Reiser til Sliema

Besøk feriestedet Sliema på Malta. Her kan du kombinere sol- og badeliv ved Middelhavet med kulturelle opplevelser i en livlig atmosfære. Bestill en billig reise til Sliema med Solfaktor!

Sliema som reisemål

Sliema er en by ved Middelhavet sentralt beliggende på øya Malta. Byen var opprinnelig en rolig fiskelandsby, men har utviklet seg til å bli Malta sin største by og et attraktivt reisemål sammen med nabobyen St. Julians. Det er også kort vei til hovedstaden Valletta fra Sliema, noe som gjør det enkelt å kombinere badeliv med historie og arkitektur.

Attraksjoner og aktiviteter i Sliema

Hovedattraksjonen i Sliema er byens lange havnepromenade med utsikt over Middelhavet og hovedstaden Valletta i det fjerne. Her finner du flere badeområder med både klipper og steinete platåer, og disse er utstyrt med stiger eller trapper for enkel tilgang til det asurblå Middelhavet. Sliema har ingen tradisjonelle sandstrender, men det ligger en kunstig sandstrand like ved havnepromenaden. Det er et populært valg blant barnefamilier med moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, og gode muligheter for vannsport som kajakk og jetski. Til tross for mangelen på sandstrender er Sliema en favorittdestinasjon for mange svømmere. Blant annet takket være byens romerske bad, som er en rekke rektangulære basebassenger i klippene som beskytter mot de åpne havstrømmene.

For de som er interessert i historie og kultur er det flere attraksjoner som er verdt å utforske på en sommerferie. Besøk hovedgaten i Sliema, Tower Road, hvor du finner mange butikker, restauranter og hyggelige kaféer. Ta turen til Fort Tigné, en gammel festning som dateres tilbake til 1700-tallet og gir innblikk i Malta sin militære historie. Det er også fint å besøke St. Julians Tower, beliggende mellom Sliema og St. Julians, som gir panoramautsikt over Middelhavet og omkringliggende områder. Søker du aktiv ferie på Malta er det flere turstier og sykkelstier i området rundt Sliema som lar deg utforske det naturskjønne landskapet på øya. Fra Sliema sin havn kan man reise med båt til den lille naboøya Comino, som byr på et enormt utvalg av vakre laguner og grotter.

Når er det best å reise til Sliema?

Sommeren er høysesong på Malta og det er flest turister som besøker Sliema. I denne perioden er det solrike forhold og varme temperaturer som inviterer til deilig badeliv. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og den mest intense sommervarmen kan du besøke Malta på våren eller høsten. På en høstferie er det fortsatt behagelig nok til å bade i Middelhavet og det er ideelt for dagsturer med sightseeing, til for eksempel hovedstaden Valletta. Vinteren er lavsesong på Malta og det er kjøligere og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Sliema

Malta byr på spennende matopplevelser for besøkende. Sliema har et godt utvalg av restauranter og spisesteder som serverer både maltesiske retter og internasjonale retter. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er tilgangen på fersk sjømat god og du får ofte servert fisk som er fanget samme dag, tilberedt på lokal vis. Besøk matmarkeder og gatekjøkken for å smake lokale spesialiteter til en rimelig pris.

Utelivet i Sliema er livlig, spesielt i sommersesongen når det er mange turister som besøker byen. Her finner du barer, puber og utesteder som byr på underholdning og god stemning med utsikt over Middelhavet. Det er også nattklubber som holder det gående til de sene nattetimer, men om du ønsker mer pulserende natteliv kan du ta turen til St. Julians, som er kun 10 minutters kjøring fra byen.

Fly og hotell i Sliema

Fra Norge kommer du deg enkelt til Sliema på Malta. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale lufthavn (MLA) i sommermånedene. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 5 minutter.  Ellers på året blir det flyruter med én mellomlanding.

Flyplassen ligger kun 10 km unna Sliema så du kan enkelt ta en taxi inn til sentrum av byen. Du finner holdeplass utenfor ankomsthallen og turen tar vanligvis rundt 20-30 minutter, avhengig av trafikken.  Du kan også ta buss direkte fra flyplassen til sentrum av Sliema. Det er et rimeligere alternativ selv om det tar noe lengre tid. Ønsker du mer frihet til å utforske Malta i eget tempo kan du vurdere leiebil.

Det er en rekke overnattingsalternativer å velge mellom i Sliema. Her finner du både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Sliema og Malta!Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Sliema

Populære hoteller i Sliema

Malta, Sliema
8,1
Meget bra
6372 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Sliema
9,1
Fantastisk
1226 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi
Malta, Sliema
8,7
Meget bra
6034 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Sliema?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 25 anmeldelser