Reiser til Ayia Napa

Reis til en av de mest populære destinasjonene på Kypros! En reise til Ayia Napa byr på både familievennlig strandliv og naturopplevelser, i tillegg til pulserende feststemning og natteliv. Bestill en billig reise til Ayia Napa med Solfaktor!

Ayia Napa som reisemål

Ayia Napa er et stort feriested beliggende på sørøstkysten av Kypros i Middelhavet. Det er et av de mest kjente og attraktive reisemålene til syden og på Kypros, og det er ikke uten grunn. Ayia Napa byr på noe for alle- her finner du både en barnevennlig del hvor hele familien kan nyte avslappende strandliv på ferie, og en del for de festglade turistene som ønsker å oppleve feriestedets beryktede og hektiske natteliv og atmosfære.

Attraksjoner og aktiviteter på Ayia Napa

Du kan nyte en deilig ferie og strandliv på Ayia Napa, enten du ønsker å slappe av i solen eller feste med sand mellom tærne. Mange synes at Ayia Napa har de beste strendene på Kypros. Kanskje de beste strendene langs hele Middelhavet. Den mest kjente stranden er Grecian Bay, men også Kastarna og Pantachou er vel verdt å oppleve. Nissi Beach er også en av de mest kjente strendene på Kypros med myk sand og klart badevann. Det er et ideelt sted for å nyte sol og bad med moderne fasiliteter og kort vei til serveringssteder og strandbarer. Her er det også gode muligheter for vannsportaktiviteter som jetski og parasailing. Det er verdt å merke seg at alle strendene langs denne kystlinjen ved Ayia Napa har EU`s blått flagg merke.

Ønsker du å oppleve mer avsidesliggende steder kan leie en bil og ta turen til Cape Greco som ligger på tuppen av sørøstkysten av Kypros, kun 15 minutters kjøring fra Ayia Napa. Ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Dette er et naturskjønt område med dramatiske klipper, grotter og fantastisk utsikt over Middelhavet.

Familier og venner kan også besøke WaterWorld Waterpark, en vannpark i nærheten av Ayia Napa med en rekke vannsklier, basseng og underholdning for både store og små.

I tillegg til strandlivet vil en reise til Ayia Napa tilby en rekke aktiviteter og severdigheter. Thalassa Museum gir deg innsikt i Kypros sin sjøfartshistorie gjennom fossiler og interaktive utstillinger med marineliv og passer for både voksne og barn. Midt i sentrum ligger Ayia Napa-klosteret som er en historisk perle fra 1500-tallet med en koselig gårdsplass og flotte malerier. Søker du aktiv ferie er det gode muligheter i områdene rundt Ayia Napa. Opplev det naturskjønne landskapet på Kypros på fotturer eller bli med på guidede turer med terrengsykkel eller på quad-safari.

Når er det best å reise til Ayia Napa?

Høysesongen på Kypros er på sommeren og det er perioden hvor flest turister reiser til Ayia Napa for en sommerferie. I denne perioden er det solfylte forhold med temperaturer som ofte kommer over 30 grader og det er deilig badetemperaturer i Middelhavet. Dette er den mest livlige og travle tiden både på strendene og i byen. Ønsker du å unngå den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene på en sydentur er våren og høsten gode tidspunkt å reise til Ayia Napa på. Det er fortsatt behagelige temperaturer som passer godt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Vinteren er lavsesong på Kypros med kjøligere temperaturer og mindre turister. Du kan oppleve solfylte dager i denne perioden, men noen attraksjoner og restauranter kan holde stengt.

Matopplevelser og uteliv på Ayia Napa

Matkulturen på Kypros er preget av delikatesser fra Middelhavet og en kombinasjon av det greske, tyrkiske og arabiske kjøkkenet. Det er et stort utvalg av fersk sjømat og mange restauranter byr på dagsfersk fangst tilberedt med lokale råvarer og velsmakende krydder. På din ferie til Ayia Napa vil du finne hyggelige tavernaer som serverer klassiske retter som souvlaki, kleftiko (lammegryte) og moussaka, samt mezze (småretter som deles) med blant annet fetaost, oliven, kalamata-oliven og halloumi. Ayia Napa er også kjent for et stort utvalg av internasjonale restauranter som serverer retter fra alle verdenshjørner.

Nattelivet i Ayia Napa er velkjent for sin energiske og pulserende stemning, spesielt i høysesong. Det finnes to sider av Ayia Napa, både en familie- og barnevennlig del med roligere kveldsstemning og en del som passer til de festglade som ønsker hektisk uteliv. Den delen som er kjent for natteliv tilbyr et stort utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på underholdning, fest og moro til de tidlige morgentimene. Du finner både små cocktailbarer med live-musikk og store utesteder og strandbarer med internasjonale DJ-er. I høysesongen arrangeres det også mange konserter og strandfester i byen.

Ønsker du en reise til Kypros utelukkende med tanke på barna vil kanskje barnevennlige Protaras eller Fig Tree Bay være stedet for deg.

Fly og hotell på Ayia Napa

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Ayia Napa på Kypros. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Larnaca flyplass (LCA) i sommerhalvåret. Flyturen tar ca 4 timer 45 minutter. Flyplassen ligger ca 55 km fra Ayia Napa og mange velger å ta taxi som du finner rett utenfor ankomsthallen. Flere hoteller tilbyr også transport til og fra flyplassen, så det er verdt å sjekke ut før du bestiller din ferie på Kypros. Et rimeligere alternativ er å ta offentlige busser, men da må du regne med et bussbytte på Larnaca sentralstasjon. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Kypros.

Du vil finne et bredt utvalg av hoteller og ferieleiligheter på en reise til Ayia Napa. Enten du reiser med barn, som par eller større vennegruppe vil du finne et alternativ som passer for deg og din ferie. Her er det både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutiquehoteller og store feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ayia Napa og Kypros!

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Kypros, Ayia Napa
9,7
Fantastisk
667 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
6,3
Ganske bra
76 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
9,4
Fantastisk
520 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Ayia Napa?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 87 anmeldelser