Reiser til Malta

Malta, både land og øygruppe,  regnes som det sørligste landet i Europa og kan skilte med varmt, stabilt klima nesten hele året. Her kan du nyte sol og strandliv, vakker natur, overkommelige priser og historiske opplevelser. Dra på oppdagelsesferd i Valletta sine smale gater og opplev øyas mange severdigheter og unike kulturarv. Bestill din reise til Malta eller Valetta med Solfaktor i dag!

Malta som reisemål

Malta er en øygruppe i Middelhavet sør for Italia, og er en av verdens minste stater. Malta består av tre store øyer; hovedøya Malta, og de to mindre øyene Gozo og Comino. Det bor i underkant av en halv million mennesker på de tre øyene til sammen, og Malta er mindre enn Oslo fylke i størrelse. De fleste bor på hovedøya Malta, der hovedstaden Valletta er sentrum i et større urbant område omkring Grand Harbour. Malta ble en selvstendig stat i 1964 etter å ha vært kolonisert av Storbritannia siden 1814. Malta er i dag medlem av EU og er unionens minste land. 

Det har levd mennesker på Malta i over 7.000 år. Både østgotere, fønikere og arabere har satt sitt preg på dagens Malta, og i moderne tid franskmenn og engelskmenn. Dagens befolkningen er hovedsakelig maltesere som stammer fra arabere, italienere og briter. Etter 150 år med et tett forhold til Storbritannia er engelsk det offisielle språket, sammen med maltesisk som er en arabisk dialekt. Enkelte byer har typiske engelske navn, blant annet St. Paul’s og St. Julian’s, mens andre steder har lokale navn som Marsaxlokk, Birzebbuga og Cirkewwa.

Det ligger flere meget populære strender, med resorter på Malta. Én av dem er Mellieha Bay, som er en av de vakreste strendene på Malta. Byen Mellieha er en livlig by høyt oppe i fjellet, og bygget over og rundt om én av de vakreste strendene på øya. Mellieha Bay sin barnevennlige og langgrunne strand gjør Mellieha til et perfekt feriemål for familier med barn. En annen vakker bukt som er verdt et besøk er St. Paul's Bay, som består av tre resortbyer, nemlig: St. Paul's Bay og de livligere Bugibba og Qawra.

Hovedstaden Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, ligger på nordøstkysten av øya på en odde mellom Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byen omtales ofte som «The Fortress City» og står på UNESCOs verdensarvliste som en av de mest konsentrerte historiske områder i verden. Her kan du oppleve en tett bykjerne fylt med kirker, historiske monumenter og museer for blant annet arkeologi og historie, et maritimt museum, et kunstmuseum, et postmuseum og et krigsmuseum. Du kan vandre rundt i timesvis i de smale gatene og beundre byens spennende historie, shopping og nyte et godt måltid på en av de mange restauranter. Bugibba, St. Julians, Sliema og Qawra er de mest populære feriebyene på Malta. Grovt sagt ligger de mest travle turistområdene nordøst på øya. Fra Valletta er det båtforbindelse med Salerno i Italia, og Maltas internasjonale lufthavn ligger cirka seks kilometer sør for Valletta.

>> Finn og book restplasser til Malta her

Hvem bør oppleve Malta?

Flertallet av de reisende som besøker Malta drømmer om sol, strand og varme, men man bør heller ikke gå glipp av landets spennende historie og den unike, maltesiske kulturen. Maltas lille størrelse betyr at det er enkelt å besøke de ulike områdene på øya. Innflytelsen fra de andre landene i Middelhavsregionen har bidratt til at øya byr på flere unike, kulinariske opplevelser. 

Når er det best å reise til Malta?

Malta har et utpreget middelhavsklima med varme, tørre somrer og milde, regnefulle vintrer. De fleste reiser til Malta for å nyte sol og varme og høysesongen er fra april til oktober. Øyas sørlige beliggenhet gjør vinteren ganske mild, og i desember og januar kan temperaturen ligge på mellom 15 og 20 grader på en god dag. Malta er det eneste landet i Europa der det offisielt aldri er målt minusgrader. Mye takket være det milde klima året rundt er Malta en destinasjon som egner seg å besøke hele året. På vinteren og i høstferien er Malta en populær destinasjon for weekendturer fylt med historie, shopping og god mat. Det er også gunstig at avstanden mellom flyplassen og hotellet er kort. Prisene er relativt lave hele året, men lavest utenom høysesongen. 

Isolert midt i Middelhavet ligger en liten perle av en øy, som byr sine besøkende på et behagelig klima, overkommelige priser og massevis av opplevelser. Solfaktor tilbyr reiser til Malta med valgfri reiselengde og fleksible reisedatoer. Reis til Malta og gled deg til den vakre og dramatiske naturen, det varme klimaet og den sjarmerende befolkningen. Dra på oppdagelse i Valletta sine smale gater som emmer av historie, eller nyt middelhavssolen og det krystallklare badevannet ved en av øyas skjønne strender. 

Malta nyter godt av Middelhavets solrike klima og byr sine gjester på mange deilige strender og avskjermede bukter med spektakulære klippevegger. Malta kan også vise til en utrolig historie og en unik kulturarv, som strekker seg mer enn 3000 år tilbake i tid. Se de forhistoriske templene fra kobberalderen, kalt Hagar Qim, som er de eldste bygningene i verden og består av megalittiske helleristninger og offeraltre. Forøvrig har stedet en fantastisk utsikt.

Reisemål på Malta

 • St. Julians
  31 hoteller
  Det tidigare fiskeläget St. Julian's är idag ett av Maltas ledande resmål. Det beror inte minst på dess läge nära den spännande huvudstaden Valletta, utan även på grund av dess stränder, fina urval av restauranger samt inte minst stadens rika nöjesliv.
 • Valletta
  26 hoteller
  Europas minste hovedstad rommer et hav av spennende severdigheter, og på en spasertur rundt i labyrinten av smale gater kan du fornemme det historiske suset overalt. I tillegg til vakker verdensarv, byr Valletta på et rikt kultur- og forretningsliv.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Sliema
  22 hoteller
  Kun Marsamxett-havnen skiller Sliema fra Maltas kultur- og historiefylte hovedstad Valletta. I Sliema finnes også severdigheter, men først og fremst er middelhavsøyas største by kjent for sitt rike utvalg av restauranter, fortauskafeer, barer og butikker.
 • Gozo
  18 hoteller
  Øya Gozo har en flere tusen år gammel kulturhistorie og er et vidunderlig sted å gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe avslappende kvelder på med et glass vin i hånden mens man hører på tonene av klassisk muiskk fra barok-kirkene.
 • Gjesteanmeldelser 7,0
  Qawra
  12 hoteller
  Tilbakelente og fredfylte Qawra har en fantastisk beliggenhet på Maltas nordkyst. Her kan du dra på både romantisk parferie og familieferie.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  St. Paul’s Bay
  10 hoteller
  St. Paul’s Bay er én av de mest populære feriebyene på Malta. Opprinnelig var St. Paul’s Bay bare en liten fiskerby, men i dag har byen alt hva du måtte behøve mens du er på ferie. Når du ikke solbader eller utforsker restaurantlivet, er det ... mange utfluktsmål i nærheten som du kan besøke. Les mer

Populære hoteller på Malta

Malta, St. Julians
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, St. Julians
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Valletta
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Internettilgang / WiFi

En billig ferie på Malta

Gled deg til å oppleve idylliske bukter og mange severdigheter på Malta, som nærmest er en juvel i Middelhavet. Det behagelige klimaet betyr deilige dager på stranden, og ved Comino ligger Den Blå Lagunen. På Malta arrangeres mange festivaler, og øya har et godt natteliv. Solfaktor er spesialister på unike ferier på Malta, og vi tilbyr fleksibel ferielengde og prisgaranti på alle våre pakkereiser med fly og opphold. Bestill reiser til Malta online og tilføy evt. transport til og fra flyplassen. Enkelt, billig og sikkert. 

