Reiser til Ayia Napa

Ayia Napa ligger helt øst på Kypros. Til Larnaca flyplass tar det omtrent 45 minutter med bil, og den familievennlige Fig Tree Bay ligger omtrent 20 minutter unna. Ayia Napa har fantastiske strender ved turkisblått hav. Utelivet i Ayia Napa er veldig livlig om sommeren og byen er veldig populær blant unge besøkende. Samtidig er sammensetningen av de besøkende i endring, og du kan definitivt reise hit uten å ble forstyrret av festglad ungdom.

Mange synes at Ayia Napa har de beste strendene på Kypros; kanskje de beste strendene langs hele Middelhavet. Den mest kjente stranden er Grecian Bay, men også Nikki, Kastarna, Pantachou og mange flere strender er vel verdt å oppleve. Hvis du leier sykkel, moped eller kjører bil er det enkelt å begi seg avsted og finne en strand eller en bukt hvor det ikke er for mange mennesker. Fra sentrum i Ayia Napa går en fin strandpromenade over til Makronissionstranden, som brukes både morgen og kveld til jogging, sykkelturer og kveldsturer. Nede ved stranden er det gode muligheter for aktiviteter som vannski, paragliding, snorkling og dykking.

Ved siden av soling og bading er det mye annet å finne på i Ayia Napa. I sentrum er det mange butikker med et stort og variert utvalg av varer, og her ligger også et kloster som dateres tilbake til 1500-tallet. Hvert år i september arrangeres en kulturfestival ved klosteret. Hvis du reiser utenfor byen kan du klatre på det lille fjellet Cavo Greco, og i nærheten av Ayia Napa er det også underjordiske huler med tilhørende innsjøer hvor du kan dra på båttur eller dykke.

Hvis du føler deg komfortabel med å kjøre på venstre side av veien, kan du lett reise avsted med bil for å oppleve mer av Kypros. Kjør opp i de vakre Trudos-fjellene, ta en lunsjpause i en søvnig liten landsby og kjøp lokalproduserte produkter som honning, vin og krydder som du kan ta med hjem. 

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav.

Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Feriestedet er kanskje kjent for de fleste som et gigantisk fornøyelsessted. Men, Ayia Napa er så mye mer enn det.

Drar du 4 km østover finner du blant annet lekre sjøgrotter. Den beste måte å komme hit på er å bli med en av båtene fra byen. Det arrangeres også dykkerturer hit. Mellom Ayia Napa og Figtreebay ligger Cavo Greco. Det er en liten fjelltopp som lett bestiger via de fine turløypene som går opp til toppen.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. Ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Alle strendene langs denne kystlinjen har EU`s blått flagg merke.

Fornøyelseslivet i Ayia Napa er stort. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

I sentrum er det mange butikker med et variert tilbud. Om du vil ta deg en tur til noen av de nærliggende byene, så er det greit å leie moped eller bil. Bare vær obs på at det er venstretrafikk. Det finnes også et godt fungerende bussnett.

Hvem passer dette reisemålet for?

Du kan både reise hit for en aktiv ferie eller for å nyte sol og bad og de fantastiske strendene, helt fra april til sent utpå høsten. I juli og august er det høy puls i bykjernen, og barnefamilier velger gjerne heller Fig Tree Bay eller et annet feriested på Kypros.

Når er det best å reise hit?

Perioden fra november til februar byr ofte på litt småkaldt vær. Fra mars øker temperaturen jevnt og fra april til oktober faller det ikke mye regn. Juni, juli og august er varme måneder med temperaturer som kan stige over 30 grader i skyggen. Vår og høst er flotte årstider å reise til Ayia Napa. Da er forøvrig prisene på fly og hotell ofte mye lavere enn om sommeren.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Kypros, Ayia Napa
8,1
Meget bra
200 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
8,7
Meget bra
666 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
8,2
Meget bra
381 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Ayia Napa?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 57 anmeldelser