Reiser til Ayia Napa

Ayia Napa ligger helt øst på Kypros. Til Larnaca flyplass tar omtrent 45 minutter, og den familievennlige Fig Tree Bay er omtrent 20 minutter unna. Ayia Napa har fantastiske strender som ligger ved det turkisblå havet. Utelivet i Ayia Napa er veldig livlig om sommeren og byen er veldig populær blant unge besøkende, spesielt fra Storbritannia. Men mentalitet og oppførsel er i endring og du kan definitivt dra hit uten å måtte forstyrres av unge berusede engelskmenn.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

Mange synes at Ayia Napa har de beste strendene på Kypros, ja kanskje hele Middelhavets beste strender. Den mest kjente heter Grecian Bay, men her er også Nikki, Kastarna og Pantachou, og mange flere. Leier du sykkel, går eller kjører  bil, er det enkelt å begi seg avsted for å finne en strand eller en bukt hvor det ikke er for mange mennesker. Fra sentrum av Ayia Napa er det en fin strandpromenade over til Macronission Beach, den brukes både morgen og kveld til jogging, sykkelturer og kveldsturer og nede ved stranden er det gode muligheter for aktiviteter som vannski, paragliding, snorkling og dykking.

Men utenom sol og bad, hva annet kan du gjøre på dette feriestedet? I sentrum er det mange butikker med et stort og variert utvalg av varer, og her er også et kloster, som dateres tilbake til 1500-tallet. Hvert år i september arrangeres en kulturfestival ved klosteret. Reiser du utenfor byen kan du klatre på det lille fjellet Cavo Greco, og i nærheten av Ayia Napa er det også underjordiske huler med tilhørende innsjøer hvor du kan dra på båttur eller dykke.

Hvis du føler deg komfortabel med å kjøre på venstre side av veien, kan du lett komme deg avsted med bil for å oppleve mer av Kypros. Gå opp i de vakre Trudos-fjellene, ta en lunsjpause i en søvnig liten landsby og kjøp lokalproduserte produkter som honning, vin og krydder som du kan ta med hjem. 

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav.

Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Feriestedet er kanskje kjent for de fleste som et gigantisk fornøyelsessted. Men, Ayia Napa er så mye mer enn det.

Selve småbyen er bygget opp rundt klosteret fra 1500-tallet som ble tilegnet jomfru Maria. Dette klosteret finner du midt i byen og hvert år i september holder de en stor kulturfestivaler her.

Drar du 4 km østover finner du blant annet lekre sjøgrotter. Den beste måte å komme hit på er å bli med en av båtene fra byen. Det arrangeres også dykkerturer hit. Mellom Ayia Napa og Figtreebay ligger Cavo Greco. Det er en liten fjelltopp som lett bestiger via de fine turløypene som går opp til toppen.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. Ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Alle strendene langs denne kystlinjen har EU`s blått flagg merke.

Fornøyelseslivet i Ayia Napa er stort. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

I sentrum er det mange butikker med et variert tilbud. Om du vil ta deg en tur til noen av de nærliggende byene, så er det greit å leie moped eller bil. Bare vær obs på at det er venstretrafikk. Det finnes også et godt fungerende bussnett.

 

Hvem passer dette reisemålet for?

Du kan både reise hit for en aktiv ferie eller for å nyte sol og bad og de fantastiske strendene, helt fra april til sent utpå høsten. Men i juli og august er det høy puls i bykjernen. Barnefamilier velger nok heller Fig Tree Bay eller et annet feriested på Kypros.

Når er det best å reise hit?

Perioden fra november til februar byr ofte på litt småkaldt vær. Fra mars øker temperaturen successivt og fra april til oktober faller det ikke mye regn. Juni, juli og august er varme måneder og temperaturen kan komme over 30 grader i skyggen. Vår og høst er et bra årstider å reise til Ayia Napa, og da er prisene på fly og hotell ofte mye lavere enn om sommeren.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Kypros, Ayia Napa
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.3 km
  • Svømmebasseng
Kypros, Ayia Napa
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng
Kypros, Ayia Napa
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng