Reiser til Sliema

Sliema er Maltas største by, men samtidig også en rolig by som særlig appellerer til et modent publikum. I byen finner man masser av restauranter og butikker, og som reisende får man alt hva hjertet måtte begjære. Book en billig reise til Sliema med Solfaktor i dag!

Et par kilometer fra Sliema ligger byen St. Julians, som byr på et livlig natteliv. Fra Sliemas havn kan man reise med båt til den lille naboøya Comino, som byr på et enormt utvalg av vakre laguner og grotter. Dersom man går langs strandpromenaden møter man St. Julians vakttårn, som er ett av mange av sitt slag langs kysten som opp gjennom historien har fungert som forsvarsvern mot inntrengere.

I Sliema ligger mange restauranter og butikker, som danner grunnlag for øyas beste shoppingmuligheter. Byen har en fin strand, som utgjør en del av en lenger strekning som strekker seg helt fra nabobyen Sliema til hovedstaden Valetta.

I havnen er det alltid liv og røre, og herfra går det som nevnt båter til naboøya Comino, der man kan oppleve blå laguner og øyas berømte grotter. Langs havnepromenaden ligger St.Julians Tower, som er ett av i alt fjorten vakttårn som i gamle dager skulle varsle innbyggere om pirater. Hele området i og rundt Sliema har minnesmerker fra en lang og til tider krigersk historie der Maltas øyboere til alle tider har måttet forsvare seg mot inntrengere.

 

Sliema ligger på Maltas østkyst rett nord for hovedstaden Valletta, og er et ideelt reisemål for feriegjester som kombinerer Vallettas fantastiske kulturelle og historiske severdigheter med en behagelig og rolig strandferie blant Sliemas klipper og varme, klare middelhavsvann. 

Klimaet i Sliema er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, som ligner klimaet i Sør-Italia eller Hellas. 

Om sommeren (fra juni til august) stiger temperaturen til de høye 20-tallene og solen skinner 12 timer om dagen i gjennomsnitt. Takket være beliggenheten på Maltas østkyst og ved Middelhavet er temperaturen relativt varm hele året rundt, selv i vintermånedene, da temperaturen ligger på rundt 15 grader i gjennomsnitt. 

Severdigheter å oppleve i Sliema:

Strandpromenaden i Sliema er det ideelle stedet for en romantisk spasertur med din kjære, eller en joggetur om morgenen før varmen setter inn. 

Du kan også besøke mange kirker i Sliema, deriblant:

 • Stella Maris Kirke
 • Sacro Cuor sognekirke
 • Gesu 'Nazzarenu sognekirke
 • San Girgor sognekirke

Én av de eldste polygonale festningene i verden, Fort Tigne, er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er absolutt verdt et besøk hvis du vil lære litt mer om Sliemas historie. 

Strender

Sliema har ingen sandstrender, men malteserne betrakter enhver strekning ved havnefronten som gir adgang til havet for "strand". Til tross for mangelen på sandstrender er Sliema en favorittdestinasjon for mange svømmere, blant annet takket være byens romerske bad, som er en rekke rektangulære basebassenger i klippene, som beskytter mot de åpne havstrømmene.

Kultur

I juli og august arrangeres det forskjellige religiøse begivenheter og fester til ære for byens  helgener, noe som gir en perfekt mulighet til å få et innblikk i maltesisk kultur. 

Det salesianske teateret, som ligger et par gater inne i landet fra strandpromenaden, er det eneste teateret i Sliema som er mer enn et århundre gammelt. Det ble gjenoppbygget og gjenåpnet med et mål om å bli et av landets kulturelle referansepunkter med et bredt utvalg av shows, forestillinger og konserter fra forskjellige disipliner, inkludert klassisk og rytmisk musikk, dramaer og samtidskunstutstillinger. 

Spisesteder

Sliema er ikke en stor by, men det er ikke mangel på gode og varierte spisesteder her. En restaurant som virkelig er verdt å besøk er Mint Cafe, som drives av et New Zealandsk par, og som serverer sunn, lett og lokalprodusert mat med vegetariske og veganske muligheter.

Hvis du foretrekker tradisjonelle maltesiske retter og middelhavsretter kan vi anbefale å besøke Ta'Kris, som er en familiedrevet restaurant innredet i et tradisjonelt maltesisk bakeri, som er populært blant både lokale og utenlandske besøkende. 

Underholdning

Malta har et pulserende natteliv med mange klubber, barer og diskoteker som pumper ny musikk ut av høyttalerne til de festeglade feriegjestene, og hvis du ikke er så glad i å gå på byen og høylydte barer, så kan du besøke et kasino eller en av de mange atmosfærerike vinbarene. Det er kort sagt noe for enhver smak i området rundt Sliema. 

Aktiv ferie

Byen er omgitt av hav, vind og godt vær - og Malta som helhet rommer mange muligheter for å tilfredsstille enhver reisendes tørst etter eventyr og adrenalinfylte aktiviteter. Du kan blant annet prøve:

 • Klatring
 • Flyboard
 • Vindsurfing
 • Zip-line
 • Wakeboard

Dagsturer

Den største fordelen med Maltas lille størrelse er at reisetiden holdes på et minimum. Malta tilbyr et pålitelig, moderne og relativt billig offentlig transportsystem bestående av busser og taxier. 

Det er også lett å leie sykler på øya, som er den mest økonomiske og miljøvennlige måten å komme seg rundt på. Hvis du foretrekker stor individuell frihet og ikke vil stå på pedalene i hele ferien, kan vi også anbefale å leie en bil, som gir deg muligheten til å bevege deg rundt på øya helt etter eget behov. 

Vær og klima

Klimaet er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, tilsvarende klimaet du finner i Sør-Italia eller Sør-Hellas. Takket være beliggenheten ved kysten blir det sjelden voldsomt varmt, da havbrisen kjøler ned luften, og mildner de kalde temperaturene om vinteren. 

Hoteller og ferieboliger i Sliema

Bruk søkemotoren til å finne din neste reise til Sliema med mulighet for avreise fra bl.a. Oslo/Gardermoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly, og pakker dem sammen med våre hoteller og ferieboliger i Sliema. Du kan også velge å bestille transport til din feriebolig eller en leiebil som står klar på flyplassen, slik at du får en best mulig start på ferien. 

Det hele samles automatisk i en pakkereise med reisegaranti, og du er dermed også dekket av pakkereiseloven, så da får du det beste fra begge verdener. God tur!

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Sliema

Populære hoteller i Sliema

Malta, Sliema
8,5
Meget bra
2233 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Sliema
7,8
Bra
3364 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Internettilgang / WiFi
Malta, Sliema
8,9
Meget bra
222 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Sliema?

7,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser