Reiser til Frankrike

Frankrike er ett av klodens mest besøkte land, og millioner av turister kommer fra hele verden for å oppleve Eiffeltårnet i Paris, nyte sol, strand og gastronomi ved Den Franske Riviera, stå på ski i de franske Alper, besøke vakre slott i Loire, smake på vin i Provence eller i Bordeaux eller nyte stemningen på steder som Bretagne eller Alsace - bare for å nevne noe.

Hovedstaden Paris ligger i regionen Ile de France, som oversatt til norsk betyr "Frankrikes øy", hvilket gir mening. Frankrike er som land relativt sentralisert, og alle store de jernbanelinjene i landet har sitt endestopp i Paris. Foruten alt det du kan oppleve er Paris et godt utgangspunkt for å reise omkring i landet på leting etter flere opplevelser.

Frankrike er delt inn i 101 «departementer» som noenlunde tilsvarer "amtene" i det som tidligere var Danmark- Norge. Hvert departement har sin egen tosifrede kode, som forøvrig er de to første sifrene i departementets postnummer.

Utover departementer er landet delt opp i 18 regioner, hvorav mange av dem har navn som du nok kjenner til, for eksempel Bretagne, Bourgogne, Normandiet, Pays de la Loire (Loiredalen), Côtes d’Azur (den Franska Riviera) og Korsika.

På tross av at Frankrike er en turistmagnet, flyr det ikke mange charterfly til landet. Om sommeren kan du fra tid til annen finne pakkereiser til Middelhavskysten eller til én av de store byene, men som regel må du legge opp en reise til Frankrike på egenhånd. 

Dersom du ikke finner en pakkereise til den delen av Frankrike som du ønsker å reise til, har vi stilt til rådighet alle deler av ferien til deg: flybilletter, hotell, feriehus og leiebil.

Hvem vil en reise til Frankrike passe for?

Frankrike har noe for alle, men landet er nok mest kjent for sin kultur, historie, gastronomi, vin og natur. Med tanke på opplevelsesmuligheter er det store forskjeller mellom de ulike delene av landet. 

Når bør man reise til Frankrike?

Frankrike er verdt et besøk hele året, men temperaturene varierer fra vinteren til sommeren med sin bakende varme langs Middelhavet. Juli og august er de mest populære turistmånedene, men dersom du ønsker sol og strand, kan du også reise et lite stykke utpå høsten. 

En rimelig ferie i Frankrike med Solfaktor

Det er ikke tilfeldig at det finnes et uttrykk som heter 'frankofil'. Mange reisende blir simpelthen så storforelsket i Frankrike at de må komme tilbake igjen og igjen til klassiske destinasjoner som Nice, Paris, Languedoc og mange flere.

Frankrike blir år etter år kåret til verdens mest populære feriedestinasjon, og det er ikke rart. Millioner av besøkende fra hele verden kommer hit for å oppleve gastronomi i verdensklasse, vakre landskaper med middelalderslott og ikke minst for å nyte det solrike klimaet på strendene ved Den Franske Riviera.

En ferie i Frankrike byr på en lang rekke muligheter for aktiviteter med for eksempel noen av verdens beste skiløp i Alpene og Pyreneene, som om sommeren tilsvarende er et yndet mål for vandreferier. Det er dog langt fra kun den vakre franske naturen som har gjort landet til en feriefavoritt.

Den rike kulturarven, det franske kjøkkenets mange delikatesser og landets berømte viner er således minst like avgjørende når millioner av reisende fra hele verden velger å dra på ferie i Frankrike.

Hovedparten av Frankrikes besøkende kommer fra andre europeiske land, og heriblandt er mange nordmenn som år etter år vender tilbake. Skal deres neste ferie i Frankrike være en helt unik opplevelse, er våre sjarmerende, små hoteller en sjanse til en ferie med ekte fransk atmosfære og personlig service som dere helt sikkert vil se tilbake på med glede i årevis.

Slik bestiller du en ferie i Frankrike 

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke hoteller i Frankrike. Kombinér hotellet med en billig flybillett med rutefly fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, supplér evt. med en leiebil og få det hele samlet i en trygg og sikker ferie, som er sikret av Reisegarantifondet. Escape Travel Group er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Enkelt og fleksibelt - slik er en ferie i Frankrike med Solfaktor.

Frankrike... Hvor skal man egentlig begynne? Er det de legendariske vinene? Verdens største sykkelløp? Historiske slagmarker? Byenes By? Rivieraen? Frankrike har absolutt alt, og det er nok derfor man har funnet opp uttrykket "frankofil". De fleste forelsker seg i Frankrike med det samme, og man kan bruke et helt liv på å reise rundt i Frankrike og oppleve regioner med hvert deres særpreg. 

Det kan jo være du vil ha bobler i Champagnen, haute couture i Paris, eller leve det avslappede kystlivet i Provence. Men man har snytt seg selv for en opplevelse hvis man ikke også har vært innom Normandi med sine historiske minnesmerker, eller det frodige Alsace med lokale råvarer i toppklasse. 

Utover å være en solsikker destinasjon med gyldne strender og flotte byer, byr Frankrike på noe av Europas høyeste fjell i Alpene og Pyreneene, hvor det er muligheter for skiløp og sykling i toppklasse. Og du kan la deg transportere mellom storbyene med lynraske jernbaner (Marseille - Paris på 3 timer), eller la deg ferge til den eminente ferieøya Korsika, med sin sofistikerte blanding av det beste ved Middelhavet. 

Og vi har jo ikke brukt spalteplass på Paris engang! Det er noe med Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysèes, Notre Dame, Louvre, Montmartre, og så selvfølgelig byen i seg selv. Paris er en av de byene som bare må oppleves. Snart vil du kunne bestille hotell i Paris og resten av Frankrike her på escapeaway.no

Frankrike strekker seg langt, både fra øst til vest og fra nord til sør. Det er nesten 1500 kilometer fra Bretagne til Alpene og over 1000 kilometer fra den nordlige grensen med Belgia til Pyreneene. Landets klima spenner seg derfor fra de blåsende forholdene ved Atlanterhavet til det milde været som preger kysten mot Middelhavet.Inspirasjon og fakta 

Frankrike er et land som har en ganske spesiell plass i skandinavernes hjerte. Det er ikke så rart, for hvem kan motstå gastronomien, det behagelige klimaet, det varierende landskapet med høye fjelltopper, vinmarker som avløses av tette skoger, stemningsfulle byer og ikke minst et folkeslag som tar imot oss med åpne armer for å vise oss det beste de har å by på. 

Kultur

Frankrike har i mange år vært en supermakt i Europa. Landet er det territorialt største i Europa, og det har også vært en del av mange kriger iløpet av tidene, og den franske historien er fylt med historier om heroiske slag både på egen grunn og andres. I dag gjør Frankrike seg som land mer gjeldene på områder som f.eks. kultur. Den franske kulturen er nokså utbredt, og vi har vel alle prøvd å spise ting som flûte, creme brulee, sett en fransk film eller brukt setningen "Vouz-vous coucher avec moi, ce soir". Frankrike er et land vi alle på en eller annen måte elsker. Om det er det kulinariske kjøkkenet, med alle deres fantastiske lekre retter som vi alle godt kunne tenkt oss å lage, eller om det er det siste nye skriket innenfor mote og de fantastiske kjolene de mange fantastiske kunstnerene lager. Eller kanskje det er det legendariske sykkelløpet Tour de France som fanger din oppmerksomhet. Hva enn det er så er Frankrike et verdensland og vi tar alle del i dets gleder på en eller annen måte. Det er på tide på besøke det vakre landet Frankrike! 

Religion

Frankrike er et overveiende katolsk land, men det er samtidig et land hvor man ifølge forfatningen ikke har rett til å spørre om borgernes religiøse tilhørighet. Ca. 75 prosent av frankmennene betrakter seg selv som katolikker, men kun 17 prosent går regelmessig til messe. Den katolske kirke er ikke en statskirke - stat og kirke ble formelt adskilt i 1905. I løpet av de senere 30-40 årene er kirkens rolle i hverdagslivet redusert drastisk. Religionen er ikke lenger en felles ramme. Når paven f.eks. uttaler seg imot skilsmisse, prevensjon eller abort, lukker tre fjerdedeler av de franske katolikkene øret. Man regner med at det finnes ca. fem millioner muslimer i Frankrike. Landet har også nesten en million protestanter, ca. 700.000 jøder og over en halv million buddhister. 

Gastronomi - mat og vin

I Frankrike kan man nyte mat og vin som har vunnet ryktet i hele verden for dens raffinement og utsøkte kvalitet. Det er kort sakt mange gode grunner til å dra på en reise til Frankrike

Aktiv ferie

Frankrike har alt - nesten. Bortsett fra ørkenområder, er det stort sett ingen grenser for hva den friluftsglade feriegjesten kan boltre seg i. Europas høyeste fjell, store skogområder, enorme naturparker og vilde elver gir deg utallige muligheter. 

På sommeren og vinteren er det kun fantasien som setter grenser. Golf, ridning, fjellbestigning, gåturer, sykling, seilas, ski og listen fortsetter... 

Geografien i Frankrike 

Frankrike er det mest besøkte landet i verden, og det med god grunn: Frankrike har i Paris en av de mest sjarmerende og kosmopolitiske storbyene i verden, et valg av severdige monumenter, byer og landskaper, kunst i verdensklasse, en historie som har satt dype spor i den europeiske bevisstheten og en fantastisk natur med fremragende strender og vidunderlige fjell. 

I vest, øst og nord 

I den vestlige delen av Frankrike møter landet det Atlantiske Ocean, hvis bølger bryter mot fantastiske kyststrekninger som alene er en ferie verdt. I den nordlige delen av Frankrike i Normandi og Britannia, støter man på lange sandstrender og et landskap som er dominert av bakker og små, fredelige fiskerbyer som har bevart deres egenart. Normandi og Britannia byr også på mange neolitiske funn, og disse regionene bærer fortsatt preg av den keltiske opprinnelsen som mange av dets innbyggere har. 

I den østlige delen av Frankrike kan man besøke de vakre regionene Alsace, Lorraine, Franche-Comtè og Bourgogne, som spesielt er blitt berømt for deres fremragende viner og landskaper. 

Det sentrale og sørlige Frankrike 

I den sentrale delen av Frankrike finner man Loire-dalen, med de mange vakre slottene, festningene og de gamle byene. I den sørlige delen av Frankrike støter man på romanske ruiner, den vidunderlige franske riviera, som tiltrekker seg tusenvis av gjester hvert år, og byer som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse og Orange, som man er nødt til å se hvis man kommer på de kantene. På grensen mot Spania mot sør, kneiser de enorme fjellene, pyreneene, som er et av de vakreste naturområdene i Europa. Her er det frodige daler, snøkledde fjelltopper og et variert og sjeldent dyreliv som man ikke ser mange andre steder på kontinentet. 

Turistinformasjon 

På turistbyråets hjemmeside finner du blant annet beskrivelser av Frankrikes forskjellige regioner. Det er også en seksjon med inspirasjon til aktiviteter på reisen til Frankrike og nyttig praktisk informasjon. Det er også mulighet for å laste ned et utvalg av elektroniske brosjyrer. Du kan også kontakte turistbyrået på deres norske kontor. 

Slik finner du din reise til Frankrike 

Tast inn hvilken reiseform du ønsker, reiselengde og evt. destinasjon i Frankrike. Deretter får du en oversikt over alle ledige reiser i databasen. I oversikten kan du lese mer om reisen, og selvfølgelig hva prisen er på den valgte reisen. Finner du en eller flere reiser du ønsker å bestille eller lese mer om, da er det bare til å trykke på knappen "fortsett". 

På Solfaktor kan du søke etter en ferie som passer deg og dine behov. Tast inn dine reise ønsker i søkemaskinen og få det fulle overblikket. Du kan søke på reiselengde, reisemål og reiseform. Du finner blant annet følgende reiser til Frankrike: Charterreiser, All Inclusive, tema, rundreiser, flybilletter, hoteller, billeie, feriehus og mye mer! 

Billeie

Frankrike besøkes best med bil, spesielt hvis du ønsker å se de mest upsolerte (og derfor ufremkommelige) hjørnene av landet uten å måtte bruke halve og hele dagen på kollektiv transport. 

Det er ofte praktisk å ha bil under sitt opphold i Frankrike, hvis man da ikke er på storbyferie, for det finnes nok av kollektiv transport, men mange steder kommer den ikke frem, eller så kjører den så sjeldent at du kommer til å bruke store deler av ferien din på å vente. 

Kjør selv-ferie

Det er i våre dager lett å komme raskt til Frankrike: Kjør selv-ferie! Dra fra Norge, gjennom Danmark, og videre til Frankrike. Helt perfekt. 

Villa

Dette er noe for reisende som vil ha eget svømmebasseng i hagen. I det selvstendige hus eller villa er det deg alene som bestemmer hvor lenge du vil sitte på terrassen og nyte det gode liv. Det er ikke noe personale som lukker baren eller kjøkkenet fordi de skal hjem for kvelden. Her er privatliv og fullstendig selvstendighet nøkkelord. 

Denne ferieformen er ideel til å samle hele familien til den store runde fødselsdagsfesten, hvor alle kan være sammen i et tempo og på et nivå man selv setter. Hvis man reiser med det antall personer som skal til for å fylle villaen opp, er den samlede prisen ofte ikke vesentlig forskjellig fra de tradisjonelle feriesentrene eller hotellene. 

Reiser for par

Se hverandre dypt inn i øynene og nyt den vakre utsikten med et glass bobler eller en blomst i hånden. På Solfaktor har vi samlet de mest sjarmerende reisemålene. Hyggelige leiligheter, pensjonater, bed and breakfast og hotell av den beste standard innenfor betjening og innlosjering. De boligene som finnes her egner seg best til par. Les mer om reisetemaet "romantisk ferie" og velg den destinasjonen i Frankrike du vil reise til og se et utvalg av hotell. 

