Reiser til Ibiza

Vakre Ibiza, i Spania, er et allsidig reisemål som inviterer til sol og strandliv store deler av året. Ibiza byr på fest og moro på verdenskjente utesteder, men også små koselige landsbyer med roligere tempo. Her kan du nyte avslappende dager på vakre strender, herlige matopplevelser og utforske storslått natur og kulturelle monumenter. Bestill en reise til Ibiza med Solfaktor! 

Ibiza som reisemål

Ibiza er en øy tilhørende Spania i Middelhavet, i øygruppen Balearene og tilhører regionen av samme navn, sørvest for Mallorca. Folk fra hele verden lar seg fascinere av denne vakre øya. Spesielt de flotte strendene og det pulserende nattelivet. Uansett om du reiser med barn, romantisk parferie eller på tur med vennegjengen, vil du finne deg tilrette på Ibiza. 

Det er lurt å velge bosted etter hva du ønsker å oppleve på din reise til Ibiza for øya har mange ulike reisemål. Flere reiser til hovedstaden Ibiza by eller livlige San Antonio for fest og moro. Andre for strandliv i badebyen Cala Llonga og den tidligere fiskelandsbyen Portinatx. Barnefamilier velger ofte de roligere områdene på øya som avslappende Cala Tarida og Port d´es Torrent.

>> Les  også om restplasser til Spania her

>> Les også om restplasser til Mallorca her

>> Les mer om reise til Valencia her

Shopping og natteliv på Ibiza

Ibiza er kjent for å være et eldorado for shopping. Enten du er på jakt etter eksklusive merkevarer eller kjente butikkjeder. Du finner også flere markeder som selger håndlagde produkter til en billig penge. På Ibiza finner du alt fra lokale råvarer, klær, smykker, vesker og håndverk. Det populære hippie-markedet, Punta Arabia ved Santa Eulalia, ligger øst på øya og er åpent på onsdager i høysesongen. Du finner også det mindre markedet Las Dalias i San Carlos, som er åpent på lørdager.

Ibiza har et bredt utvalg av kaféer og restauranter. Som i Spania serveres det tapas, men også og andre lokale spesialiteter. Samt mye fersk fisk og skalldyr. Øya har også flere vingårder som tilbyr både vinsmaking og vandreturer.

Mange kjenner Ibiza for et pulserende natteliv med mange barer og klubber. Øya er spesielt kjent for sin elektroniske musikk-scene med klubber som Amnesia, Pacha og Ushuaia. Klubber som har besøk av verdenskjente DJ-er. Det er også flere festivaler som arrangeres på Ibiza, som Ibiza Rocks og International Music Summit. Ikke så rart at et bredt spekter av ulike mennesker velger sin ferie på Ibiza.

Strandliv på Ibiza

Strandlivet på Ibiza er som mye av Spania ellers. Det er mangfoldig og byr på både rolige bukter og livlige strender med mange fasiliteter. Her finner du noe som passer for både barnefamilier, vennegjenger og par. For de som ønsker strandliv, i kombinasjon med fest og moro, er Es Cavallet og Cala Conet de mest populære. Her finner du et stort utvalg av barer og restauranter, og liv fra morgen til kveld. Playa d'en Bossa er en lang strand med et godt utvalg kafeér og restauranter langs strandpromenaden. Strendene Cala Comte, Cala Bassa og Cala Jondal byr på krystallklart vann, og vannaktiviteter som vindsurfing og kajakkpadling. Ønsker du en roligere atmosfære, med mindre turister, er strendene Cala Tarida og Playa de Talamanca perfekte alternativer.

Det er også populært med båtturer fra Ibiza. Alt fra dagsturer til den vakre øya, Formentera, til romantiske kveldsturer i solnedgang. Det finnes flere alternativer for seiling- og båtutleie, samt flere steder som tilbyr dykking, jetski og vannski på Ibiza. Man kan også ta ferje mellom Ibiza og Mallorca.

Når er det best å reise til Ibiza?

Ibiza har et varmt og solrikt middelhavsklima mesteparten av året, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 25 grader i sommermånedene. Vinteren er mild, men det kan være litt mer regn og lavere temperaturer i desember og januar. Høysesongen på Ibiza er vanligvis fra juni til september, når været er på det varmeste og det er mest aktivitet på øya. I denne perioden er det svært travelt med mange turister, og prisene er på sitt dyreste.

For de som ønsker å unngå høysesongen er det et godt alternativ å reise til Ibiza i april, mai eller oktober. Været er fortsatt varmt og solrikt i disse månedene, men det er mindre folk og lavere priser.

Kultur og velvære på Ibiza

Hovedstaden på øya, Ibiza by, består av en flott gamleby med smale gater og historiske bygninger. Her finner du flere historiske ruiner og blant annet Dalt Vila, en festning fra middelalderen med panoramautsikt over havet. Det er mange som søker aktiv ferie på Ibiza. Øyas vakre landskap inviterer til både vandreturer til fots og sykkelturer. Det finnes også flere naturreservat på øya, som Ses Salines Nature Reserve. Her kan du blant annet utforske mange ville fugler og mangroveskoger.

Det er også et stort tilbud av velvære og spa på Ibiza. Du kan bli med på yogatimer på stranden i soloppgang eller nyte avslappende spa og massasje på øyas mange velværesenter. Flere spa og velværesenter på Ibiza tilbyr alternative helsebehandlinger som meditasjon og akupunktur.

Fly og hotell på Ibiza

Du kommer deg enkelt til Ibiza med fly fra flere norske byer i høysesongen. Flytiden er på ca 3 timer og 45 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Ibiza lufthavn (IBZ). Avstanden mellom flyplassen og Ibiza by er ca 20 km, og det tar ca 20 minutter med buss eller taxi. Det går også buss, minibuss eller taxi til flere av øyas andre reisemål. Det tar 40 minutter til f eks San Antonio og 35 minutter til Cala Llonga. Du kan velge om du ønsker å bestille fly eller hotell separat, eller velge en pakkereise som inkluderer fly, hotell og eventuelt leiebil når du reiser til Ibiza.

Ibiza byr på et bredt utvalg hoteller, ferieboliger og leiligheter på din ferie. Øya har flere kjente reisemål, og du kan velge mellom bosteder i sentrum av Ibiza by, langs kysten eller mer avslappende landsbyer rundt på øya. Du finner både eksklusive 5-stjerners hoteller og all inclusive hoteller, samt mindre leilighetshoteller og ferieboliger som gir mer ro og privatliv. Solfaktor hjelper deg med å finne det beste alternativet for din ferie til Ibiza.

>> Les  også om restplasser til Malaga her

>> Les også om restplasser til Costa del Sol her

>> Les mer om reise til Mallorca herReiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Ibiza

Populære hoteller på Ibiza

Spania, Ibiza, San Antonio
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Ibiza, Ibiza By
8,2
Meget bra
500 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Ibiza, San Antonio
8,2
Meget bra
379 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)