Reiser til Kypros

Solfaktor elsker Kypros! Middelhavet sin tredje største øy lokker med vakker natur, rik historie, nydelige strender og en særdeles gjestfri lokalbefolkning. De mange solskinnsdagene, gode prisene og den avslappende atmosfæren får turistene til å vende tilbake med reise til Kypros år etter år. Her finner du populære feriesteder som Ayia Napa, LimassolFig Tree Bay og Protaras som byr på noe for enhver smak. Enten du er ute etter familieferie, fest og moro, en tur til syden, romantisk parferie eller flotte naturopplevelser. Bestill en reise til Kypros med Solfaktor i dag!

Kypros som reisemål 

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet. Den ligger øst for Hellas, sør for Tyrkia og vest for Syria. Historisk sett har Kypros tilhørt Syria, Egypt, Persia, Roma, Venezia, det Osmanske riket og senest England. I dag er øya delt mellom en tyrkisk del i nord og en gresk sone i sør. Den engelske innflytelsen er fortsatt tydelig på Kypros. Blant annet kjører bilene på venstre side av veien. De mange invasjonene på øya gjennom historien har i dag blitt en bonus for de som reiser til Kypros. Øya tilbyr det beste fra mange forskjellige kulturer. Her får du litt av Hellas, litt av Tyrkia, litt av det afrikanske kontinentet og litt Italia på ett og samme sted på en og samme ferie. Det offisielle språket på øya er gresk, men de fleste kyprioter snakker også engelsk. Alle Solfaktor sine feriedestinasjoner på Kypros ligger på den greske siden av øya, som også inkluderer hovedstaden Nikosia og de to andre storbyene Limassol og Larnaca. 

>> Les mer om din ferie på Protaras

>> Les mer om din ferie til Ayia Napa

>> Les mer om din ferie til Pafos

Strender og romantikk på Kypros

Kypros er berømt for sine fantastiske strender, klippefylte bukter, deilige matopplevelser og tradisjonelle landsbyer. Lokalbefolkningen er åpne og imøtekommende og øya har en rik kulturarv med gode muligheter for fornøyelser og shopping. I tillegg har Kypros en vakker natur som byr på storslåtte naturopplevelser. Særlig hvis du reiser til Kypros om våren. De fleste tar en ferie på Kypros for sol og badeferie og besøker et av de klassiske feriestedene Ayia Napa, Fig Tree Bay eller Limassol. Aktiv ferie er også populært på øya. Spesielt vandreturer i Troodos-fjellene. I følge legenden er Kypros fødestedet for Afrodite. Den greske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet. Det tiltrekker seg forelskede par som vil dyrke kjærligheten og øya er ideell for en romantisk ferie. Det er god infrastruktur på Kypros som gjør det relativt enkelt å reise rundt og det er verdt å leie bil for å utforske større deler av øya.

Feriesteder på Kypros

Ayia Napa er det mest populære reisemålet på Kypros og byen blir av noen kalt for Hellas sitt svar på Ibiza. Stedet er kjent for fest og moro og her er det full fart fra morgen til kveld om sommeren. Her ligger fine strender som Nissi og Landa Beach og litt utenfor finner du Makronissos Beach. Hvis du vil ha fred og ro er ikke Ayia Napa det riktige valget om sommeren.

Protaras er favorittstedet til familier på reise til Kypros. Her er det roligere enn Ayia Napa og det krystallblå havet og de langgrunne strendene er perfekt for vannaktiviteter, snorkling og badeliv for hele familien. Protaras er svært barnevennlig.

Limassol er den nest største byen på Kypros og er også et populært reisemål. Den flotte marinaen, de flotte strendene og gode shoppingmulighetene tiltrekker seg både par, familier, venner og eldre. Limassol er det kypriotiske svaret på Nice, Saint-Tropez eller Marbella, men på kypriotisk vis.

Pafos er en by på Kypros som ikke alle kjenner til. Den ligger på sørvestkysten og er blant de vakreste på Kypros. Både når det gjelder strender og natur. Pafos er et av de historisk og arkeologisk viktigste stedene på Kypros og ble i 1980 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Larnaca ble grunnlagt som bosetting allerede 1200 f.Kr. og er et suverent reisemål på Kypros om du er ute etter å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv i ferien din. Fra kulturreise til badeferie – når du reiser til Larnaca kan du få alt.

Når er det best å reise til Kypros

Kypros er en av de mest solsikre destinasjonene i Middelhavet og perfekt for en sommerferie og sydentur, men du kan i prinsippet reise hit året rundt. Øya er kjent for sol året rundt og svært milde vintrer. Kun få småkalde dager på vinterstid. Selv på vinteren mellom november og februar er det lite nedbør. Fra tidlig mars til sen oktober kan du nyte deilig middelhavsklima på en reise til Kypros. Juni, juli og august er de varmeste månedene og da kan det bli over 30 varmegrader i skyggen. Våren og høsten er flotte perioder å reise til Kypros da priser på fly og hotell ofte er lavere enn på sommeren.

>> Les mer om din reise til Larnaca

>> Les mer om din ferie til Fig Tree Bay

>> Les mer om din reise til Pafos

Det delte Kypros

Forholdet mellom den tyrkiske og greske delen på Kypros har lenge vært anspent, men har de siste årene dempet seg. Til tross for oppmykning av forholdet er det fortsatt mye bitterhet blant kypriotere etter Tyrkias invasjon i 1974. Om du ønsker å krysse grensen mellom de to delene på Kypros kan du få et dagspass som inkluderer leiebil. Dette gjelder kun dersom du krysser fra sør (gresk del) til nord (tyrkisk del). Det er ikke mulig å ankomme den ene delen av øya og reise hjem fra motsatt del. Som turist er det sjeldent problemer å krysse grensen på en dagstur, men du må huske å ta med passet ditt. Det går bilferger fra Lemesos, hovedsakelig til Athen, men av og til er det også forbindelser til Rhodos, Patmos, Kreta og Israel. Fra nord på Kypros er det fergeforbindelse til sør i Tyrkia.

Fly og hotell på Kypros

Du reiser enkelt til Kypros med direktefly fra Oslo Gardermoen i sommerhalvåret. På resten av året må du regne med en mellomlanding på vei til Kypros. En reise til Kypros tar ca. 4 timer og 45 minutter med fly fra Oslo Gardermoen. Øyas største flyplass er Larnaca International Airport. En nylig renovert og moderne flyplass som mottar opp mot 700 000 passasjerer i måneden i høysesong. Det er relativt kort avstand fra flyplassen i Larnaca til mange av reisemålene på Kypros, da de fleste ligger på den sørlige delen av øya. I Larnaca-bukta kan du se flyene gå inn for landing. Nordmenn trenger ikke visum for å reise til Kypros.

Solfaktor har i mange år tilbudt reise til Kypros og har et stort utvalg sjarmerende hoteller som passer ditt behov. Du finner både 3, 4 og 5-stjerners hoteller på Kypros hvorav alle er håndplukkede for å sikre deg førsteklasses kvalitet. Alle Solfaktors feriedestinasjoner på Kypros ligger på den greske siden av øya. Det inkluderer hovedstaden Nikosia og de to andre storbyene Limassol og Larnaca. Selv om Kypros ikke er så stor så er det alltid noe nytt å oppdage her, som er mye av grunnen til at turister returnerer år etter år på ferie. En fin måte å utforske Kypros på er med leiebil. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best for din reise til Kypros!

Andre linker

Reisemål på Kypros

 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Ayia Napa
  80 hoteller
  Ayia Napa ligger ved det turkisblå havet på det sørøstlige Kypros. Her kan du nyte fantastiske strender som kanskje er de beste og mest barnevennlige på hele øya. Her finner du alt du kan ønske deg av restauranter og uteliv. Hvis du leier en ... bil har du et godt utgangspunkt for å reise på flotte utflukter Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Pafos
  60 hoteller
  Pafos på Kypros er en ekte kulturperle og står naturligvis oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Her finner du tallrike spennende oldtidsruiner, men samtidig en levende by med et rikt restaurantliv. I kort avstand fra Pafos ligger mange badeklipper ... og små strender Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Protaras
  42 hoteller
  Protaras er med sine barnevennlige sandstrender og fredelige atmosfære, det perfekte reisemålet for familier og par som ønsker seg en avslappende ferie på solrike Kypros. Samtidig er Protaras et godt utgangspunkt for utflukter til områdets spennende ... attraksjoner og severdigheter, med utsikt over Middelhavet Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Larnaca
  29 hoteller
  Som Kypros sin eldste by er Larnaca et spennende reisemål som kan skryte av en rikholdig historie, storslåtte strender langs Middelhavet og et stort utvalg av butikker, restauranter og attraksjoner. Og byens popularitet stiger år etter år.
 • Limassol
  22 hoteller
  Limassol er et ideelt reisemål for både familier og par som ønsker å oppleve den ekte kypriotiske kulturen sammen med det fantastiske Middelhavet. Området er også populært blant de som søker en avslappende vinterferie, da temperaturen forblir ... høy i vintermånedene på Kypros Les mer
 • Coral Bay
  3 hoteller
  Coral Bay har en av de beste strendene på hele Kypros. Sammen med feriestedets koselige restaurantliv er stranden hovedattraksjonen i Coral Bay. Stedet har forøvrig mange av øyas mest spennende utfluktsmål i nærområdet

Populære hoteller på Kypros

Kypros, Kalopanayiotis
9,3
Fantastisk
1007 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 24 km
 • Internettilgang / WiFi
Kypros, Miliou
9,5
Fantastisk
794 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 15.9 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Larnaca
9,5
Fantastisk
475 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 4 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene på Kypros?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 163 anmeldelser