Reiser til St. Julians

Nyt en deilig ferie ved Middelhavet i St. Julians på Malta. Her finner du hyggelige bukter, spennende underholdning og pulserende natteliv. Bestill en billig reise til St. Julians med Solfaktor!

St. Julians som reisemål

St. Julians (eller San Giljan) er en by beliggende ved Middelhavet, sentralt på Malta. Byen ligger i underkant av 10 km fra hovedstaden Valletta og er et ettertraktet reisemål for deg som er på sommerferie og søker sol og bad, fornøyelser og uteliv. St. Julians er oppkalt etter skytshelgenen "Julian den fattige" og er et av Malta sine store reisemål. Hit kommer feriegjester fra hele Europa i sommersesongen mellom mai og september.

Attraksjoner og aktiviteter i St. Julians

St. Julians på Malta byr på mange attraksjoner og aktiviteter for besøkende. Spinola Bay i sentrum av byen er et yndet sted for avslappende spaserturer langs Middelhavet. Her ligger fiskebåtene på rekke og rad og du kan nyte den flotte utsikten og se på folkelivet.
Ønsker du strandliv kan du ta turen til Balluta Bay, som er en sjarmerende bukt med lang strandpromenade og imponerende arkitektur. Her finner du moderne fasiliteter og kort vei til strandbarer og kaféer. I området rundt St. Julians finner du flere bukter og bademuligheter med vannsport som dykking, snorkling, jetski og båtturer i Middelhavet. Strandlinjen til Gzira (ca 30 minutters spasertur) er det rene paradis for fotturister. Her ligger godt oppmerkede stier med spektakulære utsiktspunkt oppe på på høydedraget mot havet. Det er ingen klassiske strender i St Julians, men du går ned klippene via trapper til det krystallklare vannet eller så bader man i hotellenes bassenger.

Det er verdt å besøke St. Julians Tower, opprinnelig kjent som Torre di San Giuliano, som ble bygget på 1600-tallet. Tårnet ligger ved havneområdet og tilbyr panoramautsikt over Middelhavet og omkringliggende områder. Ta turen til et av byens landemerker, Love-monumentet, også kjent som kysse-statuene, som ligger ved inngangen til Spinola Bay. Det er et populært sted å ta bilder med havnen i bakgrunnen. Reiser du med barn St. Julians kan du besøke Mediterraneo Marine Park som byr på spennende opplevelser med marint dyreliv, inkludert delfin- og sjøløveshow. Det er også populært å besøke Valletta, som er hovedstaden på Malta, og ligger i underkant av 30 minutter unna St. Julians.

Når er det best å reise til St. Julians?

Høysesongen på Malta er på sommeren og det er flest turister som besøker St. Julians i denne perioden. Temperaturene kan komme opp mot 30 grader og Middelhavet byr på deilig badevann. Det kan bli ganske travelt på strendene og i byen, så om du ønsker å styre unna de største folkemengdene kan du besøke Malta på våren eller høsten. Det er fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og en høstferie er et ideelt tidspunkt for sightseeing og utendørsaktiviteter i St. Julians. Vinteren byr på kjøligere temperaturer og mer nedbør og det er tiden med færrest besøkende.

Matopplevelser og uteliv i St. Julians

En reise til Malta byr på gode matopplevelser. I St. Julians finner du både spisesteder som byr på autentisk maltesisk mat og restauranter med et internasjonalt preg. Prøv tradisjonelle retter som fenkata (kaningryte), pastizzi (bakst fylt med blant annet ricotta) og lampuki (lokal hvit fisk som serveres med kapers og tomater). Med sin beliggenhet ved Middelhavet byr St. Julians på et stort utvalg fersk sjømat med mange fiskerestauranter som byr på alt fra grillede fiskeretter til dampede blåskjell. Byen har også matboder og gatekjøkken hvor du kan smake maltesiske spesialiteter til rimelige priser.

St. Julian er kjent som et av de mest populære stedene for natteliv på Malta. Her finner du et stort utvalg barer, puber, kasinoer og nattklubber som byr på underholdning, karaoke, DJs og live musikk. Byen inviterer til pulserende stemning med fest og moro til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i St. Julians

Fra Norge kommer du deg enkelt til St. Julians på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Flyplassen ligger ca 11 km fra sentrum av St. Julians, så det enkleste er å ta en taxi fra flyplassen og du finner holdeplass like utenfor ankomsthallen. Det er også et godt bussnettverk på Malta, så om du ønsker et rimeligere alternativ kan du ta buss til hovedstaden Valletta og deretter bytte til buss som tar deg til sentrum av St. Julians. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker mer frihet til å utforske Malta i eget tempo.

St. Julians byr på gode overnattingsalternativer til enhver smak. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller, og store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til St. Julians og Malta!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i St. Julians

Populære hoteller i St. Julians

Malta, St. Julians
8,7
Meget bra
3524 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, St. Julians
8,5
Meget bra
2669 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, St. Julians
9,7
Fantastisk
166 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i St. Julians?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser