Reiser til Ibiza

Ibiza er mer enn bare fest og moro. Utenfor de livligste områdene er det betydelig roligere tempo, vakker natur, herlige små landsbyer, og man kan se spor av det gamle Ibiza.

Folk fra hele verden lar seg fascinere av denne vakre øya i Middelhavet, med sine flotte strender, vakker natur og behagelig klima. Ibiza kan friste med mange fine reisemål som genuine Santa Eulalia, livlige San Antonio, den fascinerende hovedstaden Ibiza by, avslappende og herlige Cala Tarida og Port d´es Torrent, badebyen Cala Llonga og vakre Portinatx. Barnefamilier velger gjerne roligere områder på øya.

Selv om denne øya ofte forbindes med fest og moro, har øya så mye mer å by på. Her kan man nyte avslappende dager på stranda, reise på utflukter, øyhoppe, shoppe og nyte førsteklasses mat fra det lokale kjøkken og internasjonale restauranter. Det er mange som besøker hippie-markedet Punta Arabia ved Santa Eulalia, med beliggenhet øst på Ibiza, og som er åpent onsdager i sommersesongen. Et annet hippie-marked er Las Dalias i San Carlos, ikke så stort og kjent, er åpnet på lørdager. Alt på disse markedene er håndlaget og selges for en billig penge. Her finner du alt fra smykker, klær og vesker til kunsthåndverk.

Du kan fly dagelig til Ibiza med mellomlanding i Europa underveis. Et direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer og flyplassen ligger ca 10 km fra Ibiza by. Transport fra flyplassen kan være med buss, minibus eller taxi til ditt reisemål på øya, eller du kan leie bil. Kjøretid er 20 minutter til Ibiza by og til feks San Antonio tar det 40 minutter og til Cala Llonga 35 minutter.

Hvem passer dette reisemålet for?

Ibiza er et reisemål som passer like bra for barnefamilier, par og vennegjenger. De fleste, uansett alder og legning vil trives på Ibiza. For barnefamilier kan det være smart å velge bosted som ikke ligger i de mest livlige og hektiske utelivs-områdene.

Når er det best å reise hit?

Sommeren byr på varmt og solfylt middelhavsklima, og du kan fint reise hit fra april til oktober.Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Ibiza

Populære hoteller på Ibiza

Spania, Ibiza, Puerto de San Miguel
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 220 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Ibiza, Santa Eulalia
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Ibiza, San Antonio
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 80 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)