Hvorfor reise med Solfaktor til Frankrike 

Frankrike er et stort og avvekslende land. Det avspeiles også i mulighetene mens du er på ferie. Vil du bo på en sjarmerende, liten, autentisk vingård? Eller vil du heller feriere på et komfortabelt feriesenter? Eller foretrekker du et hotell i en stemningsfull by? Vi kan tilby det hele på landet, ved kysten og i byen. Finn selv det helt rette for din ferie i vår onlinekatalog, eller send oss et par linjer eller ring oss, så kan vi hjelpe deg. Det gjør vi alltid med glede, for vi setter en ære i at du får en god ferie. 

Vi kan alle vende tilbake til Frankrike gang på gang, og hver gang oppleve nye sjarmerende sider av det mangefasetterte landet. Velg mellom våre flere hundre feriehus, villaer og hotell i hele Frankrike. Trenger du gode råd eller mer informasjon, da er vi alltid beredt. Det er jo viktig å finne det helt rette stedet til ferien, så hvorfor ikke snakke med oss om det? Vi arbeider jo med Frankrike året rundt! 

Har du allerede besøkt Frankrike og ønsker å oppleve noe mer autentisk? Eller, har du aldri vært i Frankrike og er nysgjerrig etter å besøke de mest populære destinasjonene? Vi i Solfaktor har et utrolig lidenskapelig forhold til Frankrike, og vi har reist hele landet for å plukke ut sjarmerende hotell og leiligheter til deg. Ta imot våre råd (gratis) om de beste destinasjonene for deg. Kontakt oss for en skreddersydd ferie i Frankrike. 

Opplev den franske gjestfriheten og bestill din ferie i et av våre hotell, leiligheter og villaer i de mest populære franske regioner. Kontakt oss og opplev autentiske steder i Provence, Alsace, Normandi, Languedoc og Aquitaine. Besøk byene og de mest berømte monumentene og museene i landet. Smak på de franske vinene på de mest velrenomerte franske vingårdene! 

Du vet hvor du vil tilbringe din neste ferie i Frankrike, og nå vil du forhåndsbestille hotellet ditt eller din leilighet? Det er på tide! De mest populære hotellene og leilighetene er ofte forhåndsbestilt. Les mer om disse berømte regionene: 

Reiser til Frankrike med fly 

Hos Solfaktor kan du finne et stort utvalg av billige reiser til Frankrike. Du kan søke priser på alle flyselskaper inkl. lavprisfly. Bestill en reise med fly og hotell samt billeie eller transport med prisgaranti. Når du bestiller en pakkereise er du naturligvis dekket av Reisegarantifondet. 

Reisemål i Frankrike

 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Île-de-France
  605 hoteller
  Île-de-France er Frankrikes tettest befolkede region og et av verdens mest populære reisemål. Begge delene skyldes naturligvis at denne regionen inkluderer byenes by, Paris. Alene byr den franske hovedstaden på opplevelser nok til mange reiser, ... men regionen rummer også mange andre spennende severdigheter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Paris
  594 hoteller
  Få europeiske hovedsteder kan måle seg med Paris når det kommer til kultur og historie. I Byenes by venter et enormt utvalg av opplevelser. Inkludert shopping og restauranter i verdensklasse. Paris er et opplagt reisemål for en innholdsrik storbyferie.
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Det er ikke vanskelig å forelske seg i Provence - Alpes Côte d´Azur. Den Franske Riviera vil forføre deg med sin elegante kunst, det vakre landskapet og sine spennende byer. Her har du det fasjonable, naturen, historie og et kjøkken i absolutt ... verdensklasse. Les mer
 • Nice
  78 hoteller
  I Nice kan du slappe av ved rivieræn og samtidig nyte storbyens mange tilbud. Spaser en tur langs Promenade des Anglais nede ved vanne, eller utforsk den gamle bydelens sjarmerende, smale gater med de mange restaurantene, galleriene og delikatessebutikkene.
 • Korsika
  74 hoteller
  Korsika er en perle i Middelhavet som, selv om den er en del av Frankrike, har sin helt egen atmosfære. Ikke minst når det gjelder natur og landskap er øya helt i særklasse med alt fra urørte skoger og høye fjell til innbydende sandstrender ... med turkisblått, varmt vann. Les mer
 • Cannes
  46 hoteller
  Cannes er nok mest kjent for sin årlige filmfestival, men den flotte kystbyen har mye mer å by på. Her finner du f.eks. en av mest sjarmerende strandpromenadene ved Den Franske Riviera og et rikt restaurantliv med gode muligheter til å fordype ... deg i det beste fra middelhavskjøkkenet. Les mer

Populære hoteller i Frankrike

Frankrike, Grand Est, Obernai
8,7
Meget bra
843 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste by: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Occitanie, Villeneuve les Avignon
8,3
Meget bra
578 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 83 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Mougins
8,7
Meget bra
754 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 22 km
 • Nærmeste strand: ca. 7 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Frankrike?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser