Reiser til Santorini

Santorini, i Hellas, ligger sør i Egeerhavet og er en øy kjent for sine flotte solnedganger. Santorini regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Her finner du postkortbilder av strender, hvite hus og vakker natur.

Områder

Hovedstaden Fira, samt Oia, Pyrgos, Perissa og Vlychadia er bare noen av byene du kan besøke eller bo i, mens du er på Santorini. Prisnivået på Santorini er generelt høyere enn på de andre greske øyene. Dette er fordi øya gjennom mange år har utviklet seg til et merkevarested. På øya har Fira og Oia et høyere prisnivå enn de andre byene.

Natur

Santorini er kjent for flotte solnedganger og sine vakre hvite landsbyer. Øya tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios og Paros. Herfra går det båter til Athen, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene. Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato er det et eldorado for geologer og besøkende med interesse for geologi.

Santorini stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter. Her ligger småbyene oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Den greske vulkanøya Santorini er sammen med de nærliggende øyene Thirasia og Aspronisi i virkeligheten restene av en større øy som delevist kollapset og sank i havet under et gigantisk utbrudd for rundt 3600 år siden. I dag er Santorini et av det greske øyhavs vakreste og mest populære reisemål. Et spektakulært vulkankrater med utsikt over det azurblå havet og en unik gresk gjestfrihet venter deg på denne spesielle øya. Hos Solfaktor er vi spesielt bra på billige reiser til Santorini i Hellas.

Byer på Santorini 

Santorini, som på gresk offisielt heter Thira, ligger i Egeerhavet omtrent halvveis mellom Athen og Kreta. Av de 33 bebodde øyene i Kykladerne hører Santorini, sammen med Mykonos, til blandt de mest kjente reisemålene i Hellas. Takket være ikke bare øyas fantastiske landskaper, men også dens hyggelige byer. Det gjelder for eksempel den mest fotograferte byen Oia på den nordlige delen av øya. Hvorfra du kan nyte de vakre solnedgangene over det azurblå havet. Du har også hovedbyen Fira som inviterer til mange timers utforskning av smale romantiske gater. Uansett hvor du beveger deg på Santorini vil du få lyst til å stoppe opp for å beundre utsiktene mot havet, over de hvitkalkede husene, blå kuppelkirkene og langstrakte vinmarker. 

Generelt er byene, som ligger ved vestkysten langs calderaens kant, de mest populære destinasjonene og har det beste nattlivet. Reiser du til Santorini med barn, og derfor kanskje søker litt mer fredelige omgivelser, er badebyene ved den sørøstlige kysten et mer opplagt valg. Uansett hvor hotellet ditt ligger så har du alle øyas severdigheter og attraksjoner innenfor din rekkevidde. Det inkluderer de mange gode restaurantene og hyggelige tavernaene. Hvor du kan fordype deg i det greske kjøkkens mange herligheter. 

Spektakulære vandrestier og lavastrender 

Spesielt på høsten og våren, med deres komfortable temperatur, er det opplagt å utforske Santorini til fots. Du kan for eksempel vandre fra Fira til Oia. Hvor du underveis på den rundt 3-4 timers lange ruten vil oppleve spektakulære panoramautsikter fra kanten av calderaen. Reiser du til Santorini midt på sommeren bør du starte vandreturen tidlig på dagen for å unngå middagsheten. Har du først og fremst reist hit for å slappe av er det naturligvis også rike muligheter for dette på øyas skjønne strender. I Perivolos og Perissa, på øyas sørøstlige kyst, strekker lavastrendenes mørke sand seg for eksempel kilometervis langs det krystallklare lune havet. 

I Santorinis indre, mellom vestkystens dramatiske klipper og østkystens fristende strender, kan du oppleve mer uberørte og tradisjonelle greske landsbyer. Tallrike vingårder hvor det ofte bys på prøvesmaking og guidede turer langs vinstokkene. Santorini er med andre ord et reisemål, som tross sin forholdsvis beskjedne størrelse, byr på mange muligheter. Uansett om du reiser med barn, som par eller alene. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål på Santorini

 • Imerovigli
  57 hoteller
  Imerovigli er kjent som 'Santorinis balkong' takket være sin fantastiske beliggenhet. Denne sjarmerende landsbyen med sine hvitkalkede hus ligger helt ute ved kanten til det halvmåneformede vulkankrateret som utgjør Santorini. Nyt den fantastiske ... utsikten, som bare er én av de mange storslagne attraksjonene på øya. Les mer
 • Fira
  52 hoteller
  Fira er Santorinis vakre hovedstad og øyas viktigste kulturelle og økonomiske knutepunkt. Byen er preget av klassisk, gresk øyidyll med sine hvitkalkede bygninger, smale gater, hyggelige kafeer og fantastisk utsikt over den imponerende caldera.
 • Kamari
  46 hoteller
  Kamari ligger på Santorinis østkyst og er den lengste og beste stranden på denne vakre vulkanøya. Her finner du alt som du behøver for en avslappende badeferie, og utover den fine stranden med sin mørke lavasand finnes her et rikt utvalg av ... spisesteder, butikker og fornøyelser for hele familien. Les mer

Populære hoteller på Santorini

Hellas, Santorini, Imerovigli
9,8
Fantastisk
614 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Megalochori
9,8
Fantastisk
101 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Kamari
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi