Reiser til Valletta

Besøk den historiske hovedstaden på Malta. Valletta byr på storslått arkitektur, historiske monumenter og kort vei til avslappende badeliv ved Middelhavet. Bestill en billig reise til Valletta med Solfaktor!

Valletta som reisemål

Valletta er hovedstaden på Malta, beliggende ved Middelhavet sørøst på øya. Byen ligger kort vei unna populære feriesteder som St. Julians og Sliema, så det er enkelt å kombinere sol og bad med historie og kultur på ferie i Valletta. Tenker du deg en storbyferie med “sydenfølelsen”, er Valletta et godt alternativ. Byen ligger på ei halvøy og er Malta sitt viktigste havneområde.

Attraksjoner og aktiviteter i Valletta

Valletta er en majestetisk hovedstad og en kulturell skattekiste. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent som en av de mest konsentrerte historiske områdene i verden. Her kan du spasere rundt i sjarmerende gater fylt med historiske monumenter og imponerende arkitektur. Ta turen til Johanneskatedralen (St. Johns Co-Cathedral) som er en av Malta sine mest berømte landemerker. Her kan du beundre praktfullt interiør og kjente kunstverk som «Halshuggingen av Johannes døperen» av den italienske maleren Caravaggio. Det er også verdt å besøke Fort St. Elmo. Det er et historisk fort som har spilt en viktig rolle i Malta sin forsvarshistorie og er mest kjent for å være stedet for det berømte slaget om Malta under andre verdenskrig. I Valletta finner du også flere museer for blant annet arkeologi, historie, og kunst, samt et omfattende nasjonalbibliotek.

For deg som ønsker å kombinere sol og bad med historie og kultur på sommerferie er det greit å vite at det ikke finnes strender i sentrum av Valletta. Likevel er det kort vei til nærliggende badeområder. For eksempel er det en liten båttur til byen Sliema eller Ta' Xbiex. Du kan også ta buss til Balluta Bay i feriebyen St. Julians som byr på flotte bademuligheter i Middelhavet med moderne fasiliteter og nærhet til strandbarer og kaféer. Fra havnen i Valletta kan man ta fergen til naboøya Gozo.

Når er det best å reise til Valletta?

Fra juni til august er det høysesong på Malta og det er flest turister som besøker Valletta. I denne perioden er det livlig stemning i byen med temperaturer opp mot 30 grader og solrike forhold. Ønsker du å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene, er våren og høsten et godt tidspunkt å besøke Malta. I disse periodene er det fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er ideelt for sightseeing og utendørsaktiviteter i Valletta på for eksempel en høstferie. Lavsesongen på Malta er i vintermånedene da det er kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Valletta

Valletta byr på et stort utvalg av kaféer, restauranter og matmarkeder som sikrer gode matopplevelser. Her finner du både tradisjonelle restauranter som serverer maltesiske retter som fenkata (kaningryte) og pastizz (bakst fylt med blant annet ricotta), samt et godt utvalg av restauranter med internasjonale retter. Malta er kjent for fersk sjømat med sin beliggenhet ved Middelhavet, og du finner mange fiskerestauranter i Valletta som byr på alt fra pasta med sjømat til dampede blåskjell. Nyt måltidet med utsikt over havnen og beundre den vakre solnedgangen i Middelhavet.

Valletta byr på et livlig og variert uteliv, spesielt i sommersesongen når mange turister besøker byen. Her finner du et godt utvalg av barer og puber som byr på god stemning, live musikk og underholdning. I tillegg har byen flere utesteder og nattklubber hvor du kan danse inn i de sene nattetimer. Det er også kort vei til byen St. Julians, et av de mest populære stedene for uteliv på Malta.

Fly og hotell i Valletta

Du kommer deg enkelt fra Norge til Valletta på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Flyplassen ligger i underkant av 10 km fra Valletta og du kommer deg enkelt inn til sentrum med taxi. Det er taxiholdeplass utenfor terminalbygningen og turen tar vanligvis rundt 20-30 minutter, avhengig av trafikken. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen inn til sentrum av Valletta og bussen har jevnlige avganger gjennom dagen. Ønsker du mer fleksibilitet til å utforske Malta i eget tempo, kan du vurdere leiebil. Merk at det kan være begrenset parkering i sentrum, spesielt i de travleste områdene.

Valletta byr på et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter for besøkende. Her kan du bo på store all-inclusive hoteller, koselige byhoteller eller feriehus med god plass.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Valletta og Malta!Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Valletta

Populære hoteller i Valletta

Malta, Valletta
9,6
Fantastisk
936 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi
Malta, Valletta
9,2
Fantastisk
385 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi
Malta, Valletta
9,0
Fantastisk
808 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi