Reise til Malta

Malta, både land og øygruppe, regnes som det sørligste landet i Europa og kan skilte med varmt, stabilt klima nesten hele året. Her kan du nyte sol og strandliv, vakker natur, overkommelige priser og historiske opplevelser. Dra på oppdagelsesferd i Valletta sine smale gater og opplev øyas mange severdigheter og unike kulturarv. Bestill din reise til Malta med Solfaktor i dag!

Malta som reisemål

Malta er en øygruppe i Middelhavet sør for Italia og er en av verdens minste stater. Malta består av tre store øyer; hovedøya Malta, og de to mindre øyene Gozo og Comino. Det bor i underkant av en halv million mennesker på de tre øyene til sammen og Malta er mindre enn Oslo fylke i størrelse. De fleste bor på hovedøya Malta. Der hovedstaden Valletta er sentrum i et større urbant område omkring Grand Harbour. Malta ble en selvstendig stat i 1964 etter å ha vært kolonisert av Storbritannia siden 1814. Malta er i dag medlem av EU og er unionens minste land å dra på ferie til.

Det har levd mennesker på Malta i over 7.000 år. Både østgotere, fønikere og arabere har satt sitt preg på dagens Malta, og i moderne tid franskmenn og engelskmenn. Dagens befolkning er hovedsakelig maltesere som stammer fra arabere, italienere og briter. Etter 150 år med et tett forhold til Storbritannia er engelsk det offisielle språket, sammen med maltesisk som er en arabisk dialekt. Enkelte byer har typiske engelske navn. Blant annet St. Pauls Bay og St. Julians, mens andre steder har lokale navn som Marsaxlokk, Birzebbuga og Cirkewwa.

>> Les mer om din ferie til Qawra

>> Les mer om din ferie til St. Julians

>> Les mer om din ferie til Sliema

Det ligger flere populære strender med resorter på Malta. En av dem er Mellieha Bay som er en av de vakreste strendene på Malta. Byen Mellieha er en livlig by høyt oppe i fjellet og bygget over og rundt én av de vakreste strendene på øya. Mellieha Bay sin barnevennlige og langgrunne strand gjør Mellieha til et perfekt feriemål for familier med barn på ferie til Malta. En annen vakker bukt som er verdt et reise til er St. Pauls Bay. En bukt som består av tre resortbyer. Nemlig: St. Pauls Bay og de livligere Bugibba og Qawra.

Hovedstaden Valletta

Malta sin hovedstad Valletta ligger på nordøstkysten av øya, på en odde mellom Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byen omtales ofte som «The Fortress City» og står på UNESCOs verdensarvliste som en av de mest konsentrerte historiske områder i verden. Her kan du oppleve en tett bykjerne fylt med kirker, historiske monumenter og museer for blant annet arkeologi og historie. Et maritimt museum, et kunstmuseum, et postmuseum og et krigsmuseum. Du kan vandre rundt i timesvis på ferie i de smale gatene og beundre byens spennende historie, shopping og nyte et godt måltid på en av de mange restaurantene. Fra Valletta er det båtforbindelse med Salerno i Italia og Malta sin internasjonale lufthavn ligger cirka seks kilometer sør for Valletta.

Hvem bør oppleve Malta?

Flertallet av de reisende som reiser til Malta drømmer om sol, strand og varme, men man bør heller ikke gå glipp av landets spennende historie og den unike maltesiske kulturen. Malta sin lille størrelse betyr at det er enkelt å besøke de ulike områdene på øya. Innflytelsen fra de andre landene i Middelhavet har bidratt til at øya byr på flere unike kulinariske opplevelser.

Derfor skal du reise på ferie til Malta

For deg som elsker sand og vann- slapp av langs Malta sin storslåtte kystlinje. En kystlinje som byr på en perlerekke av sjarmerende bukter og klart blått havvann. Bugibba, St. Julians, Sliema og Qawra er de mest populære feriebyene på Malta. Grovt sagt ligger de mest travle turistområdene nordøst på øya.

Om du er kulturinteressert bør du utforske Malta sin fargerike historie med et besøk til Valletta og den innmurede byen Mdina.
Om du elsker moro og natteliv, om du vil ut og dykke i krystallklart hav rundt øya eller danse hele natten på en festival- Malta tilbyr et hav av muligheter for deg som skal på ferie.

>> Les mer om din ferie til Mellieha Bay

>> Les mer om din reise til Bugibba

>> Les mer om din ferie til Gozo

Når er det best å reise til Malta?

Malta har et utpreget middelhavsklima med varme, tørre somre og milde regnfulle vintre. De fleste reiser til Malta for å nyte sol og varme og høysesongen er fra april til oktober. Øyas sørlige beliggenhet gjør vinteren ganske mild og i desember og januar kan temperaturen ligge på mellom 15 og 20 grader på en god dag. Malta er det eneste landet i Europa der det offisielt aldri er målt minusgrader. Mye takket være det milde klima året rundt er Malta en destinasjon som egner seg å reise til hele året. Både på vinteren og på en høstferie er Malta en populær destinasjon for weekendturer fylt med historie, shopping og god mat. Prisene er relativt lave hele året, men lavest utenom høysesongen og på sommerferie.

Fly og hotell på Malta

Å komme seg til Malta er enkelt. Det går direkte rutefly fra Oslo Gardermoen til Malta internasjonale flyplass (MLA) i sommermånedene. Ellers på året blir det flyruter med èn mellomlanding. Flyplassen på Malta ligger ca 10 kilometer fra hovedstaden Valletta og flyturen tar ca 4 timer og 5 minutter. Flyplassen ligger i underkant av 30 min. kjøring til Valletta og Sliema, rundt 40 min. til St.Julians og knappe timen til Mellieha Bay og Cirkewwa. Det enkleste er å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Du kan også ta offentlig buss fra flyplassen og dette er et rimeligere alternativ. Merk at du må vanligvis ta buss fra flyplassen til Valletta og deretter bytte til en buss som tar deg videre til din destinasjon. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Malta.

Malta tilbyr en rekke ulike overnattingssteder. Her finner du all-inclusive hoteller, boutique-hoteller og ferieleiligheter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Malta!Andre linker

Reisemål på Malta

 • Gjesteanmeldelser 7,6
  St. Julians
  30 hoteller
  Den tidligere fiskelandsbyen St. Julians er i dag et av Malta sine mest besøkte reisemål. St. Julians ligger i nærheten av hovedstaden Valletta, har flotte badeplasser og et rikt utvalg av historie, severdigheter, restauranter og uteliv.
 • Valletta
  25 hoteller
  Europas minste hovedstad Valletta på Malta rommer et hav av spennende severdigheter. På en spasertur rundt i labyrinten av smale gater kan du fornemme det historiske suset overalt. I tillegg til vakker verdensarv byr Valletta på et rikt kulturliv ... og med kort vei til flotte strender i nabobyer. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Sliema
  20 hoteller
  Kun Marsamxett-havnen skiller Sliema fra Malta sin kultur- og historiefylte hovedstad Valletta. I Sliema finnes også severdigheter, men først og fremst er Malta sin største by kjent for sitt rike utvalg av restauranter, fortauskafeer, barer og butikker.
 • Gozo
  17 hoteller
  Øya Gozo på Malta har en flere tusen år gammel kulturhistorie og er et vidunderlig sted å gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe avslappende kvelder på, med et glass vin i hånden mens man hører på tonene av klassisk musikk fra barokk-kirkene.
 • Gjesteanmeldelser 7,3
  Qawra
  11 hoteller
  Tilbakelente og fredfylte Qawra har en fantastisk beliggenhet på Malta sin nordkyst. Her kan du dra på romantisk parferie eller ta med hele familien. Qawra er en skjult liten perle som inviterer til en rolig atmosfære og som et lite tilfluktssted.
 • Gjesteanmeldelser 7,0
  Mellieha
  9 hoteller
  Mellieha er en sjarmerende landsby på en høyde over kysten på nordsiden av Malta. Her kan du oppleve Malta sin lengste strand sammen med majestetiske åser, frodig natur og flott utsikt over Middelhavet

Populære hoteller på Malta

Malta, Mellieha
8,5
Meget bra
4421 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, St. Julians
9,2
Fantastisk
2045 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, St George's Bay
9,2
Fantastisk
3228 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Malta?

7,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 129 anmeldelser