også oppmerksom på at du må kjøpe et vandrepass (Carta Parco) for å kunne benytte stiene som går mellom byene, ettersom at Cinque Terre er en nasjonalpark. Du kan forøvrig kjøpe en utvidet utgave av passet, som også inkluderer fri bruk av lokaltoget som går mellom Levanto og La Spezia

Hvis du har behov for en hviledag, kan du reise mellom byene med turbåten, som seiler i sommerhalvåret, fra april til november. Det er også gode togforbindelser, og toget går flere ganger i timen. Vær oppmerksom på at enkelte tog fra La Spezia kun stopper i Monterosso. Det er ikke anbefalt å benytte bil for å utforske Cinque Terre, ettersom at kun lokalbefolkningen kan kjøre inn i de fem byene; alle andre må parkere utenfor byen, hvis det i det hele tatt lar seg gjør å finne en parkeringsplass. 

Stemningsfulle kystbyer

På tross av sin popularitet er Cinque Terre en unik opplevelse med sine billedskjønne kystlandskaper og sitt stemningsfulle landsbyliv. Du vil enkelt få en fornemmelse av byenes lange historie, som strekker seg helt tilbake til den tidlige middelalder. Mosaikken av frodige terrasser som du ser omkring i byene har enda dypere historiske røtter. De er nemlig resultatet av to årtusener med hardt arbeid for å forvandle de bratte fjellsidene til brukbare åkre for dyrking av vin og oliven. I dag kan du bokstavelig talt nyte fruktene av bøndenes arbeid når du slår deg ned på en av restaurantene som ligger som perler på en snor i nasjonalparkens småbyer. En reise til Cinque Terre er i stor grad en mulighet til å fordype seg i regionens uimotståelige og gastronomiske deikatesser.

Du kan enkelt sette av en hel ferie til å utforske Cinque Terre, som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste, enten du reiser hit for å vandre eller kun for å slappe av i de idylliske kystbyene. Hvis du tilbringer mange dager i Cinque Terre bør du også sette av en dag eller to til å besøke noen av de andre vakre byene i området. Christoffer Columbus' hjemby Genova og Pisa med sitt berømte skjeve tårn er for eksempel begge åpenbare mål for en dagsutflukt.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Cinque Terre?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 56 anmeldelser