Reiser til Frankrike

Frankrike byr på noe for enhver smak. Fra elegante Paris, glamour på Den Franske Riviera og til de majestetiske franske alpene kan besøkende nyte en unik kombinasjon av historie, kultur, natur og gastronomi. Frankrike er et land vi alle elsker på en eller annen måte. Om det er det kulinariske kjøkkenet, det siste nye skriket innenfor mote, kanskje det legendariske sykkelløpet Tour de France eller all den fantastiske arkitekturen som fanger din oppmerksomhet. Hva enn det er så er Frankrike et land å besøke. Bestill en billig reise til Frankrike med Solfaktor!

Frankrike som reisemål

Frankrike er et land i Vest-Europa og Europas tredje største stat i utstrekning. Frankrike grenser til Den engelske kanal i nord og nordvest, til Belgia og Luxembourg i nordøst, Tyskland, Sveits og Italia i øst, Middelhavet og Monaco i sør, Spania og Andorra i sørvest og Atlanterhavet i vest. Øya Korsika i Middelhavet tilhører også Frankrike. Landet er et av de mest besøkte og tiltrekker seg turister fra hele verden med sin imponerende blanding av kulturelle opplevelser, naturskjønnhet og gastronomi. Her finner du de majestetiske franske alpene i øst med reisemål som Chamonix og Avoriaz, solfylte strender på Den Franske Riviera i sør med byer som Cannes og Nice og den fasjonable hovedstaden Paris sentralt i nord.

Populære reisemål i Frankrike

Populære reisemål i Frankrike spenner fra nord til sør og tiltrekker seg turister som ønsker å oppleve strandliv, rik kulturarv, naturopplevelser og gastronomi. Nordlige regioner i Frankrike, som Paris og Normandie, er kjent for rik historie og arkitektur. Sentrale områder som Centre Val de Loire (Loiredalen) lokker med sine majestetiske slott og frodige landskap. I sommerhalvåret frister Den Franske Riviera og Provence i sør med varmt klima og pittoreske landskap ved Middelhavet. Frankrike er også berømt for sine vinregioner, blant annet Bordeaux og Bourgogne, som tiltrekker seg vinelskere fra hele verden.

Attraksjoner og matopplevelser i Frankrike

Frankrike byr på et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner for besøkende. I hovedstaden Paris kan du utforske verdensberømte landemerker som det majestetiske Eiffeltårnet, kunstmuseet Louvre, som er verdens største, og den storslåtte Notre Dame-katedralen. Spaser rundt i brosteinsbelagte gater i nabolag som Montmartre eller dra på shopping på elegante boulevarder som Champs-Élysées. Sør i Frankrike ligger Den Franske Riviera som er en av verdens mest glamorøse kystdestinasjoner ved Middelhavet. Besøk Nice med sin blendende strandpromenade og fargerike gamleby, eller Cannes som frister med luksuriøs livsstil og eksklusive butikker langs La Croisette.
Sør-vest for Den Franske Riviera ligger byen Marseille som frister med sin historiske havn, Vieux-Port, og den majestetiske basilikaen Notre-Dame de la Garde som tilbyr panoramautsikt over byen og Middelhavet. Herfra kan du også bli med på båtturer til Calanques nasjonalpark hvor du kan delta i vannsport som dykking og seiling i det klare Middelhavet. Andre ettertraktede reisemål i Frankrike inkluderer byer som Aix-en-Provence, berømt for sin kunstneriske atmosfære, og Provence som kjent for sitt maleriske landskap og idylliske landsbyer. Frankrike og vin hører sammen og Bordeaux er en verdenskjent vinregion med prestisjefylte vingårder og vinmuseer, og i byen Lyon kan du oppleve gastronomiske matopplevelser og en sjarmerende gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste. De majestetiske franske alpene inviterer til ski på vinterferie og fotturer om sommeren i pittoreske fjellandsbyer som Chamonix.

Frankrike er et eldorado for gastronomi. Uansett om du ferierer i hovedstaden Paris, i pittoreske landsbyer eller på Den Franske Riviera ved Middelhavet vil du finne restauranter som serverer autentiske, franske retter. Nyt klassikere som coq au vin, boeuf bourguignon og confit de canard på koselige bistroer og spisesteder. Frankrike har også et stort utvalg internasjonale restauranter som serverer smaker fra alle verdenshjørner.
På en reise til Frankrike bør du også ta turen innom landets mange bakeri- og konditori med blant annet croissants, pain au chocolat og makroner som er bare noen av de delikate bakverkene franskmennene er kjent for å mestre til perfeksjon. Frankrike er også en av verdens ledende vinprodusenter med vinregioner som Bordeaux, Bourgogne, Champagne og Rhône. På ferie i Frankrike kan du forvente å oppdage og smake et mangfoldig utvalg av velsmakende rødviner, hvitviner og bobler.

Når er det best å reise til Frankrike?

Frankrike byr på mange varierte opplevelser som tiltrekker seg turister året rundt. I sommermånedene er det høysesong på Den Franske Riviera og det er travelt og folksomt i byer som Marseille, Nice og Cannes med varmt vær og solrike forhold som er ideelt for strandliv. Hovedstaden Paris tiltrekker seg også mange turister på sommeren, men om du ønsker å styre unna den mest intense varmen og de største folkemengdene er våren og høsten gode tidspunkt å besøke både Frankrike, Paris, Lyon og Den Franske Riviera. Våren bringer med seg fantastisk blomstring og en høstferie gir fargerike naturopplevelser og temperaturen er fortsatt behagelig nok til å bade i det forfriskende Middelhavet. På vinteren tiltrekker Frankrike seg mange turister som ønsker å utforske skifasilitetene i de majestetiske franske alpene i nord, for eksempel byer som Chamonix og Megève. Mange byer, blant annet Paris og Marseille, er også populære destinasjoner før jul hvor du kan oppleve magisk julestemning med dekorerte gater og storslåtte julemarkeder.

Paris

Paris er hovedstaden i Frankrike og inviterer til storslått arkitektur, kulturell rikdom, shopping og matopplevelser. Du kommer deg enkelt til Paris med direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen til hovedflyplassen, Charles De Gaulle flyplass (CDG), tar ca 2 timer og 25 minutter. Byen er et symbol på kunst, kultur og mote. Her finner du verdens største kunstmuseum, Louvre og det majestetiske Eiffeltårnet, beliggende ved Seinen som renner gjennom byen. Paris har mange eksklusive handlegater og merkevarehus, og du kan spasere langs elegante boulevarder med gotiske katedraler og få et innblikk i Frankrike sin rike arv. Paris er også berømt for gastronomiske matopplevelser og en yrende kafékultur. Opplev det pulserende bylivet på koselige fortausrestauranter i sjarmerende nabolag på en uforglemmelig storbyferie.

Den Franske Riviera

Den Franske Riviera, også kjent som Côte d'Azur, er et svært attraktivt reisemål i Frankrike. Det er kjent for sitt solfylte klima, vakre kystlinje og glamorøse atmosfære. Den beste måten å reise til Den Franske Riviera er med direktefly til Nice Côte d'Azur flyplass (NCE), og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer. Fra Nice er det enkelt å reise sørover til populære feriesteder som Cannes og Antibes, eller nordover til destinasjoner som Monaco og Menton. Den Franske Riviera byr på en kombinasjon av pittoreske landsbyer, livlig kulturliv, luksuriøse strender og eksklusive havner.

Nice

En av de mest kjente byene i Frankrike, og på Den Franske Riviera, er Nice med sin flotte strandpromenade og behagelige sommerklima. Det går direktefly fra norske byer til Nice Côte d'Azur flyplass (NCE), og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer. Som en av de største byene på Côte d'Azur, tiltrekker Nice seg besøkende fra hele verden som ønsker å ta del i det eksklusive strandlivet byen er kjent for. I tillegg til flotte sandstrender ved Middelhavet og en livlig atmosfære kan byen friste med varierte aktiviteter, storslått arkitektur og spennende naturopplevelser. Byen er også et ideelt utgangspunkt om du ønsker å besøke andre destinasjoner langs Den Franske Riviera.

Cannes

Et annet populært reisemål på Den Franske Riviera er den pulserende byen Cannes som er kjent for en eksklusiv atmosfære. Du kommer deg enkelt fra Norge med direktefly fra Oslo Gardermoen til hovedflyplassen på Den Franske Riviera, Nice Côte d'Azur flyplass (NCE), og flyturen tar ca 3 timer. Her kan du forvente sjarmerende byliv med gater fulle av luksuriøse butikker, flott arkitektur og et mangfold av hyggelige kafeer og restauranter. Mange turister trekker til Cannes for å kombinere sol og bad ved Middelhavet, med sitt pulserende natteliv på eksklusive beach clubs og nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene. I sommermånedene er det også en rekke kulturelle arrangementer og festivaler i Cannes. Et av Frankrike sine mest kjente festivaler er nettopp filmfestivalen "Festival de Cannes" og du får virkelig oppleve byens energiske og glamorøse atmosfære.

Marseille

Marseille er en stor havneby i sør i Frankrike og et populært reisemål med sitt kulturelle mangfold og historiske betydning. Du kommer deg enkelt med en mellomlanding fra Oslo Gardermoen til Marseille flyplass (MRS) og flyturen tar ca 3 timer og 5 minutter. Som en av de eldste byene i Frankrike byr Marseille på en rik maritim arv og en kombinasjon av gammel og moderne arkitektur. Byen tiltrekker seg besøkende med sine flotte strender, livlige uteliv og gastronomiske scene. Over tid har Marseille også mer og mer blitt en destinasjon for storbyferieMarseille er også et godt utgangspunkt om du ønsker å utforske nærliggende destinasjoner langs Den Franske Riviera og i regionen Provence.

Korsika

Korsika er en øy i Middelhavet som tilhører Frankrike og ligger ca 80 km fra det italienske fastlandet. Korsika er en populær feriedestinasjon og tiltrekker seg turister fra hele verden, gjerne på sommerferie, med sin vakre og flotte natur, nydelige strender og historiske severdigheter. 40% av Korsika er nasjonalpark og hele østkysten er full av strender. Korsika besøkes av både barnefamilier, vennegrupper og par.

Fly og hotell i Frankrike

Det finnes flere internasjonale flyplasser i Frankrike og du kan fly direkte fra flere norske byer hele året. Enkelte andre populære byer krever muligens en mellomlanding på veien.

Du vil finne et rikt utvalg av overnattingsmuligheter på din reise til Frankrike, nesten uavhengig av hvor du måtte ønske å reise. Frankrike har overnattingsmuligheter som passer for både familier, par, vennegrupper og om du reiser alene. Her finner du koselige hoteller i en pittoresk stil, store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller, kjente hotellkjeder, ferieleiligheter og fem-stjerners hoteller . Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Frankrike!Reisemål i Frankrike

 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Île-de-France
  587 hoteller
  Île-de-France er Frankrikes tettest befolkede region og et av verdens mest populære reisemål. Begge delene skyldes naturligvis at denne regionen inkluderer byenes by, Paris. Alene byr den franske hovedstaden på opplevelser nok til mange reiser, ... men regionen rummer også mange andre spennende severdigheter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Paris
  577 hoteller
  Få europeiske hovedsteder kan måle seg med Paris når det kommer til kultur og historie. I Byenes by venter et enormt utvalg av opplevelser. Inkludert shopping og restauranter i verdensklasse. Paris er et opplagt reisemål for en innholdsrik storbyferie.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Det er ikke vanskelig å forelske seg i Provence-Alpes-Côte d´Azur. Den Franske Riviera vil forføre deg med sin elegante kunst, det vakre landskapet og sine spennende byer. Her har du det eksklusive, naturen, historie og et kjøkken i absolutt verdensklasse
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Nice
  73 hoteller
  I Nice kan du slappe av ved Den Franske Riviera og samtidig nyte storbyens mange tilbud. Spaser en tur langs Promenade des Anglais nede ved vannet eller utforsk den gamle bydelens sjarmerende, smale gater med de mange restaurantene, galleriene ... og delikatessebutikkene. Les mer
 • Korsika
  71 hoteller
  Korsika er en perle i Middelhavet som, selv om den er en del av Frankrike, har sin helt egen atmosfære. Korsika sin natur og landskap er helt i særklasse, med alt fra urørte skoger, høye fjell og til innbydende sandstrender med turkisblått, varmt vann.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Cannes
  43 hoteller
  Cannes er nok mest kjent for sin årlige filmfestival, men den flotte kystbyen i Frankrike har mye mer å by på. Her finner du for eksempel en av mest sjarmerende strandpromenadene ved Den Franske Riviera og et rikt restaurantliv med gode muligheter ... til å fordype deg i det beste fra middelhavskjøkkenet. Les mer

Populære hoteller i Frankrike

Frankrike, Grand Est, Obernai
8,6
Meget bra
819 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste by: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Propriano
9,3
Fantastisk
304 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
9,1
Fantastisk
699 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Frankrike?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 33 anmeldelser