Reiser til Korsika

Korsika er Frankrike sin perle i Middelhavet. Øya byr på en komplett ferieopplevelse med spektakulær natur, spennende aktiviteter, yrende kulturliv og deilig strandliv. Bestill en billig reise til Korsika med Solfaktor!

Korsika som reisemål

Korsika er en øy i Middelhavet som tilhører Frankrike. Øya ligger 80 kilometer fra det italienske fastlandet og kun 12 km fra Sardinia på det smaleste. Det er et fortryllende reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker naturskjønne opplevelser, historiske severdigheter, spennende kultur og fantastiske strender. Her finner du kjente feriesteder som Ajaccio, Calvi og Bonifacio. Korsika er en vill og vakker øy hvor 40 % av arealet er nasjonalpark og hele østkysten er full av nydelige sandstrender. Korsika har blitt beskrevet som en klippe i havet, og det er heller ikke å komme utenom at fjellene på opptil 2700 m.o.h. dominerer øya, men samtidig er det over 1000 km med kyststrekninger, frodige daler, skoger, vinmarker og stemningsfulle, gamle byer. Korsika passer like godt for par, vennegrupper og familier som reiser med barn.

Attraksjoner og aktiviteter på Korsika

Korsika har flotte strender som tiltrekker seg mange turister. Her finner du alt fra livlige, travle strender til øde, bortgjemte bukter. Palombaggia, Santa Giulia og Beach Rondinara er noen av de mest populære strendene på sørøstkysten av Korsika, i nærheten av feriestedet Bonifacio. I nærheten av feriebyen Calvi på nordspissen av Korsika finner du populære strender som Plage de Saleccia og Plage de Calvi. Alle strendene tilbyr moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og nærhet til strandbarer, samt gode muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling og dykking i det asurblå Middelhavet.

Du kan også velge å gjøre som så mange korsikanere selv gjør, å følge en av de mange elvene og større vannløpene innover på øya, i stedet for å trekke til havet. De parkerer bilen, spaserer opp langs vannet og finner seg et rolig sted der vannet danner et naturlig basseng. Det er en helt annen form for badeferie, men en herlig og naturskjønn opplevelse.

Søker du aktiv ferie er Korsika et yndet reisemål. Øya er kjent for imponerende landskap med spektakulære fjellkjeder, blant annet det majestetiske Monte Cinto som inviterer til både fotturer og fjellklatring. Besøk innsjøer som Lac de Melo og Lac de Capitello og utforsk den unike geologien i Calanche de Piana som står på UNESCO-verdensarvliste, med røde klipper og fantastiske formasjoner. Det er også verdt å ta turen til Restonica-dalen nær Corte hvor du finner flotte turstier og naturlige basseng. Korsika inviterer til en rekke aktiviteter for besøkende, blant annet fjellvandring, sykling, elverafting, kajakkpadling og dykking.

Du kan også utforske Korsika sin rike historie ved å besøke steder som Maison Bonaparte i Ajaccio, som er barndomshjemmet til Napoleon Bonaparte. I byen Bonifacio kan du oppleve en gammel citadel bygget på kanten av kalksteinsklippene som gir fantastisk utsikt over Middelhavet. Du finner også mange sjarmerende landsbyer med brosteinsgater og fargerike hus som er verdt å besøke. For eksempel byer som Bonifacio, Porto Vecchio, Corte og Sartène gir deg innblikk i den autentiske korsikanske kulturen og arkitekturen.

Når er det best å reise til Korsika?

Sommermånedene er høysesongen i Frankrike og det samme gjelder for Korsika. Beliggenheten ved Middelhavet gir varmt og solrikt vær med temperaturer mellom 25-30 grader som er ideelt for sol og bad på en sommerferie. Våren og høsten er også gode tidspunkt å besøke Korsika om du ønsker en mer avslappet atmosfære uten de store folkemengdene. Det er fortsatt behagelige temperaturer som passer perfekt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser ved Middelhavet. Lavsesongen i Frankrike er på vinteren med mer nedbør og kjøligere vær. I denne perioden er det færrest turister som reiser til Korsika.

Matopplevelser og uteliv på Korsika

Frankrike er kjent for sin rike matkultur og du kan nyte smakfulle måltider på ferie til Korsika. Beliggenheten ved Middelhavet gir god tilgang på fersk sjømat, fanget samme dag og tilberedt på lokal vis på sjarmerende fiskerestauranter. Charcuterie er en viktig del av Frankrike sin matkultur som du kan nyte mange steder på Korsika. Det er ofte forskjellige lufttørkende pølser, skinker og oster, blant annet den karakteristiske brocciu, servert som forrett eller snacks. Øyas restauranter er også kjent for å servere lam og villsvin og du finner flere spisesteder med et internasjonalt preg. Korsika har stor vinproduksjon som lar deg nyte lokal vin til måltidene eller du kan bli med på vinsmaking på lokale vingårder.

Utelivet på Korsika inviterer til livlig stemning, spesielt i høysesongen. Det er ikke like pulserende som andre kjente destinasjoner i Europa, men du finner mange kafeer, barer og puber som byr på underholdning og festlig stemning utover kvelden. Korsika har ingen store nattklubber, men du finner utesteder i både Ajaccio, Calvi og Bastia hvor du kan danse og feste til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell på Korsika

Du kommer deg enkelt fra Norge til Korsika i Frankrike. Øya har to flyplasser som betjener det meste av den internasjonale flytrafikken. I sommermånedene juni og august kan man fly direkte fra Oslo Gardermoen til Ajaccio Napoleon Bonaparte flyplass (AJA) som ligger i nærheten av hovedstaden på Korsika, Ajaccio. Resten av året krever én mellomlanding. Man kan også fly med minst én mellomlanding til Bastia Poretta flyplass (BIA) som ligger i nærheten av byen Bastia.

Det enkleste er å ta taxi til ditt hotell fra flyplassene. Du finner taxiholdeplass rett utenfor terminalbygningen på flyplassene. Et rimeligere alternativ er å ta buss som forbinder flyplassene med sentrale destinasjoner på Korsika. Skal du til Calvi kan du enkelt ta buss fra flyplassen ved Ajaccio og om du skal feriere i Bonifacio kan du ta offentlig buss fra Bastia flyplass. Billetter kan kjøpes på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ om du ønsker fleksibilitet og frihet til å utforske mer av Korsika på egenhånd. 

Korsika byr på et godt utvalg av overnattingsalternativer som passer for enhver smak. Her finner du kjente hotellkjeder, små boutique-hoteller, store all-inclusive hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Korsika og Frankrike!Reisemål på Korsika

 • Porto Vecchio
  16 hoteller
  Porto Vecchio ligger på Korsika sin sørøstlige kyst og er ett av øyas mest populære reisemål. Den sjarmerende havnebyen har alt hva du kan ønske deg på en ferie til Korsika, herunder en stemningsfull, gammel bydel og en perlerekke av deilige ... badestrender innenfor kort rekkevidde. Les mer
 • Calvi
  14 hoteller
  Havnebyen Calvi, beliggende på Korsika sin nordkyst, er det ideelle reisemålet ved Middelhavet med sin blanding av god atmosfære, byens 6 kilometerlange strand, en rik historisk arv og masse av aktiviteter
 • Ajaccio
  8 hoteller
  Napoleons fødeby, Ajaccio, ligger godt beskyttet på Korsika sin vestkyst. Innrammet av de frodige fjellene bakenfor og et lekkert, gammelt citadell ut mot det krystallklare, varme Middelhavet. Dette er Korsika sitt historiske hjerte, hvor du ... kan nyte en avslappet middelhavsatmosfære og får en perlerad av deilige badestrender innenfor din rekkevidde. Les mer
 • Bonifacio
  7 hoteller
  En reise til idylliske Bonifacio på øya Korsika i Frankrike gir deg barnevennlige strender, en herlig og atmosfære og en by som passer for alle. Sammen med naturopplevelser og en sjarmerende havn, med lokale restauranter hvor du kan nyte solnedgangen ... over Middelhavet, vil Bonifacio gi deg en ferie hvor du samler opp energien fra en lang vinter Les mer

Populære hoteller på Korsika

Frankrike, Korsika, Bonifacio
9,5
Fantastisk
112 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 4.8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
9,2
Fantastisk
547 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Avstand til sentrum: ca. 350 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
9,6
Fantastisk
190 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her