Reiser til Santorini

Santorini ligger sør i Egeerhavet, og er en øy kjent for sine flotte solnedganger. Øya regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Her finner du postkort-bilder av strender, hvite hus og vakker natur.

Områder

Hovedstaden Fira, Oia, Pyrgos, Perissa og Vlychadia er bare noen av byene du kan besøke eller bo i, mens du er på Santorini.

Prisnivået på Santorini er generelt høyere enn på de andre greske øyene. Dette er fordi øya gjennom mange år har utviklet seg til et merkevarested. På øya har Fira og Oia et høyere prisnivå enn de andre byene.

Natur

Santorini er kjent for flotte solnedganger og sine vakre hvite landsbyer. Øya tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios, Paros. Herfra går det båter til Aten, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene.

Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato er det et eldorado for geologer og besøkende med interesse for geologi.

Øya stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter. Her ligger småbyene oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Den greske vulkanøya Santorini er sammen med de nærliggende øyene Thirasia og Aspronisi i virkeligheten restene av en større øy som delvist kollapset og sank i havet under et gigantisk utbrudd for rundt 3600 år siden. I dag er Santorini et av det greske øyhavs vakreste og mest populære reisemål. Et spektakulært vulkankrater med utsikt over det azurblå havet og en unik gresk gjestrihet venter deg på denne spesielle øya. Hos Solfaktor er vi spesielt bra på billige reiser til Santorini i Hellas.

 

Byer på Santorini 

Santorini, som på gresk offisielt heter Thira, ligger i Egeerhavet omtrent halvveis mellom Athen og Kreta. Av de 33 bebodde øyene i Kykladerne hører Santorini sammen med Mykonos til blandt de mest kjente reisemålene takket være ikke bare øyas fantastiske landskaper, men også dens hyggelige byer. Det gjelder for eksempel den mest fotograferte byen Oia på den nordlige delen av øya, hvorfra du kan nyte de vakre solnedgangene over det azurblå havet. Du har også hovedbyen Thira (også kjent som Fira), som inviterer til mange timers utforskning av smale, romantiske gater. Uansett hvor du beveger deg på Santorini, vil du få lyst til å stoppe opp for å beundre de betatte utsiktene mot havet ned over de hvitkalkede husene, blå kuppelkirkene og langstrakte vinmarker. 

Generelt er byene, som ligger ved vestkysten langs calderaens kant, de mest populære destinasjonene og har det beste nattlivet. Reiser du til Santorini med barn og derfor kanskje søker litt mer fredelige omgivelser, er badebyene ved den sørøstlige kysten et mer opplagt valg. Uansett hvor hotellet ditt ligger, så har du alle øyas severdigheter og attraksjoner innenfor din rekkevidde. Det inkluderer de mange gode resturantene og hyggelige tavernaer, hvor du kan fordype deg i det greske kjøkkens mange herligheter. 

Spektakulære vandrestier og lavastrender 

Spesielt på høsten og våren med deres komfortable temperatur er det opplagt å utforske øya til fots. Du kan for eksempel vandre fra Fira til Oia, hvor du underveis på den rundt 3-4 timers lange ruten forkjeles med spektakulære panoramautsikter fra kanten av calderaen. Reiser du til Santorini midt på sommeren, bør du starte vandreturen tidlig på dagen for å unngå middagsheten. Har du først og fremst reist hit for å slappe av, er det naturligvis også rike muligheter for dette på øyas skjønne strender. I Perivolos og Perissa på øyas sørøstlige kyst strekker lavastrandens mørke sand seg for eksempel kilometervis langs det krystallklare, lune havet. 

I Santorinis indre mellom vestkystens dramatiske klipper og østkystens fristende strender kan du oppleve mer uberørte, tradisjonelle greske landsbyer og tallrike vingårder, hvor det ofte bys på prøvesmaking og guidede turer langs vinstokkene. Santorini er med andre ord et reisemål, som tross sin forholdsvis bekjedne størrelse, byr på mange muligheter, uansett om du reiser med barn, som par eller alene. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på Santorini

Populære hoteller på Santorini

Hellas, Santorini, Kamari
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Megalochori
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Kamari
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi