Reiser til Rovinj

Rovinj er en sjarmerende liten kystby fra middelalderen, med små smug og brostensgater. På utsiden av byen finner du maleriske små bukter hvor du kan bade fra klipper og sandstrender.

Rovinj er en sjarmerende liten kystby fra middelalderen, med små smug og brostensgater. I den gamle bydelen ligger små spennende butikker vegg i vegg med et stort antall hyggelige restauranter og kafeer. I middelalderen bygget de husene som et festningsverk langs vannkanten sånn at bygningene skulle verne for vær og vind og inntrengere.

Området rundt Rovinj har store naturopplevelser å by på. Her kan du gå fotturer i flotte løyper, være med på båtturer ut i øyparadiset eller sykkelturer innover på Istriahalvøya. På utsiden av byen finner du maleriske små bukter hvor du kan bade fra klipper og sandstrender.

Rovinj ligger i den nordlige enden av Adriaterhavet, og er et populært reisemål og en velkjent havneby i Kroatia, som tiltrekker seg ferierende fra hele Europa med sin rike kultur og sine vakre bukter, hver med sin egen atmosfære.

Den istriske kysten i Kroatia skinner og glitrer med sine mange juveler som bare venter på å bli oppdaget, og Rovinj er blant de vakreste av dem alle. Med sin beliggenhet rett ved sjøen - det går en daglig ferge til Venezia – har byen absorbert det meste av sin kultur fra Kroatias naboer. Faktisk er nærheten til Italia så betydningsfull at Rovinj offisielt er tospråklig, hvorav italiensk og kroatisk begge er offisielle språk.Transport

Rovinj er ikke den enkleste av Kroatias byer å reise til. Pula er nærmeste flyplass, men Trieste er vanligvis en billigere løsning med flere flyreiser og et bredere spekter av flyselskaper. Forvent en to timers kjøretur herfra til Rovinj sentrum.

Når du er fremme i Rovinj, er transporten enkel på grunn av det faktum at biler ikke er tillatt i den koselige lille gamlebyen. De brosteinsbelagte gatene og svingete veiene kan bare tilbakelegges til fots, men hvis du er ivrig etter å leie en bil fra flyplassen og for resten av ferien, er det rikelig med parkeringsmuligheter utenfor sentrum. En leiebil lar deg utforske noen av de omkringliggende attraksjonene, som det fantastiske landskapet rundt Rovinj.

Når er det best å reise?

Været i området er best i sommermånedene, mens vinteren bringer kjøligere vær, mer vind og begrensede åpningstider på museer og gallerier og i enkelte butikker. I mai vil temperaturene være høyere og det er flere timer med solskinn. I juni når havet en temperatur på ca 23 grader. Dagstidstemperaturen stiger til rundt 28 grader i august.

Det er mulig å finne en flott ferie i Rovinj hele året. Hvis du leter etter en solrik, men billig ferie i Rovinj, bør du vurdere å reise i juni eller september, noe som betyr før og etter at de store gruppene av turister kommer til byen.

Mat og drikke

Enhver restaurant i Rovinj som ikke lar enten trøfler eller fisk inngå i sine retter vil ikke overleve veldig lenge. Disse to ingrediensene er en så viktig del av det lokale kjøkkenet at det er vanskelig å forestille seg det uten dem, enten som en komponent i pasta, risottoer, ferdiglagde retter eller til og med salater.

Hvis du går en tur ned til havnen ved lunsjtid, vil du kunne se fiskere trekke fangsten inn og deretter reparere garnene sine før de tar et velfortjent måltid på et lokalt spisested. Rovinj regnes som en av de siste autentiske fiskeværene ved Middelhavet, så ikke gå glipp av lekre og ferske fiskeretter.

Når det gjelder ditt valg av restaurant, bør du enten gå ned til havnen eller til gamlebyen til du finner et sted med vakker utsikt og en meny som passer dine preferanser, eller du kan prøve en av våre anbefalinger.

Opplevelser og aktiviteter

En ting er definitivt sikkert når det gjelder Rovinj - du trenger ikke å kjempe for å finne aktiviteter og opplevelser som kan gjøre ferien i byen spennende og interessant. Som en start anbefales det å orientere seg rundt med en spasertur gjennom gamlebyen, som inneholder to uunnværlige severdigheter; St. Eufemikatedralen fra det 18. århundre og et livlig matmarked ligger i nærheten av havnen.

Når det gjelder katedralen, er turen opp det 60 meter høye klokketårnet i venetiansk stil verdt alle de 15 kuna det koster; utsikten fra tårnet er helt fantastisk. På matmarkedet finner du de fineste middelhavsingrediensene, inkludert olivenolje, sjømat, frukt, grønnsaker og de svært ettertraktede trøflene. Kulturinteresserte mennesker anbefales å besøke Rovinj Heritage Museum, som inneholder mange fascinerende utstillinger.

Det finnes også mange alternativer for en aktiv ferie rundt Rovinj. Dra på sykkeltur og utforsk det omkringliggende landskapet, som er fantastisk vakkert. Hvis du føler deg litt mer eventyrlysten, er det også muligheter for fjellklatring.

Begivenheter

Sommeren er den beste tiden for å delta på Rovinjs årlige arrangementer.

Sommerfestivaler (juli-august): Klassiske konserter holdes i kirken St. Francis, St. Eufemia og på øya St. Catharine i løpet av denne musikkfestivalen med deltakende solister og orkestre fra hele verden.

St. Lawrence's natt (august): Rovinjs romantiske atmosfære vokser når denne spesielle begivenheten finner sted hvert år i august, og hele byen slår av lysene for å lete etter "St. Lawrence's Tårer".

Rovinjs natt (august): Denne begivenheten strekker seg faktisk over to netter - en natt med tradisjonell musikk, sang og dans er ikke nok! Konsertene holdes flere steder i Rovinj med de største konsertnavnene på byens hovedtorg.

Natteliv

Når du går rundt i den pittoreske gamlebyen om natten, kan du bli ledet til å tro at Rovinj egentlig ikke har noe natteliv med sine søvnige gater og rolige passasjer. Ikke la deg lure av dette førsteinntrykket, for byen overrasker med sitt rike natteliv fylt med trendy barer og fantastiske diskoteker.

Vær imidlertid oppmerksom på at mange av disse kun er åpne i høysesongen når turistene kommer hit. Hvis du besøker byen om vinteren, må du begrense deg til et glass vin på en av de mer tradisjonelle barene.

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Rovinj

Populære hoteller i Rovinj

Kroatia, Istria, Rovinj
9,4
Fantastisk
578 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Kroatia, Istria, Rovinj
8,5
Meget bra
910 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Istria, Rovinj
9,6
Fantastisk
231 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Internettilgang / WiFi