Reiser til Santorini

Santorini inviterer til spektakulær skjønnhet, dramatisk kystlinje og fantastiske strender med sort og rød lavasand. Her får du oppleve det sjarmerende greske øylivet med hvite hus typisk for Kykladene, blå kupler, gastronomiske matopplevelser og magiske solnedganger. Bestill en billig reise til Santorini med Solfaktor!

Santorini som reisemål

En reise til Santorini er et av de mest ikoniske destinasjonene i Hellas og er et yndet reisemål både for romantisk parferie eller familietur. Øya, som også er kjent som Thira, ligger i Egeerhavet og er den sørligste øya i øygruppen Kykladene

Santorini inviterer til fantastisk gresk kultur, imponerende strandliv og spennende attraksjoner på en ferie. Det er en vulkansk øy som består av lava og pimpstein og det har vært gjentatte vulkanske utbrudd her. Santorini er en del av et stort krater og danner en åpen lagune, cirka 60 kilometer i omkrets. Rundt lagunen er det cirka 300 meter høye klipper og i lagunen ligger det to aktive vulkaner. Nea Kameni og Palea Kameni.

>> Les mer om din reise til Hellas her

>> Les mer om din ferie til Oia her

>> Les mer om din reise til Mykonos her

Strandliv på Santorini

Santorini er en av de mest populære øyene i Hellas for en ferie og inviterer til et variert og imponerende strandliv. Øya er kjent for sin dramatiske kystlinje, omgitt av klipper og det krystallklare Egeerhavet

De populære strendene Perissa og Perivolos ligger side om side på sørøstkysten av øya og er kjent for sin sorte lavastrand. Her kan du nyte behagelig sol- og strandliv med et bredt utvalg av strandbarer og restauranter. En annen favoritt blant reisende er stranden Kamari som også har sort lavastrand. Den er kjent for sin livlige atmosfære, strandbarer, kafeer og vannsportsaktiviteter. Vlychada-stranden er kjent for sin unike geologiske formasjon med tårnformede klipper og lavasand. Den er mer avsidesliggende og har en roligere atmosfære sammenlignet med flere andre strender på Santorini. 

En av de mest spektakulære strendene du finner på din ferie til Santorini er Red Beach. Som navnet antyder har den karakteristiske røde steinformasjoner som skaper en dramatisk og fargerik bakgrunn. Her er vannet krystallklart som gjør det perfekt for snorkling. Litt lenger sør for Red Beach finner du White Beach som har hvit sand og hvite klipper. Den eneste måten å komme seg til denne stranden er med båt eller til fots fra nabostrendene.

Det er populært å bli med på båttur eller seiling rundt Santorini. Du kan utforske skjulte bukter og gjemte strender, og beundre Santorini sine dramatiske klippeformasjoner og vulkanske landskap fra sjøen.

Attraksjoner og aktiviteter på Santorini

Santorini byr på en rekke ulike attraksjoner og aktiviteter som tiltrekker seg besøkende fra hele verden på ferie. Den pittoreske byen Oia er et av de mest fotograferte stedene i Hellas. Her kan du beundre hvite hus, blå kupler og en fantastisk utsikt over Egeerhavet. Samtidig utforske de smale gatene med butikker, kunstgallerier og kafeer. 

Hovedstaden på Santorini er Fira og byen er et pulserende sentrum med en blanding av tradisjonell og moderne atmosfære. Byen er kjent for eksklusiv shopping og livlig natteliv og her finner du butikker, restauranter, barer og nattklubber.

En av de mest unike attraksjonene du må oppleve under en reise til Santorini er den aktive vulkanen Nea Kameni. Bli med på båttur og gå opp til toppen av vulkanen. Det gir en fantastisk utsikt over det dampende Caldera-krateret.

På grunn av Santorini sin unike topografi og beliggenhet er solnedgangene på øya berømt for sin skjønnhet og magiske atmosfære. Den pittoreske byen Oia og hovedstaden Fira er populære steder å beundre solnedgangen, samt langs kanten av Caldera-krateret ved den aktive vulkanen Nea Kameni. 

Akrotiri er et arkeologisk utgravingssted på Santorini som er kjent for sine godt bevarte ruiner av en oldtidsby. Du kan utforske ruinene, de gamle husene, gatene og freskomaleriene som gir et innblikk i den antikke sivilisasjonen som eksisterte på øya for tusenvis av år siden. Akkurat som i stort sett hele Hellas finner du mye spennende historie på Santorini og under din ferie.

Når er det best å reise til Santorini?

På en reise til Santorini vil du oppleve mange solfylte dager, lite nedbør og behagelige temperaturer. Som den sørligste øya i Kykladene kan Santorini friste med ekstra varme somre og mildere vintre. Høysesongen er fra juni til september med temperaturer på rundt 25-30 grader, og i denne perioden er det flest turister og høyest priser. 
Ønsker du å styre unna de varmeste temperaturene er våren og høsten fine tidspunkter for å reise til Santorini. I denne perioden er det gode muligheter til å utforske øya uten den intense sommervarmen og med mindre turister. Vinteren på Santorini er fra november til mars, med mer nedbør og kjøligere temperaturer. På denne tiden av året kan mange restauranter og hoteller være stengt.

Matopplevelser og uteliv i Santorini

Santorini er kjent for fantastiske matopplevelser som er et stort trekkplaster for turister. Med sin rike gastronomiske arv og beliggenhet i Egeerhavet tilbyr Santorini en rekke unike lokale retter. Spesielt ferske fiske- og skalldyrretter som kan nytes ved vannkanten på en av øyas sjarmerende tavernaer. Prøv også den berømte fava. En kremet puré laget av gule erter, soltørket tomat, hvit aubergine og kapris. På flere av strendene på øya finner du autentiske strandbarer som tilbyr grillet kjøtt og fisk med klassisk tilbehør for Hellas som gresk salat, tzatziki og selvfølgelig lokale viner.

Santorini er kjent for sin vinproduksjon. Spesielt den berømte lokale vinen Assyrtiko. Det er populært å besøke vingårder rundt på øya og delta på vinsmaking for å lære mer om vinproduksjonen og smake på et utvalg av de utsøkte vinene.

Ser du etter fest og moro på Santorini og under din ferie er det meste av det pulserende nattelivet i hovedstaden Fira. Her er det et godt utvalg av barer og klubber som byr på trendy cocktails, feststemning og dansing hele natten. Du finner også en del barer i Oia hvor du kan nyte en drink med fantastisk utsikt eller flere strandbarer i Kamari. Santorini er likevel kjent for en roligere atmosfære som passer best for par og familier.

>> Les mer om din reise til Kykladene her

>> Les mer om din ferie til Dodekanesene her

>> Les mer om din reise til De Joniske Øyer her

>> Les mer om din reise til Sporadene her

Naboøyer

Øygruppen Kykladene inneholder også flere andre naboøyer til Santorini som er velkjente. Ønsker du et mer livlig uteliv er Mykonos et godt alternativ. Og på den største øya i Kykladene finner du Naxos. En frodig øy med litt mindre turisme og mange arkeologiske utgravninger. Sjarmerende Paros med sine vakre kystlinje er også verdt å nevne. Det er ulike ferjeforbindelser mellom disse kjente øyene i Kykladene.

Fly og hotell på Santorini

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Santorini på ferie. I høysesongen går det flere direkteflyvninger og flyturen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Santorini flyplass (JTR) tar ca 4 timer og 15 minutter. Det er flere transportmuligheter fra flyplassen til de ulike destinasjonene på øya. Buss er det rimeligste alternativet og det er et godt utviklet bussnettverk på øya som forbinder flyplassen med flere reisemål på Santorini. Ønsker du et raskere alternativ er taxi tilgjengelig utenfor terminalbygningen. Flere velger også leiebil for å kunne utforske øya på egen hånd og det er flere bilutleiefirmaer på flyplassen. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

Hellas er en veldrevet feriedestinasjon og Santorini er kjent for et bredt utvalg hoteller og ferieleiligheter. Her finner du luksuriøse boutique hoteller med spektakulær utsikt og større all-inclusive resorts med mange fasiliteter. Du kan også velge blant flere flotte feriehus som gir mer plass og privatliv. Santorini har noe for enhver smak og passer godt for par, familier og eldre. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Santorini.Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på Santorini

 • Imerovigli
  55 hoteller
  Imerovigli er kjent som 'Santorinis balkong' takket være sin fantastiske beliggenhet. Denne sjarmerende landsbyen med sine hvitkalkede hus ligger helt ute ved kanten til det halvmåneformede vulkankrateret som utgjør Santorini. Nyt den fantastiske ... utsikten, som bare er én av de mange storslagne attraksjonene på øya. Les mer
 • Fira
  51 hoteller
  Fira er Santorinis vakre hovedstad og øyas viktigste kulturelle og økonomiske knutepunkt. Byen er preget av klassisk, gresk øyidyll med sine hvitkalkede bygninger, smale gater, hyggelige kafeer og fantastisk utsikt over den imponerende caldera.
 • Oia
  50 hoteller
  Det er ofte Oia på Santorini man ser på bilder fra den greske skjærgården. Byen med sine hvitkalkede hus, som ligger på kanten av krateret over det glitrende havet, er også utrolig pittoresk. De trange gatene skjuler mange restauranter, butikker ... og gallerier. Les mer
 • Kamari
  45 hoteller
  Kamari ligger på Santorinis østkyst og er den lengste og beste stranden på denne vakre vulkanøya. Her finner du alt som du behøver for en avslappende badeferie, og utover den fine stranden med sin mørke lavasand finnes her et rikt utvalg av ... spisesteder, butikker og fornøyelser for hele familien. Les mer

Populære hoteller på Santorini

Hellas, Santorini, Kamari
8,9
Meget bra
454 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Imerovigli
9,5
Fantastisk
209 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Kamari
8,3
Meget bra
127 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Santorini?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser