Høstferie 2024 - uke 40 eller uke 41

Du vet det er høst når det blir kjøligere i luften, mørkere på kvelden og den travle hverdagen virkelig er tilbake for fullt etter sommeren. Da er det fantastisk med et avbrekk med høstferie hvor du kan lade batteriene og ta en pause fra stress og rutiner. Legg høstferien 2024 til varmere, sørligere strøk – nyt sol og bad og tilbring verdifull tid med familien, partneren eller venner.

Solfaktor tilbyr et bredt utvalg av populære destinasjoner for høstferie 2024 til rimelige priser. Våre fleksible pakkereiser sikrer trygghet på reisen og de beste tilbudene. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller en pakkereise med alt inkludert. Vi hjelper deg å planlegge en høstferie slik at du kan få en minneverdig ferie for hele familien. Bestill en billig reise på høstferie 2024 med Solfaktor!

Høstferie i Sør-Europa 2024

Vi i Solfaktor har nøye utvalgt noen av de beste stedene å reise på høstferie. Utforsk populære destinasjoner i Spania som Kanariøyene, Alicante og Mallorca eller opplev øyer som Madeira eller historiske Malta. Det italienske kontinentet tilbyr et spekter av flotte destinasjoner som Sicilia og den idylliske Amalfikysten. Bli inspirert og finn de beste tilbudene til en høstferie 2024 – enten du ønsker sol og bad, kulturelle opplevelser eller en kombinasjon av begge.

Spania

Høstferie i Spania byr på behagelige temperaturer og mindre turister enn om sommeren. Utforsk flotte kystområder som Costa Blanca, Costa del Sol og Costa Brava. Eller nyt det tropiske klimaet på Kanariøyene og Mallorca. Høsten er et flott tidspunkt for en storbyferie og for å besøke storbyene Barcelona og Madrid som byr på rik kultur, historiske severdigheter og spennende aktiviteter. Uansett hvor du velger å tilbringe en høstferie i Spania kan du forvente solrike dager, varm gjestfrihet og smakfulle kulinariske opplevelser. Spania er en fantastisk destinasjon for høstferie 2024.

Alicante

Alicante er et av de mest populære reisemålene i Spania. Høsten i Alicante tilbyr mildt og behagelig klima med temperaturer rundt 20 grader og solrike forhold. Dette er en ideell tid å utforske byen og dens omkringliggende natur på, uten den intense sommervarmen. Ta turen til det pittoreske fjellområdet Serra de Mariola for flotte fotturer og naturopplevelser på høstferie. I Alicante finner du langstrakte strender, historiske severdigheter som Castillo de Santa Barbara og den koselige gamlebyen Barrio Santa Cruz. Det er også en livlig havnepromenade med mange restauranter og kafeer.

Kanariøyene

Høstferie 2024 til Kanariøyene blir svært populært med behagelig varme og temperaturer rundt 25 grader. Her finner du destinasjoner som Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Uansett hvilken øy du velger vil du kunne nyte langstrakte strender og imponerende vulkanske landskap. Høstferie på Kanariøyene er spesielt fint for en aktiv ferie. Som vannsport, fjellvandring og besøk til sjarmerende landsbyer.
Gran Canaria kan du besøke det vakre fjellandskapet i Roque Nublo eller nasjonalparker som Timanfaya på Lanzarote. Ta turen til Spania sitt høyeste fjell, Teide på Tenerife, opplev de endeløse sanddynene i Corralejo National Park på Fuerteventura eller sanddynene i MaspalomasGran Canaria.

Mallorca

Søker du sol og bad i avslappende omgivelser vil en høstferie 2024 til Mallorca være perfekt for deg. Her kan du forvente temperaturer rundt 20-25 grader og stabile, solrike forhold. Barnefamilier trives godt i koselige feriebyer som Alcudia, Palma Nova og Cala d'Or. Vil du kombinere sol og bad med shopping på vennetur er Palma de Mallorca et perfekt alternativ. Høsten på Mallorca er et ideelt tidspunkt for naturopplevelser og aktiv ferie. Ta en tur til den majestetiske Serra de Tramuntana-fjellkjeden, bli med på båttur og seiling langs kysten eller utforske de mange sykkelrutene og stiene på Mallorca. På Mallorca kan du kombinere sol og bad med storbyliv og naturopplevelser som gjør det til et yndet reisemål på høstferie.

Madeira

Høstferie på Madeira, tilhørende Portugal, inviterer til et behagelig klima med dagtemperaturer på rundt 20-25 grader. Her kan du besøke hovedstaden Funchal med sin pittoreske gamleby og flotte katedral. Besøk den vakre Monte-parken og ta en tur med taubanen som gir deg panoramautsikt over øya. Utforsk de frodige levada-stiene som slynger seg gjennom vakkert landskap og besøk den imponerende Cabo Girão klippen som er en av de høyeste sjøklippene i verden. En høstferie 2024 på Madeira gir også flotte muligheter for sol, bad, båtturer og vannsportsaktiviteter.

Malta

Med sitt milde klima og rike kulturarv er Malta et spennende reisemål for høstferie. I slutten av september og starten av oktober kan du forvente solfylte dager med dagtemperaturer rundt 20 grader. Utforsk hovedstaden Valletta som står på UNESCO verdensarvliste med imponerende arkitektur og historiske monumenter. Besøk de vakre Blue Grotto-hulene og opplev det turkise vannet på Comino-øya. Utforsk sjarmerende byer som Mdina og Rabat, og nyt avslappende dager på strendene i Bugibba og St. Julian's med vannsportaktiviteter som snorkling og dykking. Høstferien 2024 på Malta passer for hele familien.

Sicilia

Italia er en yndet feriedestinasjon og fantastiske Sicilia er perfekt for høstferie. Her kan du forvente temperaturer på rundt 20-25 grader og solrike forhold som inviterer til avslappende strandliv. Besøk hovedstaden Palermo med sin rike kultur, historiske monumenter og pulserende atmosfære. Utforsk den vakre byen Taormina, omgitt av pittoreske landskap og attraksjoner som oldtidsteateret Teatro Greco. Nyt deilige matopplevelser og smak berømte sicilianske retter som arancini og cannoli. En høstferie 2024 på Sicilia er en flott tid for naturopplevelser. For eksempel en storslått tur til den aktive vulkanen Etna.

Amalfikysten

Idylliske Amalfikysten i Italia er kjent for sitt spektakulære landskap og pittoreske kystbyer. I høstferien 2024 kan du forvente behagelige temperaturer rundt 20 grader og mindre turister enn på sommeren. Besøke den vakre byen Positano med sine fargerike hus, trange gater og fantastiske utsikt over kysten. I den sjarmerende byen Amalfi kan du oppleve historiske severdigheter og en majestetisk katedral. Og byen Ravello er omringet av vakkert fjellandskap. Nyt smakfulle matopplevelser med fersk fisk og skalldyr og lokale delikatesser. Høstferie 2024 på Amalfikysten inviterer til avslapping og opplevelser i fantastiske omgivelser.

Strandferie eller aktiv ferie? Storbyferie eller all-inclusive i høstferien?

Hos Solfaktor finner du et bredt utvalg av ulike typer reiser, destinasjoner og hoteller. Vi hjelper deg å finne det alternativet som passer deg best. Både med fly og hotell. På den måten kan du være sikker på å få en minneverdig høstferie i 2024.

  • Lengter du etter en avslappende strandferie med føttene i sanden? Sjekk ut våre mange hoteller som ligger tett på stranden.
  • Reiser du med barn? Utforsk våre hoteller som er barnevennlig og som har fasiliteter for hele familien.
  • Ønsker du en bekymringsfri ferie med alle måltider inkludert? Vi har mange all inclusive hoteller som sikrer deg en komfortabel ferie.
  • Drømmer du om en fredelig tilværelse bort fra turistområdene? Finn sjarmerende hoteller i landlig idyll eller med SPA og velvære.
  • For mange er høstferie det samme som en storbyferie. Solfaktor kan tipse deg om mange flotte byer å ta en storbyferie til.

Når reiser vi på høstferie i 2024?

Det er sol og varme i Sør-Europa i september og langt ut i oktober. Det gir gode muligheter for en solrik høstferie med behagelige temperaturer. Høstferien 2024 i Norge er delt opp i to puljer: uke 40 og uke 41, avhengig av hvor i landet du bor.

7 tips for å spare penger på høstferie

Her er 7 smarte tips som hjelper deg å spare penger både ved bestilling av høstferie og når du er på ferie.

1.) Tidlig planlegging

Det er lurt å begynne planlegging av høstferien i god tid. Slik kan du dra nytte av gode tilbud og unngå høye priser. Som ofte er tilfelle kort tid før ferien. Ofte kan du finne både flybilletter og hoteller til lavere priser om du bestiller lang tid i forveien.

2.) Bestill en pakkereise.

Du kan spare en del penger på å bestille pakkereiser i høstferien. Pakkereiser med Solfaktor inkluderer vanligvis flybilletter og overnatting på hotell, og du kan også legge til transport og aktiviteter ved utvalgte destinasjoner. Når du kjøper alt samlet kan du ofte få gode tilbud og rabatter og det gir deg også sikkerhet på reisen.

3.) Sammenlikne priser i en reisesøkemotor 
Solfaktor gir deg enkel tilgang til mange avganger og flyselskaper gjennom reisesøkemotoren. Ved å bruke en reisesøkemotor har du muligheten til å sammenligne priser og tilbud fra ulike aktører og det er en god måte å finne billige billetter og finne den beste flyreisen til høstferien din. Reisesøkemotoren deg en bred oversikt over alternativer slik at du enkelt kan velge det tilbudet som passer best for deg og din lommebok. Det er en god måte å spare både tid og penger på når du skal bestille høstferie.

4.) Fleksible reisedatoer 
Selv om høstferien 2024 varer i én uke så kan det lønne seg å være fleksibel med reisedatoer. Prisene på flybilletter og overnatting kan variere betydelig avhengig av hvilke dager du velger å reise. Ved å være åpen for ulike datoer, for eksempel unngå avreise fredag og hjemreise søndag, kan du gjøre noen virkelig kupp på flybilletter. 

5.) Velg alternative destinasjoner 
Du kan også spare penger om du legger høstferien til mindre kjente steder og destinasjoner. Da finner du ofte lavere priser på både fly og hotell og samtidig får du en unik og autentisk reiseopplevelse.

6.) Bruk offentlig transport
Du kan spare mye penger på høstferie om du velger å bruke offentlig transport i stedet for å leie bil eller ta taxi for å komme deg rundt. Mange steder har et godt utviklet bussnettverk med hyppige avganger og det er en rimeligere og mer miljøvennlig måte å utforske reisemålet på.

7.) Mat og drikke
Spar penger på høstferie 2024 ved å utforske lokale spisesteder og restauranter som ikke ligger i de mest turistifiserte områdene. Ta turen til matmarkeder og prøv lokale retter som gir en autentisk opplevelse til en rimeligere pris.

Følger du disse tipsene og rådene vil du spare både tid og penger samtidig som du vil få en flott, opplevelsesrik høstferie 2024 for hele familien!