Reiser til Kypros

 Solfaktor elsker Kypros! Middelhavets tredje største øy lokker med vakker natur, rik historie, nydelige strender og en særdeles gjestfri lokalbefolkning. De mange solskinnsdagene, gode prisene og avslappende atmosfæren får turistene til å vende tilbake til Kypros år etter år. Her finner du populære feriesteder som Ayia Napa, Fig Tree Bay og Limassol som byr på noe for enhver smak – enten du er ute etter familieferie, fest og moro, romantisk parferie eller flotte naturopplevelser. Bestill en ferie på Kypros med Solfaktor i dag!

Kypros er berømt for sine fantastiske strender, klippefylte bukter, deilige matopplevelser og tradisjonelle landsbyer. Lokalbefolkningen er et åpen og imøtekommende og øya har en rik kulturarv med gode muligheter for fornøyelser og shopping. I tillegg har Kypros vakker natur som byr på storslåtte naturopplevelser, særlig hvis du reiser hit om våren. 

De fleste reiser til Kypros for sol og badeferie og besøker et av de klassiske feriestedene Ayia Napa, Fig Tree Bay eller LimassolAyia Napa er den mest populære av dem, og her er det full fart om sommeren. Noen kaller byen for Hellas sitt Ibiza, men ved Ayia Napa ligger det også fine strender som Nissi og Landa Beach, og litt lenger unna ligger Makronissos Beach. Fig Tree Bay, eller Protaras på gresk, er familienes favorittsted på Kypros. Her skjer det ikke så mye som i Ayia Napa, men det gjennomsiktige og turkisblå vannet innbyr til svømming, snorkling og soling ved vannkanten. Limassol er Kypros nest største by med sin flotte marina, mange strender og gode shoppingmuligheter og minner litt om Nice og Saint-Tropez i Frankrike eller Marbella i Spania, men på kypriotisk vis.

Aktiv ferie er også populært på Kypros, spesielt vandreturer i Troodos-fjellene. I følge legenden er Kypros fødestedet for Afrodite, den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet. Det tiltrekker seg forelskede par som vil dyrke kjærligheten, og øya er ideell for en romantisk parferie. Det er god infrastruktur på Kypros som gjør det relativt enkelt å reise rundt, og det er verdt å leie bil for å utforske større deler av øya.

En by på Kypros som ikke alle er kjenner til er Pafos, som ligger i det sørvestlige hjørnet av øya. Byen er blant de vakreste på Kypros, både når det gjelder strender og natur.

Kypros som reisemål 

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet. Den ligger øst for Hellas, sør for Tyrkia og vest for Syria. Historisk sett har Kypros tilhørt Syria, Egypt, Persia, Roma, Venezia, det Osmanske riket og senest England. I dag er øya delt mellom en tyrkisk del i nord og en gresk sone i sør. Den engelske innflytelsen er fortsatt tydelig på Kypros, blant annet kjører bilene på venstre side av veien. De mange invasjonene på øya gjennom historien har i dag blitt en bonus for Kypros. Øya tilbyr det beste fra mange forskjellige kulturer – her får du litt av Hellas, litt av Tyrkia, litt av det afrikanske kontinentet og litt Italia på ett og samme sted. Det offisielle språket på øya er gresk, men de fleste kyprioter snakker også engelsk. Alle Solfaktors feriedestinasjoner på Kypros ligger på den greske siden av øya, som også inkluderer hovedstaden Nikosia og de to andre storbyene Limassol og Larnaca. 

>> Les også om restplasser til Kypros her

Hvem vil verdsette en reise til Kypros?

Kypros byr på sol og varme fra tidlig vår til sen høst og er derfor ett av våre mest populære reisemål. Vannet og de langgrunne strendene er av høy kvalitet og det finnes fine shoppingmuligheter og alle tenkelige fornøyelser. I tillegg er det en overraskende vakker natur, særlig hvis du reiser hit om våren. Hvis du vil ha fred og ro, er ikke Ayia Napa det riktige valget om sommeren. Familiene med barn vil særlig kose seg ved Fig Tree Bay.

Når er det best å reise til Kypros?

Kypros er en av de mest solsikre destinasjonene i Middelhavet og du kan i prinsippet reise hit året rundt. Øya er kjent for sol året rundt og svært milde vintrer, kun få småkalde dager på vinterstid. Selv på vinteren mellom november og februar er det lite nedbør. Fra tidlig mars til sen oktober kan du nyte deilig middelhavsklima. Juni, juli og august er de varmeste månedene, og da kan det bli over 30 varmegrader i skyggen. Våren og høsten er flotte perioder å reise til Kypros da priser på fly og hotell ofte er lavere enn på sommeren. 