Selv om Malta er liten i størrelse byr øya på overraskende mange opplevelser. De mest populære feriebyene ligger nordøst på øya, og er blant annet steder som Bugibba, St. Julians, Sliema og Qawra. Her kan du nyte deilig sol og badeliv på flotte strender med krystallblått hav eller skjermede bukter med spektakulære klippevegger. Det er populært med dykking og vannsportaktiviteter, aktive utflukter og flere leier sykkel for å komme seg rundt. Malta har også et pulserende natteliv. Solfaktor tilbyr reiser til Malta med valgfri reiselengde og fleksible reisedatoer.

Med engelsk som et av de offisielle språkene er det enkelt å komme i kontakt med lokalbefolkningen og reise rundt på øya. Den unike kulturarven og historien på Malta trekker mange turister, og flere tar ferge til øya Gozo som holder et av de eldste steintemplene i verden. Opplev Hagar Qim – forhistoriske templer fra kobberalderen med fantastisk utsikt, som består av megalittiske helleristninger og offeralter. Malta er faktisk sterkt romersk-katolsk, men er i likhet med sine “brødre” på Kypros og Sicilia hjemsted for en fortryllende blanding av kulturer som har bygget seg opp etter flere generasjoner med innflytelse fra både vennlige og fiendtlige invasjoner. Den tradisjonelle, maltesiske gastronomien er en blanding av klassiske, sicilianske smaker og smaker fra Midtøsten, men det benyttes lokale ingredienser som kanin og honning i mange matretter.

Asurblått hav og et fantastisk middelhavsklima

Når du reiser til Malta med Solfaktor får du muligheten til å oppleve denne kontrastrike øystaten på nært hold. Øyas terreng er kupert, men uten høye fjell. Været er stabilt varmt og tålelig  og styres av det dypblå Middelhavet, som blir meget dypt rett utenfor kysten. 

Malta nyter godt av et deilig middelhavsklima med masser av solskinn om sommeren og milde, solrike vintre. Øya ligger kun 300 kilometer fra kysten av Libya, og temperaturene når omkring tredve grader om sommeren på grunn av den varme Sirocco-vinden som blåser inn over øya fra kysten av Nord-Afrika. Om vinteren faller sjelden temperaturen under femten grader, og det regner lite på øya. Mesteparten av nedbøren kommer som oftest i perioden fra november til februar. Det beste tidspunktet å besøke Malta på er mellom februar og juni. Da er temperaturene på sitt mest behagelige, og det er kun noen få turister på øya. September og oktober er også gode måneder for å reise til Malta. 

Maltas beliggenhet har til alle tider gjort øygruppen meget ettertraktet hos erobrere, helt frem til våre dager. Derfor er øya full av majestetiske over- og underjordiske forsvarsverker, som spenner fra klassiske bymurer til toppsikrede borgområder, som absolutt er verdt å besøke. 

På tross av den dramatiske fortiden, er befolkningen imøtekommende, både på hovedøya Malta, som er mest eksponert for turister, og på de mindre øyene Gozo og Comino.

Nydelige strender, vakre herskapshus og elegante byer

På Malta er alt lagt til rette for en ekte nytelsesferie. Opplev båtturer, vakre byer, vakkert hav, vennlige mennesker og utrolige utsikter, kombinert med svømmeturer i glitrende bølger, forhistoriske bastioner og livlige havneområder som ligger i kort avstand. Du kan også kombinere sightseeing og besøk på fantastiske strender på Malta med et avslappende opphold på Maltas lillesøster, Gozo, med sine bakker, små landsbyer og sin vakre kyst.

Stilfulle St. Julians og naboresorten Sliema er andre fremragende valg hvis du drømmer om en uforglemmelig og deilig ferie under solen. Her finner du en glamorøs marina, et fantastisk natteliv og den vakre, maltesiske hovedstaden Valletta rett utenfor døren. Med det fantastiske utvalget av hoteller og resorter er det ingen grunn til å nøle med å reise avgårde - i tillegg er flybillettene til Valletta Lufthavn ganske rimelige. En ferie på Malta er en opplevelse som du sent vil glemme, og mange feriegjester vender tilbake til øya ved en senere anledning. 

Mystikk, historie og sjarme 

Fra den mystiske, lille øya Gozo til den vakre hovedstaden Valletta er Malta et land som oser av historie. Øyas nesten magiske kystlinje byr på bukter med gylden sand, ville blomster som vokser i vidtstrakte enger og små, fargerike båter som vugger på vannet utenfor de små, sjarmerende havnebyene. Det lokale kjøkkenet er særdeles smakfullt og inspirert av landets begivenhetsrike historie. Du vil kunne kjenne påvirkningen fra både Sicilia, Middelhavsområdet i bred forstand og England.

Fra Malta kan du enkelt seile til den lille øya Gozo, som er et fantastisk sted for å dykke og nyte late dager på vakre strender. Vær forberedt på at du ikke finner myke sandstrender på Gozo, ettersom at kystlinjen er klippepreget. Gozo var tidligere hjemsted for "the Azure Window" ("det azurblå vinduet"), som var en imponerende klippeformasjon over havet og er filmet i mange internasjonale filmer og serier, blant annet Game of Thrones. 'Vinduet' styrtet dessverre i havet våren 2017, til stor sorg for lokalbefolkningen. Til tross for denne voldsomme og triste hendelsen er Gozo uten tvil fortsatt verdt et besøk, og har den dag i dag sin tiltrekningskraft og unike mystikk over seg. 

Derfor skal du reise på ferie til Malta

 • For deg som elsker sand og vann: Slapp av langs Maltas storslåtte kystlinje, som byr på en perlerekke av sjarmerende bukter og klart, blått havvann. 
 • Hvis er kulturinteressert: Utforsk Maltas fargerike historie med et besøk i Valletta og den innmurede byen Mdina (og nei - det mangler ikke en bokstav - byen heter faktisk Mdina! ). 
 • Hvis du elsker moro og natteliv: Uansett om du vil ut og dykke i krystallklart hav rundt øya eller danse hele natten på en festival, tilbyr Malta et hav av muligheter. 

Malta er ikke bare hjemsted for flotte hoteller der du kan slappe av og nyte ferien etter alle kunstens regler. Du kan også glede deg til å bade ved vakre sandstrender, delta på festivaler og oppleve et summende og livlig kvelds- og natteliv. Hvis du drømmer om en unik opplevelse mens du er på badeferie på Malta, kan du bli med på seiltur til den lille øya Comino, der du kan svømme i Den Blå Lagune. I sommerperioden kan du være sikker på at hele øya virkelig våkner til liv når årets største festivaler og mange andre kulturelle begivenheter finner sted. Se frem til et deilig og varmt solskinnsvær om sommeren, men også komfortable temperaturer om vinteren. Sommeren på Malta varer lengre enn den norske sommeren, og du kan som regel forvente betydeligt mer sol på våren og høsten enn hva vi er vant til her oppe i det kalde nord.

Bestill en ferie på Malta online - enkelt, trygt og billig 

På ferie med Solfaktor på Malta får du bo du på ett av våre hoteller eller ferieleiligheter. De billigste reisene til Malta finner du alltid ved å bestille online, noe som hos oss er både trygt og enkelt. Du er naturligvis dekket av Reisegarantifondet og beskyttet av pakkereiseloven hvis du bestiller en pakkereise med fly, hotell og evt. transport t/r flyplassen eller leiebil. Hvis du kun ønsker å bestille ferieoppholdet er det selvsagt mulig. Velg "kun hotell" i søkemaskinen og se våre mest populære hoteller på Malta.

>> Besøk også den spennende naboen Gozo

Andre linker

Hva sier gjestene på Malta?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 34 anmeldelser