Reiser til Rovinj

Sjarmerende Rovinj i Kroatia inviterer til historisk sjarm og flott strandliv! Kystbyen på Istria byr på spennende aktiviteter for hele familien. Bestill en billig reise til Rovinj med Solfaktor!

Rovinj som reisemål

Rovinj er en hyggelig kystby i Kroatia som ligger på vestkysten av halvøya Istria i Adriaterhavet. Byens gamleby inviterer til brosteinsbelagte gater, en pittoresk fiskehavn og venetiansk arkitektur. Du kan også nyte avslappende sol og badeliv i den kroatiske kystbyen. Kysten av Istria i Kroatia skinner og glitrer med sine mange juveler som bare venter på å bli oppdaget og Rovinj er blant de vakreste av dem alle. Med sin beliggenhet rett ved sjøen - det går en daglig ferge til Venezia – har byen absorbert det meste av sin kultur fra Kroatia sine naboer. Faktisk er nærheten til Italia så betydningsfull at Rovinj offisielt er tospråklig, hvorav italiensk og kroatisk begge er offisielle språk.

Attraksjoner og aktiviteter i Rovinj

Rovinj byr på imponerende attraksjoner og spennende aktiviteter for besøkende. Den mest ikoniske attraksjonen er St. Euphemia-katedralen med sitt 57 meter høye kirketårn fra 1600-tallet som gir panoramautsikt over byen og havet. Rovinj sin gamleby inviterer til koselige brosteinsgater, pastellfargede hus og er en skattkiste av historie og kultur. Du finner flere museer i byen som gir innsikt inn i den lokale tradisjonen og rike historien. 

Istria har en lang historie og rekke historiske severdigheter å by på. Med en kort tur til Porec kan du besøke den kjente attraksjonen Euphrasius-basilikaen, som står på UNESCO-verdensarvliste. Attraksjonen skilter med sin spesielle mosaikk fra bysantinsk tid og en imponerende arkitektur. I Pula finner du det ikoniske landemerke som er det velbevarte romerske amfiteateret, kjent som Paula Arena, hvor du kan utforske antikkens historie og kultur.

Rovinj byr også på et herlig strandliv langs Adriaterhavet sin kystlinje. Mulini Beach er en av de mest populære strendene i byen og tilbyr flotte fasiliteter med solsenger og parasoller. Stranden er omgitt av en frodig pinjeskog som gir naturlig skygge og en avslappende atmosfære. Lone Bay er en annen populær strand i Rovinj, som er kjent for sin steinete kystlinje og naturskjønne omgivelser som tilbyr en rolig atmosfære.

Istria har en flott kombinasjon av natur, strender og ulike badeplasser. Avstandene er korte og det kan være spennende å besøke flere strender. I Medulin kan du besøke den kjente, populære og langgrunne Bijeca-stranden. Spesielt populær blant barnefamilier. Plava Laguna Beach (den blå lagune) i Porec er også populær blant turister og tilbyr et annerledes og roligere strandliv. Det er også populært å bli med på båtturer til øyene i nærheten av Pula hvor det ligger flere flotte badeopplevelser tilgjengelig. På innsiden av halvøya, innerst i bukta, ligger byen Opatija. En av de mest populære aktivitetene her er en spasertur langs den lange Lungomare-promenaden. Det gir praktfull utsikt over Adriaterhavet og tar deg forbi vakre parker og historiske bygninger.

Om du søker aktiv ferie er det verdt å ta sykkelturer langs kyststiene og båtturer til nærliggende øyer som Red Island. Du kan også utforske pittoreske fiskerlandsbyer som Bale som ligger i nærheten av Rovinj. Det kan også være en flott opplevelse å ta en tur til Park Angiolina i Opatija. Dette er en populær park langs kysten, nesten som en botanisk hage, med et mangfold av eksotiske planter.

Når er det best å reise til Rovinj?

Sommeren er den mest populære tiden å besøke Rovinj på grunn av det behagelige klimaet ved Adriaterhavet. Fra juni til august er det høysesong og du kan nyte solfylte dager med temperaturer på rundt 25-30 grader. Våren og høsten er flotte alternativer for de som ønsker litt lavere temperaturer og færre turister. På denne tiden er det ideelt for sykkelturer og naturopplevelser.

Matopplevelser og uteliv i Rovinj

Du kan oppleve smakfulle og varierte matopplevelser i Rovinj. Rovinj regnes som en av de siste autentiske fiskeværene ved Adriaterhavet og her finner du spisesteder som serverer autentiske smaker og kroatiske retter som speiler regionens kulinariske tradisjoner. Du kan nyte enestående sjømat takket være byens beliggenhet ved Adriaterhavet og flere restauranter serverer også internasjonale retter. Mange restauranter ligger i sjarmerende, brosteinsbelagte gater i gamlebyen eller langs kysten med flott utsikt og bidrar til hyggelige matopplevelser på ferie.

Et annen opplevelse er de lokale markedene i Medulin. Her kan du smake og kjøpe ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin.

Rovinj tilbyr et variert uteliv. I gamlebyen finner sjarmerende vinbarer og kafeer som tilbyr en avslappet atmosfære. I høysesongen kan du også besøke barer og nattklubber langs kysten hvor du kan danse inn i natten.

Fly og hotell i Rovinj

Du kommer deg enkelt fra Norge til Rovinj. Den nærmeste flyplassen er Pula flyplass (PUY) og det går direktefly fra Oslo Gardermoen som tar ca 2 timer og 50 minutter. Når du ankommer Pula flyplass kan du velge mellom ulike transportalternativer som tar deg til Rovinj. Buss er det rimeligste alternativet og tar i underkant av én time. Det går vanligvis et godt utvalg av busser på denne strekningen, spesielt i sommersesongen. Taxi er et raskere alternativ og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. For deg som foretrekker å utforske nærliggende områder og andre steder på Istria kan det være en god idé å leie bil.

I Rovinj finner du hoteller og ferieleiligheter for enhver smak. Reisemålet passer like godt for par og vennegrupper som for familier som reiser med barn. Du kan velge mellom flotte feriehus, store all-inclusive hoteller og koselige gjestgiveri. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Rovinj og Kroatia!Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Rovinj

Populære hoteller i Rovinj

Kroatia, Istria, Rovinj
9,6
Fantastisk
266 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Istria, Rovinj
9,2
Fantastisk
201 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Istria, Rovinj
9,0
Fantastisk
66 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Internettilgang / WiFi