Fly og hotell på Kypros

Det tar ca. 4 timer og 45 minutter å fly fra Norge til Kypros. Øyas største flyplass er Larnaca International Airport – en nylig renovert, moderne flyplass som mottar opp mot 700 000 passasjerer i måneden i høysesong. Du kan fly til Larnaca fra flere norske byer med mellomlanding. Det er relativt kort avstand fra flyplassen til mange av reisemålene på Kypros, da de fleste ligger på den sørlige delen av øya. I Larnaca-bukta kan du se flyene gå inn for landing. Nordmenn trenger ikke visum for å reise til Kypros. 

Solfaktor har i mange år tilbudt reiser til Kypros og har et stort utvalg sjarmerende hoteller som passer ditt behov. Du finner både 3, 4 og 5-stjerners hoteller på Kypros, hvorav alle er håndplukkede for å sikre deg førsteklasses kvalitet. Selv om Kypros ikke er så stor så er det alltid noe nytt å oppdage her – som er mye av grunnen til at turister returnerer år etter år. Du kan utforske Kypros med leiebil eller på guidet tur. Alle hotellene våre kan hjelpe deg med å bestille turer til det beste av øyas historiske severdigheter. 

Det delte Kypros

Forholdet mellom den tyrkiske og greske delen på Kypros har lenge vært anspent, men har de siste årene dempet seg. Til tross for oppmykning av forholdet er det fortsatt mye bitterhet blant kypriotere etter Tyrkia sin invasjon i 1974. Om du ønsker å krysse grensen mellom de to delene av Kypros, kan du få et dagspass som inkluderer leiebil. Dette gjelder kun dersom du krysser fra sør (gresk del) til nord (tyrkisk del). Det er ikke mulig å ankomme den en del av øya og reise hjem fra motsatt del. Som turist er det sjeldent problemer å krysse grensen på en dagstur, men du må huske å ta med passet ditt. Det går bilferger fra Lemesos, hovedsakelig til Athen, men av og til er det også forbindelser til Rhodos, Patmos, Kreta og Israel. Fra Nord-Kypros er det fergeforbindelse til Sør-Tyrkia.

Reisemål på Kypros

 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Ayia Napa
  81 hoteller
  Ayia Napa ligger ved det turkisblå havet på det sørøstlige Kypros. Her kan du nyte fantastiske strender, som kanskje er de beste og mest barnevennlige på hele øya, og alt du kan ønske deg av restauranter. Hvis du leier en bil, har du et godt ... utgangspunkt for å reise på flotte utflukter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Pafos
  64 hoteller
  Pafos er en ekte kulturperle og står naturligvis oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Her finner du tallrike spennende oldtidsruiner, men samtidig en levende by med et rikt restaurantliv. I kort avstand fra Pafos ligger mange badeklipper og små strender.
 • Gjesteanmeldelser 7,5
  Protaras
  42 hoteller
  Protaras er med sine barnevenlige sandstrender og fredelige atmosfære, det perfekte reisemålet for familier og par som ønsker seg en avslappende ferie på solrike Kypros. Samtidig er Protaras et godt utgangspunkt for utflukter til områdets spennende ... attraksjoner og severdigheter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Larnaca
  34 hoteller
  Som Kypros sin eldste by er Larnaca et spennende reisemål som kan skryte av en rikholdig historie, storslåtte strender og et stort utvalg av butikker, restauranter og attraksjoner, og den allsidige byens popularitet stiger år etter år.
 • Limassol
  27 hoteller
  Limassol er et ideelt reisemål for både familier og par som ønsker å oppleve den ekte kypriotiske kulturen med det fantastiske middelhavs været. Området er også populært blant de som søker en avslappende vinterferie, da temperaturen forblir ... høy i vintermånedene. Les mer

Populære hoteller på Kypros

Kypros, Pafos
9,2
Fantastisk
710 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Miliou
8,2
Meget bra
1217 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 15.9 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Kalopanayiotis
9,3
Fantastisk
1111 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 24 km
 • Internettilgang / WiFi

Book din neste ferie på Kypros med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Kypros, og vi har siden 1999 hatt det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter på denne vakre ferieøya. Reis med oss på en deilig ferie til Kypros - vi har valgt ut øyas beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å nyte friheten og slappe av. Velg selv om du kun vil booke innkvartering hos oss, eller om du vil booke en billig pakkereise med fly inkludert og avreise fra en av Norges største flyplasser. 

Du kan finne billige reiser til Kypros i søkemaskinen på få sekunder. Legg inn dine foretrukne reisedatoer, og vi søker gjennom internett automatisk for å finne de beste prisene og forbindelsene med rutefly, herunder med lavprisselskaper.

Severdigheter og opplevelser

Begge delene av Kypros har deres egne, unike kulturer og spennende severdigheter å by på; derfor er det verdt å vurdere å leie en bil. Kypros har fått navnet sitt fra det greske ordet 'kypros', som betyr kobber. Øya har hatt enorme mengder kobber som brakte en enorm velstand til øya i antikken, ettersom at kobber var det foretrukne materialet til blant annet våpenproduksjon. Som nevnt har Kypros sin geografiske beliggenhet gjort at øya har vært underlagt mange land, herunder Egypt, Syria, Hellas, Persia, Romerriket, Makedonia og England. Disse historiene og mange flere kan du høre og muligens også se spor etter på den vidunderlige øya Kypros. 

Sør-Kypros

I nærheten av Larnaca og Limassol finner du de beste strendene, mange ferieområder, små fiskerlandsbyer og de beste hotellene. Utenfor byen Lemesos ligger det restaurerte Kolossi-slottet, som tårner seg opp over et landskap av vinmarker. Videre langs kysten og litt inne i landet finner man Pafos, som nærmest har unnsluppet turismens kommersielle utvikling, og midt mellom suvenirbutikkene finner man Saranta Kolones-ruinene. Fjellene i Troödos-regionen sør på Kypros er uforglemmelige. Troödos er spekket med freskomalte klostre fra 1400-tallet, hvorav klosteret Kykkos er særlig bemerkelsesverdig. Akamas-halvøya på vestkysten er ett av de siste og mest uberørte stedene langs Kypros` kyst, og her finner man Afrodites bad og mange fine turstier. 

Nord-Kypros

Famagusta (Gazimagusa) på østkysten av den tyrkiske delen av Kypros var en gang  i tiden den rikeste byen i verden, men er nå en gammel og forfallen by omgitt av venetianske bymurer. Andre attraksjoner inkluderer St. Nikolas-katedralen og Othello-tårnet. Nord for Famagusta finner man Salamis, som var den viktigste byen på Kypros før kristendommen gjorde sitt inntog. Her finner man i dag landets beste arkeologiske utgravning, som består av et restaurert romersk amfiteater. Kyrenia ligger midt på nordkysten og er kanskje det mest behagelige ferieområdet på øya med sitt atmosfæriske, gamle kvartal som omringer Kyrenia-slottet og den moderne havnefronten som summer av liv i turistsesongen.

Nicosia - historie og tyrkiske bad

Atatürk-plassen utgjør sentrum i det nordlige Nicosia, og den velbevarte Kyreniaport ligger kun et steinkast unna. Det tyrkiske museum er plassert inne i et kloster som stammer fra det 17. århundre og man kan besøke moskeen Selimye, som dateres helt tilbake til det 13. århundre. Byens største tyrkiske bad ligger i Büyük Hammam.

Avslapning i Larnaca

Larnaca på den sydlige delen av Kypros er et avslappende sted å feriere. Larnaca byr på en vakker strandpromenade med palmetrær og en fremragende infrastruktur for turister. På byens fort, som stammer fra det 17. århundre, finner man Larnacas middelaldermuseum, og ikke langt derfra ligger de arkeologiske museene. Ved Angeloktisti-kirken i Kiti kan man oppleve sjeldne, byzantinske mosaikker fra det 6. århundre.

Vinindustri

Limassol er ikke bare en havneby, men også en populær kypriotisk turistdestinasjon og sentrum for vinindustrien. Utover utallige hoteller, et stort utvalg av nattklubber, tavernaer og resturanter er byen hjemsted for Curium, som er én av de mest interessante arkeologiske utgravningene som er gjort på hele Kypros.

Turistinformasjon

Dersom du ønsker ytterligere inspirasjon til din ferie på Kypros, eller har brukt for praktisk informasjon i forbindelse med din ferieplanlegging, kan du med fordel besøke hjemmesiden til det offisielle turistbyrået på Kypros. Her finner du blant annet detaljerte kart over øya og en guide til aktuelle begivenheter og events som arrangeres på Kypros.

Andre linker

Hva sier gjestene på Kypros?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 65 anmeldelser